Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 16:53)
Tavo pavyzdys- maitini pati  4u.gif - su mišinuo siūlymu nesiderina  mirksiukas.gif

As ir nesiulau, tik kartais atrodo, jog mamytes, duodancios nors truputi misinuko net kai vaikas tikrai alkanas, jauciasi tarsi koki nusikaltima darydamos, o taip irgi negerai. Pas mus didziausios krizes kol kas buvo 4-5 ir 7-8 savaite ir tuomet vakare kartais duodavau truputi msinuko, jei pamaitinus is kruties ir paskui sumaitinus visus nutraukto pienuko likucius mazyte vis tiek rekdavo iki galo neprivalgius.
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 18, 14:09)
Stiprybės ir sėkmės jums, AudrikeB 4u.gif
O aš vėl atėjau pasiguosti... Šiandien tiesiog verkti norisi verysad.gif Ir naktį lelius prastai miegojo, vis pilvuką pūtė, o nuo ryto 7val. iš viso košmaras - pabuvo linksmas gal 0,5 val., o paskui vis zyzia, ieško valgyt, aš jį nežinau kiek kartų jau pire vienos-kitos ir vėl iš pradžių krūties dedu, vaikas migdosi, bet tik pamiega lovytėj 3 min., ir vėl verkia (bet taip nelabai stipriai, greičiau skundžiasi) - nesuprasi, ar čia pilvukas, ar pieno trūksta, nes krūtys iš tiesų tuščios tuščios... Ir taip iki 13 val., tik dabar užlūžo valandai, tik kažin ar ilgiau temps verysad.gif Būdavo pas mus tokių vakarų (tiesą pasakius, beveik kasdien), bet kad ryte taip blink.gif O sesės kaip gaila - pusryčius dar sugebėjau paduoti, bet pažaisti - be prošvaisčių - neša ji man į miegamąjį savo barbes ir rodo, nes aš jau pas ją ateit fiziškai nebegaliu, kai sūnutis vis ant krūties kabo... Greičiau jau ateitų svėrimosi diena (dar 10 dienų kol grįš gydytoja iš atostogų) - pamatysim, kad nieko nepriaugom ir bus aišku, kad vaikas toks iš bado... verysad.gif 
Taip bandau į viską žiūrėt pozityviai, bet jau nebeišeina... verysad.gif

