Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 16, 11:53)
Viskas gerai, tik be reikalo mišinuką davėt.
MP virškinamas lengvai ir graitai, isisavinamas- puikiai.
Dėl žindymo dažnumo: taip ir turi būt- dažnai, ilgai. Dar mažas vaikutis, jam žindimas ir maistas, ir nusiraminimas, ir bendravimas,- mama- visas pasaulis.
Devynis mėnesius kartu gyvenot, tai jis ir nori būt šalia. Maitinimas- natūrali nėštumo tasa, tik forma vos pasikeitė- vaikutis ne pilvuke  mirksiukas.gif 
Neilgai truks tokie ilgi buvimai. O kai 16-ka sueis...  mirksiukas.gif
Dabar toks etapas. Vėliau bus kitas, ir kiekvienas kels abejonių, normalu.
Vakare MP liesiausia- norisi dažniau, virškinasi dar greičiau.
Vakariniai vaiko neramumai nėra maisto trūkumo požymis. Vaikas neramus gali būt dėl daugybės priežaščių.
Labai gerai, kad stengiesi duot pagal vaiko poreikį- taip pieno gamyba stimuliuojama.
Tavo pienas yra būtent tokios sudėtie, kokio reikia tavo vaikui. Žindimo eigoj - keičias,- pirma liesesnis atsigėrimui, vėliau riebesnis- sotumui. Nieko geresnio už jį neišrasta.
Mišiniai- visiems, ir gėrio iš jų mažai.
Sėkmės  4u.gif

ir dar pasiskaitymui: http://www.sveikapra...?text.id.sub.44

labai ačiū už kantrybę ir atsakymus. ir tinklapius isstudijavau, visokias nuorodas...
bet kažkaip tokio aktyvumo dar nebuvo, vaikiukas pamiegodavo daugiau... todėl nebeištvėrėm. užkimęs rėkė. o tai reikėjo ir nakčiai užsiimti žindyti iš krūties tokiu atveju? aišku, dabar nesužinosiu kada jis būtų užmigęs... g.gif
Papildyta:
o kaip tada su saiku yra? kodėl jis valgė tą mišinuką? reiškia norėjo valgyt? g.gif
oi, milijonas klausimų... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 16, 13:07)
Ech, kaip norisi iš šito nerimo periodo greičiau išaugti, nes kaip ir Lydute, esu pasimetus, ir taip trūksta pasitikėjimo, kad elgiuos teisingai...

Natūralus tas nerimas mirksiukas.gif Bet geriausias rodiklis, ar viskas gerai, yra lelius mirksiukas.gif
Aplinkiniai, ypač mamos ir anytos, greitos su savo patarimais ir labai greitai sukelia to nerimo, ypač pradžioje. Todėl geriau klausytis savo nuojautos ir vaikelio.
O miegas dar ilgai reguliuosis ir tikrai nebus visada vienodai. Reti tie atvejai, kai kūdikiai auga kaip "pagal vadovėlį". Maniškis, pvz., iki 3 mėn turėjo daugmaž apčiuopiamą ritmą, o po to prasidėjo visiškas chaosas ir taip tęsėsi iki 9-ių smile.gif
Be to, vaikučiai jaučia, kai mamos nerimauja, jie irgi tada tampa neramūs, čia toks uždaras ratas tam tikra prasme... Taigi kantrybės ir pasitikėjimo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lydute @ 2009 06 16, 13:31)
o kaip tada su saiku yra? kodėl jis valgė tą mišinuką? reiškia norėjo valgyt?  g.gif
oi, milijonas klausimų...  doh.gif

