Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Rita003 @ 2009 05 11, 12:39)
Mamytes, gal kuri girdejot ka nors apie VOLKOVO tepala? Niekaip neuzsigydau vieno spenelio  doh.gif  . Jau nepadeda nei Bepanteno, nei Garmastano tepalas, nei kompresai, nei oro vonios  schmoll.gif  . Aplink speneli yra susidares stiprus itrukimas (griovys visas  doh.gif  ). Manau kudiki prie kruties dedu teisingai, bet kadangi zaizda jau didele tai pastoviai maitinant ji neuzgyja. Girdejau kad sis tepalas gerai gydo, bet kadangi musu mieste nera vaistines kur gaminami vaistai reiktu vaziuoti i Vilniu, bet noreciau isitikinti kad tai tikrai geras vaistas. Jei ka girdejot apie si tepala butinai parasykit. Aciu  4u.gif

Rita ar bandei laisinti vitamina E? Pabandyk - pades. Tikiuosi 4u.gif

Cia is wikipedijos
Vitaminas E – svarbus antioksidantas, saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio, slopina daugelio kenksmingų medžiagų, sukeliančių riziką susirgti vėžiu, poveikį. Taip pat vitaminas reikalingas ląstelių membranų stabilumui palaikyti, saugo arterijų vidinę sienelę nuo kalkėjimo, aterosklerozės, skatina gyti žaizdas, Stiprina organizmo imunitetą, gali apsaugoti nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio.

Vitaminas E neleidžia atsirasti arba šalina jau atsiradusius kraujotakos pažeidimus, nes sumažina kraujo krešėjimą ir neleidžia susidaryti trombams.

Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 12, 16:52)
sveikos, reikia patarimo.  unsure.gif

mano panele antra diena rekauja ir nuolat reikalauja valgyti. Mazdaug kas valanda, kas pusvalandi.  blink.gif  blink.gif Mama mane durnina, sako neimanoma ismaitinti vaiko 7.6 kg (dabar tiek sveria)  vien tik su MP. Sako duok greiciau kosytes... Mums po 4 dienu 4 menesiai. Mano biciule alergiska ir dar su viduriukais ne visai tvarka, tai kosyciu dar nusprendziau neduoti, tai sakiau jeigu reikes, gal misineliu primaitinsiu??
Bet jus man pasakykit, ar del svorio cia teisybe? Sunus tiek svere budamas dazdaug 7 menesiu, tai tada jau tikrai jam duodavau koses pilnu tempu. Skau gal tikrai dideliam vaikui reikia daugiau maisto. Pieno tai pas mane visada budavo ant ribos, bet paskutini menesi tai puikiausiai pragyvenom be misneliu.

Jezus, viskas gi gerai ir svoris supergeras, gi kucas tas vaikas, neduok jokiu kosiu. Tik nuo 6 men jeigu jau neislaikysi pati kaip mama del smalsumo, bet 4 men ne - tikrai ne. Musu mamu kartos yra visai kitaip isaukletos auginti vaikus, todel visada bus nuomoniu skirtumas. 4u.gif
Atsakyti
Na as dar vis laukiu savo leliuko,jis biski veluoja biggrin.gif Ir labai noriu maitinti pati,bet pas mane krutine labai maza,tai labai baugu kad galiu pieniuko neturet pakankamai.Ar yra mamyciu kurios su mazom krutinem sekmingai ismaitino savo maziukus?Gal kokiu patarimu turit,kaip ta papuka pripyldyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(langolf @ 2009 05 13, 17:43)
Na as dar vis laukiu savo leliuko,jis biski veluoja biggrin.gif Ir labai noriu maitinti pati,bet pas mane krutine labai maza,tai labai baugu kad galiu pieniuko neturet pakankamai.Ar yra mamyciu kurios su mazom krutinem sekmingai ismaitino savo maziukus?Gal kokiu patarimu turit,kaip ta papuka pripyldyt blush2.gif

