Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Rita003 @ 2009 05 11, 12:39)
Mamytes, gal kuri girdejot ka nors apie VOLKOVO tepala? Niekaip neuzsigydau vieno spenelio  doh.gif  . Jau nepadeda nei Bepanteno, nei Garmastano tepalas, nei kompresai, nei oro vonios  schmoll.gif  . Aplink speneli yra susidares stiprus itrukimas (griovys visas  doh.gif  ). Manau kudiki prie kruties dedu teisingai, bet kadangi zaizda jau didele tai pastoviai maitinant ji neuzgyja. Girdejau kad sis tepalas gerai gydo, bet kadangi musu mieste nera vaistines kur gaminami vaistai reiktu vaziuoti i Vilniu, bet noreciau isitikinti kad tai tikrai geras vaistas. Jei ka girdejot apie si tepala butinai parasykit. Aciu  4u.gif

as zinok anspenius ir AVENTO tepala speneliams... tai man padejo...

bet problema atsitiko... kaip gydyti... viena nakty mano sunus kelesi tik viena karta ir mano papulis vienas pasidare akmeninis.... nes seniau keldavosi kas dvi valandas... ir dabar kruty yra guzas salia spenelio... niekaip savo sunelio negaliu itaisyti kad jo smakriukas butu taip kad ismasazuotu... gal kas ka galite patarti? kopusto lapas visada jau ant papulio... nes jau dvi naktis mano sunus taip pat keliasi... turbut darosi jo toks rezimas.... seip gerai smile.gif nors pamigu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 11, 12:39)
Mamytes, gal kuri girdejot ka nors apie VOLKOVO tepala? Niekaip neuzsigydau vieno spenelio  doh.gif  . Jau nepadeda nei Bepanteno, nei Garmastano tepalas, nei kompresai, nei oro vonios  schmoll.gif  . Aplink speneli yra susidares stiprus itrukimas (griovys visas  doh.gif  ). Manau kudiki prie kruties dedu teisingai, bet kadangi zaizda jau didele tai pastoviai maitinant ji neuzgyja. Girdejau kad sis tepalas gerai gydo, bet kadangi musu mieste nera vaistines kur gaminami vaistai reiktu vaziuoti i Vilniu, bet noreciau isitikinti kad tai tikrai geras vaistas. Jei ka girdejot apie si tepala butinai parasykit. Aciu  4u.gif

4u.gif mano dukrytei jau 3mėn. ir sėkmingai maitinu toliau pati, nors pradžioj buvo visko. ir paimti teisingai nemokėjo ir siaubingai buvo speneliai nugraužti, suskeldėje, kraujas net tryško doh.gif užsigydžiau spenelius su žolininkės ADELĖS KARALIŪNAITĖS pagamintu tepalu "ŽILĖ" . Jis taip pat naudojamas sergant mastopatija, mastitu. Man tikrai pagelbėjo šis tepalas. Tiesa , kai jau nebegalėdavau kentėti pienuką 2 ar3 maitinimus nutraukdavau su avent isis rankiniu pientraukiu, tada ne taip skaudėdavo, ir speneliai kiek aprimdavo. taip iškentėjau kol dukrytė išmoko teisingai valgyti ir dabar sėkmingai tai daro. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Woblienė @ 2009 05 11, 18:28)
as zinok anspenius ir AVENTO tepala speneliams... tai man padejo...
bet problema atsitiko... kaip gydyti... viena nakty mano sunus kelesi tik viena karta ir mano papulis vienas pasidare akmeninis.... nes seniau keldavosi kas dvi valandas... ir dabar kruty yra guzas salia spenelio... niekaip savo sunelio negaliu itaisyti kad jo smakriukas butu taip kad ismasazuotu... gal kas ka galite patarti? kopusto lapas visada jau ant papulio... nes jau dvi naktis mano sunus taip pat keliasi... turbut darosi jo toks rezimas.... seip gerai smile.gif nors pamigu smile.gif

pabandyk pries maitinima sildyti (palygink palute ir silta uzsidek) o po maitinimo -saldyti (tinka kopusto lapas is saldytuvo). Tarp maitinimu dek spiritinius kompresus, kai mazius valgo masazuok ta vieta lengvais sukamaisiais judesiais link spenelio. Turetu susitvarkyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmilė @ 2009 05 12, 10:58)
pabandyk pries maitinima sildyti (palygink palute ir silta uzsidek) o po maitinimo -saldyti (tinka kopusto lapas is saldytuvo). Tarp maitinimu dek spiritinius kompresus, kai mazius valgo masazuok ta vieta lengvais sukamaisiais judesiais link spenelio. Turetu susitvarkyti  4u.gif