Tokio amžiaus leliui duokit bet ką ir jis čiulps: jo paties kumštuką, čiulptuką, buteliuką ir t.t. Su saiku tai nebūtinai turi ką nors bendro. O jei dar iš to buteliuko kas nors skanaus ir, svarbiausia, lengvai bėga, tai iš viso smile.gif
Jūs dar mažiukai, jums reikia valgyti daug ir po ilgai, pamatysi, po kelių mėnesių mažius išmoks pasisotinti per kelias minutes mirksiukas.gif Tik va mišinukas tokiame amžiuje tikrai gali daug ką pagadinti...
Reikia duoti krūtį tiek, kiek reikia: ir naktį, ir dieną, ir nežiūrėti jokių valandų. Kaip ir Košė-Malošė rašė, kad neilgai tai tęsis mirksiukas.gif
Atsakyti
as dabar savo antraji vaikiuka auginu taip, kaip man patogu ir nusispjaut man i visas literaturas..... doh.gif
kadangi buvo siaubingai neramus, tai ciulptukas man buvo kaip isganymas, nusiramindavo ir sunelis, ir man ramu, kai nerekia....(dukra uzaugo be ciulptuko, bet uztai ant misineliu, nes man neuzteko kantrybes)
dabar jau dziaugiuosi, kad praejo visi tie kosmarai, kai jis amziais reke, atrode, kad pieno mazai, siaubingai skaudejo nugrauzti speneliai ir t.t.
danar jau taip pripratau prie zindymo, kad nebezinau kaip reikes ivedineti kita maisteli... taip patogu - pakisi papuka, pavalgo ir jokiu kosiu nereikia makaliuoti smile.gif mazyliui jau 5 men., bet apie koseles net nenoriu pagalvoti smile.gif
Atsakyti
Lydute, dar norėjau pridurt prie Košės-Malošės pasisakymo, kad jei ir trūko jums pienuko, jis nesusireguliuoja per parą - tam prireikia 2-3 dienų. Bus dar ir augimo šuolių...

QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 16, 12:07)
Ech, kaip norisi iš šito nerimo periodo greičiau išaugti, nes kaip ir Lydute, esu pasimetus, ir taip trūksta pasitikėjimo, kad elgiuos teisingai... O dar mama vis šalia su įtarimais: "gal tau pieno neužtenka", o ir tas leliukas atrodo neauga, jokių raukšlyčių papildomų nesimato, o sversimės tik po 2 savaičių, kai grįš gydytoja iš atostogų.
Šiaip maniškis ramuolis, neverkia, nepyksta, bet užtat dienos miegas kažkur dingo blink.gif Naktį, ačiū Dievui, bunda kas 3 val. pavalgo ir toliau miega, o dieną... Atrodo, tik ant krūties snaustų...( na dar vežimėlyje lauke 3 val.) o juk, atrodo, sotus, pienas kartais atsipila... Neiškenčiu, ir žinduką vietoj krūties duodu blush2.gif  o tada graužiuos - ar užtenka to mano pieno... Gerai, kad bent čia galiu pasiguosti...

O kokios jūsų su vyru figūros? Aš mažytė buvau putli, MB - varliukas. O pati pirma uošvienė ėmė pergyvent dėl mano sūnelio svorio, kad jis nėra putlus doh.gif Anksčiau nei 6 mėn. pradėjau duoti košytes, nors to šitaip nenorėjau verysad.gif Ir ką - figūra nepasitaisė schmoll.gif Tik pilvas užaugęs ir viskas hihihi.gif Nors kiša už du tongue.gif

Beje, norėjau pasiteirauti mamyčių, kurios primaitina savo vaikučius - kada jūs duodat žįst krūtį: prieš ar po maitinimo? g.gif Maniškis tiek privalgo, kad paskui ir krūtis nebesvarbi būna - žaidžia, tampo, akimis tėčio ieško doh.gif Manau dabar duot krūtį gėrimui prieš maitinimą, po to pamaitint tirštu maistu ir vėliau duot pažaist, jei norisi šiek tiek atsigert ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 16, 23:41)
Lydute, dar norėjau pridurt prie Košės-Malošės pasisakymo, kad jei ir trūko jums pienuko, jis nesusireguliuoja per parą - tam prireikia 2-3 dienų. Bus dar ir augimo šuolių...

