Gal kam taip buvo Mano sūnus atsisako krūties Keletą dienų valgė tik naktį, o šiandien jau visa para nevalgęs MP. Ryte nusitraukiau, pabandžiau duot su šaukšteliu, tai valgė, o vakare - ne Iš buteliuko gert nemoka, šiek tiek geria sulčių iš puodelio su snapeliu. Kalta aš pati : maitindama košes duodavau pirmiau MP, be to, stipriai įprato prie čiulptuko. Šiandien visą dieną stengiausi neduot čiulptuko, tik užmigt be jo neišėjo. Vis bandydavau paduot krūtį, neėmė. Jei kam taip buvo, kaip sprendėt tokią problemą Labai noriu MP maitinti sūnelį kuo ilgiau
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 06, 20:52)
Gal kam taip buvo Mano sūnus atsisako krūties Keletą dienų valgė tik naktį, o šiandien jau visa para nevalgęs MP. Ryte nusitraukiau, pabandžiau duot su šaukšteliu, tai valgė, o vakare - ne Iš buteliuko gert nemoka, šiek tiek geria sulčių iš puodelio su snapeliu. Kalta aš pati : maitindama košes duodavau pirmiau MP, be to, stipriai įprato prie čiulptuko. Šiandien visą dieną stengiausi neduot čiulptuko, tik užmigt be jo neišėjo. Vis bandydavau paduot krūtį, neėmė. Jei kam taip buvo, kaip sprendėt tokią problemą Labai noriu MP maitinti sūnelį kuo ilgiau
žinok daug kam taip buvo kažkaip apie 8-9 mėn...jie pradeda atsisakinėt...aš pati kišdavau jai....o paskui vėl pradėjo beprotiškai norėt....
daug pažįstamų yra nutraukę šiuo periodu.....
šiaip siūlyk jam.....vėliau turėtų vėl l.norėti- čia toks periodas...
QUOTE(Agotė @ 2009 05 06, 22:20)
žinok daug kam taip buvo kažkaip apie 8-9 mėn...jie pradeda atsisakinėt...aš pati kišdavau jai....o paskui vėl pradėjo beprotiškai norėt....
Ir aš taip darau, bet nusuka veidą, o jei bandau atsukt, pradeda verkt
O per kiek laiko jums situacija grįžo į vėžes?
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 06, 23:28)
Būna tokių nevalgiadienių. Stenkis siūlyti ir neįprastom maitinimo padėtim. Jei norės- paims. jei ne- sukaupk kantrybę ir lauk. Skirtingi vaikai, bet neturėtų tęstisdaugiau nei kelias dienas. Apsnūdusiam siūlyk.
Gal pakeitei kvepalus? Gal ką valgei kitokio? Gal vaisingumas atsistato?
Gal dantukai mažajam kalas?
Stiprybės
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 06, 19:50)
sveikos. labai laukiu kada galesiu primaitinti kosytem, gal sakau ilgiau bus soti, pamazu pradesiu grizti i gyvenima kaip as sakau.
Tu ir esi gyvenime, ir pačiam svarbiausiam vaidmenyj
Su primaitinimu neskubėk. Suprantu, kad niežti nagus, bet dar truputį palauk, leisk bręst vaiko žarnynui, tvirtėt sėdėjimo įgūdžiams ir t.t.
MP pirmais metais išlieka pagrindas. PSO rekomenduoja pradėt nuo 6 (6 pilnų) mėn.
