Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

[quote=Košė-Malošė,2009 05 15, 00:39]
Kokio svogio gimė? Kiek nukrito? Ar nesirgot? Ar duodat čiulptuką?
Kokiu paros metu kūdikis neramus? Kaip neramus?
Papildyta:

Gime 4124 g. Nukrito apie 280 g. Nesirgom, tik nemaža kraujosrūva galvytėj buvo, tai kelias dienas vaistukus leido. Duodam čiulptuką, bet nelabai ima. Kartais pačiulpia, užmiega ir išspjauna. Kartais neramus ryte, kartais vakere - labai įvairiai. Niurzga, verkia, kartais jau ir ant rankų nebenurimsta. Nebeišmanau, ką ir daryti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2009 05 15, 15:10)
Gime 4124 g. Nukrito apie 280 g. Nesirgom, tik nemaža kraujosrūva galvytėj buvo, tai kelias dienas vaistukus leido. Duodam čiulptuką, bet nelabai ima. Kartais pačiulpia, užmiega ir išspjauna. Kartais neramus ryte, kartais vakere - labai įvairiai. Niurzga, verkia, kartais jau ir ant rankų nebenurimsta. Nebeišmanau, ką ir daryti...  verysad.gif

jei priaugo 200 gr skaiciuojant nuo gimimo svorio, vadinasi is viso per dvi savaites priaugo 200 + 280 g = 480 g, ty visai geras prieaugis.
jei rupinates del pieno, ciulptuka pamirskit - raminkit tik duodama kruti. be to, manau verta paprasyti siuntimo pas vaiku neurologa, irzlumas, neramumas gali buti susijes su gimdymu. ar kartais gimdant nebuvo skiriami skatinamieji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 15 gegužės 2009 - 14:20
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 14, 19:04)
Ta pati situacija ir pas mane, laikykis, tikekimes kad musu pienukas nesibaigs ir maitinsime savo aukselius kiek sirdis geis  wub.gif Nors kartais tikrai labai neramu darosi kai mazyle pavalgiusi is abieju papuliu soske ciulpia kaip visa diena butu alkana laikoma  ax.gif .
Esu girdejusi kad trecia savaite dazniausiai buna pieno krize tai ja pratempsim, o jau ketviroji bus  thumbup.gif .

O mažylė pavalgiusi ką veikia? Guli ir soskę čiulpia? Maniškis tai zirzia, paskui pradeda verkti, soskes net neima. O vakarais visai baisu - rėkia tol, kol užkimsta, nors visaip raminu, dedu prie krūties, spjauna krūtį ir toliau rėkia lyg išbadėjęs būtų... Taip gaila į jį žiūrint verysad.gif Nieko nebesuprantu, kur tas pienas pasidėjo...

Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 05 15, 14:19)
jei priaugo 200 gr skaiciuojant nuo gimimo svorio, vadinasi is viso per dvi savaites priaugo 200 + 280 g = 480 g, ty visai geras prieaugis.
jei rupinates del pieno, ciulptuka pamirskit - raminkit tik duodama kruti. be to, manau verta paprasyti siuntimo pas vaiku neurologa, irzlumas, neramumas gali buti susijes su gimdymu. ar kartais gimdant nebuvo skiriami skatinamieji?

Gimdant leido skatinamuosius. Tai tada po kiek laiko irzlumas vaikui turėtų praeiti? Neurologui sakė pasirodyti mėnesio laiko.
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2009 05 15, 15:24)
Gimdant leido skatinamuosius. Tai tada po kiek laiko irzlumas vaikui turėtų praeiti? Neurologui sakė pasirodyti mėnesio laiko.

manau, verta paankstinti vizita pas neurologa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 14, 16:45)
Dar prisiminiau, kad as irgi antro menesio pradzioje panikavau del to paties, kad minkstos krutys, vaikas neramus. Ir per antro menesio pirmasias dvi savaites nepriaugo nei kiek svorio - nuli g. Bet uztai per antrasias dvi svoris soko iki po 400 g per savaite. Tiesa tada as kai kada duodavau misinelio vakarais po koki 30-50 g. Na duodavau tai kasvakara, bet ne visada valgydavo.

Mišinėlio iš buteliuko duodavot? Netingėdavo paskui krūties žįsti?
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2009 05 15, 16:24)
O mažylė pavalgiusi ką veikia? Guli ir soskę čiulpia? Maniškis tai zirzia, paskui pradeda verkti, soskes net neima. O vakarais visai baisu - rėkia tol, kol užkimsta, nors visaip raminu, dedu prie krūties, spjauna krūtį ir toliau rėkia lyg išbadėjęs būtų... Taip gaila į jį žiūrint  verysad.gif Nieko nebesuprantu, kur tas pienas pasidėjo...

