Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(AusraR @ 2009 06 04, 14:18)
na nezinau, as asmeniskai sitaip istveriau kokias dvi savaites, na keldavausi, eidavau prie loveles pasiimdavau vaika, pamaitindavau, padedavau i lovele, paramindavau kol uzmigs. Visa tai uztrukdavo apie 40 min, po to pradedavau snausti ir atsibusdavo kitas, vel ta pati procedura. PO dvieju savaiciu susiguldziau abu is sonu ir pasivartydama maitindavau. Nebereikejo keltis, laukti kol pavalgys, raminti ir laukti kol uzmigs. Pati bent kazkiek pailsedavau, nes kitaip buciau jau turbut kojas pakracius. Zinoma, su laiku viskas keiciasi, dabar jie daznai raminasi prie papulio o ne valgo, bet man per saldus tas mano miegelis kad galeciau keltis kazkur eiti kazka raminti ir pan tongue.gif manau cia nuo mamos ir vaiko priklauso, kaip kam patogiau ir geriau.

drinks_cheers.gif as irgi taip pat darau. guli salia, jei suknerza, apsiverciu, papa ikisu ir toliau abi miegam, net neisibudinusios. buna kartais,kad esu labai pavargus ir ne is karto susiorientuoju, kad verkia (nu kazkaip tas chaosas jau matyt norma pasidares), tai verkia tol, kol papo negauna, jokios kitos priezastys neegzistuja pas mus
o tai tu nori pasakyt va taip va guli ir klausai ar jis ten siai kniurksi ar jau cepsi?  blink.gif  as tai girdziu/jauciu kad suknerksi, atsisuku ir iduodu papuka pusiau miegodama. Kartais nepataikau atsisukt  lotuliukas.gif na jau atrodo daviau papuka, o vaikas vistiek kniurksi, tada suprantu kad ne i ta puse atsisukau  doh.gif

lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Diax @ 2009 06 04, 14:28)
Tiesiog visada bijodavau, kad vaikas pripras miegoti su mumis lovoje - man tai nepriimtina. Todėl pirmais mėnesiais verčiau aukodavau savo miegą, kad tik nereikėtų vėliau pratint vaikelio prie savo lovytės  4u.gif

o mum visiskai priimtina miegoti su vaikais, bet nuolat turiu aiskintis zmonems su kita nuomone, kodel mes miegam kartu doh.gif
o vyresneli 'pripratinti 'prie savo ;lovytes buvo labai lengva. Tiesiog viena karta vyras juokais pasiule: 'gal noretum miegoti lovytej?'Matukas iskart sutiko (jam kokie du metukai tada buvo). ir miegojo, bvisiem gyresi, kad turi savo lovyte. tai va, tiesiog sulaukem. tai dabar laukiam,kada Matas jau nores miegoti savo kambaryje, o Rusnei uzleis lovele miegamajame ax.gif (vaikiskos loveles, su aukstais krastais net neturim, tiesiog nereikalingas daigtas mum ji buvo blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 06 04, 13:18)
o tai tu nori pasakyt va taip va guli ir klausai ar jis ten siai kniurksi ar jau cepsi?  blink.gif  as tai girdziu/jauciu kad suknerksi, atsisuku ir iduodu papuka pusiau miegodama. Kartais nepataikau atsisukt  lotuliukas.gif na jau atrodo daviau papuka, o vaikas vistiek kniurksi, tada suprantu kad ne i ta puse atsisukau  doh.gif

Aš taip prabusdavau ir klausydavau ax.gif Nes jei pulčiau iš kart iš lovytės traukt ir papuką kišt, tai sugaiščiau 40 min. minimum. O kartais užtekdavo pasiklausyt, kad jis jau nurimo - ir toliau sau miegi (jei miegas ima lotuliukas.gif ). Šiaip aš iš didelių miegalių 4u.gif Bet vaikas daug ką keičia 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgitaru @ 2009 06 04, 13:38)
o mum visiskai priimtina miegoti su vaikais, bet nuolat turiu aiskintis zmonems su kita nuomone, kodel mes miegam kartu doh.gif

Nemoralizuoju rolleyes.gif Visi esam skirtingi - turim skirtingus norus ir poreikius.