aciu meginsiu...
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2009 05 11, 14:56)
Sunui jau benveik 4 su puse menesio. kokius 3 men tvarkingai miegojo savo lovyteje ir pora kartu per nakti keldavosi valgyti. tada pamaitindavo ir dedavau atgali i lovyte. veliau,
beda darosi ir tame, kad ir diena uzmiega tik prie kruties ir nori visa laika ja tureti apziojes.
gal turite kokiu patarimu, pastebejimu? ar cia ilgai taip bus: iki 2, 3 metu ar iki paauglystes  biggrin.gif ?

kiekvienam individualiai, taip sakoma ax.gif . Man su pirmąja pradžia buvo po n kartų dieną ir naktį, bet augant viskas ėjo geryn, o vat dabar tai ir aš nežinau. Pirmuosiuos penkis mėn. prisimenu kaip motinystės atostogas, tada prasidėjo dantukų dygimas... tada papildomo maistelio įvedimas... alergija... vėl dantukai ir t.t. kartais tikrai atrodo, kad jau visą amžinybę taip ir nebus pabaigos. Jei pradžioj naktį keldavosi 1-2 kartus, tai dabar kas 1-2 val.(būna ir dažniau, jau net neskaičiuoju), dieną miega du kart po 10-30 min, jei prie krūties, tai gali būti 50 min., dienom taip pat daug dažniau reikia nei pradžioj, nežiūrint to, kad jau ir košyčių šiek tiek valgom. Kartais taip norėčiau, kad nors šiek tiek vandenuko pagertų, bet vis tas pat schmoll.gif . Vis save guodžiu ateis vasara bus lengviau...bet nei vasara ateina nei lengviau doh.gif
Atsakyti
sveikos, reikia patarimo. unsure.gif

mano panele antra diena rekauja ir nuolat reikalauja valgyti. Mazdaug kas valanda, kas pusvalandi. blink.gif blink.gif Mama mane durnina, sako neimanoma ismaitinti vaiko 7.6 kg (dabar tiek sveria) vien tik su MP. Sako duok greiciau kosytes... Mums po 4 dienu 4 menesiai. Mano biciule alergiska ir dar su viduriukais ne visai tvarka, tai kosyciu dar nusprendziau neduoti, tai sakiau jeigu reikes, gal misineliu primaitinsiu??
Bet jus man pasakykit, ar del svorio cia teisybe? Sunus tiek svere budamas dazdaug 7 menesiu, tai tada jau tikrai jam duodavau koses pilnu tempu. Skau gal tikrai dideliam vaikui reikia daugiau maisto. Pieno tai pas mane visada budavo ant ribos, bet paskutini menesi tai puikiausiai pragyvenom be misneliu.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 12, 16:52)
sveikos, reikia patarimo.  unsure.gif

mano panele antra diena rekauja ir nuolat reikalauja valgyti. Mazdaug kas valanda, kas pusvalandi.  blink.gif  blink.gif Mama mane durnina, sako neimanoma ismaitinti vaiko 7.6 kg (dabar tiek sveria)  vien tik su MP. Sako duok greiciau kosytes... Mums po 4 dienu 4 menesiai. Mano biciule alergiska ir dar su viduriukais ne visai tvarka, tai kosyciu dar nusprendziau neduoti, tai sakiau jeigu reikes, gal misineliu primaitinsiu??
Bet jus man pasakykit, ar del svorio cia teisybe? Sunus tiek svere budamas dazdaug 7 menesiu, tai tada jau tikrai jam duodavau koses pilnu tempu. Skau gal tikrai dideliam vaikui reikia daugiau maisto. Pieno tai pas mane visada budavo ant ribos, bet paskutini menesi tai puikiausiai pragyvenom be misneliu.

