Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Joliuke @ 2009 06 11, 00:20)
Ir dar norėjau paklaust ar gali vaikutis pavalgyt per kelias minutes. mes visada valgydavom labai ilgai, o šiandien patraukia kelias minutes ir viskas,

Užaugot 4u.gif Didesni greičiau pavalgo mirksiukas.gif o kai nenri- neįsiūlysi mirksiukas.gif
Naktį- kaip tau patogu, gali tą patį, gali kitą. Pati geriausia jauti. O pienukas riebiausias naktį, valgymai, dažnai būna trumpesni nei dieną (nors skirtingi vaikai ir aplinkybės gali visai kitaip įtakot)
Būna valgiadienių, būna nevalgiadienių. Tada, dažniausia, naktį valgo įprastai, o dienom pasicirkina ir mamas pagązdina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 06 10, 20:53)
Vibrocilio tikrai ilgai naudoti negalima, nes atrofuojasi gleivinė, netgi anotacijoj parašyta, kad ilgai jo vartoti negalima.
Kitas reikalas su Euphorbium compositum - jis homeopatinis, efekto staigaus nebus, bet palaipsniui gerės. Bet svarbiausia plauti su jūros vandeniu tiek, kiek reikia. Ir jei neturit temperatūros, būtinai eikit į lauką. Aišku, geriau būtų grynas oras, jei turit galimybę... jei neturit, vis tiek geriau lauke nei namie.
Ir dar būtinai drėkinkit kambario orą, slogai sausas oras labai "padeda".
Dar galima pagarinti, čia labiau nuo kosulio, bet tinka ir esant didelei slogai, nes suskystėja sekretas, lengviau pasišalina. Nakčiai prie lovytės padėkit garuojančio vandens indą, įdėkit šaukštą dr.Theiss eukaliptinio tepaliuko - tikrai padeda. Ir, žinoma, dieną taip pat garinkit.

Pas mus bute tokia baisi dregme pastoviai, kad jokie skalbiniai neisdziutu net per kokias penkias dienas. Ta dregme kazkaip labai sunku ora padaro, tai nieko garinti nebenoriu. Nebent padeciau skudureli su eukaliptu prie jos? Dar sako supjaustyto cesnako rysuleli galima lovyteje padeti, bet cia labiau profikatine negu gydymo priemone. Vakar nebeturejom jau temperaturos. O tai laukas nepakenks? Koks vejelis papus, vaikas kazkaip daug prakaituoja? Bet zinokit po temperaturu musu zali viduriai dingo g.gif g.gif Dabar jau geltoni bigsmile.gif
Siandien nakti maze rado buda pavalgyti. Pasiurbia, paleidzia, ikvepia oro, vel pasiurbia, vel ikvepia per burna...
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 06 10, 22:20)
Sveikos. Matau kalbat apie slogą. O kaip suprast, kad tai jau sloga, nes mano mažylės nosytė labai dažnai užsikišusi. praktyiškai nuo gimimo, bet kiek sakau gydytojai, tai ji sako, kad čia ne sloga g.gif
O dėl maitinimo norėjau paklaust jūsų patarimo. kai maitinu naktį mažylė neilgai patraukia vieną papuką ir užmiega, paskui prabunda vėl gal po kokio pusvalandžio ar valandos ir vėl ieško. Duodu tą patį, patarukia ir vėl užmiega. Nežinau ar gerai darau, nes tada gaunasi, kad kitas papukas būna nevalgytas labai ilgai, bet nuolat kaitalioti bijau, kad neprigertų vien liesaus pienuko. KAip manot, kaip geriau elgtis g.gif
Ir dar norėjau paklaust ar gali vaikutis pavalgyt per kelias minutes. mes visada valgydavom labai ilgai, o šiandien patraukia kelias minutes ir viskas, vis kišau papuką, bet neėmė ir su šaukšteliu kišau, irgi bėga pienukas pro burnytę lauk g.gif nežinau ar čia vaiko apetitas suprastėjo, ar kas, nes papukas tai neišvalgytas g.gif

Aš elgčiausi taip pat - duočiau tą patį papuką, nors nežinau ar tai teisinga g.gif

O dėl greito pavalgymo - manau, kad nevalgadienis pasitaikė rolleyes.gif

QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 11, 10:42)
Pas mus bute tokia baisi dregme pastoviai, kad jokie skalbiniai neisdziutu net per kokias penkias dienas. Ta dregme kazkaip labai sunku ora padaro, tai nieko garinti nebenoriu. Nebent padeciau skudureli su eukaliptu prie jos? Dar sako supjaustyto cesnako rysuleli galima lovyteje padeti, bet cia labiau profikatine negu gydymo priemone. Vakar nebeturejom jau temperaturos. O tai laukas nepakenks? Koks vejelis papus, vaikas kazkaip daug prakaituoja? Bet zinokit po temperaturu musu zali viduriai dingo  g.gif  g.gif Dabar jau geltoni bigsmile.gif
Siandien nakti maze rado buda pavalgyti. Pasiurbia, paleidzia, ikvepia oro, vel pasiurbia, vel ikvepia per burna...

