O as kasdien stebiu kaip pienuko vis maziau su pientraukiu pritraukiu, jauciu po savaitgalio gali ir visai baigtis....
Man leidzia antibiotikus stiprius ir liepe nusitraukineti ir lauk i kriaukle pilti.... Gydytoja siule visai baigti maitinti isgerti vaistu slopinanciu laktacija kursa, nes 2 savaites nusitraukineti sudetinga. Bandziau kaip kokia didvyre saugoti pienuka, bet man turbut nepavyks. Dabar dar baisu, kad mazyle isviso be buteliuko nevalgys...
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 14, 15:20)
Kaip jum smagu . Tikiuosi, kad po kokio menesiuko ir mes galesim sitaip dziaugtis ir visiem girtis .
Ir ne tik po menesiuko - dar ilgai dziaugsimes zindymo malonumais
QUOTE(electrica @ 2009 05 14, 20:04)
O as kasdien stebiu kaip pienuko vis maziau su pientraukiu pritraukiu, jauciu po savaitgalio gali ir visai baigtis....
Man leidzia antibiotikus stiprius ir liepe nusitraukineti ir lauk i kriaukle pilti.... Gydytoja siule visai baigti maitinti isgerti vaistu slopinanciu laktacija kursa, nes 2 savaites nusitraukineti sudetinga. Bandziau kaip kokia didvyre saugoti pienuka, bet man turbut nepavyks. Dabar dar baisu, kad mazyle isviso be buteliuko nevalgys...
Pienuko mazeja, nes sergi ir geri antibijotikus. Organizmas visa energija atiduoda kovoti su liga ir kovoti su anitbijotiku padariniais. Viska daryk, kad greiciau pasveiktum. Kai pasveiksi - pienuko pamazu ims daugeti, jeigu teisingai maitinsies ir pan...
2 savaites nusitraukineti sudetinga?
As savo sunu ismaitinau lygiai metus nusitraukinedama. Ir tai buvo visai paprasta. Nusitraukinedavau keturis kartus per para, tokiu rezimu ir maitindavau.
Beto yra ir privalumu nusitraukinejimo. gali pasiimti su savim pienuka ir nestis i kavine, miesta, bet kur... tuo tarpu is kruties pamaitinti tai ne visada mieste yra salygos. Ir gali palikti pienuka bet kam ir eiti i vakareli, pas draugus, i darba... bet kur.
Tikrai negerk tu vaistu!!! Nesamone.
QUOTE(electrica @ 2009 05 14, 22:04)
Man leidzia antibiotikus stiprius ir liepe nusitraukineti ir lauk i kriaukle pilti....
www.e-lactancia.org
Šiame puslapyje galite pasitikrinti kiekvieno medikamento ir žindymo saugumą (anglų kalba).
Papildyta:
QUOTE(Jurmila @ 2009 05 14, 16:50)
Sveikos. Turiu problemėlę ir nemenką. Pirmas 2 savaitėles su pienuku buvo kaip ir viskas gerai, krūtys pilnos. Trečią savaitę krūtys pasidarė labai laisvos, vaikas neramus, įtariau, kad mažėja ir trūksta pienuko. Pasisvėrėm, per 2 savaites priaugom tik 200 g. Gydytoja pasakė, kad negerai, reikia primaitinti mišinuku. Kiti patarė bandyti maitinti tik iš krūties ir turėtų atsirasti pienuko. Gal kas turėjote panašią situaciją? Nebeišmanau, kaip elgtis. Labai norisi maitinti savo pienu, bet nesinori, kad vaikas badautų ir būtų piktas, neramus. Kaip padidinti pieno gamybą? Ar turi įtakos skysčiai, maistas, naktinis maitinimas? HELP
P.S. Pabandžius nusitraukti, kaip ir Ritai003, iš vienos krūties 3 val. po maitinimo nusitraukia tik koks 60 ml, iš kitos beveik nieko
P.S. Pabandžius nusitraukti, kaip ir Ritai003, iš vienos krūties 3 val. po maitinimo nusitraukia tik koks 60 ml, iš kitos beveik nieko
Krūtinė pakinta (minkštesnė, tai ne vieną mamą suglumina) po 1-2savaitės. Viskas gerai.
