Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Joliuke @ 2009 05 28, 12:40)
Labai užjaučiu. Laikykis 4u.gif

Mergaitės reikia jūsų patarimo. Anksčiau rašiau, kad nuo pat gimimo primaitindavo savo vaikelį mišinuku, nes pienelio neužteko. DAbar jau kokios 2 savaitės kaip vaikas atsisako mišinukų. Iš pradžių dar siūlydavom, dabar jau ne. Ir man neramu ar vaijtis tikrai pavalgo. Ankčiau visai dienom nemiegodavo,  o šiandien jau 2 kartus po kokį pusvalanduką numigo. Girdėjau, kad kai vaikučiai badauja taupo jėgas, tai neramu, kad gal ir mano vaikutis badauja. kaip žinot ar užtenka pienuko g.gif  ir kokios turi būt išmatos? Kaip suprast kad vaikutis viduriuoja, nes manosios kakutis toks geltonas ir skystas g.gif O šiandien kai keičiau pampersą biškuti pakakojo tai taip skystai ir su putom. g.gif  gal reikia pas gydytojus pasirodyt. Ką manot?

Nusiramink pas tave pienuko sociai (as ir 3sav. primaitindavau vakarini maitinima misinuku, o dabar paaugom, pienukas susinormalizavo ir misinukas nebereikalingas thumbup.gif ), o ismateles geltonos ir skystos buna pas visus kudikius, kurie valgo MP.
Atsakyti
Kaip suprasti, ar viduriuoja?
kai viduriuoja, tuome kakoja po kokiu minuciu 5 nuo pradejimo valgyti pradzios. Antras pozymis - kiek valgo kartu, tiek ir kakoja. Apytikriai 12-15 kartu per diena.
Trecias pozymis - kakoja visisku vandenuku. Ketvirtas pozymis - kakutis labai tamsiai arba vidutiniskai tamsiai zalias.
Jeigu vaikas beveik nesisioja, o vien kakoja, tuomet viduriavimas labai pavojingas.

Taigi pas tave viduriavimu nekvepia smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kaip zinoti ar kudikiui pienelio pakanka? Kai pavalgom paziuriu, kad bega pienelis, bet va mum jau menuo, o priaugom tik 450g.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(atide1985 @ 2009 05 28, 14:28)
Sveikos 4u.gif
Kaip zinoti ar kudikiui pienelio pakanka? Kai pavalgom paziuriu, kad bega pienelis, bet va mum jau menuo, o priaugom tik 450g.. g.gif

Ar kūdikiui užtenka maisto rodo: svorio augimas- jūsų vaikiukas svorio priaugo.
Skaičiuot reikia ir ligoninėje numestą svorį, kurį vaikutis ataugina per pirmas 14d, ir toliau auga į +. Kiek svorio numetė? Vidurkis mėnesiui (iki pusės metų) 500g
(+ kai serga- vaikai neauga)
Dažnas šlapinimasis 6 ar daugiau kartų per dieną, šviesus skaidrus šlapimas, rodo, kad pieno vaikas gauna užtektinai. Kadangi MP gerai įsisavinamas ir lengvai virškinamas g.b. nesituštinimo iki 7-10 parų.
Aukit ir siusiokit į valias 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Joliuke @ 2009 05 28, 12:40)
Labai užjaučiu. Laikykis 4u.gif

Mergaitės reikia jūsų patarimo. Anksčiau rašiau, kad nuo pat gimimo primaitindavo savo vaikelį mišinuku, nes pienelio neužteko. DAbar jau kokios 2 savaitės kaip vaikas atsisako mišinukų. Iš pradžių dar siūlydavom, dabar jau ne. Ir man neramu ar vaijtis tikrai pavalgo. Ankčiau visai dienom nemiegodavo,  o šiandien jau 2 kartus po kokį pusvalanduką numigo. Girdėjau, kad kai vaikučiai badauja taupo jėgas, tai neramu, kad gal ir mano vaikutis badauja. kaip žinot ar užtenka pienuko g.gif  ir kokios turi būt išmatos? Kaip suprast kad vaikutis viduriuoja, nes manosios kakutis toks geltonas ir skystas g.gif O šiandien kai keičiau pampersą biškuti pakakojo tai taip skystai ir su putom. g.gif  gal reikia pas gydytojus pasirodyt. Ką manot?