Jei temperatūra tik nesenai nukrito ir dar prakaituojate, lauko geriau vengti g.gif

O česnakas prie lovos - gera išeitis thumbup.gif Tai homeopatinis slogos gydymas mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš norėjau paklausti, kada kūdikėliai ima jausti saiką? Jūs rašot, kad neima krūties, greit pavalgo. . Suprantu, jūsų leliukai didesni, bet maniškis tai nė karto nėra pats krūties išspjovęs, toks jausmas, kad jam būt galima duoti krūtį 24val. per parą doh.gif Tada ima visokios mintys lįsti: ar jam užtenka pieno??? Bet gal tie mažuliai nori krūties, o ne pieno? Jau kelios dienos, kai nesuprantu savo vaiko norų: atrodo, po ilgo miegojimo lauke (3val.) nubunda, suvalgo visą pilną krūtį, pasitvarkom patenkinti, pabendraujam, po valandos ima žiovaut ir vėl ieškot ką pačiulpt:duodu kitą tikrai pilną krūtį, pačiulpia ją sąžiningai 10min, tada ima lūžti prie krūties, užmiega (čiulpdamas doh.gif ), ištraukus krūtį, atrodo, miega, o tik pabandyk paguldyti į lovytę - iš karto ima muistytis ir vėl ieškot ką pačiulpt - ir akys stačios blink.gif Imu atgal, per 5min vėl lūžta, ir taip gali būti kokie 5 dubliai, kol mane apima neviltis ir duodu čiulptuką, ko žadėjau jokiu būdu bent pirmą mėnesį nedaryt - kartais suveikia kokioms 15min... Arba dar geriau: užmiega, bet po 15min. nubunda žagsėdamas (išeitų, skrandis pertemptas...) ir vis tiek ieško krūties blink.gif Ir taip pastoviai... nebemoku vaiko užmigdyt... O pradžioj būdavo, užmiega ir miega sau po 3val., tada pabūdrauja, pavalgo ir vėl miega... Tai dabar nesuprantu - neprivalgo tas mano vaikas, ar persivalgo... Va ir dabar atsibudo po 15 min,. žagsėdamas... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 11, 18:25)
O aš norėjau paklausti, kada kūdikėliai ima jausti saiką? Jūs rašot, kad neima krūties, greit pavalgo. . Suprantu, jūsų leliukai didesni, bet maniškis tai nė karto nėra pats krūties išspjovęs, toks jausmas, kad jam būt galima duoti krūtį 24val. per parą  doh.gif Tada ima visokios mintys lįsti: ar jam užtenka pieno??? Bet gal tie mažuliai nori krūties, o ne pieno? Jau kelios dienos, kai nesuprantu savo vaiko norų: atrodo, po ilgo miegojimo lauke (3val.) nubunda, suvalgo visą pilną krūtį, pasitvarkom patenkinti, pabendraujam, po valandos ima žiovaut ir vėl ieškot ką pačiulpt:duodu kitą tikrai pilną krūtį, pačiulpia ją sąžiningai 10min, tada ima lūžti prie krūties, užmiega (čiulpdamas  doh.gif ), ištraukus krūtį, atrodo, miega, o tik pabandyk paguldyti į lovytę - iš karto ima muistytis ir vėl ieškot ką pačiulpt - ir akys stačios blink.gif Imu atgal, per 5min vėl lūžta, ir taip gali būti kokie 5 dubliai, kol mane apima neviltis ir duodu čiulptuką, ko žadėjau jokiu būdu bent pirmą mėnesį nedaryt - kartais suveikia kokioms 15min... Arba dar geriau: užmiega, bet po 15min. nubunda žagsėdamas (išeitų, skrandis pertemptas...) ir vis tiek ieško krūties blink.gif Ir taip pastoviai... nebemoku vaiko užmigdyt... O pradžioj būdavo, užmiega ir miega sau po 3val., tada pabūdrauja, pavalgo ir vėl miega... Tai dabar nesuprantu - neprivalgo tas mano vaikas, ar persivalgo... Va ir dabar atsibudo po 15 min,. žagsėdamas... doh.gif

