Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Papasakosiu savo istoriją.

Turiu tris dukras.Visos buvo maitinamos skirtingai.
Su pirmąja vargau daugiausiai.Aišku tos patirties nebuvo, dar medikų klausiau ..
Su trim rimtais uždegimais išmaitinau tik mėnesį .Pieno buvo -jūros, tik jis strigdavo krūtyse ir darydavosi uždegimai. Tais laikais liepdavo nutraukinėt pieno likutį po maitinimo, manau kad tai ir suardė visą harmoniją.Gamindavosi tiek, kad nei vaikelis , nei aš negalėjom susitvarkyti su jo gausa.Man pasiūlė išgert tabletę...,kad gaigtūsi pieno gamyba...Dėl to poelgio gailėsiuosi visą gyvenimą. verysad.gif

Antra dukrytė jau lengviau augo.Išmaitinau 10 mėn.

Na , o trečioji (gimė po ilgo tarpo), gauna iki šiol.Jai 2,5 metukų.
Ne viskas paprasta ir nelengva.Ir pavargsti ir susinervini, tačiau po tiekos metų jau žinai kas turi tikrąją vertę...Vaikui nėra nieko brangesnio už mamos pienelį , jos kūno šilumą , akių kontaktą ir visa kita kas vyksta to proceso metu.

Jei kas būtų mane palaikęs moraliai ir fiziškai tada, kai buvau jauna , be patirties, manau klaidų būčiau mažiau pridariusi.
Puikiai suprantu mamytes, kurios turi pirmagimius. Stiprybės ir kantrybės jums. 4u.gif

Beje žmonės susikūrę tiek daug sau patogumų, tame tarpe ir mišinukus kūdikiams, save padarė lepiais ir neištvermingais.Todėl labai greit pavargstama, suirztama(žinome , kad yra pakaitalas) -ir einama prie lengvesnio gyvenimo t.y. pilno sintetinių gaminių ....ir po to nejučia mūsų vaikus apgaubia puokštė įvairiausių ligų, o mes stebimės -kodėl serga mūsų vaikai?...

Gaila. kad nelabai čia ką pakeisi.
Kiekvienas renkamės pagal savo išmanymą ir žinias-motinos pienas ar mišinukai.

P.S. skaitinėjau čia apie mamytes, kurios laiko krūtį po valandą ir vistiek pieno nėra, vaikas neramus.Gali būt, kad neramumas ne nuo pieno trūkumo, o nuo stresinės būsenos , kuri persiduoda iš mamytės.Čia gaunasi užburtas ratas.
Ramybės jums kuo dideliausios.Kaip nors pavalgykit, maitinkit pačios būdamos sočios.Nors šiltos arbatos išgerkit.Labai gerai būt , nors kartais kokia pagalba.
Būkit laimingos 4u.gif

Atsakyti
zinot, ar tai kartais ziuriu i kieme ramiai plepancias mamas su vezimeliais ir galvoju, kad visas pasaulis neturi problemu su vaikais tik as viena. Vazineja po svecius, vaiksto po kinus ir koncertus su kudikiais. O as tai su maitinimu kankinuosi, tai mano vaikas nenori guleti vezime kai nemiega, tai is viso per diena 1 valanda miega. Galiausiai i masina neina ikelti - kai tik pradedu vaziuoti - pradeda verkti...Ir didysis buvo toksai, dar blogiau... O dabar i darzeli siaubingai nenori, serga non-stop...
Nu bet kai pasiskaitau forumus, tai matosi, kad ne as viena su savo sunkumais. Kai paskaitau su kokiomis problemomis is viso susiduria mamos, tai pagalvoju kad visgi ne patys blogiausi tie mano vaikai, viskas pas mumis gerai ir reikia tik dziaugtis.
Atsakyti
QUOTE(chivaja @ 2009 04 24, 17:30)
Beje žmonės susikūrę tiek daug sau patogumų, tame tarpe ir mišinukus kūdikiams, save padarė lepiais ir neištvermingais.Todėl labai greit pavargstama, suirztama.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
tikrai mes kartais labai lepios bunam ir istizusios. tik susidurusios su sunkumais tuoj viska juodziausiom spalvomdazom ir ieskom trumpiausio kelio. bet juk mes dabar mamos ir esam atsakingos uz savo vaikiukus. ir cia negali buti blogu sprendimu, nes musu sprendimas bus lemiamas - kudikis kol kas neturi savo nuomones. Cia turiu uomeny sprendima maitinti misinuku ar primaitinti kietu maistu. gerai pasverkim, pries to imantis.
QUOTE(chivaja @ 2009 04 24, 17:30)
P.S. skaitinėjau čia apie mamytes, kurios laiko krūtį po valandą ir vistiek pieno nėra, vaikas neramus.Gali būt, kad neramumas ne nuo pieno trūkumo, o nuo stresinės būsenos , kuri persiduoda iš mamytės.Čia gaunasi užburtas ratas.
Ramybės jums kuo dideliausios.Kaip nors pavalgykit, maitinkit pačios būdamos sočios.Nors šiltos arbatos išgerkit.Labai gerai būt , nors kartais kokia pagalba.
Būkit laimingos  4u.gif