Kaip smagu, kad įveikei sunkumus ir maitini pati 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kai daro reikalus su kiekvienu purptelėjimu ir putom, neramus- va tada tai viduriuoja.
O aprašas turtinimosi kaip iš vadovėlio thumbup.gif
Kad pienuko užtenka, rodo šlapinimasis, svorio augimas, bendra nuotaika, išaugtų rūbelių kolekcijos 4u.gif
Jei neramu- dažniau pasiūlyk krūtį,- nenorės- neįsiūlysi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 28 gegužės 2009 - 17:11
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 28, 11:52)
Kaip suprasti, ar viduriuoja?
kai viduriuoja, tuome kakoja po kokiu minuciu 5 nuo pradejimo valgyti pradzios. Antras pozymis - kiek valgo kartu, tiek ir kakoja. Apytikriai 12-15 kartu per diena.
Trecias pozymis - kakoja visisku vandenuku. Ketvirtas pozymis - kakutis labai tamsiai arba vidutiniskai tamsiai zalias.
Jeigu vaikas beveik nesisioja, o vien kakoja, tuomet viduriavimas labai pavojingas.

Taigi pas tave viduriavimu nekvepia smile.gif

g.gif Tai gal mano tikrai viduriuoja, nes kakoja beveik po kiekvieno valgio (dažniausiai rytais, po piet jau mažiau). O vat šiandien pakeitus pampersą vėl purptelėjo, tai pažiūrėjau, o ten tik vandens keli lašiukai, tai ir likau nesupratus ar pasysiojo ar ten kakutis toks g.gif NA žalios spalvos tikrai nėra g.gif

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 28, 17:10)

Kaip smagu, kad įveikei sunkumus ir maitini pati  4u.gif  4u.gif  4u.gif 
Kai daro reikalus su kiekvienu purptelėjimu ir putom, neramus- va tada tai viduriuoja.
O aprašas turtinimosi kaip iš vadovėlio  thumbup.gif
Kad pienuko užtenka, rodo šlapinimasis, svorio augimas, bendra nuotaika, išaugtų rūbelių kolekcijos  4u.gif
Jei neramu- dažniau pasiūlyk krūtį,- nenorės- neįsiūlysi  mirksiukas.gif

Šiandien vieną kartą tai tikrai su putom kakojo, o kai į pampersą padaro, tai net nežinau, nes nuėmus tik geltona spalva matyti ir nesusigėręs skystis g.gif Dėl ramumo tai nežinau kas yra ramus ar neramus vaikas, nes nuo pat gimimo mano mažoji ne iš ramių. mūsų dienotvarkė tokia, valgom, pasišypsom šiek tiek, tada pradeda verkšlent, vl kišu krūtį ir vėl valgom. g.gif Dar nebuvo, kad neimtų, tik kartais vos paėmus vėl spjauna krūtį lauk ir vėl ima, tai gal sakau, tada jau žaidžia nes nelabai nori
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 05 28, 22:14)

Gal pati ką valgei? Gal pieno proguktų padauginai? Gal dantukai dygsta?
Jei neramu- kitą sav. padarykit koprologinį (kakų) tyrimą poliklinikoj.
o kad su krūtine pažaidžia- gerai, pasaulį tiria mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 28, 20:54)
Gal pati ką valgei? Gal pieno proguktų padauginai? Gal dantukai dygsta?
Jei neramu- kitą sav. padarykit koprologinį (kakų) tyrimą poliklinikoj.
o kad su krūtine pažaidžia- gerai, pasaulį tiria  mirksiukas.gif