4u.gif
Natūralu, kad naujagimiai ir kūdikiai valgo ilgai, "kabo" daug. Devynis mėnesius kartu gyvenot, maitinimas- nėštumo tąsa mirksiukas.gif Po kelių mėnesių tai keisis (nors visokių dienų ir situacijų būna)
Labai įprastas aprašymas vaikiuko elgesio. Gal patogu būtų leisti užmigti ant didesnės lovos- nereikėtų perkelti, ar palaukt kokias 10-15min kol įmigs, tada perkelt.
Rekomenduojama maitinti tol, kol pats vaikas paleidžia krūtį.
O kad valgyt po valandos nori- MP greit virškinamas, gerai įsisavinamas.
Pabaigoj maitinimo žindimas retėja, pienelis riebėja, apima mieguistumas- juk gera su mama užmigt ir jaust ją šalia wub.gif ir pasitikrint retkarčiais, kad "restoranas" nepabėgo wub.gif
Saikas ir MP - nenorės vaikiukas- neįsiūlysi mirksiukas.gif
Nusiramink ir atsidėk maitinimui, patogiai įsitaisyk, atsipalaiduok, kiti darbai palauks, o gal yra kas gali pagelbėt ir juos nudirbt- tai būtų didelė pagalba tau ir vaikui.
Vaikai labai gerai jaučia mamos nuotaikas ir nerimą, tai ir bando tau, kaip gali, pagelbėt, turbūt nori, kad ir tu kartu vieną kitą posmą numigtum mirksiukas.gif
MP- nepersivalgys, jei bus per daug- atpils mirksiukas.gif
Atsakyti
Ech, aciu uz palaikyma... Bet siandien mazasis tikrai is "retorano" iseiti nenori. Nuo 16val. tik viena kart 45min. numigo, o visa likusi laika praktiskai ant kruties kabo... Aciu Dievui, kad yra vyras, o tai mano dukryte (vyresnele) liktu ne tik kad nezaidus, bet ir nevalgius, nesiprausus.... Krutine tokia tuscia tuscia, neisivaizduoju, ka lelius nakciai prisrebs is tokios schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 11, 22:50)
Ech, aciu uz palaikyma... Bet siandien mazasis tikrai is "retorano" iseiti nenori. Nuo 16val. tik viena kart 45min. numigo, o visa likusi laika praktiskai ant kruties kabo... Aciu Dievui, kad yra vyras, o tai mano dukryte (vyresnele)  liktu ne tik kad nezaidus, bet ir nevalgius, nesiprausus.... Krutine tokia tuscia tuscia, neisivaizduoju, ka lelius nakciai prisrebs is tokios schmoll.gif

Būk rami mirksiukas.gif
Pienelis gaminasi vaikiukui zindant, o jei dar "restorane" užsilaiko- puiku- stimuliuoja pieno gamybą- tai labai svarbu. O krūtinės jausmas ("tusčia") ir turi būt toks, jau ne pirma savaitė maitini. Dar vėliau gali ir pamažėt kokia raidele- pienelio paklausa- pasiūla susireguliuos.
Įprasta, kad mamom ir arbatą su šiaudeliu ir sumuštinių per žindymus namiškiai atneša.
Jau rašiau, bet pasikartosiu:- vakare pienas liesiausias- suvirškinamas greit ir vėl vaikutis nori. mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 06 10, 21:20)
Sveikos. Matau kalbat apie slogą. O kaip suprast, kad tai jau sloga, nes mano mažylės nosytė labai dažnai užsikišusi. praktyiškai nuo gimimo, bet kiek sakau gydytojai, tai ji sako, kad čia ne sloga g.gif
O dėl maitinimo norėjau paklaust jūsų patarimo. kai maitinu naktį mažylė neilgai patraukia vieną papuką ir užmiega, paskui prabunda vėl gal po kokio pusvalandžio ar valandos ir vėl ieško. Duodu tą patį, patarukia ir vėl užmiega. Nežinau ar gerai darau, nes tada gaunasi, kad kitas papukas būna nevalgytas labai ilgai, bet nuolat kaitalioti bijau, kad neprigertų vien liesaus pienuko. KAip manot, kaip geriau elgtis g.gif
Ir dar norėjau paklaust ar gali vaikutis pavalgyt per kelias minutes. mes visada valgydavom labai ilgai, o šiandien patraukia kelias minutes ir viskas, vis kišau papuką, bet neėmė ir su šaukšteliu kišau, irgi bėga pienukas pro burnytę lauk g.gif nežinau ar čia vaiko apetitas suprastėjo, ar kas, nes papukas tai neišvalgytas g.gif