nu vienintelis patarimas-kantrybes! mano gydytoja po pirmo menesio sake, kad gal irgi mazyliui permaza pieno, nes neramus amzinai, verke, pilva pute, valgydavo panasiai apie valanda, o paskui kokias 2 val ant ranku budavo supamas. dareme kontrolini maitinima poliklinikoj ir pasirodo to pieno pritrauke normaliai. vadinasi mano teorija, kad truksta, nepasitvirtino. turbut kokius 3 men. galvojau kada baigsis tas mano maitinimo kosmaras doh.gif
zinau labai daug vaikuciu, kurie i gydytoju priaugimo normas "neitelpa". nieko tokio, kad pradzioj priauga mazai, paskui svoris pasiveja. mano va 1-a men. priaugo 500g., 2-850g, 3-1kg, 4-net 1.3kg. dabar jau kita savaite sversiu, tai ziuresiu kiek bus per 5-a men. doh.gif
svarbiausia nenuleisti ranku, nesinervuoti, nes kai lelius prigeria "pikto" pieno, del to irgi neramus buna. mirksiukas.gif
tiesiog reikia islaukti ir iskenteti tuos 3 pirmuosius baisiuosius menesius....o paskui jau bus vienas malonumas 4u.gif
Atsakyti
Ačiū labai, mamytės už palaikymą 4u.gif Turbūt pasirodžiau čia kaip zyzlė paskutinė, bet taip gera čia atklysti ir pasiguosti, ypač, kai yra kas paguodžia... ax.gif
Iš tiesų tai nėra taip blogai, po truputį apsiprantu, naktį ir rytais atsiranda kažkoks, ritmas, dėsningumas, o leliukas mano tai labai ramus, kai nėra reikalo, labai neverkia, nesiskundžia; kiek randa, tiek suvalgo, gal ir užtenka jam (nors krūtis sąžiningai ištuština, gal tik naktį ne viską), tik kad užmigti antroj dienos pusėj sunkiai sekas, tai jau imamės žinduko... O baimės mano likę nuo pirmosios dukrytės, kai ši irgi per daug nesiskundė, bet tiesiog neaugo...
O ir Linas ne tas vaikinas, kuriam rinkutės ant rankų raitytųsi... (dar kai palygini su kitų vaikais... blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 18, 13:09)
Stiprybės ir sėkmės jums, AudrikeB 4u.gif
O aš vėl atėjau pasiguosti... Šiandien tiesiog verkti norisi verysad.gif Ir naktį lelius prastai miegojo, vis pilvuką pūtė, o nuo ryto 7val. iš viso košmaras - pabuvo linksmas gal 0,5 val., o paskui vis zyzia, ieško valgyt, aš jį nežinau kiek kartų jau pire vienos-kitos ir vėl iš pradžių krūties dedu, vaikas migdosi, bet tik pamiega lovytėj 3 min., ir vėl verkia (bet taip nelabai stipriai, greičiau skundžiasi) - nesuprasi, ar čia pilvukas, ar pieno trūksta, nes krūtys iš tiesų tuščios tuščios... Ir taip iki 13 val., tik dabar užlūžo valandai, tik kažin ar ilgiau temps verysad.gif Būdavo pas mus tokių vakarų (tiesą pasakius, beveik kasdien), bet kad ryte taip blink.gif O sesės kaip gaila - pusryčius dar sugebėjau paduoti, bet pažaisti - be prošvaisčių - neša ji man į miegamąjį savo barbes ir rodo, nes aš jau pas ją ateit fiziškai nebegaliu, kai sūnutis vis ant krūties kabo... Greičiau jau ateitų svėrimosi diena (dar 10 dienų kol grįš gydytoja iš atostogų) - pamatysim, kad nieko nepriaugom ir bus aišku, kad vaikas toks iš bado... verysad.gif 
Taip bandau į viską žiūrėt pozityviai, bet jau nebeišeina... verysad.gif

Labutis. Oi kaip tave suprantu. Mano irgi nuolat prie papuko būdavo ir vis verkdavo. Svorio per pirmą savaitę po ligoninės priaugo tik 40gr. Gydytoja liepė damaitint. Labai pergyvenau, kad nuo pirmo mėnesio reikia duoti mišinuką, bet nuolatinis vaiko verkimas ir baimė marint vaiką badu nugalėjo unsure.gif Daviau mišinuko, bet tuo pačiu metu sąžiningai ir toliau maitinau vaiką. Nieko kito neveikiau, maitindavau tol, kol vaikas pavargdavo traukt tuščią krūtį, tada duodavau šiek tiek mišinio, pati atsigaudavau valandžikę ir vėl maitinau doh.gif Krūtinė buvo siaubingai nugraužta, teko ir balsu iš skausmo verk, bet nepasidaviau ir toliau daviau krūtį. Ir ką, kai vaikui suėjo 2,5 mėn atsisakė mišinuko. thumbup.gif Dabar valgom tik mano pienelį. thumbup.gif Aišku, valgom labai dažnai ir dar neteko pas gydytoja pasisvert, bet mano svarstyklės namie rodo, kad priaugom apie 1kg, o ir pagal rinkes apie kojytes, kakliuką ir rankytes nepanašu, kad vaikas badautų bigsmile.gif Ką noriu tuo pasakyt, ogi tai, kad net jei ir atrodo, kad nėra pienuko, net jei ir labai sunku, vis tiek reikia maitint ir pienuko tikrai atsiras thumbup.gif Nežinau kaip seksis toliau, bet kol kas labai džiaugiuos ir labai ačiū merginoms, kurios man patarė ir mane palaikė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 20, 16:09)
O baimės mano likę nuo pirmosios dukrytės, kai ši irgi per daug nesiskundė, bet tiesiog neaugo...
O ir Linas ne tas vaikinas, kuriam rinkutės ant rankų raitytųsi... (dar kai palygini su kitų vaikais...  blush2.gif )