Tiesiog man norisi turėti asmeninę erdvę, kuri priklauso tik mums su MB blush2.gif wub.gif Niekada nesakydavau nieko žmonėms, kurie miega kartu su savo vaikais 4u.gif tik pagalvodavau, o kaip jie prasisuka su sexiuku blush2.gif tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
na mano Nojukas tai miega savo lovelej, tik krastas nuimtas ir pristumta prie musu lovos, o Arijuaks irgi puikiai uzmiega savo lovytej ir kitam kambary. TIk kai jau keliasi pirma karta tada parsinesam ji i savo lova.
Papildyta:
QUOTE(Diax @ 2009 06 04, 14:45)
tik pagalvodavau, o kaip jie prasisuka su sexiuku   blush2.gif  tongue.gif  biggrin.gif

tai va taip ir prasisukam kad vaikus uzmigdom savo lovelese, o tik paskui atsinesam. O kai miegojo tik pas mus tai uzmigde vaikus eidavom i kita kambari paisdykaut tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 06 04, 13:58)
na mano Nojukas tai miega savo lovelej, tik krastas nuimtas ir pristumta prie musu lovos, o Arijuaks irgi puikiai uzmiega savo lovytej ir kitam kambary. TIk kai jau keliasi pirma karta tada parsinesam ji i savo lova.
Papildyta:

tai va taip ir prasisukam kad vaikus uzmigdom savo lovelese, o tik paskui atsinesam. O kai miegojo tik pas mus tai uzmigde vaikus eidavom i kita kambari paisdykaut tongue.gif

biggrin.gif Na, įdomu ir šitaip tongue.gif Pakursto aistrą biggrin.gif
Atsakyti

taip as taip ir guliu ir girdziu ar niurga ar cepsi smile.gif jo lovele salia mano lovos per zingsny smile.gif tai kur as negirdesiu smile.gif kartais guliu ir klausau ir ziuriu ka jis ten daro ar seip kruta ar valgyti nori smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 06 04, 13:38)
ohmy.gif mum visiskai priimtina miegoti su vaikais, bet nuolat turiu aiskintis zmonems su kita nuomone, kodel mes miegam kartu doh.gif
o vyresneli 'pripratinti 'prie savo ;lovytes buvo labai lengva. )

drinks_cheers.gif ...man irgi priimtina...kaifas biggrin.gif ypač ryte....glaudžiasi ir t.t. biggrin.gif ...ir nesiruošiu niekam teisintis...
beje žinau, kad šie vaikučiai paskui kur kas labiau nori eiti į savo loveles....tiesiog ateina ta diena...o kol mums gerai- nesuku galvos....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 04 birželio 2009 - 16:39
sveikos, gal kam taip buvo. Pries kokias 4 dienas turejau kruvas pieno. mazyle nespedavo suvalgyti. O dabar staiga pradejo mazeti sparciais tempais. Praktiskai reikia misinuko. As niekuo nesergu ir nesiskundziu, viskas pas mane gerai. Kodel taip yra???? Cia pasiula sureagavo i paklausa? Bet kodel taip, kad net eme trukti? Kad sumazejo, sprendziu is visko: krutu pilnumo, mazyles privalgymo ir pan...
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 04, 17:00)
sveikos, gal kam taip buvo. Pries kokias 4 dienas turejau kruvas pieno. mazyle nespedavo suvalgyti. O dabar staiga pradejo mazeti sparciais tempais. Praktiskai reikia misinuko. As niekuo nesergu ir nesiskundziu, viskas pas mane gerai. Kodel taip yra???? Cia pasiula sureagavo i paklausa? Bet kodel taip, kad net eme trukti? Kad sumazejo, sprendziu is visko: krutu pilnumo, mazyles privalgymo ir pan...