Sveikute,
mano maziukas nuo pat gimimo iki poros menesiu ciaudedavo ir nosyte budavo uzsikimsusi, bet man gydytoja paaiskino, kad tai yra normalu ir kad kudikiu kvepavimo takai valosi dar ilgai po gimimo. O del maitinimo, tai drauge patare duoti ta pacia kruti jei po maitinimo dar nepraejo bent valanda, o jei mazdaug valanda, tai butinai kita. Mums toks metodas puikiai sekasi. Pati drauge maitina jau 1,5 metu, be to motinystes paskaitas lanke pas prof. Semeta. Mano mazius neseniai pradejo labai mazai nakti valgyti, tai papuliai labai ilgai budavo neisvalgyti, bet jau prisitaike. Ar labai kietas buna tas kur neisvalgytas? Ar nemaudzia?
Papildyta:
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 11, 15:25)
O aš norėjau paklausti, kada kūdikėliai ima jausti saiką? Jūs rašot, kad neima krūties, greit pavalgo. . Suprantu, jūsų leliukai didesni, bet maniškis tai nė karto nėra pats krūties išspjovęs, toks jausmas, kad jam būt galima duoti krūtį 24val. per parą  doh.gif Tada ima visokios mintys lįsti: ar jam užtenka pieno??? Bet gal tie mažuliai nori krūties, o ne pieno? Jau kelios dienos, kai nesuprantu savo vaiko norų: atrodo, po ilgo miegojimo lauke (3val.) nubunda, suvalgo visą pilną krūtį, pasitvarkom patenkinti, pabendraujam, po valandos ima žiovaut ir vėl ieškot ką pačiulpt:duodu kitą tikrai pilną krūtį, pačiulpia ją sąžiningai 10min, tada ima lūžti prie krūties, užmiega (čiulpdamas  doh.gif ), ištraukus krūtį, atrodo, miega, o tik pabandyk paguldyti į lovytę - iš karto ima muistytis ir vėl ieškot ką pačiulpt - ir akys stačios blink.gif Imu atgal, per 5min vėl lūžta, ir taip gali būti kokie 5 dubliai, kol mane apima neviltis ir duodu čiulptuką, ko žadėjau jokiu būdu bent pirmą mėnesį nedaryt - kartais suveikia kokioms 15min... Arba dar geriau: užmiega, bet po 15min. nubunda žagsėdamas (išeitų, skrandis pertemptas...) ir vis tiek ieško krūties blink.gif Ir taip pastoviai... nebemoku vaiko užmigdyt... O pradžioj būdavo, užmiega ir miega sau po 3val., tada pabūdrauja, pavalgo ir vėl miega... Tai dabar nesuprantu - neprivalgo tas mano vaikas, ar persivalgo... Va ir dabar atsibudo po 15 min,. žagsėdamas... doh.gif

Brangioji, tavo lelius dar labai mazutis ir elgiasi jis labai tipiskai savo amzeliui. Kantrybes ir tik kantrybes! Tai tikrai pasikeis, nors dar neseniai ir pati tuo netikejau. Nekaltink "restorano", pakentek dar pora savaiteliu ir bus tikrai lengviau. Man viskas su zindymu susitvarke 6- 7 savaite. Pakentek!
Atsakyti
Sveikos 4u.gif noriu jūsų paklausti, nes įtariu,kas ilgiau maitinot, susidūrėt su tokia "bėda" - mano mazgiui dar tik kalasi pirmi du dantukai, bet jis jau kandžiojasi. Jausmas nekoks. Kaip elgtis tokioje situacijoje ( kandžiojasi ne kiekvieno maitinimo metu - tiesiog kaip jam užeina ) - ar nutraukt maitinimą ar tiesiog pakentėti. Gal tai laikina problema, kol dygsta dantys, ar taip bus visada g.gif Gal turit kokių patarimų 4u.gif
ir dar... paskutiniu metu beveik nieko nevalgo, išskyrus MP. Nežinau,gal čia dėl dantukų g.gif Ypač prastai su mėsa... o jos gi reikia dėl mažakraujystės prevencijos. Gal man tada atsisakyti dieninio MP, kad tik tą mėsą jam suvalgydinti g.gif
Ačiū už ats. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuikių_dainos: 12 birželio 2009 - 14:17
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 06 12, 14:13)
Sveikos  4u.gif noriu jūsų paklausti, nes įtariu,kas ilgiau maitinot, susidūrėt su tokia "bėda" - mano mazgiui dar tik kalasi pirmi du dantukai, bet jis jau kandžiojasi. Jausmas nekoks. Kaip elgtis tokioje situacijoje ( kandžiojasi ne kiekvieno maitinimo metu - tiesiog kaip jam užeina ) - ar nutraukt maitinimą ar tiesiog pakentėti. Gal tai laikina problema, kol dygsta dantys, ar taip bus visada  g.gif Gal turit kokių patarimų  4u.gif
ir dar... paskutiniu metu beveik nieko nevalgo, išskyrus MP. Nežinau,gal čia dėl dantukų  g.gif Ypač prastai su mėsa... o jos gi reikia dėl mažakraujystės prevencijos. Gal man tada atsisakyti dieninio MP, kad tik tą mėsą jam suvalgydinti  g.gif
Ačiū už ats.  4u.gif