O kokie buvo jūsų su vyru kūno sudėjimai, kai buvote mažiukai? g.gif
Atsakyti
Mamytes, visko neskaiciau, nes labai daug skaityt reiketu smile.gif As saviskes seniai nemaitinu pati, tai maitinimas krutimi turetu buti neaktualus. Maitinau tik dvi savaites. Dabar noreciau papasokoti kodel tik tiek maitinau ir suzinoti ar jums taippat taip buvo.
Kai gime mano mergaite ji pradejo klykti nuo pirmos gyvenimo dienos. Nesuprasdavau ar is skausmo ar is alkio. Kabojo ant papo kas kelios minutes, nebuvo jokio poilsio. Aisku kartais pamiegodavo, bet tai buvo retai smile.gif Taip ciunke kruti iki kol nukramte spenelius ir krutys per tris dienas pritvinko pieno. Kai duodavau zysti ji pora kartu patraukdavo ir uzmigdavo. Kai pasiskundziau akuserem, jos tik paciupinejo krutis ir pasake kad pieno daug, neva vaikas nori kad upeliu begtu tai ir rekia. Kai pati bandydavau nusitraukti, per didziausius skausmus, masazus su pertraukom nusitraukdavau 30 ml. Kadangi isbuvau ligoninej 6 paras ir niekas man nepatare ka cia daryti, nusprendziau vaiko badu nemarinti ir pasirinkau misinuka. Dabar kai pagalvoju, noreciau antra vaikeli maitinti krutimi kai jis kazkada bus, daug ka jau mokeciau ir suprasciau. Bet ka reiketu daryti tokiu atveju, kai krutys pilnos pieno, bet pienas nebega iki dabar nezinau. Ar kuriai nors taip buvo ir ka daret tokiu atveju?
Atsakyti
QUOTE(almani @ 2009 06 21, 16:27)
Mamytes, visko neskaiciau, nes labai daug skaityt reiketu smile.gif  As saviskes seniai nemaitinu pati, tai maitinimas krutimi turetu buti neaktualus. Maitinau tik dvi savaites. Dabar noreciau papasokoti kodel tik tiek maitinau ir suzinoti ar jums taippat taip buvo.
Kai gime mano mergaite ji pradejo klykti nuo pirmos gyvenimo dienos. Nesuprasdavau ar is skausmo ar is alkio. Kabojo ant papo kas kelios minutes, nebuvo jokio poilsio. Aisku kartais pamiegodavo, bet tai buvo retai smile.gif  Taip ciunke kruti iki kol nukramte spenelius ir krutys per tris dienas pritvinko pieno. Kai duodavau zysti ji pora kartu patraukdavo ir uzmigdavo. Kai pasiskundziau akuserem, jos tik paciupinejo krutis ir pasake kad pieno daug, neva vaikas nori kad upeliu begtu tai ir rekia. Kai pati bandydavau nusitraukti, per didziausius skausmus, masazus su pertraukom nusitraukdavau 30 ml. Kadangi isbuvau ligoninej 6 paras ir niekas man nepatare ka cia daryti, nusprendziau vaiko badu nemarinti ir pasirinkau misinuka. Dabar kai pagalvoju, noreciau antra vaikeli maitinti krutimi kai jis kazkada bus, daug ka jau mokeciau ir suprasciau. Bet ka reiketu daryti tokiu atveju, kai krutys pilnos pieno, bet pienas nebega iki dabar nezinau. Ar kuriai nors taip buvo ir ka daret tokiu atveju?

Tas krūties nepaleidimas pirmaisiais mėnesiais ir greitas užmigimas prie krūties - natūralus dalykas.

Kad spenelių nenugraužtų, reikia tinkamai paduoti krūtį. Maniškis pirmą mėnesį praktiškai 4 val. valgydavo (tarpuose pamperius pasikeisdavom) kol užmigdavo - speneliai nė karto nebuvo nugraužti. Gal kartais skausmingesni, bet nugraužimo nebuvo schmoll.gif Jei speneliai skausmingi, galima dėti pieno surinkėjus, jie neleidžia speneliui priglusti prie liemenėlės...

