Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 19, 12:49)
Sita, gal zinote, kaip persitvarko pienas, jeigu maitini tik is vienos kruties? kazkada rasiau, kad pas mane vienoje krutyje daug maziau pieno. Bandziau duoti dazniau mazylei, bet ten kazkaip jis sunkiai bega ir ji nenori imti tos kruties, paciulpia kokius 5 kartus ir ziuri i mane akis issproginus. Tai vis duodu ta papuli, kur daug pienuko yra. Ir gaunasi, kad vien is jo ir geria. Retkarciais (2 kartus per diena) nutraukiu is tos kruties, kur sunkiai bega, kad visai nedingtu ir duodu nutraukta. nes bijau, kad is vieno papulio neismaitinsiu. Bet nezinau, ar gerai darau? Gal jeigu nutraukiu is to, tai maziau lieka tame, is kurio mazyle geria?

Man ir labai aktualus sis klausima, nes as irgi maitinu tik is vienos kruties, o kita nusitraukiu ir sumaitinu is buteliuko (nes gydausi speneli). Iki nutraukinejimo abi krutys buvo panasios, dabar gi ta kuria nutraukineju nuo maitinimo iki maitinimo pasidaro kieta ir joje atrodo pieno daugiau nei tojoje is kurios mazyle valgo pati. Gal kas zino kaip gi tas pienas is tikruju pasiskirsto g.gif
Atsakyti
Vaiką galima išmaitint ir viena krūtimi mirksiukas.gif
Kiekviena krūtis gamina individualiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 19 gegužės 2009 - 13:06
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 19, 12:49)
Sita, gal zinote, kaip persitvarko pienas, jeigu maitini tik is vienos kruties? kazkada rasiau, kad pas mane vienoje krutyje daug maziau pieno. Bandziau duoti dazniau mazylei, bet ten kazkaip jis sunkiai bega ir ji nenori imti tos kruties, paciulpia kokius 5 kartus ir ziuri i mane akis issproginus. Tai vis duodu ta papuli, kur daug pienuko yra. Ir gaunasi, kad vien is jo ir geria. Retkarciais (2 kartus per diena) nutraukiu is tos kruties, kur sunkiai bega, kad visai nedingtu ir duodu nutraukta. nes bijau, kad is vieno papulio neismaitinsiu. Bet nezinau, ar gerai darau? Gal jeigu nutraukiu is to, tai maziau lieka tame, is kurio mazyle geria?

kiek esu girdejusi kad abi krutys skaitos kaip atskiri organai.nesusije.kiek istraukia is vienos lelius tiek pasigamin ir nemanau kad turi itakos kitai krutinei. 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sagan @ 2009 05 19, 14:47)
Ir dar - ar labai blogai, jei vaikiukas dažnai ir kartais nemažai atpila, pakeliu, kad atsirūgtų, o maniškis berniukas pradeda visaip judėt krutėt...

Normalu. Pasirink padėtį, kad kūnas vaikiuko būtų nuožulniai maitinant (mažiau oro pateks) perteklių- atpila. Svarbu, kad nebūtų stiprių ir pastovių fontanų su kvapu.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 19, 11:49)

Mums buvo panasiai - vienos kruties spenelis ilgai nesusiformavo toks, kad butu patogu dukrytei valgyt, ir bego sunkiau is tos puses, vienzo sunkiai sekesi mazylei traukt pienuka is tos kruties, tik guledavo ir tingedavo, o prie kitos pridejus godziai traukdavo ir pavalgydavo. as duodavau pirmiausiai is "sunkiosios", o paskui visada pabaigdavo valgyti is kitos. "Sunkioji" ilga laika buvo ryskiai mazesne ir tikrai ten maziau pienuko budavo. bet kai mazoji uzaugo iki kokiu 5 men ir pradejo jau traukt su visa savo jega tongue.gif tai dabar atrodo, kad abiejose vienodai gaminasi pienuko, jau uztenka ir "sunkiosios" pavalgyt. ir dydis jau beveik toks pats abieju krutu blush2.gif
Atsakyti
tai va, tas moteriai irgi ne paskutinej vietoj (as apie krutu simetrija). jei tik viena krutis veikia, tai vaikelis tikrai nenukentes, bet visos mes norim graziai atrodyti...
bet kokiu atveju, nustojus maitinti viskas sugrizta i savo vietas, abi krutys vel susilygina 4u.gif
Atsakyti
Mano mažytė jau gal kokia savaitė kartais atpila varškyte (MP, nes kitokių pieno produktų dar nevalgom). Oro ir anksčiau prisigaudydavo, bet dabar atrodo dar daugiau; mažytė tik vieną kart yra atpylusi, o dabar kasdien. Alergologė liepė duoti pangrolio, draugė sako, kad ją kita gydytoja barė, kad davė kūdikiui. Gal kam buvo taip?
Atsakyti
QUOTE(sagan @ 2009 05 19, 12:47)
Mano situacija tokia pat. O klausyk, kaip tau su tos, iš kurios dažniau duodi, krūties speneliu - ar netrūkinėja.