Mes dar nesam tokie dideli, kad patarinėtume blush2.gif Tačiau iš teorijos... ax.gif

Kandžiotis negalima leisti. Jokiu būdu, negalima šito kentėti ir toliau leisti kandžiotis. Kai kanda, negalima vaiko išgąsdinti, nes tada gali atsisakyti krūties. Tiesiog kai kanda, reikia vaiką taip prispausti prie krūties, kad užsikimštų nosytė. Pritrūkęs oro, jis paleis spenelį. Jei dar kanda - kartoti. Tada jis supras, kad kandimas sukelia nemalonių išgyvenimų ax.gif Žurnale jau senai buvau radusi tokius pamokymus, nors pati dar neišbandžiau, nors su kandimu jau buvau susidūrusi - tai buvo taip netikėta, kad pašokau (gerai, kad vaikas neišsigando; nors rašoma, kad net ir išsigąsti tokioje situacijoje negalima doh.gif lotuliukas.gif ).

O dėl apetito sumažėjimo... Vaikas geriau žino ko jam norisi... Gal jam nevalgadienis, gal liga nori pulti ar dar kas... O dėl mažakraujystės - galima geriamą geležį vartoti. Tiesa, ji neskani, bet aš savo vaikinas puikiai su vaisine tyrele sumaitinu ax.gif Geležį vartojame jau mėnesį, profilaktiškai, gydytojos paskyrimu - čia jei kam kiltų klausimų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 06 12, 16:13)
Sveikos  4u.gif noriu jūsų paklausti, nes įtariu,kas ilgiau maitinot, susidūrėt su tokia "bėda" - mano mazgiui dar tik kalasi pirmi du dantukai, bet jis jau kandžiojasi. Jausmas nekoks. Kaip elgtis tokioje situacijoje ( kandžiojasi ne kiekvieno maitinimo metu - tiesiog kaip jam užeina ) - ar nutraukt maitinimą ar tiesiog pakentėti. Gal tai laikina problema, kol dygsta dantys, ar taip bus visada  g.gif Gal turit kokių patarimų  4u.gif
ir dar... paskutiniu metu beveik nieko nevalgo, išskyrus MP. Nežinau,gal čia dėl dantukų  g.gif Ypač prastai su mėsa... o jos gi reikia dėl mažakraujystės prevencijos. Gal man tada atsisakyti dieninio MP, kad tik tą mėsą jam suvalgydinti  g.gif
Ačiū už ats.  4u.gif

Man gelbėjo nosies suspaudimas pirštukais,- tada paleidžia krūtį.
šį žinojau, bet nebuvau tokia stipri: nutraukt maitinimą- kaip pasėkmę kandimo- pasišalint (trumpam) pasakyt, kad mamai skauda, paguldyt vaiką ant lovos ir išeit. Po kelių minučių vėl imt ir maitint.
Neverta dantų dygimo laikotarpiu mažint maitinimus MP. mirksiukas.gif
Dygstant dantim vaikų imunitetas kiek pasilpsta, dažnai atsisako maisto, (padažnėja maitinimai) (MP saldumo turi, o saldumas skausmą apramina mirksiukas.gif )
Yra daug produktų, kurie turi geležies, ne tik mėsa. Jei kokią savaitėlę jos negaus- mažakraujyste nesusirgs. MP padeda geriau įsisavint geležį iš kitų maisto produktų. Jei neramu- pasitarkit su gydytoja ir pasidarykit papildomą kraujo tyrimą dėl feritino kiekio kraujyje (geležies atsargų)
4u.gif
Atsakyti
as maitinu savo lelyte jau virs 2 menesiu savo pienu,ir esu tuo patenkinta 4u.gif tikiuosi kad maitinsiu dar ilgai,nes musu pienas sveikiausias nei kazkokietai misineliai.... g.gif nors tiesa as nusitraukineju i buteliukus,nes buvo nukramcius per pirmas dienas krutine iki kraujo,baisiai skaudejo verysad.gif
Atsakyti