Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Diax @ 2009 06 02, 23:55)
Viskas normalu - tokie vaikučiai jau turi išmiegoti visą naktį  mirksiukas.gif
Na, cia turbut labai individualu... Mums jau puse metu, o keliasi maze valgyt kas 2 - 3 val. nakti, ir valgo labai daug, ne siaip sau pasiciulpia. Ir apskritai man rodos, kad ji nakti daug daugiau privalgo, nei diena  g.gif  Bet as nieko nebandau keist, nors daug kas sako, kad nakti tureciau nebeduoti, bet tai ka daryt, virkdyti vaika? Gal nusiklykus ir be MP nuluztu, bet man tai per daug ziauru atrodo... schmoll.gif

Mums jau irgi 6,5 men, bet vis dar keliames nakti kas 2-3 val. Draugems taip buvo, o kelimasis pasibaige kai nustojo maitint. Nieko nekeiciu - nori vaikutis papuko - duodu...

QUOTE(Belatrikse @ 2009 06 03, 11:12)
man labai padejo antspeniai, mazyte tiesiog neapziodavo daugiau nei spenelis, o gal as nemokejau paduoti,,, Antspeniuose speneliai ismirkdavo ir greit sugijo, o maziuke iprato kad burnytej turi but daugiau "mesos" ir jau be antspenio pati itraukdavo papulio kuo daugiau, taip, manau, ismokome teisingai valgyt  ax.gif
as maitinu pagal laika - apie tris valandas is vieno papo, kitas tris is kito, ir duodu zyst kada tik papraso, dabar kai karsta tai ir kas pusvalandi kartais gaunasi  ax.gif

Mes pirma menesiuka irgi su antspeniais draugavom. Gal del to speneliai ir nebuvo nugrauzti. Ir nesamone, kad vaikutis pripranta prie ju ir paskui nebeima normaliai kruties- ima ir dar kaip, tik aisku pirmi kartai sunkiau ejosi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <emigrante>: 03 birželio 2009 - 17:21
QUOTE(Belatrikse @ 2009 06 03, 13:56)
Saunuoles mamytes 4u.gif 4u.gif

pasiskaiciau jusu pozityviu postu ir susitvarkiau su pieno krize thumbup.gif
man padejo kmynu arbata, bet taip po litra per diena ir mieles vakare. Mamytes, rasete apie giros poveiki, tai ten greiciausiai mieles ir padeda is tos giros thumbup.gif
mano maziuke trecia menesi priaugo 1.6kg blush2.gif vos betelpame i vezimelio lopsi ax.gif esam 3men ir sveriam 7.6kg bigsmile.gif

Svarbiausia nepanikuoti, pilnavertiskai maitintis ir zindyti kada tik vaikiukas papraso  4u.gif

ogo kaip puikiai augat bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2009 06 03, 17:21)
Mums jau irgi 6,5 men, bet vis dar keliames nakti kas 2-3 val. Draugems taip buvo, o kelimasis pasibaige kai nustojo maitint.

nebūtinai....kitos išvis nemaitina, o naktim keliasi...čia l.individualu....

o mums jau tuoj 1,5 metų...keliamės naktim...bet aš jau pripratus....
Papildyta:
QUOTE(JasVita @ 2009 06 03, 18:15)
ogo kaip puikiai augat  bigsmile.gif  4u.gif

labai įdomu kaip gi jums sekasi....kiek mažoji priaugo bigsmile.gif ...

p.s. senai buvau užsukusi pas jus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 06 03, 22:19)
labai įdomu kaip gi jums sekasi....kiek mažoji priaugo bigsmile.gif ...
p.s. senai buvau užsukusi pas jus ax.gif

Mano brangioji trečią mėnesį priaugo 800 gr smile.gif aš manau, kad puikiai smile.gif yra sveika, guvi, naktim miega, karts pašokdina ir mane, ir tėvelį, bet čia tik profilaktiškai mirksiukas.gif O dėl augimo žinai džiaugiuosi, kad ji taip "kultūringai" auga smile.gif ji "knyginė" mergaitė ( čia visi daktarai taip sako, pas kokius tik apsilankom ax.gif ). O tavęs mes jau pasigedom mirksiukas.gif 4u.gif Prašom užsukti mirksiukas.gif ar vis dar darbais užsikasus?(kažkas pas mus minėjo, kad mokslai tau...)
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 06 03, 21:19)
o mums jau tuoj 1,5 metų...keliamės naktim...bet aš jau pripratus....