Papildyta:

Jei buna nedavalgiusi tai soske ciulpia labai inirtingai ir jei niekas nebega, tai ja spjauna ir rekia balsu. Tada jau nurimsta tik padavus kruti, taciau vakare kai pienuko pas mane sumazeja ir jis buna liesesnis si procedura uztrunka begale laiko doh.gif . Tai as esu is ryto pasitaupiusi siek tiek MP kuri sugirdau ir tik sociai pasisotinusi ji nurimsta. Jei soske stipriai ciulpia, bet jos nespjauna tada maniskei pucia pilvuka - pamasazuoju pilvuka, panesioju, palankstau kojites. Po siu proceduru dazniausiai mergaite pasitustina arba iseina pirdukas tongue.gif ir ji nurimsta.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 15, 15:19)
jei rupinates del pieno, ciulptuka pamirskit - raminkit tik duodama kruti.

O kaip pamirsti ciulptuka, kai mazoji isirekia, ir nusiraminti jai tinka tik ciulptukas, jau kokia pora ar 3 savaites ji taip elgiasi, anksciau budavo papulis kaip altorius, o dabar ne schmoll.gif kai nori valgyti, tada prasom, duokit, o kai nori tik miegelio, tik ciulptuka pripazysta, o kruties ne is tolo g.gif Nu nesuprantu , ar dar kieno nors vaikiukai taip elgiasi? g.gif
Tikrai nekisam ciulptuko be reikelo, tik kai isitriuksmauja. Dazniausiai taip buna kai pavargsta klibeti ir nori miegelio. O kai uzmiega, stengiuosiistraukti ciulptuka. Tiesa visada kai isitriuksmauja pirmiausia bandau kruti siulyti, bet jei po paskutinio valgymo nebuna praeje pora val, tai nei per kur doh.gif O dar buna ir taip, kad duodu ciulptuka, tada ji nurimsta , as greitai ji istraukiuir kruti pakisu- buna taip ir apgaunu smile.gif Nu bet kaip keistai ji man elgiasi, o anksciau istisai kabedavo ir niekada neatsisakydavo kruties g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmilė: 15 gegužės 2009 - 15:20
QUOTE(electrica @ 2009 05 14, 22:04)
O as kasdien stebiu kaip pienuko vis maziau su pientraukiu pritraukiu, jauciu po savaitgalio gali ir visai baigtis.... unsure.gif
Man  leidzia antibiotikus  stiprius ir liepe nusitraukineti ir lauk i kriaukle pilti.... Gydytoja siule visai baigti maitinti isgerti vaistu slopinanciu laktacija kursa,  nes 2 savaites nusitraukineti  sudetinga. Bandziau kaip kokia didvyre saugoti pienuka, bet  man turbut nepavyks. Dabar dar baisu, kad mazyle isviso be buteliuko nevalgys...

console.gif aš apturėjau panašią situaciją... extra buvau paguldyta į ligoninę, tulžies šalinimo operacijai, kai dukrytei buvo vos mėnuo... Verkiau kruvinom ašarom kai reikėjo palikti ją... savo pienelį irgi sąžiningai nutraukinėjau ir pyliau lauk... bet norą maitinti turėjau beprotiškai didelį... Grįžus po operacijos namo... pienelio buvo uoj kaip mažai... išvalgydavo abi krūtis ir dar minimum 70ml mišinuko... bet užsispyrimo turėjau daug... tai neprireikė nei savaitės ir pienelio kiekis atsistatė... Jei tik norėsi ir pati vėl maitinsi, svarbiausia labai to norėti 4u.gif
Stenkitės apie viską galvoti teigiamai, nes tada pati greičiau pasveiksite 4u.gif

QUOTE(Radmilė @ 2009 05 15, 17:15)
O kaip pamirsti ciulptuka, kai mazoji isirekia, ir nusiraminti jai tinka tik ciulptukas, jau kokia pora ar 3 savaites ji taip elgiasi, anksciau budavo papulis kaip altorius, o dabar ne  schmoll.gif  kai nori valgyti, tada prasom, duokit, o kai nori tik miegelio, tik ciulptuka pripazysta, o kruties ne is tolo  g.gif  Nu nesuprantu , ar dar kieno nors vaikiukai taip elgiasi?  g.gif
Tikrai nekisam ciulptuko be reikelo, tik kai isitriuksmauja. Dazniausiai taip buna kai pavargsta klibeti ir nori miegelio. O kai uzmiega, stengiuosiistraukti ciulptuka. Tiesa visada kai isitriuksmauja pirmiausia bandau kruti siulyti, bet jei po paskutinio valgymo nebuna praeje pora val, tai nei per kur  doh.gif  O dar buna ir taip, kad duodu ciulptuka, tada ji nurimsta , as greitai ji istraukiuir kruti pakisu- buna taip ir apgaunu  smile.gif  Nu bet kaip keistai ji man elgiasi, o anksciau istisai kabedavo ir niekada neatsisakydavo kruties  g.gif