nu siaip jau jeigu vaiko svoris gerai auga tai kaip tik nereikia jam nieko duoti mirksiukas.gif o del to kas imanoma kas ne tai man irgi visi sake kad dvyniu neimanoma ismaitinti MP.
Atsakyti
Sveikos!
Pas mus kas diena po naujiena. jau antra savaite maniske visai dienom nebemiega doh.gif . pavalgo ir vartosi sau. arba viena pati, arba ant ranku prasos. Faktas, kad nemiega. valgo dazniau dabar, nes ko gero daugiau energijos sunaudoja taip budraudama smile.gif Neturetu issekt del to. kaip manot? bet jauciu svorio tai maziau priaugsim si menesi
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 05 12, 18:19)
Sveikos!
Pas mus kas diena po naujiena. jau antra savaite maniske visai dienom nebemiega  doh.gif . pavalgo ir vartosi sau. arba viena pati, arba ant ranku prasos. Faktas, kad nemiega. valgo dazniau dabar, nes ko gero daugiau energijos sunaudoja taip budraudama smile.gif Neturetu issekt del to. kaip manot? bet jauciu svorio tai maziau priaugsim si menesi

maniske nuo gimimo dienomis miega apie 2 valandas is viso sudejus smile.gif. Kartais po 15 minuciu kartais po pusvalandi. tokie jau tie musu vaikai. Nakti miega 12 valandu nepabudus.
Atsakyti
mano suneliui 1metai ir 8 menesiai, vis dar matinu. Bet jau pavargau. visa beda, kad jis nakti keliasi 3 kartus valgyti. Taigi tuoj bus 2 metai, kai neesu ne vienos nakties normaliai ismiegojusi. Misinuko dar nera geres. Tiesiog neisivaizduoju, kaip ji atjunkyti. Jei neduodu pienuko, rekia, kanda, sako: dok, dok. Tipo duok, duok negailek. Zodziu, visokiu kuriozu su juo.
Atsakyti
QUOTE(mamule Neli @ 2009 05 12, 23:53)
mano suneliui 1metai ir 8 menesiai, vis dar matinu. Bet jau pavargau. visa beda, kad jis nakti keliasi 3  kartus valgyti. Taigi tuoj bus 2 metai, kai neesu ne vienos nakties normaliai ismiegojusi. Misinuko dar nera geres. Tiesiog neisivaizduoju, kaip ji atjunkyti. Jei neduodu pienuko, rekia, kanda, sako: dok, dok. Tipo duok, duok negailek. Zodziu, visokiu kuriozu su juo.

Laikykis. Suprantu, kad sunku, bet prašviesėjimas ateis mirksiukas.gif
Sūnui jau du metai, maitinu. Ir džiaugiuos, kad paskutiniu metu naktim pabunda tik 2-3 kartus.
Dažniausia 3-4metų patys atsisako.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 12, 17:52)
mano panele antra diena rekauja ir nuolat reikalauja valgyti. Mazdaug kas valanda, kas pusvalandi.  blink.gif  blink.gif Mama mane durnina, sako neimanoma ismaitinti vaiko 7.6 kg (dabar tiek sveria)  vien tik su MP. Sako duok greiciau kosytes... Mums po 4 dienu 4 menesiai. Mano biciule alergiska ir dar su viduriukais ne visai tvarka, tai kosyciu dar nusprendziau neduoti, tai sakiau jeigu reikes, gal misineliu primaitinsiu??

Kam duot vaikui, kuris puikiai auga, surogatą? (nuo mišinių ir alergija, ir viduriai kietėja, ir viršvoris...) MP- geriausias pasaulyje maistas TAVO vaikui mirksiukas.gif
Jei yra polinkis į alergiją- tik kuo ilgiau Mp maitint, ir neskubėt su primaitinimu, leisk žarnynui subręst.
Jei dabar nuolat reikalauja valgyti- ir augimo šuolis gali būt, ir dantukai.
Laikykis ir neskubėk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 12, 23:18)

Sūnui jau du metai, maitinu. Ir džiaugiuos, kad paskutiniu metu naktim pabunda tik 2-3 kartus.

aš irgi nejaučiu beveik tų 2-3 kartų....man tai palaima lyginant su pirmais metais...kai išvis naktim nemiegodavo.....
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 12, 18:21)
maniske nuo gimimo dienomis miega apie 2 valandas is viso sudejus smile.gif. Kartais po 15 minuciu kartais po pusvalandi. tokie jau tie musu vaikai. Nakti miega 12 valandu nepabudus.

mano nei naktim nei dienom nemiegodavo biggrin.gif ...
bet sveika, fainuolė, smarkuolė..... biggrin.gif
Atsakyti