Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(ragnez @ 2009 05 15, 12:13)
ir vargina, ir liudna, ir neramu, ir vaikelio gaila... daug jausmu uzplusta...
gal turit kas sunkiais momenais jsu pakeistu, panesiotu mazyle, leistu jums atsikvepti?

tikrai tikrai viskas susitvarkys  4u.gif

zinai, sunkiausia, kad mane ramina ir palaiko tik mama kuri uz tukstanciu myliu verysad.gif ir vyras, kuris komandiruoteje jau pora menesiu, bet jau turetu greitai grizti. anyta tik dar labiau erzina ir pila zibalo i ugni. is karto man aiskino, kad pas man nera pieno, del to vaikas sitaip verkia, uztampe pas gydytojus, jau net norejo misineliu pradet maitinti. bet as neleidau, o beto, mazyle mano laimei buteliuko irgi neima. o gydytojai irgi pasake jai, kad cia ne piene esme. bet ji gi protingiausia. dabar vaiksto ir visiems tvirtina, kad mano pienas blogas ir niekam tikes, nes vaikui pilvo negali skaudeti, juk jis valgo tik piena! juk tai skystis tik. doh.gif taigi, grizau i musu buta. dabar tenka su viskuom tvarkytis vienai, kol MB gris, bet jau geriau vienai nei tokius marazmus klausyti. ir ka vaikas tapo truputi ramesnis, jau kaip sakiau verkia ne per kiekviena maitinima,bet nieko jau ryt mums 3 men sueina, tai neuzilgo reikalai turetu taisytis.

QUOTE(Shatura @ 2009 05 16, 11:09)
Mano mazoji kazkokia keista. guldau valgyt- klykia, nors ir nori valgyt. taip buvo vakar vakare viena karta ir va dabar  g.gif  nakti ir siandien iki dabar viskas ciki buvo. neserga, sypsosi...  g.gif  kazi kas jai uzeina? gal kam taip buvo?

mums buna taip. jei tik paguldai ir dar nedavei papulio, tai tikriausiai mazylei nepatogu. reiketu rast patogia padeti tiek tau tiek mazylei.
o jei jau pradejus zisti, gali buti, kad labai jautri virskinimo sistema. gali buti, kad reiks kreiptis pas gydytoja ir gerti vaistuku.

QUOTE(Rita003 @ 2009 05 16, 11:24)
Jau tiek ryte buvau patenkinta kad itrukimas taip graziai buvo uzsitraukes, nes nakti nedaviau papcio kuri skauda, o ryte pazindziau ir vel isisiepe mano itrukimas kaip kad ir buvo. Man jau geda ir skustis: kazkoks uzburtas ratas  doh.gif . Is vienos kruties pieno maza, nutraukta duodu is buteliuko ir bijau, kad prie jo dukryte nepriprastu (bandziau duoti sauksteliu, is pradziu valgydavo, bet kad nakti sauksteliu sumaitinti 60ml neiseina, nes pradeda rekti ne savu balsu) , soske ir negerai nu, zodziu, kosmaras doh.gif . O dar saviskiu "palaikymas" ir gazdinimai: "nevark, ziurek zaida tau supuliuos jei dar nenutrauksi maitinimo..." Tada viena minute norisi visus siusti po velniu, kita pradedu saves gailetis, kad sitaip nesiseka...  verysad.gif

zinai pasidalinsiu savo karcia patirtimi. man buvo kaires kruties spenelis labai giliai itrukes, tiesiog spenelis buvo padalintas i dvi dalis. buvo tikra agonija maitinti, o ir nemaitinant skausmas buvo pagariskas. ko as tik neisbandziau. gydytojas liepe nutraukti maitinima ir nusitraukinet kol neuzgis krutis. bet as jo nesiklausiau. o mano puske kuri jau 1.5 m maitina, ismokino technikos kaip idet speneli mazylei i burnyte, t.y. ismokti taisiklingos maitinimo technikos. dar po kiekvieno maitinimo as speneli patepdavau medumi. ir spenelis visiskai uzgijo per savaite. bet jau po pirmos dienos zaizda pradejo trauktis. jau 1.5 men praejo nuo tos dienos ir as daugiau niekad neturejau problemu su speneliais, aciu Dieveui. thumbup.gif

dar norejau paklausti ar tiesa, kad norint, kad visuomet butu pienuko, reikia vienu papuku maitinti 2 valandas (laiko suma), o po to tik keisti kruti. t.y. kazkur 2-3 maitinimai viena krutimi (priklausomai nuo to kiek laiko vaikas zindzia per maitinima; laikai sumuojami). tai tiesa? tai man patare ta pati pusesere, jai taip gydytojas patare (ne lietuvoje). tai ir nezinau.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 16, 15:00)
Zindau atsisedus - taip maziausiai skauda, o buteliuka duodu jau po maitinimo is sveikojo papo. Isimant ikisu mazyli pirsteli i burnyte ir patempiu link ausyciu, aisku buna kad ir sustveria  lotuliukas.gif , bet stengiuosi kad taip neatsitiktu.
Tiesa, ketvirtadieni dariausi kraujo tyrima. Pazystama sesele sake, kad kraujas rodo kad tureciau sirgti (padideje ten liaukocitu kiekis ar kas ten tiksliai neatsimenu nesuprantu  blush2.gif ), bet sakau jauciuosi gerai gal del krutines man cia taip. O vitaminus ELEVIT geriu. Temp. neturiu tai ir antibijotiku nesinori  schmoll.gif . O gydytojai pas mus provincijoj siaubingi, jau lankanti gyd. ir sesute apie misinius kalba, tai dar bandysiu gydytis pati  ax.gif .