Pieno produktų nelabai mėgstu, o dantukai gal dar anksti g.gif Žiūrėsiu kaip čia toliau bus, o apie tokį tyrimą nieko negirdėjau. reiks pasidomėt. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
sveikos,mamytes...reikia jusu patarimu 4u.gif maziuka maitinu jau 5men.bet pastebejau,kad krutines sumazejo,tapo lengvesnes(jos niekada nebuvo dideles)ir manau,kad pienuko maziau.o taip noriu maitinti 4u.gif ar man duot misinuka?ar vis duot krutine,kad ir nebera tiek pienuko,kiek reiktu(bent taip as manau).einu i vakuuminius masazus,sakau,gal nuo jo sumazejo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2009 05 29, 22:03)
sveikos,mamytes...reikia jusu patarimu 4u.gif maziuka maitinu jau 5men.bet pastebejau,kad krutines sumazejo,tapo lengvesnes(jos niekada nebuvo dideles)ir manau,kad pienuko maziau.o taip noriu maitinti 4u.gif ar man duot misinuka?ar vis duot krutine,kad ir nebera tiek pienuko,kiek reiktu(bent taip as manau).einu i vakuuminius masazus,sakau,gal nuo jo sumazejo? g.gif

Jei vaikutis laimingas, neverkia, priauga normaliai svorio ir tt, nereikia jokių mišinukų. Reiškia, krūtys prisitaikė prie vaikučio poreikių ir maitinimosi tempo, be to, juk ir žindant pienas gaminasi mirksiukas.gif Krūtų dydis tikrai ne rodiklis, kiek jose gaminasi pieno mirksiukas.gif
Atsakyti
Matau kalbėjot apie viduriavimą... Šitas klausimas ir mane neramina... doh.gif Mano mergina kakoja vandenuku... geltonai... tik pastovėjusios išmatėlės įgauna žalsvą spalvą... Konsultavausi su gydytoja, tai sakė linexo pagert... tai taip ir darėm...., visą dėžutę sugėrė ir nieks nepasikeitė... unsure.gif Jau kažkaip ir neįsivaizduoju, kad gali kitaip kakot... doh.gif Bet nei ji irzlesnė, nei nelaimingesnė... na žodžiu tik kakoja vandenuku... Galvoju gal daržovių atsisakyt?... nes kai pradėjau salotas valgyt, taip ir atsitiko... blush2.gif Po savaitės jos tokio tuštinimosi buvom TA, gydytojos dar kartą užklausiau, tai ji sakė, kad ji nepanaši į viduriuojančią... ir tipo kol maitinu čia atseit norma... Bet man labiau patiko tie ankstesni jos kakučiai, geltoni, su visokiais baltais gumulėliais... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 29, 22:08)
Jei vaikutis laimingas, neverkia, priauga normaliai svorio ir tt, nereikia jokių mišinukų. Reiškia, krūtys prisitaikė prie vaikučio poreikių ir maitinimosi tempo, be to, juk ir žindant pienas gaminasi mirksiukas.gif Krūtų dydis tikrai ne rodiklis, kiek jose gaminasi pieno mirksiukas.gif

as ir taip manau,juk ir svoris gerai auga ir pats lb linksmas... 4u.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JasVita @ 2009 05 29, 23:01)
Matau kalbėjot apie viduriavimą... Šitas klausimas ir mane neramina...  doh.gif Mano mergina kakoja vandenuku... geltonai... tik pastovėjusios išmatėlės įgauna žalsvą spalvą... Konsultavausi su gydytoja, tai sakė linexo pagert... tai taip ir darėm...., visą dėžutę sugėrė ir nieks nepasikeitė...  unsure.gif Jau kažkaip ir neįsivaizduoju, kad gali kitaip kakot...  doh.gif  Bet nei ji irzlesnė, nei nelaimingesnė... na žodžiu tik kakoja vandenuku... Galvoju gal daržovių atsisakyt?... nes kai pradėjau salotas valgyt, taip ir atsitiko...  blush2.gif Po savaitės jos tokio tuštinimosi buvom TA, gydytojos dar kartą užklausiau, tai ji sakė, kad ji nepanaši į viduriuojančią... ir tipo kol maitinu čia atseit norma... Bet man labiau patiko tie ankstesni jos kakučiai, geltoni, su visokiais baltais gumulėliais...  ax.gif

maniske irgi taip kakoja, o ir daznai zalsvi tie kakuciai buna, gal rimtai cia nuo salotu, nes as ju paskutiniu metu nemazai valgiau g.gif
Atsakyti