Vaiko neramumas nėra pieno nepakankamumo indikatorius.
Pagrindinis požymis pieno trūkumo- retas šlapinimasis- 6 ir mažiau kartų per parą.
Pieną gausina: mamos poilsis, teigiamos emocijos, nusiteikimas maitint, aplinkinių palaikymas, kontaktas oda-oda, dažnas ir pagal vaiko poreikį žindymas.
Per pirmas 14d. kūdikis atauga numestą svorį (ataugtas svoris taip pat SKAIČIUOJAMAS) Iki pusės metų MP maitinta kūdikiui - 500g/mėn. yra norma.
(priaugtas svoris dalinamas iš turimų mėnesių)
Kokio svogio gimė? Kiek nukrito? Ar nesirgot? Ar duodat čiulptuką?
Kokiu paros metu kūdikis neramus? Kaip neramus?
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 14, 16:45)
MP dantukų dygimą ir parodo (dažnai nori Mp) ir palengvina
Ir virš metų maitinsi
Labukas Be galo naudinga temelė Pirmuosius savo vaikelius maitinau vos apie tris mėnesius - vis trūkumas info, daktarių "naudingi" patarimai ir pan. Šįkart savo pagranduką dar pilvely nešiodama, nusprendžiau, jog maitinsiu daug ilgiau, kokie sunkumai beiškiltų (paprotino viena laida, kur išgirdau ir apie sveikapradžia.lt). Kai sūneliui suėjo dvylika dienų (šį pirmadienį) ir gydytoja, pasvėrus, pastebėjo, jog priaugo tik virš šimto gramų, jau ėmė nepatikliai bambėt - "ar tikrai turi pieno"...Na, bet šįkart jokia poliklinikos "protintoja" manęs neįbaimins , juolab, kad per dvi savaites vaikelis ir turi tik ligoninėj prarastą svorį ataugti, berods. Tikrai šaunu surasti bendramintes mamytes..
Norejau pasiteirauti kodel maitinant vaikas buna neramus, irzlus ir verkia??? Taip nutinka ne per kiekviena maitinima, bet man jau daros neramu. Na kartais buna bezdukas pakankina.Matinant nakti ir rytais beveik niekuomet neverkia, bet sita problemele mums iskyla po pietu ir vakarais. As jau nebezinau ka ir galvoti...
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 15, 13:44)
Norejau pasiteirauti kodel maitinant vaikas buna neramus, irzlus ir verkia??? Taip nutinka ne per kiekviena maitinima, bet man jau daros neramu. Na kartais buna bezdukas pakankina.Matinant nakti ir rytais beveik niekuomet neverkia, bet sita problemele mums iskyla po pietu ir vakarais. As jau nebezinau ka ir galvoti...
taip buna daugeliui tokio amziaus kudikiu, tiksliu atsakymu nera - manoma, kad galbut bresta zarnynas ir vaikui paskauda pilvuka. jei mazyle buna nerami ne visada, o tik kartais, dazniau panasiu laiku, nerimauti neverta. geriau sukaupti kantrybe ir pralaukti ta laikotarpi.
galima paieskoti budu, kurie padetu vaikeliui nusiraminti - tai gali buti daznas trumpas zindymas, ejimas i lauka pasivaikscioti, nesiojimas ant ranku ar nesiokleje, guldymas pilvuko sildymas (pasildytu, jokiu budu ne karstu vystyklu), pilvuko masazas (svelniai glostant delnu laikrodzio rodykles kryptimi), mankstele ir tt. galima derinti kelis budus, pvz., zindyma nesiojant, supuojant pagal muzikos ritma - pasitelkite savo fantazija. kiekvienam vaikui patinka skirtingi dalykai. be to, kas padeda viena diena - nebutinai tam paciam vaikui tinka kita diena.
paguoda viena - tas laikas tikrai praeina.
