Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

Sveikutes 4u.gif Sikart neturim jokiu problemu ir patarimu nereikia, tik labai noriu pasidziaugti blush2.gif Esu be galo laiminga, kad vis dar intensyviai maitinu savo mazyli (pirmojo nemaitinau del info stokos, bei "teisingu" patarimu is artimuju). Taip pat esu dekinga SM mamytems uz palaikyma ir patarimus 4u.gif
Neseniai Tomukui isdygo pirmasis dantukas ir siomis dienomis kalasi antrasis, o geriausiai skausma malsinanti priemone yra labai daznas zindymas, tiek diena, tiek nakti. Smagu buti tokiai reikalingai ir matyti kaip vaikas rimsta mano glebyje. Bandziau tepti dantenytes specialiais vaistukais, duoti kramtukus ir pan., bet niekas negelbeja. Tad, linkiu stiprybes maitinancioms mamytems - neikainojama turta sugeba gaminti musu meile ir atsidavimas vaikui, kuriuo galime pamaitinti, numalsinti skausma, bei suteikti ramybe musu augantiems stebukleliams wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 05 14, 12:55)
Sveikutes  4u.gif Sikart neturim jokiu problemu ir patarimu nereikia, tik labai noriu pasidziaugti  blush2.gif Esu be galo laiminga, kad vis dar intensyviai maitinu savo mazyli (pirmojo nemaitinau del info stokos, bei "teisingu" patarimu is artimuju). Taip pat esu dekinga SM mamytems uz palaikyma ir patarimus  4u.gif
Neseniai Tomukui isdygo pirmasis dantukas ir siomis dienomis kalasi antrasis, o geriausiai skausma malsinanti priemone yra labai daznas zindymas, tiek diena, tiek nakti. Smagu buti tokiai reikalingai ir matyti kaip vaikas rimsta mano glebyje. Bandziau tepti dantenytes specialiais vaistukais, duoti kramtukus ir pan., bet niekas negelbeja. Tad, linkiu stiprybes maitinancioms mamytems - neikainojama turta sugeba gaminti musu meile ir atsidavimas vaikui, kuriuo galime pamaitinti, numalsinti skausma, bei suteikti ramybe musu augantiems stebukleliams  wub.gif

Labai labai labai smagu, kad maitinate, taip ir toliau!!!! Sekmes jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 13, 23:01)
Gal dar pabandyk Rita ta papa nusitraukti kol apgis. Kaip pas tave su pienu?

Nieko gero ir su pienu pas mane schmoll.gif , upeliai nebega, o ir nusitraukti pavyksta tik 40ml. Todel nutraukus ta pieneli vistiek duodu pazysti ir skaudama kruti, kad vaikelis geriau pasisotintu (nes vienos kruties maza), ir kad tas pienelis daugiau gamintusi. Siandien jau visa diena tepuosi vitaminu E. Pries maitinima ji nuplaunu, ar nebutina?
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 14, 15:12)
Nieko gero ir su pienu pas mane  schmoll.gif , upeliai nebega, o ir nusitraukti pavyksta tik 40ml. Todel nutraukus ta pieneli vistiek duodu pazysti ir skaudama kruti, kad vaikelis geriau pasisotintu (nes vienos kruties maza), ir kad tas pienelis daugiau gamintusi. Siandien jau visa diena tepuosi vitaminu E. Pries maitinima ji nuplaunu, ar nebutina?

Rita neplaukite vitamino, tai vienintelis dalykas kuris nepakenk leliukui. Be to ji jusu organizmas sugeria. Nuplaudama vel atgaivinsite zaizda. 4u.gif Tepliokite po maitinimo kelis kartus. Zinoma reikia aplamai nuplauti, bet gal kai eisite i dusha ar vonia, tada su muiliuku vaikisku, kad prasterilizuoti kiek imanoma, apdziovinti ir vel vitamina E.

p.s. ir as zinokit lygiai taip pat bandziau kazkada del bajerio nusitraukt - nieko man nepavyko, nors zinau, kad imanoma - bet man kazkaip labai nemalonu, o mazoji pripusdavo is to papo iki kaklo, nes tik vaikas turi tokia gera siurbimo technika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 14 gegužės 2009 - 14:36
QUOTE(Saule danguje @ 2009 05 14, 12:55)
Sveikutes  4u.gif Sikart neturim jokiu problemu ir patarimu nereikia, tik labai noriu pasidziaugti  blush2.gif Esu be galo laiminga, kad vis dar intensyviai maitinu savo mazyli (pirmojo nemaitinau del info stokos, bei "teisingu" patarimu is artimuju). Taip pat esu dekinga SM mamytems uz palaikyma ir patarimus  4u.gif
Neseniai Tomukui isdygo pirmasis dantukas ir siomis dienomis kalasi antrasis, o geriausiai skausma malsinanti priemone yra labai daznas zindymas, tiek diena, tiek nakti. Smagu buti tokiai reikalingai ir matyti kaip vaikas rimsta mano glebyje. Bandziau tepti dantenytes specialiais vaistukais, duoti kramtukus ir pan., bet niekas negelbeja. Tad, linkiu stiprybes maitinancioms mamytems - neikainojama turta sugeba gaminti musu meile ir atsidavimas vaikui, kuriuo galime pamaitinti, numalsinti skausma, bei suteikti ramybe musu augantiems stebukleliams  wub.gif

