Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(adi@v @ 2009 05 25, 15:11)
Sveikos, mamytes,
Turiu problemele ir nebezinau ko griebtis. Kaip ir visoms pirma menesiuka buvo visko ir itrukusiu speneliu, ir guziuku. Bet po to viskas susitvarke, gerem pienuka ir augom  wub.gif
Bet jau kelios dienos kaip skauda vienos kruties speneli. Apziurejus nesimato jokiu itrukimu, nieko kas keltu nerima. Bet skauda beveik istisai, ne tik kai valgo. Maitinu jau 5 menesiukus. Gal kam taip buvo?  Is anksto aciu  4u.gif

gali skaudeti speneli del pienliges, man taip buvo doh.gif apziurek leliaus burnyte ax.gif

Raset apie oro vonias, tai tam reikalui, kad nereiketu nuogais papuliais po namus vaikscioti labai tinka Avent pieno sirinkejai, tame komplekte yra pora surinkeju skirtu spec. oro vonioms daryti, jie su skylutemis, tai tereikia i liemenele isideti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmilė @ 2009 05 26, 21:47)

Raset apie oro vonias, tai tam reikalui, kad nereiketu nuogais papuliais po namus vaikscioti labai tinka Avent pieno sirinkejai, tame komplekte yra pora surinkeju skirtu spec. oro vonioms daryti, jie su skylutemis, tai tereikia i liemenele isideti  ax.gif

o as skaiciau vienoj knygoj patarima, kai speneliai nugrauzti buna, uzsideti ant kruties sieteli arbatai kosti - toki isgaubta, is vieluciu, kur prie arbatos puodeliu kartais buna, kad nesiliestu spenelis su drabuziais. irgi savotiskos oro vonios gaunasi. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmilė @ 2009 05 26, 21:47)
Raset apie oro vonias, tai tam reikalui, kad nereiketu nuogais papuliais po namus vaikscioti labai tinka Avent pieno sirinkejai, tame komplekte yra pora surinkeju skirtu spec. oro vonioms daryti, jie su skylutemis, tai tereikia i liemenele isideti  ax.gif

beje, jei kam reikia tu avent idekliuku oro vonioms, galiu parduoti uz protinga kaina, jei ka i az rasykite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 25, 16:50)
Norejau mamyciu paklausti : kiek laiko jusu kudikiai zinda viena kruti? T.y. per kiek laiko jie pasisotina? Ir kaip parodo kad yra sotus? Juk ne visuomet zysdami uzmiega? Kazkaip anksciau mano mergaite kruti galejo zysti pusvalandi ir valanda, dabar jau pora dienu patraukia kokias 3 min. is vieno ir 3min. is kito papo ir pradeda pykti, kandziotis, riestis. Kai kruti istraukiu ir duodu soskyte (nesmerkit be jos man niekaip neiseina  blush2.gif ) ji nurimsta. Kaip manot ar ji pyksta nes pienukas leciau begt pradeda? ar paprasciausiai ji pasisotina ir nori tik zysti, bet nevalgyti? Ir ar imanoma per 6 min. sociai pavalgyti?

beveik visuomet tiek ir zinda kai prie papulio nemiega - apie 3 minutes. Tada labai intensyviai traukia ir ryja. O kai miegodama zinda, tai beveik nezinda, bet tik ryja pienuka, kuris pats bega. Bet kai miega ilgiau zinda. Is valgymo intensyvumo tai suprantu, kad gauna ta pati pieno kieki. Svoris iki siol normaliai augo, tai manau, kad viskas gerai.
Maniskes nuolatinis bruozas, kad jinai raitosi visaip ir neramiai valgo, todel galiu pavalgydinti tik mieguista normaliai. Ypac seniau, dabar jau geriau. Tai as issiaiskinau, kad priezastys dvi buna - jai "suka pilvuka" (pas mus zalsvos ismatytes) arba nepakankamai intensyviai bega pienukas (pradzioje, kol neatrakintas). Per 6 minutes tikrai imanoma sociai pavalgyti, jeigu pienukas greitai bega. Juk gali justi/girdeti, ar dideliais gurksniais ryja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 27 gegužės 2009 - 11:42
QUOTE(canadian @ 2009 05 26, 23:14)
o as skaiciau vienoj knygoj patarima, kai speneliai nugrauzti buna, uzsideti ant kruties sieteli arbatai kosti - toki isgaubta, is vieluciu, kur prie arbatos puodeliu kartais buna, kad nesiliestu spenelis su drabuziais.  irgi savotiskos oro vonios gaunasi.  tongue.gif