Čia rasi žinių: http://www.sveikapra...?text.id.sub.63
ir kitus straipsnius paskaityk.
Svarbiausia, kad turi krūtinę ir ji nėštumo eigoje ruošiasi naujos gyvybės maitinimui mirksiukas.gif su mažom- lengviau mirksiukas.gif
Viskas tau pavyks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 13 gegužės 2009 - 16:02
QUOTE(langolf @ 2009 05 13, 16:43)

Nepergyvent, bus to pienuko, mano krutine buvo maza ... hm hm buvo ... o dabar ismiera D biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif svarbu nesinervuoti, gerai pavalgyti daug atsigerti. Nors irodyta, kad nuo skysciu kiekio pieno kiekis nepriklauso, bet man matyt noredavosi gerti nuo to, jog su pienuku juk netenki skysciu, todel ziurek kad butu poilsio - maisto - skysciu ir geros aplinkos balansas. Valgyk vika, vaikuciui is tiesu nekenkia niekas tai ka tu valgai. BUna kad kudikiams pilvuka pucia, bet cia del to, jog zarnynas formuojasi.
Namuose betvarke - susitvarkysi po 3 menesiu, miega lelius - pati pagulek, nelakstyk su dulkiu siurbliu ir dulkiu nerikiuok - i bus gerai. Pamatysi. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(langolf @ 2009 05 13, 16:43)

Mano kol nemaitinau AA dydis buvo, dabar maitinant , gal ir tempia iki grazaus B biggrin.gif , o pienelio pakankamai. Ir sunu pirma maitinau iki 9 menesiu. Taip kad ne dydyje esme mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Nidule,2009 05 13, 16:12]

Butinai pabandysiu, nes jau siandien nakti, buvau nusprendusi viska mesti ir atimti is savo lelytes MP blush2.gif . Bet kol dar yra nebandytu gydymo priemoniu kentesiu, nors jauciuosi siaubingai verysad.gif .
Aciu visom uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
[quote=Rita003,2009 05 13, 20:04]
[quote=Nidule,2009 05 13, 16:12]
Butinai pabandysiu, nes jau siandien nakti, buvau nusprendusi viska mesti ir atimti is savo lelytes MP blush2.gif . Bet kol dar yra nebandytu gydymo priemoniu kentesiu, nors jauciuosi siaubingai verysad.gif .
Aciu visom uz patarimus 4u.gif
[/quote]

Gal dar pabandyk Rita ta papa nusitraukti kol apgis. Kaip pas tave su pienu?
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 05 12, 20:19)
Sveikos!
Pas mus kas diena po naujiena. jau antra savaite maniske visai dienom nebemiega  doh.gif . pavalgo ir vartosi sau. arba viena pati, arba ant ranku prasos. Faktas, kad nemiega. valgo dazniau dabar, nes ko gero daugiau energijos sunaudoja taip budraudama smile.gif Neturetu issekt del to. kaip manot? bet jauciu svorio tai maziau priaugsim si menesi

Oi o musu mazyle tai gal tik pirma men diena miegodavo, jau seniai pamirsau, kad vaikai diena miega, dar rachitas uzpuole ir gavom pagalne nesuoti del prastai besivystanciu klubiuku. Nes dar kokio demesio reikalauja, ojojoi.... tai pavargstu juodai.
O vakar ma mama i tel isreke, kad neketinu duoti vaikui kosyciu ir sulciu iki 6 men. galvojau apkursiu blink.gif blink.gif bet kekreipiu deemsio, tik palaikymo noretusi bent koki, juk pati amne tik viena men maitino, tad ir visa vaikyste po ligonines prasitampiau del skrandzio problemu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2009 05 13, 22:47)
Oi o musu mazyle tai gal tik pirma men diena miegodavo, jau seniai pamirsau, kad vaikai diena miega, dar rachitas uzpuole ir gavom pagalne nesuoti del prastai besivystanciu klubiuku. Nes dar kokio demesio reikalauja, ojojoi.... tai pavargstu juodai.
O vakar ma mama i tel isreke, kad neketinu duoti vaikui kosyciu ir sulciu iki 6 men. galvojau apkursiu  blink.gif  blink.gif  bet kekreipiu deemsio, tik palaikymo noretusi bent koki, juk pati amne tik viena men maitino, tad ir visa vaikyste po ligonines prasitampiau del skrandzio problemu  verysad.gif