ne, su speneliais neturejau niekada jokio vargo. nezinau, kas tai yra kai trukineja.
Papildyta:
QUOTE(canadian @ 2009 05 19, 17:31)
Mums buvo panasiai - vienos kruties spenelis ilgai nesusiformavo toks, kad butu patogu dukrytei valgyt, ir bego sunkiau is tos puses, vienzo sunkiai sekesi mazylei traukt pienuka is tos kruties, tik guledavo ir tingedavo, o prie kitos pridejus godziai traukdavo ir pavalgydavo. as duodavau pirmiausiai is "sunkiosios", o paskui visada pabaigdavo valgyti is kitos. "Sunkioji" ilga laika buvo ryskiai mazesne ir tikrai ten maziau pienuko budavo. bet kai mazoji uzaugo iki kokiu 5 men ir pradejo jau traukt su visa savo jega  tongue.gif  tai dabar atrodo, kad abiejose vienodai gaminasi pienuko, jau uztenka ir "sunkiosios" pavalgyt. ir dydis jau beveik toks pats abieju krutu  blush2.gif

tau gerai, as irgi taip noreciau. bet manoji tai tinginuke. jai reikia, kad greitai begtu. paciulpia kelis kartus ir valgymas baigtas jeigu nebega. o kai isbadejusi, tai is viso neina susitvarkyti, ima, spajuna, rekia, vel ima, vel spauna... su tuo as labai kankinuosi, nes ne visada taip greitai prisisaukia tas pienukas.
Papildyta:
QUOTE(jurgitaru @ 2009 05 19, 17:48)
tai va, tas moteriai irgi ne paskutinej vietoj (as apie krutu simetrija). jei tik viena krutis veikia, tai vaikelis tikrai nenukentes, bet visos mes norim graziai atrodyti...
bet kokiu atveju, nustojus maitinti viskas sugrizta i savo vietas, abi krutys vel susilygina 4u.gif

del sito tai as nelabai nerimauju. i darba neinu, dazniausiai bunu namie, deviu laisvus rubus, o beto galima koki tai idekliuka isideti jei ka.

bet jeigu sakote, kad abi krutys kaip atskiri organai, tai turi prasme neprarasti pienuko vienoje krutyje, nes vis daugiau is abieju negu vien tik is vienos.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 19, 22:08)
bet jeigu sakote, kad abi krutys kaip atskiri organai, tai turi prasme neprarasti pienuko vienoje krutyje, nes vis daugiau is abieju negu vien tik is vienos.