Skubėkit lėtai
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 07, 00:28)
Mūsų panašaus amžiaus vaikučiai. Kiek turit dantukų? Manajai kai kalėsi viršuje (iškart trys )tai tris dienas nežinojau ką daryt. Verkdavo, neėmė krūties, net buvau išsigandusi, nes nieko daugiau nemokam gerti. Kai paverkdavo tada pusiau mieganti paimdavo (du kart per dieną) ir tai trumpokai, net sauskelnės tuštokos buvo. Bet po to po truputį po truputį ir vėl . Bet krūtinė tai sumažėjusi ir liko, bet kai baigia gerti pažiūriu tai bėga pienelis, tai manau viskas gerai. O kodėl manai, kad blogai, kad prieš košes davei MP? Nes aš ir duodu prieš košes ir kartais po. Mano tik nuo praeitos savaitės pradėjo apie 100g košytės suvalgyti, tai labai džiaugiuos .
Ir dar padarė mažajai kraujo tyrimą, nes gydytoja kliedėjo, kad mažai ką duodu (dėl alergijos) ir pati vos kelis produktus valgau, tai bus mažakraujystė ir kt. bėdos. Viskas , džiaugiuosi, kad toli toli iki jos kliedesių, net geresnis kraujas už vyresnėlės. Tai dabar sako reikia man kraujo tyrimą pasidaryti
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 06, 20:50)
sveikos. labai laukiu kada galesiu primaitinti kosytem, gal sakau ilgiau bus soti, pamazu pradesiu grizti i gyvenima kaip as sakau. Kaip manot, ar laikas jau primaitinti, jeigu musu svorio augimas yra
Tikriausiai dar reiketu bandyti ismaitinti iki penkiu menesiu, ar ne?
Tikriausiai dar reiketu bandyti ismaitinti iki penkiu menesiu, ar ne?
Jau tiek nedaug iki 6 mėn. . Priaugat gerai . O su tom košytėm... gerai jei gerai valgys, bet tai bus ne iš kart. Ar vis dar blogai jautiesi? Esi šauni mamytė .
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 05 07, 09:40)
Mūsų panašaus amžiaus vaikučiai. Kiek turit dantukų? Manajai kai kalėsi viršuje (iškart trys )tai tris dienas nežinojau ką daryt. Verkdavo, neėmė krūties, net buvau išsigandusi, nes nieko daugiau nemokam gerti. Kai paverkdavo tada pusiau mieganti paimdavo (du kart per dieną) ir tai trumpokai, net sauskelnės tuštokos buvo. Bet po to po truputį po truputį ir vėl . Bet krūtinė tai sumažėjusi ir liko, bet kai baigia gerti pažiūriu tai bėga pienelis, tai manau viskas gerai. O kodėl manai, kad blogai, kad prieš košes davei MP? Nes aš ir duodu prieš košes ir kartais po. Mano tik nuo praeitos savaitės pradėjo apie 100g košytės suvalgyti, tai labai džiaugiuos .
Ir dar padarė mažajai kraujo tyrimą, nes gydytoja kliedėjo, kad mažai ką duodu (dėl alergijos) ir pati vos kelis produktus valgau, tai bus mažakraujystė ir kt. bėdos. Viskas , džiaugiuosi, kad toli toli iki jos kliedesių, net geresnis kraujas už vyresnėlės. Tai dabar sako reikia man kraujo tyrimą pasidaryti
Yra keturi: du viršuj, du apačioj. Pradėjo augt 4mėn, o išdygo 7mėn visi per savaitę. Tada tik MP praktiškai ir tevalgė. Dabar lenda dar du. Aš pirma duodavau košę, paskui MP atsigert, kažkur taip buvau skaičiusi, kad reikia pratint prie maisto, t.y. alkaną.
Šiąnakt valgė triskart, o ryte atsibudęs - nebe. Man tik baisu, ar skysčių netrūksta, nes gert dar nelabai moka Pampersai tuštesni.
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 06, 23:53)
Būna tokių nevalgiadienių. Stenkis siūlyti ir neįprastom maitinimo padėtim. Jei norės- paims. jei ne- sukaupk kantrybę ir lauk. Skirtingi vaikai, bet neturėtų tęstisdaugiau nei kelias dienas. Apsnūdusiam siūlyk.