Labai fainas patarimas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2009 05 25, 14:00)
as labai norejau maitinti, bet man nuo streso dingo pienelis. O dabar nenorejau siulyti, nes kaip ir minejau geriu stiprius vaistus, bijau maziukui pakenkti. Todel ir klausiu ka daryti, nenorejau trukdyti, tik paprasyti pagalbos.  verysad.gif

gali buti, kad jis nuo streso nedingo, bet tiesiog neatsirakina. mane po gimdymo kamuoja stresas, kartais organizmas i tokia stresine busena ieina, kad is itampos net apsiverkiu. Na siaip dabar jau maziau, bet is karto po gimdymo, tai buvo siaubas... taciau pastebejau, kad pieno itakai tas neturi reiksmes. Bet pieno atsirakinimas maitinimo metu tai ziauriai priklauso nuo atsipalaidavimo. Taigi gali buti, jog pagalvojai, kad dingo, o is tiesu tiesiog is streso pienelis neteka. Tuomet geriausia bandyti atsipalaiduoti ir maitinti, nes nemaitinant is tiesu prades jo mazeti. Bet bent jau man tai pieno kiekis sumazeja dviem atvejais: kai nemaitinu ir kai sergu arba negaluoju.
O dabar jeigu noretum maitinti toliau tuo periodu kai geri vaistus, tiesiog nutrauk esama pienuka ir ispilk. Kai baigsi gerti vaistus, vel galesi maitinti.
Atsakyti
QUOTE(canadian @ 2009 05 26, 22:14)
o as skaiciau vienoj knygoj patarima, kai speneliai nugrauzti buna, uzsideti ant kruties sieteli arbatai kosti - toki isgaubta, is vieluciu, kur prie arbatos puodeliu kartais buna, kad nesiliestu spenelis su drabuziais.  irgi savotiskos oro vonios gaunasi.  tongue.gif

thumbup.gif geras, nu ko tik nesugalvoja zmones.Zaviuosi tokiais praktiskais patarimais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 05 27, 18:22)
thumbup.gif  geras, nu ko tik nesugalvoja zmones.Zaviuosi tokiais praktiskais patarimais thumbup.gif

Gal dabar skamba ir labai juokingai, bet mano mama tikrai mane maitindama labai sutrukinejusius spenelius issigyde butent situ budu, pati pasakojo smile.gif
Atsakyti
apie stresa - pries nepilnas dvi savaites palaidojau savo teveli. Streso ir asaru buvo laaabai daug. Pienelis niekur nedingo, neuzsirakino ir pan. Vaikuciai privalge tokio "stresuoto " pienelio miegojo kaip visada, nei geriau nei blogiau. Buvo pakankamai ramus, nors tris dienas mane matydavo tik po pora pusvalandziu i diena, na ir vakare jau pamigdyt ateidavau. Taip kad mamkos nepanikuokit, gyvenimas neimanomas be stresu, bet mamos organizmas sutvarkytas taip, kad vaikelis vistiek gautu viska kas geriausia.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 27, 21:48)
apie stresa - pries nepilnas dvi savaites palaidojau savo teveli. Streso ir asaru buvo laaabai daug. Pienelis niekur nedingo, neuzsirakino ir pan. Vaikuciai privalge tokio "stresuoto " pienelio miegojo kaip visada, nei geriau nei blogiau. Buvo pakankamai ramus, nors tris dienas mane matydavo tik po pora pusvalandziu i diena, na ir vakare jau pamigdyt ateidavau. Taip kad mamkos nepanikuokit, gyvenimas neimanomas be stresu, bet mamos organizmas sutvarkytas taip, kad vaikelis vistiek gautu viska kas geriausia.

labi uzjauciu del netekties. as savo teti myliu be galo, jis mano autoritetas didziausias, todel isivaizduoju, kokia didele netektis. laikykites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 27, 22:48)

Labai užjaučiu, nors jokie užuojautos žodžiai neišreiškia to skausmo kurį jauti, bet matau esi stipri, tegu tavo vaikučiai būna tavo stiprybes šaltinis wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 27, 20:48)

Labai užjaučiu. Laikykis 4u.gif

Mergaitės reikia jūsų patarimo. Anksčiau rašiau, kad nuo pat gimimo primaitindavo savo vaikelį mišinuku, nes pienelio neužteko. DAbar jau kokios 2 savaitės kaip vaikas atsisako mišinukų. Iš pradžių dar siūlydavom, dabar jau ne. Ir man neramu ar vaijtis tikrai pavalgo. Ankčiau visai dienom nemiegodavo, o šiandien jau 2 kartus po kokį pusvalanduką numigo. Girdėjau, kad kai vaikučiai badauja taupo jėgas, tai neramu, kad gal ir mano vaikutis badauja. kaip žinot ar užtenka pienuko g.gif ir kokios turi būt išmatos? Kaip suprast kad vaikutis viduriuoja, nes manosios kakutis toks geltonas ir skystas g.gif O šiandien kai keičiau pampersą biškuti pakakojo tai taip skystai ir su putom. g.gif gal reikia pas gydytojus pasirodyt. Ką manot?
Atsakyti