Kaip jum smagu biggrin.gif 4u.gif biggrin.gif . Tikiuosi, kad po kokio menesiuko ir mes galesim sitaip dziaugtis ir visiem girtis blush2.gif .
Papildyta:
QUOTE(Nidule @ 2009 05 14, 16:18)
Rita neplaukite vitamino, tai vienintelis dalykas kuris nepakenk leliukui. Be to ji jusu organizmas sugeria. Nuplaudama vel atgaivinsite zaizda.  4u.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 12, 23:18)
Laikykis. Suprantu, kad sunku, bet prašviesėjimas ateis  mirksiukas.gif
Sūnui jau du metai, maitinu. Ir džiaugiuos, kad paskutiniu metu naktim pabunda tik 2-3 kartus.
Dažniausia 3-4metų patys atsisako.
4u.gif
Papildyta:

Kam duot vaikui, kuris puikiai auga, surogatą? (nuo mišinių ir alergija, ir viduriai kietėja, ir viršvoris...) MP- geriausias pasaulyje maistas TAVO vaikui  mirksiukas.gif
Jei yra polinkis į alergiją- tik kuo ilgiau Mp maitint, ir neskubėt su primaitinimu, leisk žarnynui subręst.
Jei dabar nuolat reikalauja valgyti- ir augimo šuolis gali būt, ir dantukai.
Laikykis ir neskubėk  4u.gif

Kose-Malose, kaip pirstu i aki. Pas mus dienu begyje bus naujas dantukas, nes jau pro dantenas baltuoja, nors dar i pavirsiu visiskai neislindo. Sunkus metas jai dabar. Ir temperaturos viena diena turejo ir musa visus nemiegojimo rekordus smile.gif Bet labai greitai viskas bus gerai thumbup.gif thumbup.gif

O beje musu svoris 4 menesio virsijo prognozes. Priaugome ne 600, bet net 800 g.

Nu bet jus mamos, jus didvyres. Maitinti vaika iki 2 metu arba dvynukus kazkas is fantastikos pasaulio 4u.gif As labai noreciau jeigu man pavyktu dukryte ismaitinti iki metuku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 14 gegužės 2009 - 14:52
Sveikos. Turiu problemėlę ir nemenką. Pirmas 2 savaitėles su pienuku buvo kaip ir viskas gerai, krūtys pilnos. Trečią savaitę krūtys pasidarė labai laisvos, vaikas neramus, įtariau, kad mažėja ir trūksta pienuko. Pasisvėrėm, per 2 savaites priaugom tik 200 g. Gydytoja pasakė, kad negerai, reikia primaitinti mišinuku. Kiti patarė bandyti maitinti tik iš krūties ir turėtų atsirasti pienuko. Gal kas turėjote panašią situaciją? Nebeišmanau, kaip elgtis. Labai norisi maitinti savo pienu, bet nesinori, kad vaikas badautų ir būtų piktas, neramus. Kaip padidinti pieno gamybą? Ar turi įtakos skysčiai, maistas, naktinis maitinimas? HELP verysad.gif

P.S. Pabandžius nusitraukti, kaip ir Ritai003, iš vienos krūties 3 val. po maitinimo nusitraukia tik koks 60 ml, iš kitos beveik nieko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2009 05 14, 14:50)
Sveikos. Turiu problemėlę ir nemenką. Pirmas 2 savaitėles su pienuku buvo kaip ir viskas gerai, krūtys pilnos. Trečią savaitę krūtys pasidarė labai laisvos, vaikas neramus, įtariau, kad mažėja ir trūksta pienuko. Pasisvėrėm, per 2 savaites priaugom tik 200 g. Gydytoja pasakė, kad negerai, reikia primaitinti mišinuku. Kiti patarė bandyti maitinti tik iš krūties ir turėtų atsirasti pienuko. Gal kas turėjote panašią situaciją? Nebeišmanau, kaip elgtis. Labai norisi maitinti savo pienu, bet nesinori, kad vaikas badautų ir būtų piktas, neramus. Kaip padidinti pieno gamybą? Ar turi įtakos skysčiai, maistas, naktinis maitinimas? HELP  verysad.gif

