QUOTE(naujute @ 2009 04 24, 16:48)
o ar zinot kad jas sunku auginti ir jos vienos is lepiausiu orchideju ???
Nu taip, jau truputuką paskaičiau, kad joms reikia daug šviesos, šilumos ir drėgmės. Šviesos pas mane labai daug
, net per daug sakyčiau, nes langų turiu į rytinę , pietinę ir vakarinę pusę ir kambaryje ne po vieną. Šilumos tikrai užtenkamai, ale va su drėkinimu tai abejoju dėl žiemos sezono, juk kaip bebūtų bet šildymas išsausina orą
ir labai daug
, va čia tai jau būtų iššūkis kaip reikiant tas drėkinimas ir vanda.
QUOTE(Šilingė @ 2009 04 24, 17:03)
Drįsčiau ginčytis
Auga tai jos labai lengvai, svarbu gerai apšviesti, palaikyti šilumą bei drėgmę ir patręšti - bent jau taip sako sėkmingai auginantys
Jei bus maža šviesos, nežydės
Vandų lepumas - su kuo lyginsim, už falenopsius lepesnės, bet šiaip yra daug gerokai reiklesnių rūšių. Nors - papasakosiu, kai saviškę pražydinsiu
Kol kas kabo prie lango, lapus ir šaknis augina (pirkau lapkritį, tai jei sėkmingai išžiemojo, jau kai ką reiškia, ar ne
)
va kad auga smarkiai tai man negerai, bo visos gėlės pas mane išbujoja, išlipa iš vazonų turiu draugams atidavinėt
, kur dar didesnė erdvė. Nors gal ne taip ir sparčiai auga
, tikiuosi. čia gi ne kokia juka, lubų nepasieks per 5m?
Tiesa, kažkas klausėt, kokio amžiaus sulaukia phalenopsiai ir kokius augina forumietės. Tikslaus atsakymo nepasakysiu, o maniškė jau pas mane 4m lygiai (gauta per Motinos dieną
), dabar žydi jau penktą kartą, kiek anksčiau žydėjo neaišku ir kiek jai tada metų buvo
, paskutinį kartą 35 žiedai per tuos 5 žydėjimo mėnesius ant 3 šakų, tiesa, lyginant su pirmais žiedais- susmulkėjo gal trečdaliu. Jokios ypatingos priežiūros, tik dabar baigiant žydėt (liko 4žiedukai) neiškenčiau ir persodinau ją.
QUOTE(Tina* @ 2009 04 24, 17:58)
Nu pas mane tai tos saknys traukiasi nors tu ka
purskiu purskiu ale tas pats.
kaip įdomu......papasakok, kaip ten ją prižiūri dar, ar ji visai be substrato pas tave, kabo vazoje irgi? Kiek ji pakaštavo
?
labai faina gėlių parduotuvė man Pasimatyme, ten visad labai kokybiškos gėlės, tai paskutinį kartą stovėjau ir vėpsojau į tas dvi mėlynas vandas ten vazose kabančias.
Kaip parodoj , blyn
. Jaučiu ligą........
Papildyta:
QUOTE(mikuotuke @ 2009 04 24, 20:39)
Va būtent- beveik visos
. Nors ką aš čia varau, aš juk čia naujokutė.