QUOTE(electrica @ 2009 05 14, 23:04)
Kai mano mažytei buvo 3 sav. man chirurgas "uždraudė" maitinti dėl leidžiamų vaistų ir šeimos gydytoja tą patį sakė. Bet kaip tik tą dieną kai mane paguldė į ligoninę atėjo mažytės sesutė ir pasakė, kad galiu maitinti, tą patį pakartojo ir mažytės gydytoja. Turėjau nuspręsti pati kaip pasielgti... labai sunku buvo, net dabar... prisiminus . Iš pradžių nusitraukinėjau ir pyliau į kriauklę, bet pieno mažėjo su kiekvienu nusitraukimu, nieko negalėjau sau padaryti... labai ilgėjausi savo mažytės, negalėjau susitaikyti su tuo, kad ji namie...be manęs... Nors sąžiningai nusitraukinėjau kas 3 val. pienelio mažėjo, todėl kitą dieną pabėgusi iš ligoninės pamaitinau, taip visas tas dienas kai pabėgdavau maitindavau pati, kai manęs nebūdavo MB duodavo nutrauktą pienelį, kitam kartui mišinuką. Kai grįžau namo teko pradžioj primaitinti ir mišinėliu, nes pienelio tikrai mažai būdavo vakare, bet mažytė kažkaip greit tą mišinėlį išgyvendino , taip pykdavo kai pasiūlydavau, kad oi oi joj .
Pabandyk nusiraminti, jei tai įmanoma ir tikėk savim, ir savo kūdikiu! Viskas jums bus gerai, viskas įmanoma. Sunkumai praeina. Stiprybės
Tiesa, kiek laiko kūdikėliui? Ar konsultavaisi su vaikų gydytoja dėl savo vaistų?
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 15, 13:44)
ir maniskis toks bet as manau jis per diena nuvargsta, o ir mamytes tada labiau norisis... ir pienelis kiek zinau vakare siek tiek liesesnis
QUOTE(ragnez @ 2009 05 15, 11:58)
taip buna daugeliui tokio amziaus kudikiu, tiksliu atsakymu nera - manoma, kad galbut bresta zarnynas ir vaikui paskauda pilvuka. jei mazyle buna nerami ne visada, o tik kartais, dazniau panasiu laiku, nerimauti neverta. geriau sukaupti kantrybe ir pralaukti ta laikotarpi.
galima paieskoti budu, kurie padetu vaikeliui nusiraminti - tai gali buti daznas trumpas zindymas, ejimas i lauka pasivaikscioti, nesiojimas ant ranku ar nesiokleje, guldymas pilvuko sildymas (pasildytu, jokiu budu ne karstu vystyklu), pilvuko masazas (svelniai glostant delnu laikrodzio rodykles kryptimi), mankstele ir tt. galima derinti kelis budus, pvz., zindyma nesiojant, supuojant pagal muzikos ritma - pasitelkite savo fantazija. kiekvienam vaikui patinka skirtingi dalykai. be to, kas padeda viena diena - nebutinai tam paciam vaikui tinka kita diena.
labai dekui.vat vienintelis dalykas kuris mums padeda kai ji zinda tai nesiojimas, lengvas supimas, svelnus papleksnojimas per nugaryte ar sikniuka, na ir kas be ko lopsiniu dainavimas. bet kartais tai labai vargina, tikekimes kad greit susitvarkys viskas, nes tikrai nezadu pasiduoti ir noriu ismaitinti mazyle pati kuo ilgiau.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 15, 14:08)
labai dekui.vat vienintelis dalykas kuris mums padeda kai ji zinda tai nesiojimas, lengvas supimas, svelnus papleksnojimas per nugaryte ar sikniuka, na ir kas be ko lopsiniu dainavimas. bet kartais tai labai vargina, tikekimes kad greit susitvarkys viskas, nes tikrai nezadu pasiduoti ir noriu ismaitinti mazyle pati kuo ilgiau.
laikykis ir norek tada viskas seksis ir bus geraij
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 05 15, 14:08)
ir vargina, ir liudna, ir neramu, ir vaikelio gaila... daug jausmu uzplusta...
gal turit kas sunkiais momenais jsu pakeistu, panesiotu mazyle, leistu jums atsikvepti?
tikrai tikrai viskas susitvarkys