P.S. Pabandžius nusitraukti, kaip ir Ritai003, iš vienos krūties 3 val. po maitinimo nusitraukia tik koks 60 ml, iš kitos beveik nieko  verysad.gif

Taip ir turi buti. Nebus tavo krutys visada pilnos ir kietos kaip pirmas dvi savaites. Tai tikrai nereiskia, kad pienuko mazeja. Jis dabar kazkaip kitaip persitvarko. Pirmomis savaitemis vaikas valgo tai, kas susikaupe krutyse, bet paskui jis kazkur kitur pasislepia ar kazkas tokio, kad jis buna prisaukiamas tik tada kai vaikas paciulpia krutis. Todel be panikos, viskas yra gerai. Pas mane pvz krutys nedideles ir minkstos, nepagalvotum, kad maitinu. Bet va jau 4 menesius praugome po 1 kg su virsum kas menesi. O pirmosiomis savaitemis tikrai krutys buvo pilnos ir didesnes. Bet svorio tai gal ir mazoka. Nors sako uztenka bent jau 500 g. Pabandyk nepergyventi ir spjauti i ta svori jeigu vaikas nesijauciau baisiai isalkes. Galbut ivyks pienuko suolis ir viskas susinormalizuos. Ir beje pati negalvok, kad per mazai pienuko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 14 gegužės 2009 - 15:03
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 14, 14:56)
Tai tikrai nereiskia, kad pienuko mazeja. Jis dabar kazkaip kitaip persitvarko.  Galbut ivyks pienuko suolis ir viskas susinormalizuos. Ir beje pati negalvok, kad per mazai pienuko smile.gif

Stengiuosi galvoti teigiamai, kad viskas bus gerai, bet nelabai pavyksta, vis tiek neramu...
O kokie tikrieji požymiai, kad trūksta pienuko? Vaikas priaugs per mažai svorio per mėnesį?
Atsakyti
Dar prisiminiau, kad as irgi antro menesio pradzioje panikavau del to paties, kad minkstos krutys, vaikas neramus. Ir per antro menesio pirmasias dvi savaites nepriaugo nei kiek svorio - nuli g. Bet uztai per antrasias dvi svoris soko iki po 400 g per savaite. Tiesa tada as kai kada duodavau misinelio vakarais po koki 30-50 g. Na duodavau tai kasvakara, bet ne visada valgydavo.
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2009 05 14, 16:50)
Sveikos. Turiu problemėlę ir nemenką. Pirmas 2 savaitėles su pienuku buvo kaip ir viskas gerai, krūtys pilnos. Trečią savaitę krūtys pasidarė labai laisvos, vaikas neramus, įtariau, kad mažėja ir trūksta pienuko. Pasisvėrėm, per 2 savaites priaugom tik 200 g. Gydytoja pasakė, kad negerai, reikia primaitinti mišinuku. Kiti patarė bandyti maitinti tik iš krūties ir turėtų atsirasti pienuko. Gal kas turėjote panašią situaciją? Nebeišmanau, kaip elgtis. Labai norisi maitinti savo pienu, bet nesinori, kad vaikas badautų ir būtų piktas, neramus. Kaip padidinti pieno gamybą? Ar turi įtakos skysčiai, maistas, naktinis maitinimas? HELP  verysad.gif

P.S. Pabandžius nusitraukti, kaip ir Ritai003, iš vienos krūties 3 val. po maitinimo nusitraukia tik koks 60 ml, iš kitos beveik nieko  verysad.gif

Ta pati situacija ir pas mane, laikykis, tikekimes kad musu pienukas nesibaigs ir maitinsime savo aukselius kiek sirdis geis wub.gif Nors kartais tikrai labai neramu darosi kai mazyle pavalgiusi is abieju papuliu soske ciulpia kaip visa diena butu alkana laikoma ax.gif .
Esu girdejusi kad trecia savaite dazniausiai buna pieno krize tai ja pratempsim, o jau ketviroji bus thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 14, 20:04)
Ta pati situacija ir pas mane, laikykis, tikekimes kad musu pienukas nesibaigs ir maitinsime savo aukselius kiek sirdis geis  wub.gif Nors kartais tikrai labai neramu darosi kai mazyle pavalgiusi is abieju papuliu soske ciulpia kaip visa diena butu alkana laikoma  ax.gif .
Esu girdejusi kad trecia savaite dazniausiai buna pieno krize tai ja pratempsim, o jau ketviroji bus  thumbup.gif .

As sioje srityje esu naujoke (mama esu tik savaite laiko),bet per nestukiu kursus sake, kad 3-4 sav., 6-7 sav., ir 6 men gali pritrukti pienuko, vaikas apie 2 paras gali buti irzlus, nedavalges. Patarimas buvo kuo dazniau ir kuo ilgiau maitinti ir pienukas turetu atsistatyti.
Atsakyti