mums irgi pusantru, naktimis keliames, kartais net kokius 4-5 kartus. bet buna ir ismiegotu naktu jau (bet nedaznai dar) ax.gif
Atsakyti
Beje, dėl kėlimosi naktimis... Prisiminiau vieną dalyką... Skaičiau, kad dauguma vaikų naktimis keliasi ne dėl to, jog nori pienelio - gal jiems šalta, karšta ar kaip kitaip nepatogu. Jei suniurna, nebūtina pulti prie lovytės, ir staigiai kišti papuką. Pagulėkite, gal jis tik šiaip pasimuistė. Jei lovytėje vis nerimsta - prieikite, nuraminkite. Žinoma, jei girdite čepsėjimą ( tongue.gif ), tai vaikas tikrai išalkęs ax.gif

Bijau pameluoti, bet buvo minimi ir skaičiai - ar 50, ar 80 proc. naktinių prabudimų nėra susiję su maisto poreikiu smile.gif Pamenu, jog tikrai dažniau prabunda visai dėl kitų priežasčių.

Po šito perskaityto straipsnio, naktį pradėjusį nerimti mažylį švelniai nuramindavau (šššššš........ lotuliukas.gif ); tik asmeniškai pati šokdavau iš lovos prie lovytės tongue.gif Mano nuostabai, įsitikinau straipsnio teisingumu blink.gif thumbup.gif

P.S. Jei tema būtų apie migdymus, pasakyčiau ir dar vieną dalyką, kuriuo netikėjau, kol nepabandžiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 04, 10:42)
Beje, dėl kėlimosi naktimis... Prisiminiau vieną dalyką... Skaičiau, kad dauguma vaikų naktimis keliasi ne dėl to, jog nori pienelio - gal jiems šalta, karšta ar kaip kitaip nepatogu. Jei suniurna, nebūtina pulti prie lovytės, ir staigiai kišti papuką. Pagulėkite, gal jis tik šiaip pasimuistė. Jei lovytėje vis nerimsta - prieikite, nuraminkite. Žinoma, jei girdite čepsėjimą ( tongue.gif ), tai vaikas tikrai išalkęs  ax.gif

Bijau pameluoti, bet buvo minimi ir skaičiai - ar 50, ar 80 proc. naktinių prabudimų nėra susiję su maisto poreikiu  smile.gif Pamenu, jog tikrai dažniau prabunda visai dėl kitų priežasčių.

Po šito perskaityto straipsnio, naktį pradėjusį nerimti mažylį švelniai nuramindavau (šššššš........  lotuliukas.gif ); tik asmeniškai pati šokdavau iš lovos prie lovytės  tongue.gif Mano nuostabai, įsitikinau straipsnio teisingumu  blink.gif  thumbup.gif

P.S. Jei tema būtų apie migdymus, pasakyčiau ir dar vieną dalyką, kuriuo netikėjau, kol nepabandžiau  lotuliukas.gif

Manau, temikės nesugadinsi jei pasidalinsi patirtim apie miegeli mirksiukas.gif . Labai jau smalsu blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JasVita @ 2009 06 03, 21:13)
Mano brangioji trečią mėnesį priaugo 800 gr  smile.gif  aš manau, kad puikiai  smile.gif yra sveika, guvi, naktim miega, karts pašokdina ir mane, ir tėvelį, bet čia tik profilaktiškai  mirksiukas.gif O dėl augimo žinai džiaugiuosi, kad ji taip "kultūringai" auga smile.gif ji "knyginė" mergaitė ( čia visi daktarai taip sako, pas kokius tik apsilankom  ax.gif ). O tavęs mes jau pasigedom  mirksiukas.gif  4u.gif Prašom užsukti  mirksiukas.gif  ar vis dar darbais užsikasus?(kažkas pas mus minėjo, kad mokslai tau...)

