QUOTE(Becky @ 2009 04 25, 10:42)
Nu jau nu jau
Gal čia ne žmogaus nevisavertiškumo, o gamintojų problema? Kažkada padare klaidų savo politikoje, ir sukure tokia nuomone apie savo kosmetika, o dabar bando ją pakeist. Kai pirmą kartą bandom naują kosmetiką, visada kyla abejoniu (gal netiks, gal alergizuos?). Nenuostabu, kad kiti renkasi jau patikrintą kosmetiką ir nerizikuoja. Yra ir kita puse: pvz. kažkada Rasos kremas baisiai nudegino man veidą, atsirado spuogų. Dabar
gydau giluminius skausmingus spuogus, atsiradusius po drekinamojo toniko. Spekit, ar mano drauges, kurios mato mano eksperinemtus su lietuviška kosmetika, irgi sugalvos su ja paeksperimentuot? Garantuoja kad ne, ir nevisavertiskumas cia ne prie ko
nepagalvokit, kad kabinėjuosi, bet labai keista, kad būtent nuo toniko atsirado skausmingi giluminiai spuogai
o ką draugės mano apie eksperimentus su užsienine kosmetika? irgi jei jums netinka to ženklo nebeperka?
kažkaip čia jau taip labai sureikšminta, kad "oiii, lietuviška, tai super gerai" arba "oiiii, lietuviška, tai įtartina, nes pigu ir ką mes padaryti gero sugebam??". aš pvz. pirmiausiai renkuosi daiktą, kad man tiktų, ir visai nesvarbu, kas jį gamina. be abejo, jei bus du lygiaverčiai lietuviškas ir užsienietiškas, tai rinksiuosi lietuvišką, lygiai tas pats galioja ir maisto produktams ar rūbams ir kt.
bet kategoriškai sakyti, kad viskas tik blogai arba tik gerai, tai kvaila.
išvis, jei paskaičiuotumėt kiek nesėkmingų eksperimentų būta su užsienine kosmetika, tai net neabejoju, kad toks Biok bendroje netikimo statistikoje nebūtų kuo nors išskirtinis. kažkas kaifuoja Eucerin kremą tepdamas, kažkas taupo ant kitko, nes jai tiko tik Elizabeth Arden kremas, kita tepa Rasos kremą ir negali juo atsidžiaugti. tai kas? nieko. tepi toliau.
vienintelė konstruktyvi diskusija tarp vartotojo ir gamintojo yra apie tai, ko vartojojas nori iš gamintojo, kad šis dėtų į kremą ar šampūną, arba kad nedėtų. tik nuo visų ekologijų, organijų ir parabenų man asmeniškai norisi atsiriboti, nes šitie klausimai pastaruoju metu tapę pernelyg spekuliatyvūs ir kritiškai juos vertinti reikia daug žinių.