QUOTE(.GABIJA. @ 2009 06 09, 12:09)
Klinikose padarė "gerą darbą" dėl kraujo tyrimo, iki šiol po vizito pas onkologą gaudavai lapuką kraujo tyrimui , nueini pas seselę ir viskas.
Dabar eisi pas šeimos gydytoją, sėdėsi milžinišką eilę, po to eisi atsakymo ir vėl sėdėsi eilę.Ir taip du kartus.Na pirmą kartą gal telefonu pasiklausi ar geri tyrimai , o antro tyrimo rezultatą reiks nunešti onkologei prieš chemo leidimą, taigi teks eilę atsėdėti pagal pilną programą .Neturiu jėgų net pykti.
Oi, siaubiakas, o jei kraujai nuritę kaip tik tada, kai eini pas šeimos gydytoją. Tai esi atviras visoms infekcijoms. Mūsų šeimos centre šalia šeimos gydytojos vaikučių kabinetas. O jie tai sloga, tai kosulys. Dar ir kraujo tyrimų tą pačią dieną nebūna, nes kažkur veža į laboratoriją visai kitoje miesto vietoje. Ir dar, jei ryte pridavei kraują (gydytoja dirba grafiku vieną dieną iš ryto, kitą po pietų) gausi kitos dienos antroje pusėje. Taupo pinigus, kai pradės ligoniai sukarščiavę važiuoti, tai atsirugs jiems. Antibiotikai ir filgrastimas kainuos trigubai nei kraujo tyrimai.
Man gydymas stringa - vėl kraujas blogas, vėl stabdo tolimesnį gydymą xeloda. Nepadeda net filgrastimas, susileidau 3 ampules, pagal gydytojos siūlytą grafiką. Užtikrino, kad pakaks: penktadienį neutrofilų buvo 7, šiandien 0,2. Gerai, kad nedurna esu, pamačiusi, jog kyla temperatūra šiandien pasidariau kraujo tyrimus ir vėl siurprizas. Neišmanyčiau tiek, toliau vartočiau xelodą pagal grafiką, o gydymas stabdomas jau tuomet kai neutrofilai 1. Tai va: tokioje būsenoje gali tekti tabaluotis po šeimos gydytojų centrus.
Turiu sėdėti namie, (vėl areštas, kol kraujai atsistatys - šį sykį savaime, be vaistų), o į lauką taip noris, plius nėra remisijos požymių, todėl ir parašiau, kad pavargau. Gali pakentėti, kai matosis teigiami postūmiai arba bent nėra blogėjimo. Man 5-6 chemijos būna labai sunkios, būnu pavargusi ir kūnu, ir dūšia. Atsiranda tas beryšio verksmingumas ir savęs gailestis.
Man liko tik viena chemija, gydytoja sakė mažins dozes. Praktiškai normalus kursas buvo tik pats 1. ir filgrastimo nedaug rašo tik po 2 ampules. Praeitą kartą Šiauliuos teko ieškoti, jau buvau pasiryžusi pirkti už savo pinigus. Limitai, limitai. Taupymas. Šiaulių ligoninė prakalbo apie brangių tyrimų taupymą ir dalinį jų apmokėjimą. Brangūs tyrimai: tai KT ir magnetinis rezonansas. Rašo spauda ir už maistą teks prisimokėti. Klinikos meta ligonius šeimos centram, kad ir taupytų. Šeimos centrai vėlgi taupo. Grįžtam į balanos gadynę, visas ligas tuoj pradės gydyti kraujo nuleidimu.
ačiū .
GABIJA. už padrąsinimus (labai teisingi jie
) ir
arunei, mano palaikytojai, dėkui. Kaip,
arune, sugebėjai viena tvarkytis ir dukryte pasirūpinti, protu nesuvokiu. Be galo stipri moteris esi. Aš tai dar pazyst turiu kam, o tu dukrytei nezysi...