Dėl pieno tekėjimo - mano viena krūtis labai lengvai atleidžia pieną (sakyčiau net per daug lengvai g.gif ), antrą reikia gerai išpumpuoti hihihi.gif Sunkiai bėga... Maitinu ir viskas. Čia dar nuo vaiko priklauso - jei jis nebus tinginukas, ištrauks savo maistelio porciją iš bet kokios krūties mirksiukas.gif Svarbiausia - duoti duoti duoti...
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 21, 17:43)
Tas krūties nepaleidimas pirmaisiais mėnesiais ir greitas užmigimas prie krūties - natūralus dalykas.

Kad spenelių nenugraužtų, reikia tinkamai paduoti krūtį. Maniškis pirmą mėnesį praktiškai 4 val. valgydavo (tarpuose pamperius pasikeisdavom) kol užmigdavo - speneliai nė karto nebuvo nugraužti. Gal kartais skausmingesni, bet nugraužimo nebuvo  schmoll.gif Jei speneliai skausmingi, galima dėti pieno surinkėjus, jie neleidžia speneliui priglusti prie liemenėlės...

Dėl pieno tekėjimo - mano viena krūtis labai lengvai atleidžia pieną (sakyčiau net per daug lengvai  g.gif ), antrą reikia gerai išpumpuoti hihihi.gif Sunkiai bėga... Maitinu ir viskas. Čia dar nuo vaiko priklauso - jei jis nebus tinginukas, ištrauks savo maistelio porciją iš bet kokios krūties  mirksiukas.gif Svarbiausia - duoti duoti duoti...

As irgi nezinau ka reiskia nugrauzti speneliai ax.gif Jau 7 menesius valgom MP, o tie kruties spazmavimai vis dar lydi mus. Turi mazius patraukti, kad pradetu pienukas begti. Buvo mums del to ir kruties spjaudymas ir verkimai, bet apsisarvavus kantrybe sekmingai maitinu, ir tuo dziaugemes ir megaujames abu smile.gif Dar padeda atleisti pienuka, kai maitinu atsistojus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(almani @ 2009 06 21, 18:27)

Reikia pradėt analizuot nuo praždių:
ar tikrai buvai nusiteikus maitint? Koks buvo gimdymas? Ar skatino? Kaip skatino? Ar ką tik gimusį vaikutį paguldė ant krūtinės? Kiek ilgai? Viskas yra svarbu.
Yra kursų, literatūros. Jei reik info- atsiųsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 21, 18:58)
Reikia pradėt analizuot nuo praždių:
ar tikrai buvai nusiteikus maitint? Koks buvo gimdymas? Ar skatino? Kaip skatino? Ar ką tik gimusį vaikutį paguldė ant krūtinės? Kiek ilgai? Viskas yra svarbu.
Yra kursų, literatūros. Jei reik info- atsiųsiu  4u.gif

O kaip skatinimas veikia? g.gif Mane skatino... Kadangi pagimdžiau naktį (kai akušerės užsiimti gimdyvėmis tingi...), o mano speneliai problemiški, normalus žindymas buvo tik ryte... Nepaisant visko, maitinu thumbup.gif Svarbiausia, labai labai labai... šito norėjau 4u.gif

Beje, Babi, šnekama ne apie paprastą pieno atleidimą, o pieno surakinimą krūtyse blush2.gif Aš iš savo kietų kietų krūtų irgi esu bandžius nutraukinėti pieną doh.gif Rezultatas - vos keliasdešimt ml doh.gif Krūtys palengvėjusios, bet vis tiek pilnos pieno. Jei reikėtų ištraukt pieną iki paskutinio lašo, būčiau vargus ne vieną valandą doh.gif Geriausiai pieną nutraukinėja sūnus tongue.gif Nors tėkėt jis tikrai labai sunkiai teka...
Atsakyti
As tai tos nuomones, kad nusiteikimas ir didelis noras maitinti tikrai daro stebuklus, asavo dvynius pati maitinu ikisiol sekmingai, duodu karts nuo karto jau ir banano bigsmile.gif
Oi mamytes, sekmytes ir kantrybes su savo leliukais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 21, 21:19)
O kaip skatinimas veikia?

Pasėkmė- žindimo sunkumai. (tikrai, ne visoms būna, ir ne visos pastebi) mirksiukas.gif
Atsakyti