hmm ... liaukocitai tai rodo kad organzimas kovoja su infekcija. Ar pries sirgima jie pakyla nezinau tai tikrai, sirgimas tai juk nera infekcija. As tavo vietoje tai pasakyciau, kad patarimo apie misinius tau nereikia, nes ju pilnas internetas, o padeti nuo uzdegimo. Manau kreipkis pas gydytoja ir viskas, o kad ten sapalios apie utrauimus, tai galu gale nusitrauksi is to papo mechanzikai, bet mna taip atrodo kad be antibijotiko neissiversi. Tik pati nepirk antibijotiko, ji turi prirasyti gydytojas.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 16, 16:04)
nezinau is kurios puses zaizdele, bet pabandyk pasideti pagalve sone sededama ir padejus ja ant pagalves duoti lyg is "atvirskcios" puses, kad trauktu ji daugaiu is pazasties nei is vidines dalies. Nezinau ar pakankamai vaizdziai paaiskinau, bet tiesiog kad kojytes butu is lauko puses. Gal ji tau taip nespaus zaizdos.

Reiks pabandyti, nos zaizdele mano is pazasties puses apacioje spenelio ziurint is virsaus jos nesimato, o smakriukas zindant visai kitoje puseje kaip ten man ji nugrauze tokioj vietoj ir as nesuprantu g.gif . Siaip pasigirsiu, gera mano mergaite, sociai pavalgiusi visalaik ismiega 3 valandas, duoda mamai prie kompo pasedet thumbup.gif .
Atsakyti
Fatimala - zinok su medumi reikia labai atsargiai, nes jis labai gali buti pavojingas mazyliui. Dabar labai daug zmoniu darosi alergiski ziedadulkems, medus gali sukelti kudikiui labai baisia alergija. Medus tikrai gydo, todel gal but reiketu nuplauti speneli pries maitinant, o tai jau minusas. Nes geriaua jau tepti tuo kuo nereikia plauti. Nors gal verta pabandyti. bet a snedeciua meduoto spenio kudikiui i burnyte, nes nezinai kuo baigis.
Pripazinsiu pati tai as neturiu patirties su medumi, nes jo bijau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 16 gegužės 2009 - 14:25
QUOTE(Nidule @ 2009 05 16, 13:23)
Fatimala - zinok su medumi reikia labai atsargiai, nes jis labai gali buti pavojingas mazyliui. Dabar labai daug zmoniu darosi alergiski ziedadulkems, medus gali sukelti kudikiui labai baisia alergija. Medus tikrai gydo, todel gal but reiketu nuplauti speneli pries maitinant, o tai jau minusas. Nes geriaua jau tepti tuo kuo nereikia plauti. Nors gal verta pabandyti. bet a snedeciua meduoto spenio kudikiui i burnyte, nes nezinai kuo baigis.
Pripazinsiu pati tai as neturiu patirties su medumi, nes jo bijau  ax.gif

zinok as visuomet pries maitinant labai gerai nuplauplaudavau papuka, nesvarbu kuom ji betepdavau. beto, siltas vanduo suminkstydavo speneli ir mazylei pradedant zisti jo neskaudedavo.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 16, 14:56)
Geras  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  jau net isivaizdavau, nes pas mane tas pats buvo, o kai savo nykscius atrado, tai nezinojo kuri issirikti, tai vare pakaitom  4u.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

maniskei savo kumstukas, matyt, pabodo jau lotuliukas.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 16, 15:16)
mums buna taip. jei tik paguldai ir dar nedavei papulio, tai tikriausiai mazylei nepatogu. reiketu rast patogia padeti tiek tau tiek mazylei.
o jei jau pradejus zisti, gali buti, kad labai jautri virskinimo sistema. gali buti, kad reiks kreiptis pas gydytoja ir gerti vaistuku.