tai šaunu thumbup.gif ...

taip apsigyniau magistrą...todėl neleidau sau lįst į sm...bet jau pasirodysiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Diax @ 2009 06 04, 08:42)
nebūtina pulti prie lovytės, ir staigiai kišti papuką. Pagulėkite, gal jis tik šiaip pasimuistė.

be jokios abejonės...taip ir darom mirksiukas.gif ....
Atsakyti
del sito sokimo prie lovos ir papuko davimo... as laukiu kol pradeda cepseti arba kumstuka kisa i burna ir jau taip ciulpia smile.gif tada jau pasiimu is loveles ir maitinu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Diax @ 2009 06 04, 09:42)
P.S. Jei tema būtų apie migdymus, pasakyčiau ir dar vieną dalyką, kuriuo netikėjau, kol nepabandžiau  lotuliukas.gif

pasidalink pasidalink patirtimi smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes 4u.gif Jungiuosi ir as i jusu buri, nusiteikus maitinti ilgai ir sekmingai drinks_cheers.gif Norejau paklausti - gal kam taip buvo: nuo ryto kazkaip keistai jautri viena krutis. Jos spenelis visad budavo jautresnis, bet kolkas nenugrauztas, ir buvau pripratus, kad pirma minute maitinant nebuna labai maloni, bet sikart skauda ne speneli, o po krutim, tai yra, jei ciupineju kruti is apacios i centro puse. Guzu jokiu nera, krutis minksta, bet ir nelieciant jauciu nedideli nemalonu tarsi deginima... Maniau, pavalgys is jos - bus geriau... taciau kaip tycia mazius stipriai patrauke 5min. ir uzmigo, panasu, kad visko neisvalge, bet kaip sakiau, jokiu sukietejimu neciuopiu... Kas tai galetu buti?? Kai nubus, vel bandysiu duot sita kruti, gal isvalgys, bet vis tiek neramu, taip bijau visokiu mastitu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 04, 09:42)
Beje, dėl kėlimosi naktimis... Prisiminiau vieną dalyką... Skaičiau, kad dauguma vaikų naktimis keliasi ne dėl to, jog nori pienelio - gal jiems šalta, karšta ar kaip kitaip nepatogu. Jei suniurna, nebūtina pulti prie lovytės, ir staigiai kišti papuką. Pagulėkite, gal jis tik šiaip pasimuistė. Jei lovytėje vis nerimsta - prieikite, nuraminkite. Žinoma, jei girdite čepsėjimą ( tongue.gif ), tai vaikas tikrai išalkęs  ax.gif

Bijau pameluoti, bet buvo minimi ir skaičiai - ar 50, ar 80 proc. naktinių prabudimų nėra susiję su maisto poreikiu  smile.gif Pamenu, jog tikrai dažniau prabunda visai dėl kitų priežasčių.

Po šito perskaityto straipsnio, naktį pradėjusį nerimti mažylį švelniai nuramindavau (šššššš........  lotuliukas.gif ); tik asmeniškai pati šokdavau iš lovos prie lovytės  tongue.gif Mano nuostabai, įsitikinau straipsnio teisingumu  blink.gif  thumbup.gif

na nezinau, as asmeniskai sitaip istveriau kokias dvi savaites, na keldavausi, eidavau prie loveles pasiimdavau vaika, pamaitindavau, padedavau i lovele, paramindavau kol uzmigs. Visa tai uztrukdavo apie 40 min, po to pradedavau snausti ir atsibusdavo kitas, vel ta pati procedura. PO dvieju savaiciu susiguldziau abu is sonu ir pasivartydama maitindavau. Nebereikejo keltis, laukti kol pavalgys, raminti ir laukti kol uzmigs. Pati bent kazkiek pailsedavau, nes kitaip buciau jau turbut kojas pakracius. Zinoma, su laiku viskas keiciasi, dabar jie daznai raminasi prie papulio o ne valgo, bet man per saldus tas mano miegelis kad galeciau keltis kazkur eiti kazka raminti ir pan tongue.gif manau cia nuo mamos ir vaiko priklauso, kaip kam patogiau ir geriau.
Papildyta:
QUOTE(Woblienė @ 2009 06 04, 11:40)
del sito sokimo prie lovos ir papuko davimo... as laukiu kol pradeda cepseti arba kumstuka kisa i burna ir jau taip ciulpia smile.gif tada jau pasiimu is loveles ir maitinu smile.gif
Papildyta:
pasidalink pasidalink patirtimi smile.gif