As kol kas dar nejutau jokiu suoliu ir kriziu. Maziausiai galvoju apie tai, kad gali pritrukt pieno. isvis apie tai negalvoju. tiesiog maitinu ir tiek. pritvinkusios krutys pieno- gerai, minkstos- irgi neblogai. koks skirtumas. vistiek pieno uzteksiu tiek, kiek noresiu. NEbent kas su sveikata nutiktu
Atsakyti
O mano istorija tokia.
Gimem mazos, tik 2600. Maitinau visa pirmaja savaite krutimi, stengemes abidvi, lyg ir ismokom zisti, ciulpdavo teisingai, godziai ir ilgai. O pasirodo nieko mergina nepavalgydavo. Svoris krito kiekviena diena, nors nepasidavem abi ir vis valgem ir valgem. Gydytojai liepe nusitraukinet piena ir taip maitint, kol vaikas nuo bado nemire. Tai va, teko pereit prie buteliuku. Ir ka, mergina is karto pasitaise, pasidare zymiai ramesne, vadinasi, tikrai nepavalgydavo. Ir ka ji ten taip ciulpe, nesuprantu?... g.gif Kadangi krutys nebudavo isciulpiamos, tai ir pieno istraukimui pradejo trukt, kad pilnai pamaitint godziaja. Tai nusipirkau misinuko, gydytojai parekomendavus. Duodu kartais, kai pieno visiskai nelieka. Sunku taip, ir zinau, kad labai blogai, bet svarbiausia buvo nustoti mums mazeti ir pradeti normaliai maitintis. Bijojau toliau zaisti maitindama tik krutimi. O dabar bandau kruti kisti bent pazaidimui, kad nepamirstu, bet bijau, kad jau sugadinau vaika. Bet vilties dar yra. Paaugsim bent iki 3500, gal dar nebus velu pasikankinus grizti prie vietinio pieno baro.
Atsakyti
Stiprybės ir sėkmės jums, AudrikeB 4u.gif
O aš vėl atėjau pasiguosti... Šiandien tiesiog verkti norisi verysad.gif Ir naktį lelius prastai miegojo, vis pilvuką pūtė, o nuo ryto 7val. iš viso košmaras - pabuvo linksmas gal 0,5 val., o paskui vis zyzia, ieško valgyt, aš jį nežinau kiek kartų jau pire vienos-kitos ir vėl iš pradžių krūties dedu, vaikas migdosi, bet tik pamiega lovytėj 3 min., ir vėl verkia (bet taip nelabai stipriai, greičiau skundžiasi) - nesuprasi, ar čia pilvukas, ar pieno trūksta, nes krūtys iš tiesų tuščios tuščios... Ir taip iki 13 val., tik dabar užlūžo valandai, tik kažin ar ilgiau temps verysad.gif Būdavo pas mus tokių vakarų (tiesą pasakius, beveik kasdien), bet kad ryte taip blink.gif O sesės kaip gaila - pusryčius dar sugebėjau paduoti, bet pažaisti - be prošvaisčių - neša ji man į miegamąjį savo barbes ir rodo, nes aš jau pas ją ateit fiziškai nebegaliu, kai sūnutis vis ant krūties kabo... Greičiau jau ateitų svėrimosi diena (dar 10 dienų kol grįš gydytoja iš atostogų) - pamatysim, kad nieko nepriaugom ir bus aišku, kad vaikas toks iš bado... verysad.gif
Taip bandau į viską žiūrėt pozityviai, bet jau nebeišeina... verysad.gif
Atsakyti
Aš turbūt būsiu labai nepopuliari čia su tokia nuomone, bet nesuprantu tokio kategoriško nusiteikimo prieš mišinukus. Esu visom keturiom už maitinimą krūtimi ir suprantu, kad vaikui geriausia MP ir tik MP, bet manau kiekviena situacija yra individuali ir galbūt geriau retkarčiais, išnaudojus visas pastangas vaikutį sočiai pamaitinti krūtimi, duoti mišinuko negu laikyti alkaną. Tiesiog kartais atrodo, kad noras maitinti krūtimi tampa pernelyg kategoriškas.
Bet čia šiaip mintis, nenoriu su niekuo pyktis smile.gif Tuo labiau esu be galo dėkinga šiai temai ir jos mamytėms 4u.gif už tai, kad mano mažytei eina ketvirtas mėnuo, o aš, išbridus iš pieno krizių (tfu tfu tfu) ją sėkmingai maitinu krūtimi wub.gif
Atsakyti
Savo suneli maitinu jau beveik 5 menesius, thumbup.gif kai jauciu kad sumazeja pienuko tai geriu daugiau arbatos, pirma menesi geriau specialia arbata maitinanciai HIPP, bet buvo neimanoma, pienas tiesiog begdavo upeliu biggrin.gif, manau reikia noreti maitinti krutimi, ir tada bus to pieno tiek kiek reikia vaikeliui mirksiukas.gif . Sekmes visoms maitinancioms, ir aisku geresnio pienuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2009 06 18, 21:54)
Aš turbūt būsiu labai nepopuliari čia su tokia nuomone, bet nesuprantu tokio kategoriško nusiteikimo prieš mišinukus. Esu visom keturiom už maitinimą krūtimi ir suprantu, kad vaikui geriausia MP ir tik MP, bet manau kiekviena situacija yra individuali ir galbūt geriau retkarčiais, išnaudojus visas pastangas vaikutį sočiai pamaitinti krūtimi, duoti mišinuko negu laikyti alkaną. Tiesiog kartais atrodo, kad noras maitinti krūtimi tampa pernelyg kategoriškas.
Bet čia šiaip mintis, nenoriu su niekuo pyktis smile.gif Tuo labiau esu be galo dėkinga šiai temai ir jos mamytėms  4u.gif  už tai, kad mano mažytei eina ketvirtas mėnuo, o aš, išbridus iš pieno krizių (tfu tfu tfu) ją sėkmingai maitinu krūtimi  wub.gif