drinks_cheers.gif
as irgi esu isitikinus, kad kai mama buna pikta ir suirzus, tai leliukas irgi, prisivalgo pikto pieno ir buna piktas ir suirzes. ramybe cia turi aukso kaina smile.gif
Atsakyti
vadinasi reikia gerti raminamuosius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2009 04 24, 12:54)
Aciu uz patarimus  4u.gif
Man tai labai gera zindyti  wub.gif Aisku pradzioj, kai skaudejo spenelius taip nemaniau smile.gif Bet dabar viskas pasikeite. Kai prisiglaudzia tas mazas zmogutis, taip miela ir jauku. Todel taip noriu, kad pienuko jai butu sociai.

Man ir maitinimas yra tikras malonumas, labai malonu,kai mazyle bevalgydama paziuri man i kais, tokia laiminga bunu. O siaip ir mes turejome tu kriziu, sis menuo buvo sunkus, nes nes keturi pieno apmazejimai buvo, labai pilviuka pute, tai sunku prisikalbinti valgyti, bet jau baigiasi tas antras menuo, tai tikiuosi pasibaigs ir pilviuko putimai. O siaip ir as nervindavausi kai pieniuko sumazedavo ar nevalgi budavo, bet dabar i viska ziuriu naturaliai ir tiesiog gyvenu mergytes ritmu, o kia pienelio sumazeja maitinu labai labai daznai ir vis sakau mazylei, kad dar veinas maitinimas ir pienelio bus daugiau ir daugiau, taip guodziam save ir dazniausiai trecia diena pienelio vel daug. Per savo kuklu zindymo staza padariau tokia isvada - zindymas nuostabiausias ir naturaliausias pasaulyje dalykas. Tiesiog reikia priimti viska kaip yra ir gyventi vsavo vaikucio poreikiais, bei tiketi, kad turi daug pienelio ir ilgai bei sekmingai maitinsi. As labai noriu maitinti iki 1,5 metuku, zinau, kad taip ir bus, o gal ir dar ilgiau. smile.gif Sekmes ir kantrybes visoms mamoms!!!
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 04 24, 23:01)
Man ir maitinimas yra tikras malonumas, labai malonu,kai mazyle bevalgydama paziuri man i kais, tokia laiminga bunu. O siaip ir mes turejome tu kriziu, sis menuo buvo sunkus, nes nes keturi pieno apmazejimai buvo, labai pilviuka pute, tai sunku prisikalbinti valgyti, bet jau baigiasi tas antras menuo, tai tikiuosi pasibaigs ir pilviuko putimai.  O siaip ir as nervindavausi kai pieniuko sumazedavo ar nevalgi budavo, bet dabar i viska ziuriu naturaliai ir tiesiog gyvenu mergytes ritmu, o kia pienelio sumazeja maitinu labai labai daznai ir vis sakau mazylei, kad dar veinas maitinimas ir pienelio bus daugiau ir daugiau, taip guodziam save ir dazniausiai trecia diena pienelio vel daug. Per savo kuklu zindymo staza padariau tokia isvada - zindymas nuostabiausias ir naturaliausias pasaulyje dalykas. Tiesiog reikia priimti viska kaip yra ir gyventi vsavo vaikucio poreikiais, bei tiketi, kad turi daug pienelio ir ilgai bei sekmingai maitinsi. As labai noriu maitinti iki 1,5 metuku, zinau, kad taip ir bus, o gal ir dar ilgiau.  smile.gif  Sekmes ir kantrybes visoms mamoms!!!