ta prasme, jei maitinsi tik is vienos kruties, tai pasiula susireguluos pagal paklausa: kiakviena maitinima vis 'uzsisakysi porcija ' kitam valgymui. mamos organizmas labai protingas, tad be vargo galima ismaitinti kudikį is vienos kruties. juk pvz dvynius kai maitina, tai padalinus taip ir iseina, kad vienam kudikiui viena krutis. juk AusraR sekmingai maitina, tai vadinasi imanoma thumbup.gif
o del nesimetrisku krutu tai as turejau kompleksa, nes mano krutine tokia is didesniu ir kai maitinau sunu, tai vienas spenelis ilgai negijo ir maiitinau tik is vienos kruties (ten ilga istorija su 'protingais' 'protingu' gydytoju patarimais) tai viena buvo tiesiog didele, o kita tooookia gigantiska blink.gif nu baisiai kompleksavau, bo kaip su karves tesmeniu vaiksciojau unsure.gif o apie jokius ideklus net minties nebuvo, nes buciau kaip su dvejais tesmenimis atrodzius turbut doh.gif tai vat, todel labai stengiausi atkurti pieno gamyba tuscioje krutyje vien del simetrijos ax.gif . ir nesunkiai pavyko. po to ilgai ir sekmingai maitinau is abieju. beje, speneliai pas mane irgi nevienodi, bet kadangi vaikai mano kaip drakonai, tai jiems tiko ir tokie thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 05 19, 23:19)
ta prasme, jei maitinsi tik is vienos kruties, tai pasiula susireguluos pagal paklausa: kiakviena maitinima vis 'uzsisakysi porcija ' kitam valgymui. mamos organizmas labai protingas, tad be vargo galima ismaitinti kudikį is vienos kruties. juk pvz dvynius kai maitina, tai padalinus taip ir iseina, kad vienam kudikiui viena krutis. juk AusraR sekmingai maitina, tai vadinasi imanoma thumbup.gif
o del nesimetrisku krutu tai as turejau kompleksa, nes mano krutine tokia is didesniu ir kai maitinau sunu, tai vienas spenelis ilgai negijo ir maiitinau tik is vienos kruties (ten ilga istorija su 'protingais' 'protingu' gydytoju patarimais) tai viena buvo tiesiog didele, o kita tooookia gigantiska blink.gif  nu baisiai kompleksavau, bo kaip su karves tesmeniu vaiksciojau unsure.gif o apie jokius ideklus net minties nebuvo, nes buciau kaip su dvejais tesmenimis atrodzius turbut doh.gif  tai vat, todel labai stengiausi atkurti pieno gamyba tuscioje krutyje vien del simetrijos ax.gif . ir nesunkiai pavyko. po to ilgai ir sekmingai maitinau is abieju. beje, speneliai pas mane irgi nevienodi, bet kadangi vaikai mano kaip drakonai, tai jiems tiko ir tokie thumbup.gif

gal gali pasidalinti patirtimi kaip padaryti kad is tos kruties kur mazesne ir blogiau bega tureti tiek pat pieniuko kaip is kitos!! ax.gif blush2.gif
pas mane panasi situacija tik mano berniukas ne drakoniukas ir pyksta ant tustesnes kruties blush2.gif
busiu dekinga 4u.gif
Atsakyti
tikrai taip, maniskiai turi po viena papiuka kiekvienas ir vargo nematom smile.gif bet mano ir siaip viena krutis biskiuka didesne nei kita, pienelio kiekiui tai neturi reiksmes. Manau abi pakankamai prigamina. Na bet kokiu atveju vaikai auga, svoriu nesiskundzia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vikiemi @ 2009 05 21, 14:45)
gal gali pasidalinti patirtimi kaip padaryti kad is tos kruties kur mazesne ir blogiau bega tureti tiek pat pieniuko kaip is kitos!! ax.gif  blush2.gif
pas mane panasi situacija tik mano berniukas ne drakoniukas ir pyksta ant tustesnes kruties blush2.gif
busiu dekinga 4u.gif

as visada maitinima pradedavau nuo tos mazesnes, tustesnes kruties ir maitindavau tol, kol lengvai begdavo (kadangi spenelis buvo suskirdes, tai kai pradedavo lelius stipriau zisti, bandydamas dar ka nors ten surasti, tai pajusdavau skausma). jei dar trukdavo, damaitindavau is tos pilnesnes, kur pieno buvo daug. ir taip dariau kokia savaite ar dvi (tiksliai nepamenu, senokai jau tas buvo blush2.gif ) Nu bet kaip sakiau auginu drakoniukus, tai traukdavo isijuoses, kaip vakuminis aparatas thumbup.gif tai ir atsistate pienas greitai. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 05 21, 14:56)
tikrai taip, maniskiai turi po viena papiuka kiekvienas ir vargo nematom smile.gif bet mano ir siaip viena krutis biskiuka didesne nei kita, pienelio kiekiui tai neturi reiksmes. Manau abi pakankamai prigamina. Na bet kokiu atveju vaikai auga, svoriu nesiskundzia wink.gif

smagu girdet, kad vis dar valgot MP thumbup.gif . senokai tave cia maciau, tai pagalvojau, gal jau nebe...
saunuole tu, sveikatos tau kuo dideliausios, lenkiu galva notworthy.gif
Atsakyti