Tavo pavyzdys- maitini pati 4u.gif - su mišinuo siūlymu nesiderina mirksiukas.gif
Atsakyti
dar pamirsau man padeda palaikyti pienuko kieki saldi juoda arbabata su pienu. beje ir skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 18, 15:09)
Šiandien tiesiog verkti norisi verysad.gif Ir naktį lelius prastai miegojo, vis pilvuką pūtė, o nuo ryto 7val. iš viso košmaras - pabuvo linksmas gal 0,5 val., o paskui vis zyzia, ieško valgyt, aš jį nežinau kiek kartų jau pire vienos-kitos ir vėl iš pradžių krūties dedu, vaikas migdosi, bet tik pamiega lovytėj 3 min., ir vėl verkia (bet taip nelabai stipriai, greičiau skundžiasi) - nesuprasi, ar čia pilvukas, ar pieno trūksta, nes krūtys iš tiesų tuščios tuščios... Ir taip iki 13 val.,
Taip bandau į viską žiūrėt pozityviai, bet jau nebeišeina... verysad.gif

Visokių dienų būna, nepasiduok 4u.gif
Kad vakarai sunkūs- normalu. Tikrai viskas lengvės. Ateis kiti etapai, ir tai kas dabar- atrodys taip paprasta ir lengva buvo mirksiukas.gif
Krūtys ir turi būti "tuščios" nes jau geras mėnuo vaikiukui, pienukas tvarkosi.
Vaikas tikrai ne iš bado taip daro,- devynis mėnesius kartu gyvenot wub.gif
Gal pagelbėtų maitint ir su vyresniąja migruot- slingas, ar vaikjuostė?
čia daugiau rasi: http://www.geramama.lt/ http://babysling.lt/
http://vaivosjuosta....id,60/vmcchk,1/
Atsakyti