Viskas jai patogu, nes galiu bet kaip guldyt ar ant ranku, bet vistiek nenori imt. tik uzeina oziukai. paskui pavaikstai su ja kazkiek, pasnekini ir gerai buna. Bendraut nori biggrin.gif
Pas gydytoja net nepagalvojau, nes taip nutiko tik 2 kartus ir ne is eiles einancius smile.gif Manau, jei butu kazkas su skrandziu blogai, tai ir daugiau visokiu pozymiu islistu
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 16, 16:16)
dar norejau paklausti ar tiesa, kad norint, kad visuomet butu pienuko, reikia vienu papuku maitinti 2 valandas (laiko suma), o po to tik keisti kruti. t.y. kazkur 2-3 maitinimai viena krutimi (priklausomai nuo to kiek laiko vaikas zindzia per maitinima; laikai sumuojami). tai tiesa? tai man patare ta pati pusesere, jai taip gydytojas patare (ne lietuvoje). tai ir nezinau....  g.gif

Kad būtų ppienelio reik: noro maitint, poilsio, teigiamų emocijų, aplinkinių palaikymo, žindyt pagal vaiko poreikį (kada nori ir kiek nori), neduot čiulptuko ir kito "gėrio" , oda-oda kontaktas, maitinant patogi padėtis ir atpalaiduota nugaros juosta, NAKTINIS maitinimas l.svarbus.
Laikrodis-jūsų vaikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 16, 15:16)

dar norejau paklausti ar tiesa, kad norint, kad visuomet butu pienuko, reikia vienu papuku maitinti 2 valandas (laiko suma), o po to tik keisti kruti. t.y. kazkur 2-3 maitinimai viena krutimi (priklausomai nuo to kiek laiko vaikas zindzia per maitinima; laikai sumuojami). tai tiesa? tai man patare ta pati pusesere, jai taip gydytojas patare (ne lietuvoje). tai ir nezinau....  g.gif

nereik nieko sumuot. duok is eiles ta pacia kruti kelis kartu, paskui kelis kartus kita ir pilni papai pieno bus biggrin.gif net begs per sonus. As pati ta pati atradau, ka tavo pusesere. tik cia ne pieno gausinimas, ko gero. Tik rezervo "sandelyje" didinimas biggrin.gif pienas gaminasi vaikui valgant, o darant toki "finta" jo tiesiog latakose buna daugiau susikaupe. vaizdziai atrodo, kad daug. na ir psichologiskai nuteikia labai gerai biggrin.gif pabandyk
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 16, 16:21)

Yra Purelan 100 tepalas (Medela firmos) Vilniuj- Tilto g. vaistinėj.
Dar radau intern. pard. http://www.hiperfarm.../mamai_vaikams/
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 16, 15:21)
Reiks pabandyti, nos zaizdele mano is pazasties puses apacioje spenelio ziurint is virsaus jos nesimato, o smakriukas zindant visai kitoje puseje kaip ten man ji nugrauze tokioj vietoj ir as nesuprantu  g.gif . Siaip pasigirsiu, gera mano mergaite, sociai pavalgiusi visalaik ismiega 3 valandas, duoda mamai prie kompo pasedet  thumbup.gif .

na saunuole 4u.gif ta tavo pupa. Nulek pas gyd. ir butinai neleisk kad uzdegimas isisenetu. Gal vat ir teisingai Fatimalla raso, kad nuplauti su siltu vandeniuku pries maitinant, tik virintu zinoma, nes is krano ten visas buketas bakteriju tame siltame vandenyje.
Atsakyti
kai speneliai bus sveiki, pamatysi, visas pasaulis sviesesnis pasidarys!
vakar mano vyro mociute kaip nustebino! klausia, ar dar maitini? - maitinu, sakau. ot maladec, sako (nors anksciau visa laik sakydavo, kad koks cia tikslas taip ilgai maitinti, gal ir i mokykla per pertraukas begsiu ir pan) pasirodo per telika ziurejo kazkokia laida, kur kalbejo apie ilgo zindymo nauda sveikatai. tai va, mergaites, gal ir i musu kiema ateis kada svente, gal pagaliau busim suprastos ir sulauksim daugiau pagalbos ir palaikymo is aplinkiniu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaru @ 2009 05 17, 11:52)
kai speneliai bus sveiki, pamatysi, visas pasaulis sviesesnis pasidarys!
vakar mano vyro mociute kaip nustebino! klausia, ar dar maitini? - maitinu, sakau. ot maladec, sako (nors anksciau visa laik sakydavo, kad koks cia tikslas taip ilgai maitinti, gal ir i mokykla per pertraukas begsiu ir pan) pasirodo per telika ziurejo kazkokia laida, kur kalbejo apie ilgo zindymo nauda sveikatai. tai va, mergaites, gal ir i musu kiema ateis kada svente, gal pagaliau busim suprastos ir sulauksim daugiau pagalbos ir palaikymo is aplinkiniu thumbup.gif

Juk Baukute buvo konferencija surengus biggrin.gif per zinias paskui per LNK pasakojo apie ta konferencija ir pasake, kad zindyti gali beveik visos, kad Lietuvoje zindinciu mamu padaugejo nuo 6 iki 11% (berods, nepamenu tiksliai). Ir pasake, kad mums dar toli iki Skandinaviu, kurios zindo 6 ir ilgiau men. Ten procentas siekia 70-80. dar pasake, kad musu supratimas apie neteisinga zindyma susiformavo sovietmeciu (na kaip mes ir pacios zinom).
Atsakyti