O vitamino D davet nuo pirmu dvieju savaiteliu? Gal del to ir rachitas, kad nedavete. O siaip mamytes dziaukites, kad vaikai nemiega tiek daug dienomis - as tai pergyvenciua jeigu miegotu istisai. Sveiki vaikai.
O siiap tai su mamom per daug nesitarkite, nes ju poziuris juk tu laiku, kurio nepakeisim, kaip ir nepakeisim musu poziurio po 25 metu biggrin.gif Geriau pasidalinkite mintimis su specialsitu ar draugemis. Bus daugiau naudos. Bent jau man taip asmeniskai padejo.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 14, 10:04)
O vitamino D davet nuo pirmu dvieju savaiteliu? Gal del to ir rachitas, kad nedavete. O siaip mamytes dziaukites, kad vaikai nemiega tiek daug dienomis - as tai pergyvenciua jeigu miegotu istisai. Sveiki vaikai.
O siiap tai su mamom per daug nesitarkite, nes ju poziuris juk tu laiku, kurio nepakeisim, kaip ir nepakeisim musu poziurio po 25 metu  biggrin.gif  Geriau pasidalinkite mintimis su specialsitu ar draugemis. Bus daugiau naudos. Bent jau man taip asmeniskai padejo.

Davem D nuo pat dvieju savaiteliu, bet vistiek rachita turime, sakau gal delto, kad per tris men 12 cm paaugo ir poreikis buvo didesnis, bet cia tik mano versija.
Papildyta:
QUOTE(ICJ @ 2009 05 14, 11:28)
Davem D nuo pat dvieju savaiteliu, bet vistiek rachita turime, sakau gal delto, kad per tris men 12 cm paaugo ir poreikis buvo didesnis, bet cia tik mano versija.

As cia delto ir uzsuku karts nuo karto, kad gaunu gera moralini palaikyma. thumbup.gif Nes daugiau nelabai yra kam pas mane palaikyti del maitinimo, na dar vyras, bet daugiau niekas, visi tik klausineja ar dar maitinu!
Atsakyti
QUOTE(mamule Neli @ 2009 05 13, 00:53)
mano suneliui 1metai ir 8 menesiai, vis dar matinu.
Jei neduodu pienuko, rekia, kanda, sako: dok, dok. Tipo duok, duok negailek. Zodziu, visokiu kuriozu su juo.

Fainuolis lelius 4u.gif 4u.gif 4u.gif , net matau...(įsivaizduoju).
Atsakyti
QUOTE(mamule Neli @ 2009 05 12, 22:53)
mano suneliui 1metai ir 8 menesiai, vis dar matinu. Bet jau pavargau. visa beda, kad jis nakti keliasi 3  kartus valgyti. Taigi tuoj bus 2 metai, kai neesu ne vienos nakties normaliai ismiegojusi. Misinuko dar nera geres. Tiesiog neisivaizduoju, kaip ji atjunkyti. Jei neduodu pienuko, rekia, kanda, sako: dok, dok. Tipo duok, duok negailek. Zodziu, visokiu kuriozu su juo.

Nu fainuolis biggrin.gif 4u.gif biggrin.gif nieko atsipratins pats po kurio laiko da pasikankink mamka, dabar jau per velu atpratinti, nes jis jau turi savo nuomone, o mano tai bajeriste auklytei isaiskino "sia mamus papus i mana papus" ir pridejo rankyte prie mano papo, o auklyte tai dane, nesupranta lietuviskai smile.gif)) kraipo galva ir nesupranta - tiek juokiausi. Dabar turiu beda, gavau pusles uzdegima ir reikes antibijotikus gerti, o vat papas vakare yra sventa karve, nezinau ka daryti. nes bus mustynes namuose doh.gif
Atsakyti