drinks_cheers.gif
as irgi tik dabar pradedu atrasti ta zindymo dziaugsma, nors nevisada ramus ir palaimingas jis buna smile.gif O pirmas savaites , tai man rodesi, kad tai nesibaigiantis saves kankinimas unsure.gif
Atsakyti
Bėgam nuo mišinėlių kiek galėdami, bet nepavyksta verysad.gif
Tik padaugėja pienuko ir valgymas jų padaugėja ir vėl vakare pieno neužtenkam... Nebežinau ką daryt, kad pieno daugiau būtų... Mergaitė atrodo dvigubai valgo nei brolis, o ir didesnė nemažai, bent jau kiek pati matau, nes gydytoja dar nesvėrė, o ligoninėje tesiskyrė 30 gramų. Nežinau nuo ko priklauso vaiko noras valgyti, gal mergaitė per daug valgo? Ji atpila ir vėl valgyt prašo...

Ką darote, kad pieno padaugėtų, jau tikrai kritinė padėtis, jau kasdien tenka primaitinti mišinuku bent vieną du kartus cray.gif
Atsakyti
man irgi tas pats budavo, bet misinelio neduodavau. tiesiog duok, kad ir tau atrodo,ir tuscia kruti, tegu zindo - po dienos kitos pienelio bus tiek, kiek reikia. cia vadinamoji pieno krize, kai vaikucio apetitas staigiai padideja, o pienelis gaminasi pagal mazesnius poreikius. pamatysi, jei maitinsi tik savo pieneliu, kaip greitai pasiula atitinka paklausa. ir tokiu pieno kriziu bus ne viena... galiu paguosti, kad sunkiausia pirmus 4 menesius kazkur, veliau pasidaro daug lengviau. smile.gif ir tikrai kuo puikiausiai galima ismaitinti ne tik viena, bet ir du vaikucius, sekmes. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karamel @ 2009 04 25, 11:07)
Bėgam nuo mišinėlių kiek galėdami, bet nepavyksta  verysad.gif
Tik padaugėja pienuko ir valgymas jų padaugėja ir vėl vakare pieno neužtenkam... Nebežinau ką daryt, kad pieno daugiau būtų... Mergaitė atrodo dvigubai valgo nei brolis, o ir didesnė nemažai, bent jau kiek pati matau, nes gydytoja dar nesvėrė, o ligoninėje tesiskyrė 30 gramų. Nežinau nuo ko priklauso vaiko noras valgyti, gal mergaitė per daug valgo? Ji atpila ir vėl valgyt prašo...

Ką darote, kad pieno padaugėtų, jau tikrai kritinė padėtis, jau kasdien tenka primaitinti mišinuku bent vieną du kartus  cray.gif

man irgi buna tokiu dienu, kad vakare pritruksta pienelio. Tai kad nereiketu duoti misinuko, pradejau nakti nusitraukineti piena. Mazoji kai uzmiega nakciai apie 12, tai 6 ryto tiktai keliasi valgyti. As dabar uzsistatau zadintuva 3 val ir nusitraukiu pienelio, per 5 minutes 100 ml pritraukiu ax.gif jei vakare pritrukstam , duodu savo nuraukto pienelio, jei ne - uzsaldau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmilė: 25 balandžio 2009 - 10:49
QUOTE(Radmilė @ 2009 04 25, 10:48)
man irgi buna tokiu dienu, kad vakare pritruksta pienelio. Tai kad nereiketu duoti misinuko, pradejau nakti nusitraukineti piena. Mazoji kai uzmiega nakciai apie 12, tai 6 ryto tiktai keliasi valgyti. As dabar uzsistatau zadintuva 3 val ir nusitraukiu pienelio, per 5 minutes 100 ml pritraukiu  ax.gif  jei vakare pritrukstam , duodu savo nuraukto pienelio, jei ne -  uzsaldau  smile.gif

