QUOTE(Inska @ 2010 05 19, 12:24)
Atsitiktinai užklydau į šitą temą, kadangi pati esu baigusi šią mokyklą (tiesa, dar praėjusiam tūkstantmetyje
), tai biškį užplūdo prisiminimai, bet jie pakankamai seni, tai jums nebus labai naudingi
Žiūriu, kad dar likę keli mokytojai, kurie man dėstė. Fizikė I.Zinkevičienė - buvo labai gera mokytoja, dalykiška ir logiška. Tavoras mums dėstė geografiją, irgi visai nieko, nors griežtas buvo, daug reikalaudavo. Bet vos nenugriuvau nuo kėdės, kai pamačiau kad chemiją vis dar tebedėsto Klara Bernotienė (ją visi ir vadindavom tiesiog Klara, arba Klaračka) - mokyti vaikų visiškai nemoka (gal ir pati tos chemijos visiškai neišmano), ir kaip žmogus prietranka kokių reta. Nors turėjom ir daugiau panašių "perliukų", prisimenu, prieš pat nepriklausomybę matyt mokykloje pritrūko mokytojų, tai mano klasė turėjo "garbės" pasimokyti pas žymią a.a. "visuomenės veikėją" Auksę Aukštikalnienę (mums dėstė istoriją, bet girdėjau, kad kitiems lygtais dar ir anglų k.) ir "kunigaikštį" S.Urniežių (dėstė lietuvių k. ir etiką). Iki šiol man suspaudžia širdį, kai pamatau buvusį mokytoją šlitinėjantį Pilies g. su alaus bokalu ir kažką nerišliai rėkaliojantį...
Aš su savo vidutiniais gabumais nesunkiai slydau iš klasės į klasę, ir abitūrą baigiau labai gerai, nežinau, ar dėl to, kad mokytojų reikalavimai buvo nedideli, ar klasės lygis gana žemas, gal net ir tas, ir tas. Užtat kai įsitojau į univerą, tada tai sužinojau, ką reiškia iš tikrųjų mokytis... Šoką tada apturėjau tikrai nemažą...
O matematinius dalykus ir tais laikais kur kas geriau paruošdavo Minties m-la (40-ta vidurinė) - turėjau kursiokų iš ten. Ažuolyne gal kalbos buvo aukštesniam lygyje.
Užtat yra ką prisiminti
Manau, kad situacija tikrai pasikeitė.
Po pirmų metų šioje mokykloje tikrai nieko bloga pasakyti negaliu. Mokymosi lygis tenkina (ir pažymiai, ir reikalavimai - kiek reikia dirbti, kad gerus pažymius gautum, ir mokyklos mokinių pasiekimai kengūrose ir olimpiadose lyginant su kitų mokyklų). Direktorius ir pavaduotojai bendradarbiaujantys ir įsiklausantys, iš mokytojų norisi ypač išskirti gamtos D.Kutorgienę (gamtos m.), L.Ažušilę (anglų k.), D.Kazanskienę (matematikos), ir šiaip visais kol kas nesiskundžiam
. Vienas minusas buvo teritorija ir apybaisis pastatas, bet žada, kad per vasarą mokyklą remontuos, keis langus ir lyg tai apšiltins