nea, guldyt neguldo, pamigdo, istiria, pribudina ir namo issiuncia
labą rytą. Neblogas puslapis, skaitančiom angliškai. Įvairūs chemoterapinai vaistai , mini žinynas. paspaudus ant vaisto pavadinimo - bus pilna informacija.
Chemoterapiniai vaistai, žinynas.
tame pačiame int. puslapyje:
įvairūs šalutiniai gydymo reiškiniai, žinynas
Galimi įv. chemijnio gydymo sukelti šalutiniai reiškiniai.
paspaudi ant bet kurio rūpimo žodžio, atsikleidžia informacija.
atkreipkit dėmesė ir į puslapio poskyrį:
Eating Well During Chemotherapy.
p. s. mano nepaliuajamai riedančios ašaros, Xelodos šalutinis poveikis, šiandien gydytoja pasakė.
Chemoterapiniai vaistai, žinynas.
tame pačiame int. puslapyje:
įvairūs šalutiniai gydymo reiškiniai, žinynas
Galimi įv. chemijnio gydymo sukelti šalutiniai reiškiniai.
paspaudi ant bet kurio rūpimo žodžio, atsikleidžia informacija.
atkreipkit dėmesė ir į puslapio poskyrį:
Eating Well During Chemotherapy.
p. s. mano nepaliuajamai riedančios ašaros, Xelodos šalutinis poveikis, šiandien gydytoja pasakė.
sveikutes.....
as ir vel prie jusu.....mano pusesere vakar parase laiskeli, kad buvo uzejes epilepsijos priepuolis vel....ir kad snd i kauna atvaziuoja...as neseniai perskaiciau ir skambinom jai....jau buvo is daktaru, sake, kad ryt des kazkokia kauke....ir kad paankstins svitinima...ryt atvaziuoja pas mus jau......pradedu bijoti.....
as ir vel prie jusu.....mano pusesere vakar parase laiskeli, kad buvo uzejes epilepsijos priepuolis vel....ir kad snd i kauna atvaziuoja...as neseniai perskaiciau ir skambinom jai....jau buvo is daktaru, sake, kad ryt des kazkokia kauke....ir kad paankstins svitinima...ryt atvaziuoja pas mus jau......pradedu bijoti.....
Sveikos, norejau paklausti ar yra kokia galimybe nors kiek sumazinti kancias sergant plauciu veziu. Serga senelis. Jau matom, kad pabaiga ir nezinom kaip padeti. Gal koks morfijus numalsintu ta kancia dusinimo, o gal migdomieji, kad nejaustu... Zodziu... nebezinom ka daryt. Senelis slaugos ligoninej, gauna deguonies kauke. Atleiskit jei kazkur jau buvo parasyta, tiesiog pirma rasau klausima, o toliau jau ieskau informacijos
QUOTE(mama2004 @ 2009 06 15, 14:37)
Sveikos, norejau paklausti ar yra kokia galimybe nors kiek sumazinti kancias sergant plauciu veziu. Serga senelis. Jau matom, kad pabaiga ir nezinom kaip padeti. Gal koks morfijus numalsintu ta kancia dusinimo, o gal migdomieji, kad nejaustu... Zodziu... nebezinom ka daryt. Senelis slaugos ligoninej, gauna deguonies kauke. Atleiskit jei kazkur jau buvo parasyta, tiesiog pirma rasau klausima, o toliau jau ieskau informacijos
Kokiame mieste gyvenat, stambiuosiuose yra skausmo klinikos arba skausmo kabinetai. Ten galit pasitarti, turėkit ligos išrašus, be ligonio turėtų konsultuoti. Morfijaus negi neleidžia? Gal jūs nežinot tiksliiai? Būna morfijus nepadeda, bet yra dar visokių kitų priemonių: nuskausminamieji pleistrai ir pan....
LaiLa25, ko bijai?
arune, ačiū, kada tau egzaminas echoskopinis?
QUOTE(adis @ 2009 06 15, 15:15)
Kokiame mieste gyvenat, stambiuosiuose yra skausmo klinikos arba skausmo kabinetai. Ten galit pasitarti, turėkit ligos išrašus, be ligonio turėtų konsultuoti. Morfijaus negi neleidžia? Gal jūs nežinot tiksliiai? Būna morfijus nepadeda, bet yra dar visokių kitų priemonių: nuskausminamieji pleistrai ir pan....
LaiLa25, ko bijai?
LaiLa25, ko bijai?
apie pleistrus skaiciau... taciau baisiausias yra tas dusinimas, o ne skausmas. Cia vakar jis paskambino mamai ir sako, kad dusta. O mama net nebezino ka jam ir sakyti... nuvaziuoji ir ziuri kaip jis gaudo ora ir negali niekuo padeti Jau tiesiog galvoji, kad tik greiciau jis "iseitu" ir nebesikankintu
QUOTE(babania @ 2009 06 15, 15:38)
Kaip tik atsidariau forumą, kad parašyčiau.... Vyras sakė, kad paguldė..Jau kaip sugedo nuotaika, vos neverkiu....
QUOTE(LaiLa25 @ 2009 06 15, 14:06)
sveikutes.....
LaiLa, ši baimė turėtų praeiti, kai tik susitiksit su savo pussesere, kai truputi šnektelėsite. Dabar Jus kankina nežinomybė (kai nematai žmogaus, viskas atrodo daug sudėtingiau, prisigalvojama nesąmoningai visokių dalykų...) kaip reiks su ja šnekėti, guosti - ar neguosti, kaip sureaguosiu į viską aš pati, ką galiu klausti, juk nieko negaliu ar galiu padėti ir t.t.
Šiaip ar taip, Jūs turėtumėt išlikti tvirta, kad galėtumėt rasti bent kokį pastiprinantį žodį, kad netektų paskui pačiai pusseserei Jūsų guosti, kas kartais ir taip nutinka. Ne viskas prarasta - juk vyksta gydymas. Jis jau toks - su savo pasekmėmis ir šalutiniais poveikiais. Jei sunku susitvarkyti jai su jausmais, pasiūlykite , kad pasinaudotų psichologo pagalba, kol vyksta švitinimai. Tiesiog stebėkit Jūsų susitikimą ir matysit ko paklausti, apie ką nenorėtų kalbėti, gal reikia labai išsipasakoti. Pasikartosiu - viskas Jumyse suitvarkys, kai susitiksit. Sveikatos Jums ir Pusseseriei.
Babania, Saulėlydi - laikykitės ir nepasiduokit meraitės. Stenkimės.
QUOTE(mama2004 @ 2009 06 15, 16:19)
apie pleistrus skaiciau... taciau baisiausias yra tas dusinimas, o ne skausmas. Cia vakar jis paskambino mamai ir sako, kad dusta. O mama net nebezino ka jam ir sakyti... nuvaziuoji ir ziuri kaip jis gaudo ora ir negali niekuo padeti Jau tiesiog galvoji, kad tik greiciau jis "iseitu" ir nebesikankintu
Ar iš artimųsų negalėtų kas pakalbėti su slaugos gydytojais ( aiškų, ne už veltui) . Man atrodo, kad vistiek turėtų būti kažkokie dar vaistukai - tas pats Morfijus, ar kokie raminantys. Reikia kalbėti su mediku. Jei neturi ši ligoninė , juk galėtumėt įsigyti kitur, bet reikia išsiaiškinti, kas būtent padėtų... Stiprybės.