aš irgi taip darydavau...jei naktį išmiegodavo apie 3 val....tai krūtys jau pritvinkę būdavo...nes diena kas 40min valgydavo...tai iš vienos pamaitindavau kitą nusitraukdavau.....ir kai jau l.nerimaudavau vakare, kad gali trūkti ir panašiai.....pasinaudodavau užšaldytu pieneliu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 25 balandžio 2009 - 10:56
QUOTE(Radmilė @ 2009 04 25, 11:48)
man irgi buna tokiu dienu, kad vakare pritruksta pienelio. Tai kad nereiketu duoti misinuko, pradejau nakti nusitraukineti piena. Mazoji kai uzmiega nakciai apie 12, tai 6 ryto tiktai keliasi valgyti. As dabar uzsistatau zadintuva 3 val ir nusitraukiu pienelio, per 5 minutes 100 ml pritraukiu  ax.gif  jei vakare pritrukstam , duodu savo nuraukto pienelio, jei ne -  uzsaldau  smile.gif

Tikra saunuole good.gif ploja.gif Vakarais pienelis yra liesesnis, todel greiciau mazylis suvirskina ir praso dazniau.
Karta ir as buvau supanikavusi, kad pienuko nebeturiu ir atsildziau savo uzsaldyta MP thumbup.gif Pirma menesiuka turejau laaaabai daug pienuko, todel maitinimo metu surinkinejau is kitos tekanti ir uzsisaldziau. Dabar, kai mazius valgo reguliariai daznai tiek diena, tiek nakti, nelabai turiu galimybes nusitraukti, o ir poreikio nera bigsmile.gif
Atsakyti
Mamytės....ar galit dar kartą įmesti žindymo konsultančių nr. blush2.gif neišsaugojau...
reiktų įmest tą puslapiuką į kitas temeles....nes kai visad mamoms "trūksta" pieno...o gydytojai pataria.... cool.gif
Papildyta:
QUOTE(chivaja @ 2009 04 24, 16:30)
Papasakosiu savo istoriją.

Turiu tris dukras.Visos buvo maitinamos skirtingai.
Su pirmąja vargau daugiausiai.Aišku tos patirties nebuvo, dar medikų klausiau ..
Su trim rimtais uždegimais išmaitinau tik mėnesį .Pieno buvo -jūros, tik jis strigdavo krūtyse ir darydavosi uždegimai. Tais laikais liepdavo nutraukinėt pieno likutį po maitinimo, manau kad tai ir suardė visą harmoniją.Gamindavosi tiek, kad nei vaikelis , nei aš negalėjom susitvarkyti su jo gausa.Man pasiūlė išgert tabletę...,kad gaigtūsi pieno gamyba...Dėl to poelgio gailėsiuosi visą gyvenimą.  verysad.gif

Antra dukrytė jau lengviau augo.Išmaitinau 10 mėn.

Na , o trečioji (gimė po ilgo tarpo), gauna iki šiol.Jai 2,5 metukų.
Ne viskas  paprasta ir nelengva.Ir pavargsti ir susinervini, tačiau po tiekos metų jau žinai kas turi tikrąją vertę...Vaikui nėra nieko brangesnio už mamos pienelį , jos kūno šilumą , akių kontaktą ir visa kita kas vyksta to proceso metu.

Jei kas būtų mane palaikęs moraliai ir fiziškai tada, kai buvau jauna , be patirties, manau klaidų būčiau mažiau pridariusi.
Puikiai suprantu mamytes, kurios turi pirmagimius. Stiprybės ir kantrybės jums. 4u.gif

Beje žmonės susikūrę tiek daug sau patogumų, tame tarpe ir mišinukus kūdikiams, save padarė lepiais ir neištvermingais.Todėl labai greit pavargstama, suirztama(žinome , kad yra pakaitalas) -ir einama prie lengvesnio gyvenimo t.y. pilno sintetinių  gaminių ....ir po to  nejučia  mūsų vaikus apgaubia  puokštė įvairiausių ligų, o mes stebimės -kodėl  serga mūsų vaikai?...

Gaila. kad nelabai čia ką pakeisi.
Kiekvienas renkamės pagal savo išmanymą ir žinias-motinos pienas  ar mišinukai.

Būkit laimingos  4u.gif

Labai gražiai viską parašei 4u.gif
beje tą tabletytę ir man buvo davę išgerti, net ir šiais laikais...maždaug baik ir baigsis problemos.....bet negėriau, nes turėjau palaikymą gerą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 25 balandžio 2009 - 11:05