QUOTE(leo11 @ 2006 09 07, 15:51)
Atleiskite, bet ir as neistveriau... Kaip galima sitaip dergti mokykla? Kazkodel apie ja gerai pasisako tik tie, kurie yra su ja susije, ar mokesi...
o visa kita nuogirdos... Manau, kad sioje mokykloje tikrai yra mokytoju, kurie paruosia egzaminams ir mokiniai gauna net 100 balu...As esu uz Azuolyna ir tikrai gerbiu sia mokykla...
Kaip jum patinka toks vienos mokytojos is Minties pasakymas pirma diena atejusiems Azuolyno mokiniams:"Jus esate atsilikeliai, nieko nemokat, Azuolynas nieko vertas." Ar tai etiskas mokytojo elgesys pirma karta matant mokinius? As buvau sokiruota...
Labai liudna, kai sitaip atsiliepia ypac tie, kurie niekaip nesusije su Azuolyno mokykla...
o visa kita nuogirdos... Manau, kad sioje mokykloje tikrai yra mokytoju, kurie paruosia egzaminams ir mokiniai gauna net 100 balu...As esu uz Azuolyna ir tikrai gerbiu sia mokykla...
Kaip jum patinka toks vienos mokytojos is Minties pasakymas pirma diena atejusiems Azuolyno mokiniams:"Jus esate atsilikeliai, nieko nemokat, Azuolynas nieko vertas." Ar tai etiskas mokytojo elgesys pirma karta matant mokinius? As buvau sokiruota...
Labai liudna, kai sitaip atsiliepia ypac tie, kurie niekaip nesusije su Azuolyno mokykla...
100 proc sutinku
KAi zmogui sakoma, kad tu debilas, tai atmusa bet koki nora deti bet kokias pastangas.
QUOTE(Alchemie @ 2007 01 16, 21:06)
Siaip jau kiek zinau, vieno nenuoramos mokinio mama, kai jai buvo pasiulyta gal paieskoti kitos mokyklos, ji apie Azuolyna pasake taip: ne uz ka, nes ji dirbanti narkologijos centre nemate dar nei vieno pranesimo apie mokinius vartojancius narkotikus is Azuolyno mokyklos.. o mokyklos tiesiog skiriasi viena humanitarine, kita matematine (Minties) taigi vien delto, akd jos skirtingos neverta kritikuoti, visur yra visokiu mokytoju ir tose paciose privaciose mokyklose.
Nieko ir as apie narkotikus nesu girdejus. Bent jau mokykloje jais ne prekiauja. Kas vyksta uz mokyklos ribu, kaip ir uz namu dur - nesusaugosi.
O del mokyklu paruosimo: ar mamos pacios nesimoke ar is medzio iskritusios (atleiskit bet nesusilaikiau), juk yra vieni gabus tiksliems kiti humanitariniams mokslams. Treti is vis uzsidirbti gali tik fiziniu darbu. Tai kad nenorekim jau taip, kad visi vaikai butu genijais. Jei pas vaika teisinga motyvacija (pradzia eina is tevu), bei mastanti galvele tai ir mokosi jis gerai. Ir ne svarbu kokioje mokykloje mokinsis: azuolyne ar gimnazijoj. Jei negabus, negabus niekur. Mokosi mano dukra puikiai Azuolyne, bet galiu pasakyti ner cia ko taip jau pustyti Minties - ji galvoja jau siandien neiti i Minties gimnazija, o stoti i KTU gimnazija. Tai kad imam bet kokia mokykla ir visada atsiras geresniu. Dukra dalyvauja Kenguroje ir Bebro olimpiadose, ne pirma LT ir ne 50 -simtuke, bet rezultatai mane tenkina. Palyginus balu skaiciu - nedaug nuo pirmaujanciu atsilieka. Zinau kur jos spragos - issiblaskius, bet ji pas mane svajokle, kai prispaudziama -padaro viska puikiai. Be to kas liecia profiliu - nebera jau nevienoje mokyloje ju (nei Minties, nei Azuolyno) Tiesiog vienodai stipriai visus dalykus spaudzia.
O jau taip ne graziai dergtis ant mokyklu Tikrai nepritariu tam. Visi norim kad vaikai lankytu tvarkinga, pavyzdinga svaria, stipria paruosimo atzvilgiu mokykla. Na ir lanko mano draugu dukra stipriausia, geriausia ir turtingiausia Vilniuje mokykla ir astuntoke (kukli mergina) del klasioku dergimosi (visi grietineles vaikai ir ji is tokiu), norejo is vis is namu iseiti. Na ir kas is to, kad tevai isaukleti, daktarai, teisininkai, verslininkai, issilavine ir turi pinigu leisti vaikus i geresne mokykla - kad tiems vaikams ten gyvenimo nera. Plaukai piestu stojasi, kai paklausai ka isdarineja, o mokytojai bijo vaikams ka nors pasakyti - teveliai smarkiai mokykla remia . O tarkim isivaizduokit, kad jusu pavyzdingoje seimoje vaikas taps padauza, neisaukletas, narkomanas - kas kaltas? mokykla? vot ir ne? Visu pirma bendravimo nebuvimas su tevais (arba jis yra, bet tik pavirsutiniskas, arba sudarantis iliuzija, kad geras). Kai nera normalaus pripazinimo ir suvokimo seimoje, tada bandoma bet kokiais budais isitvirtinti tarp benraamziu, tada ir ieskomos "krutos" kompanijos ir juose reiskiamasi. O tada ar jus noresit leisti savo vaika tarkim i tokia mokykla kur renkasi tokie pat kaip ir jis tai dienai? Aisku ne - PRESTIZAS NELEIS! Tik paskui pagalvojama apie vaika! Svarbiausia reikia patiems moketi vaikui uzbrezti tiksla, paskui pagalbos prasyti is pedagogu, o nesuversti visko ant ju, o paskui sakyti, kad mokykla bloga, nepriziurejo, nepriverte. Jei mano dukra sako, kad speja per pamokas viska padaryti ir nosi krapsto, as jai nuperku papildomu pratybu ir duodu i mokykla, kad sprestu pagal temas, kai padaro viska is klases ir namu darbu. Ir nesvarbu koks dalykas: anglu, lietuviu, matematika ir t.t. Visuose pamokose turi papildomu uzduociu knygas ir dirba. Mokytojos tuo tenkinasi. Vaikas uzsiemes, o ka nesupranta, mielai paaiskina. O jei netinka kiek uzsiima, tai papildomai galima uzsiimti su vaiku, ar mokytoja nusamdyti. Juk nemanot, kad pagimdet atidavet i mokykla, o mokykla turi isaukleti, ismokinti ir padeti istoti i universiteta.
Mano nuomone tokia: Tevai ir mokykla turi dirbit ranka rankon, pagrindai ateina is seimos, mokykloje jie itvirtinami. Jei kazkas vyksta ne taip, tada kartu ieskoma sprendimu - bent jau Azuolyno mokykloje as tai maciau (silpniau besimokancio hiperaktyvaus mokinio mama kartu su aukletoja ieskojo berniukui mokymosi buda, kad neatsiliktu nuo bendraamziu - ir labai vykusiai). Tuo metu is Minties gimnazijos itariu butu isspirtas kaip ne visprotis (jeigu vertinti jusu aprasymus apie mokytoju komentarus del mokiniu is Azuolyno). Lengva destyti vaikams kurie viska supranta is puses zodzio, o tu sugebek ismokinti sudetingiau beimokanti vaika - uz tai lenkiu galva pries Azuolyno mokytojus