o kiek jums mėn....krūtų pilnumas dingsta apie 3-4 mėn...nu dar ir individualiai...ir daug kas pagalvoja, kad pienas dingo....
o šiaip jis negali dingti nei iš šio nei iš to....nu nebent l.didelis stresas užblokuoja....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 04 birželio 2009 - 17:18
QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 04, 19:00)

Kad nepakanka pieno rodo: retas vaiko šlapinimasis, tuštinimasis, gleivinė sausa gleivinė, apatija.
Kad krūtyse nėra pilnumo- taip turi būt, apie 4-6mėn krūtinė net pamažėja (kadangi pienas susireguliuoja) vaikas auga ir greičiau pasisotina, ilgi kabojimai retėja, užtenka ir kelių minučių pasisotint.
O iš ko sprendi? Kokie požymiai rodo, kad pieno trūksta? Kaip juos supranti?
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 04, 14:45)
tik pagalvodavau, o kaip jie prasisuka su sexiuku   blush2.gif  tongue.gif  biggrin.gif

mes irgi einam i kita kambari, o paskutiniu metu varom i 'pasimatymus'. paliekam vaikus kam nors (mociutei pvz, ar savo sesei), sakom, kad apsipirkt vaziuojam, ar dar ka nors numykiam, ir vaziuojam i kokia atokesne vietele ax.gif karta buvom viezbucio kambari uzsisake tongue.gif ...Tai aistros atgyja kaip draugystes pradzioj blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitaru: 04 birželio 2009 - 18:23
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 04, 17:32)
Kad nepakanka pieno rodo: retas vaiko šlapinimasis, tuštinimasis, gleivinė sausa gleivinė, apatija.
Kad krūtyse nėra pilnumo- taip turi būt, apie 4-6mėn krūtinė net pamažėja (kadangi pienas susireguliuoja) vaikas auga ir greičiau pasisotina, ilgi kabojimai retėja, užtenka ir kelių minučių pasisotint.
O iš ko sprendi? Kokie požymiai rodo, kad pieno trūksta? Kaip juos supranti?

aha, is krutu pilnumo visu pirma. Antra, kad anksciau kazkaip atsirakina pienukas ir tada mazyle ryja, ryja, ryja... O dabar kazkaip traukia, traukia ir neberyja. Matyt nebega tokia stipria srove kaip seniau. Tai ir lieka beveik alkana. Tada ir pampersai sausi buna.
As zinau, kad negali dingti staiga, man su sunum dinginejo labai labai pamazu. Nuo 6 menesiu pradejo labai pamazu mazeti kol beveik visai baigesi 1.3 metu. Nu bet daug kas sako, kad buna jog ima ir pasibaigia nei is sio nei is to...

Na taip, mums uz 1.5 savaites bus 5 menesiai. I ta intervala pakliuname.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 04 birželio 2009 - 18:53
QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 04, 17:00)

Jei norit maitint - jokių mišinukų 4u.gif Kelios dienos intensyvaus žindymo, poilsis bei skysčiai ir viskas atsistato į vėžias mirksiukas.gif Beje, pienelio bus tiek, kiek vaikas išvalgo. Papilnėjusią krūtinę pajaustumėte jei praleistumėte vieną maitinimą - tačiau automatiškai kitą dieną pienuko pasigamintų adekvačiai mažiau 4u.gif

QUOTE(jurgitaru @ 2009 06 04, 18:21)
mes irgi einam i kita kambari, o paskutiniu metu varom i 'pasimatymus'. paliekam vaikus kam nors (mociutei pvz, ar savo sesei), sakom, kad apsipirkt vaziuojam, ar dar ka nors numykiam, ir vaziuojam i kokia atokesne vietele ax.gif karta buvom viezbucio kambari uzsisake tongue.gif ...Tai aistros atgyja kaip draugystes pradzioj blush2.gif

Gerai, kad jūs turite kur juos/jį palikt blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti