Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 16, 13:57)
Kad būtų ppienelio reik: noro maitint, poilsio, teigiamų emocijų, aplinkinių palaikymo, žindyt pagal vaiko poreikį (kada nori ir kiek nori), neduot čiulptuko ir kito "gėrio" , oda-oda kontaktas, maitinant patogi padėtis ir atpalaiduota nugaros juosta, NAKTINIS maitinimas l.svarbus.
Laikrodis-jūsų vaikas  mirksiukas.gif

kaip suprast labaai svarbus? mes kai uzmiegam 00 val visuomet nubundam 4 val valgyt, po to kas 3 val iki 12 val, nu o po to jau neskaiciuoju. biggrin.gif buna ir labai daznai, nes sicia karsciai baisiausi. tai cia negerai, kad ji tiek ismiega?
na kol kas neiseina 100 proc pailseti, nes auginu be niekenos pagalbos, tenka visiskai viska paciai daryti. bet as nesiskundziu. o maitinti noras pats didziausias, nes dar pries pastodama zinojau kad maitinsiu pati ir darysiu viska kad maitinti kuo ilgiau.

beja, soskiu mes niekad neemem ir tik su papukais draugavom. dabar jau net joss ir nebandau duoti, vis tiek neims, kam gi vargti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 17 gegužės 2009 - 17:34
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 17, 18:31)
kaip suprast labaai svarbus?

Labai svarbus laktacijai smile.gif taciau nemanau, kad reik zadint specialiai. kaip atsibunda, taip ir gerai. Maniske nakti viena karta keliasi. buna 4 val, buna 2val.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 17, 19:31)
kaip suprast labaai svarbus?

Naktį žindant išskiriamas prolaktinas, hormonas atsakingas už pieno gamybą. Dėl jo naktinis maitinimas yra svarbus. Iki 4val. tarpas- gerai. Po trijų mėnesių nereikia žadint. 4u.gif
Gerai, kad su čiulptuku nedraugaujat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 16, 16:21)
Reiks pabandyti, nos zaizdele mano is pazasties puses apacioje spenelio ziurint is virsaus jos nesimato, o smakriukas zindant visai kitoje puseje kaip ten man ji nugrauze tokioj vietoj ir as nesuprantu  g.gif . Siaip pasigirsiu, gera mano mergaite, sociai pavalgiusi visalaik ismiega 3 valandas, duoda mamai prie kompo pasedet  thumbup.gif .

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu tikra šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 05 17, 19:20)
Labai svarbus laktacijai smile.gif taciau nemanau, kad reik zadint specialiai. kaip atsibunda, taip ir gerai. Maniske nakti viena karta keliasi. buna 4 val, buna 2val.

drinks_cheers.gif nu ir as nemanau, kad reik vaikus zadint. juk zindymas yra naturalus procesas, maitinam pagal poreiki. tai kai reikia, vaikiukasatsibunda pats. nu nebent pieno mazokai ir turim tiksla padidinti jo kieki....
bet mamos poilsis irgi labai ytakoja pieno gamyba. kai mama pailsejus, ir pienuko daugiau, ir vaikiukas linksmesnis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 05 07, 15:11)
kaip suprasti susigadinau sveikata??? As ir smulki ir krutine ner didele, bet pienelio gamybai tai neturi itakos mirksiukas.gif .

nuejau pas endokrinologe tirtis skydliauke ana ne tik kad apsauke mane kam maitinau taip ilgai bet ire isityciojo sako dar ligu ieskai,cia tau ne afrika kad ilgai maitint as apakus tokiu gyditoju.ir ka tyrimai geri..tokiu gyditoju isvis stebuos kad buna...o sveikatele biskeli nusilpes organizmas vegetostonija atsirado...bet nemanau kad nuo maitinimo. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(izide_69 @ 2009 05 18, 10:45)
bet ire isityciojo sako dar ligu ieskai,cia tau ne afrika kad ilgai maitint as apakus tokiu gyditoju.ir ka tyrimai geri..tokiu gyditoju isvis stebuos kad buna...

drinks_cheers.gif man tai i vaiku ligonine papuolus su puses metu dukryte panasiai buvo. padare kraujo tyrima mazylei ir paaiskejo, kad hemoglobinas ant ribos. tai irgi sako, kad cia su tais mamu maitinimais amzinai taip buna, vaikams vis ko nors pritruksta, tipo kokiu tikslu cia maitinam, geriau duociau vaikui misinuko, tai nors naudingu medziagu gautu. o tai dabar motina pati kaip giltine, ka tam vaikui cia gali duoti..
nu vienu zodziu apakus irgi buvau. ir cia vaiku gydytoja taip pakonsultavo kaune infekcinej ligoninej 6 menesiu kudikeli!!! schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 05 18, 13:47)
drinks_cheers.gif man tai i vaiku ligonine papuolus su puses metu dukryte panasiai buvo. padare kraujo tyrima mazylei ir paaiskejo, kad hemoglobinas ant ribos. tai irgi sako, kad cia su tais mamu maitinimais amzinai taip buna, vaikams vis ko nors pritruksta, tipo kokiu tikslu cia maitinam, geriau duociau vaikui misinuko, tai nors naudingu medziagu gautu. o tai dabar motina pati kaip giltine, ka tam vaikui cia gali duoti..
nu vienu zodziu apakus irgi buvau. ir cia vaiku gydytoja taip pakonsultavo kaune infekcinej ligoninej 6 menesiu kudikeli!!!  schmoll.gif

oho... sunku patikėti... sakyčiau kur provincijoj taip, bet Kaune!!! Nu nežinau ką būčiau aš jai atsakius mad.gif nebent šokas būtų buvęs, tai tada gun_bandana.gif
Papildyta:
QUOTE(izide_69 @ 2009 05 18, 12:45)
nuejau pas endokrinologe tirtis skydliauke ana ne tik kad apsauke mane kam maitinau taip ilgai bet ire isityciojo sako dar ligu ieskai,cia tau ne afrika kad ilgai maitint as apakus tokiu gyditoju.ir ka tyrimai geri..tokiu gyditoju isvis stebuos kad buna...o sveikatele biskeli nusilpes organizmas vegetostonija atsirado...bet nemanau kad nuo maitinimo. schmoll.gif

jai afrikoj su bezdžionėm dirbt (ir tai per gerai jai būtų) lotuliukas.gif
Atsakyti
nu joooo, su tais medikais tai reikia triju klaust kol atrandi tiesa. Neseniai vemiau ir viduriavau, paskambinau i greitaja, sakau kokia laseline pastatys. O tie sako vezam i ligonine. Sakau nevaziuosiu i ligonine, nes vaika maitinu. Tai mane apsauke, kad maitinu, tipo tu dar ir vaika nori uzkresti. Atseit kuo greiciau duok misinuka. tada paskambinau vaiku gydytojai, tai liepe kaip tik kuo dazniau maitinti, kad vaikas gautu antikunius ir neuzsikrestu, jeigu sergu virusu. Bet kaip isaiskejo virusu nesirgau, o buvo paprasciausias apsinuodijimas.
Lygiai taip pat yra buve su sunumi, bet Radviliskyje. Tai ten poziuris buvo visiskai kitoks. Kelis kartus atvaziavo greitoji paziureti kaip man sekasi, o kad nevaziavau i ligonine, tai puikiausiai suprato. Ir dar ryte liepe ateiti i ligonine ir pastate laseline.
Atsakyti
Sita, gal zinote, kaip persitvarko pienas, jeigu maitini tik is vienos kruties? kazkada rasiau, kad pas mane vienoje krutyje daug maziau pieno. Bandziau duoti dazniau mazylei, bet ten kazkaip jis sunkiai bega ir ji nenori imti tos kruties, paciulpia kokius 5 kartus ir ziuri i mane akis issproginus. Tai vis duodu ta papuli, kur daug pienuko yra. Ir gaunasi, kad vien is jo ir geria. Retkarciais (2 kartus per diena) nutraukiu is tos kruties, kur sunkiai bega, kad visai nedingtu ir duodu nutraukta. nes bijau, kad is vieno papulio neismaitinsiu. Bet nezinau, ar gerai darau? Gal jeigu nutraukiu is to, tai maziau lieka tame, is kurio mazyle geria?
Atsakyti
QUOTE(izide_69 @ 2009 05 18, 11:45)

QUOTE(jurgitaru @ 2009 05 18, 12:47)
nu vienu zodziu apakus irgi buvau. ir cia vaiku gydytoja taip pakonsultavo kaune infekcinej ligoninej 6 menesiu kudikeli!!!  schmoll.gif

kosmaras kazkoks doh.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 19, 11:49)
Sita, gal zinote, kaip persitvarko pienas, jeigu maitini tik is vienos kruties? kazkada rasiau, kad pas mane vienoje krutyje daug maziau pieno. Bandziau duoti dazniau mazylei, bet ten kazkaip jis sunkiai bega ir ji nenori imti tos kruties, paciulpia kokius 5 kartus ir ziuri i mane akis issproginus. Tai vis duodu ta papuli, kur daug pienuko yra. Ir gaunasi, kad vien is jo ir geria. Retkarciais (2 kartus per diena) nutraukiu is tos kruties, kur sunkiai bega, kad visai nedingtu ir duodu nutraukta. nes bijau, kad is vieno papulio neismaitinsiu. Bet nezinau, ar gerai darau? Gal jeigu nutraukiu is to, tai maziau lieka tame, is kurio mazyle geria?

Mano situacija tokia pat. O klausyk, kaip tau su tos, iš kurios dažniau duodi, krūties speneliu - ar netrūkinėja. Man tai jau kelintą sykį sutrūkinėja. Beje, man įtrūkimus gerai gydo šaltalankių aliejus (bet jį turbūt būtina nuplaut prieš maitinimą?).

Ir dar - ar labai blogai, jei vaikiukas dažnai ir kartais nemažai atpila, pakeliu, kad atsirūgtų, o maniškis berniukas pradeda visaip judėt krutėt...
Atsakyti