o tai tu nori pasakyt va taip va guli ir klausai ar jis ten siai kniurksi ar jau cepsi? blink.gif as tai girdziu/jauciu kad suknerksi, atsisuku ir iduodu papuka pusiau miegodama. Kartais nepataikau atsisukt lotuliukas.gif na jau atrodo daviau papuka, o vaikas vistiek kniurksi, tada suprantu kad ne i ta puse atsisukau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 06 04, 10:18)
Manau, temikės nesugadinsi jei pasidalinsi patirtim apie miegeli. Labai jau smalsu 
QUOTE(Woblienė @ 2009 06 04, 10:40)
pasidalink pasidalink patirtimi

Maniškis visuomet užmigdavo prie papulio - reikėdavo tik gražiai į lovytę paguldyt (o tai irgi mokslas lotuliukas.gif ). Tačiau atėjo laikas, kai išvalgęs papulį jis miego dar nenorėdavo... Na, ir prasidėdavo koncertai - aš jį į rankas sūpuot, bet to nepakanka... Jis reikalaudavo, kad migdyčiau atsistojus, vaikščiodama ir intensyviai sūpuodama doh.gif Nes kitaip pamatydavau kokią didelę gerklytę mano vaikas turi lotuliukas.gif Tampiau tampiau, kol nugara krūvio pradėjo nelaikyt doh.gif Kaip tik Vingro knygoj perskaičiau, kad nuo 5 mėn. vaikutis turi miegot savo lovytėje, negalima jo supt. Patariama atsisėst šalia lovytės ir jei vaikučiui nesimiega paglostyt galvytę, sudainuot lopšinę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Galvoju, na, jau tikrai - čia kaip tik mano vaikui skirta doh.gif lotuliukas.gif Galvoju, graži teorija, neatitinkanti realybės... Bet kaip jau minėjau, mano nugara ne geležinė - tie vakariniai čiūčiavimai kirto per nugarytę unsure.gif Kai kartą nebegalėjau laikyt, skeptiškai nusiteikusi paguldžiau vaiką į lovytę, įsijungiau Tajos lopšines, atsisėdau šalia, dainavau kartu - ir ką bigsmile.gif Vaikas užmigo thumbup.gif Tiesa, tam prireikė beveik valandos hihihi.gif Dabar taip pat - jei neužmiega prie papulio - guldau į lovytę ir niūniuoju lopšines.

QUOTE(AusraR @ 2009 06 04, 13:14)
na nezinau, as asmeniskai sitaip istveriau kokias dvi savaites, na keldavausi, eidavau prie loveles pasiimdavau vaika, pamaitindavau, padedavau i lovele, paramindavau kol uzmigs. Visa tai uztrukdavo apie 40 min, po to pradedavau snausti ir atsibusdavo kitas, vel ta pati procedura. PO dvieju savaiciu susiguldziau abu is sonu ir pasivartydama maitindavau. Nebereikejo keltis, laukti kol pavalgys, raminti ir laukti kol uzmigs. Pati bent kazkiek pailsedavau, nes kitaip buciau jau turbut kojas pakracius. Zinoma, su laiku viskas keiciasi, dabar jie daznai raminasi prie papulio o ne valgo, bet man per saldus tas mano miegelis kad galeciau keltis kazkur eiti kazka raminti ir pan tongue.gif manau cia nuo mamos ir vaiko priklauso, kaip kam patogiau ir geriau.

Pritariu, kad čia priklauso nuo mamos ir vaiko. Be to, pas jus jų du ax.gif

Tiesiog visada bijodavau, kad vaikas pripras miegoti su mumis lovoje - man tai nepriimtina. Todėl pirmais mėnesiais verčiau aukodavau savo miegą, kad tik nereikėtų vėliau pratint vaikelio prie savo lovytės 4u.gif
Atsakyti