taip elgiasi... mano dukrytė... ax.gif papulis tik tada kai nori valgyt... o miegeliui tūtukas reikalingas... O anksčiau irgi prie papulio praleisdavo laaabai daug laiko... man atrodydavo, kad ilgiau ji prie papulio būna negu miega...
Atsakyti
Va koks naudingas MP musu maziesiems mirksiukas.gif
http://www.delfi.lt/...php?id=22155976
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 15, 15:35)
Jei buna nedavalgiusi tai soske ciulpia labai inirtingai ir jei niekas nebega, tai ja spjauna ir rekia balsu. Tada jau nurimsta tik padavus kruti, taciau vakare kai pienuko pas mane sumazeja ir jis buna liesesnis si procedura uztrunka begale laiko  doh.gif . Tai as esu is ryto pasitaupiusi siek tiek MP kuri sugirdau ir tik sociai pasisotinusi ji nurimsta. Jei soske stipriai ciulpia, bet jos nespjauna tada maniskei pucia pilvuka - pamasazuoju pilvuka, panesioju, palankstau kojites. Po siu proceduru dazniausiai mergaite pasitustina arba iseina pirdukas tongue.gif  ir ji nurimsta.

Rita kaip sekasi gydyti papci?
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 15, 22:31)
Rita kaip sekasi gydyti papci?

Zinok, Nidule gal kaip nors mes ji priveiksim su vitaminu E biggrin.gif . Dar zaizda gili ir taip greit nespejo uzsitraukti, bet jau nebesinori verkti maitinant savo aukseli (galima kenteti). Siandiena zymiai linksmesne 4u.gif 4u.gif 4u.gif . Labai tau aciu uz patarima, nes buvau jau beviltiskai pasimetusi.
Atsakyti
Info apie čiulptuko "naudą"...
Čiulpdamas žinduką kūdikus nebeišmoks gerai žysti ir ištuštinti krūties, o tai veda prie pieno sumažėjimo ir dirbtinio maitinimo. Naujagimiai ir kūdikiai, čiulpę čiulptuką, žaloja spenelį, todėl jį ima skaudėti, atsiranda įtrūkimų, gresia krūties uždegimas.
Naujagimiai ir kūdikiai, čiulpę čiulptuką nebesugeba plačiai išsižioti, t.y. žysdami apimti tamsųjį laukelį aplink spenelį ir gerai ištuštink krūtį.
Naudojant čiulptuką kaip pakaitalą, pvz., jei ateina žindymo laikas ir dėl kokios nors priežasties neįmanoma pažindyti, mažylio negalima apgaudinėti. Čiulpdamas čiulptiką jis išeikovoja energiją ir dėl to žinda krūtį blogiau, nebepasisotina, greit atsibunda, vėl nori žysti.
Čiulptukas sudaro sąlygas netaisyklingam dantų sąkandžiui.
Čiulpiant čiulptuką be reikalo susitraukinėja skrandis, jis ima gaminti virškinimo sultis, be to, mažylis prisirija oro.
Labai pripratęs prie čiulptuko kūdikis ir miegodamas jo pasigenda, todėl neramiai miega ir, vos jį išmetęs, pabunda. Be to, per čiulptuką jei jis nepakankamai švarus, kūdikis gali užsikrėst įvairiomis ligomis.
Pastebėta, kad kūdikiai, kurie ilgai čiulpia čiulptuką, vėliau pradeda kalbėti.
Čiulptukas ne priemonė verkiančiam kūdikiui nuramint. Visuomet reikia ieškot priežasties, kodėl pravirko, ir ją pasalint.
(iš knygos: A.Vingras, V.Černiauskienė "Pirmieji treji gyvenimo metai")
Papildyta:
QUOTE(Jurmila @ 2009 05 15, 16:10)
Gime 4124 g. Nukrito apie 280 g. Nesirgom, tik nemaža kraujosrūva galvytėj buvo, tai kelias dienas vaistukus leido. Duodam čiulptuką, bet nelabai ima. Kartais pačiulpia, užmiega ir išspjauna. Kartais neramus ryte, kartais vakere - labai įvairiai. Niurzga, verkia, kartais jau ir ant rankų nebenurimsta. Nebeišmanau, ką ir daryti...  verysad.gif

Jurmila, nesikartosiu, ką parašė Ragnez- sutinku 100%
MP vakare liesiausias, tai irgi gali įtakot vaiko nuotaiką- dažniau nori, nes greit suvirškina, ir su mama juk taip gera wub.gif o kaip ją prisišaukt mažiukui? mirksiukas.gif
Apie čiulptuką- rašiau.
Atsakyti