Stiprybės
Stiprybės
Nei kvepalų, nei maisto nekeičiau, o mėnesinės "džiugina" nuo trečio mėnesio
QUOTE(arbuzina @ 2009 05 07, 11:10)
O mes per antra menesi priaugom 500 gr. Tikriausiai mazai, nes per pirmaji menesi buvom priauge 1 kg. 300 gr. O ir vaikutis labai neramus, pradedu galvot, kad jam pienelio mano mazai
Vaikutis neramus gali būti ir dėl kitų priežasčių (pvz. persiduoda tavo nerimas ar abejonės ir kt.). Pienelio turi ir net negalvok kitaip. Pirmą mėn. labai gerai priaugot ir antrą manau tikrai gerai . Ar gydytoja ką nors pakomentavo?
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 05 07, 09:53)
Vaikutis neramus gali būti ir dėl kitų priežasčių (pvz. persiduoda tavo nerimas ar abejonės ir kt.). Pienelio turi ir net negalvok kitaip. Pirmą mėn. labai gerai priaugot ir antrą manau tikrai gerai . Ar gydytoja ką nors pakomentavo?
Pas gydytoja einam siandien. Paziuresiu ka sakys. Siandien ryte nervinosi, nervinosi is papuku traukdamas, tai paspaudziau, viso labo keli lasiukai isbego . Padariau misinuka, tai 70 ml. isgere. Zinau, kad negerai, bet kad daryt, jei vaikutis nori, o niekas nebega . O dabar miega jau beveik dvi valandas , to dar namie nei karto nebuvo, kad tiek miegotu .
QUOTE(arbuzina @ 2009 05 07, 10:10)
O mes per antra menesi priaugom 500 gr. Tikriausiai mazai, nes per pirmaji menesi buvom priauge 1 kg. 300 gr. O ir vaikutis labai neramus, pradedu galvot, kad jam pienelio mano mazai
na žinok ir mano dukrytė antrą mėn priaugo pusę kg. čia viskas yra gerai (nors buvo bandančių siūlyt mum mišinuko) svarbiausia save įtikink, kad turi pienelio Aš irgi nerimavau ir tada tikrai dukrytė būdavo irzli, nemiegodavo... o dabar aš jau esu atsipalaidavus, žinau kad pienelio turiu, nes dukrytė guvi, linksma...tai ir ji užmiega kada būna pavargus, bet šiaip vis daugiau bendrauja
Taip kad manau svarbiausia suimk save į rankas
Sveikos mamytes
sian buvom pas gydytoja ir taip mus nuliudimo per menesi tik 100 g prieaugio net apsiverkiau, liepe duot misinuka, bet rankos nekyla, ir atrodo gerai dukryte valge ir miegojo neblogai
ka patarsit daryt
sian buvom pas gydytoja ir taip mus nuliudimo per menesi tik 100 g prieaugio net apsiverkiau, liepe duot misinuka, bet rankos nekyla, ir atrodo gerai dukryte valge ir miegojo neblogai
ka patarsit daryt
QUOTE(izide_69 @ 2009 05 06, 16:49)
sveiki ismaitinau savaja isdykele pusantru metu nes kitaip neuzmigdavo.isejo i nauda, beveik neserg mazyle bet pati sveikata susigadinau bet ko tik nepadarysi del mazyles,juk negaila
Papildyta:
be to daktare netikejo kad isvis pieno turesiu nes esu smulki,krutine maza .bet atkaklumo deka ilgai ismaitinau,niekad nenutraukinejau pieno tik pradzioj jai guzai susidarydavo..
Papildyta:
be to daktare netikejo kad isvis pieno turesiu nes esu smulki,krutine maza .bet atkaklumo deka ilgai ismaitinau,niekad nenutraukinejau pieno tik pradzioj jai guzai susidarydavo..
kaip suprasti susigadinau sveikata??? As ir smulki ir krutine ner didele, bet pienelio gamybai tai neturi itakos .