Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 15

QUOTE(rasų lanka @ 2009 06 08, 18:56)
Penktadienį.  smile.gif  Ketvirtadienis su Fortransu ir plačiom akim.  blink.gif 

kur tirsies? man ta proga zadejo narkoze... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 06 08, 22:29)
kur tirsies? man ta proga zadejo narkoze...  bigsmile.gif

Klaipėdoje - pas A. Kančiauską.Gera pavardė, turint omenį darbo specifiką. biggrin.gif Apskrities ligoninė arba buvęs Raudonasis Kryžius. Ten visi koridoriai mano nušliaužioti.
O Tu esi dariusi su narkoze? Ir kada laukia tas "džiaugsmas"? Aš įsivaizduoju, kad man bus nepilna - truputį prisvaigins ir viskas, nes klausė vyro , ar jis bus, nes po tyrimo truputi būsiu neveiksni... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 birželio 2009 - 20:42
QUOTE(rasų lanka @ 2009 06 08, 21:41)
Klaipėdoje - pas A. Kančiauską.Gera pavardė, turint omenį darbo specifiką.   biggrin.gif  Apskrities ligoninė arba buvęs Raudonasis Kryžius. Ten visi koridoriai mano nušliaužioti.
O  Tu esi dariusi su narkoze? Ir kada laukia tas "džiaugsmas"? Aš įsivaizduoju, kad man bus nepilna - truputį prisvaigins ir viskas, nes klausė vyro , ar jis bus, nes  po tyrimo truputi būsiu neveiksni... smile.gif

o kiek kartu esi dariusi kolonoskopija?
as vieninteli karta - pernai rugseji pries visas operacijas ir chemijas. tada irgi dare su narkoze, seimos gydytoja patare nesikankint. o dabar paskirta data birzelio paskutinem dienom. truputi bijau, kaip ten pro randuotas zarnas "praeis". o apskritai, tas rausimasis sikna labai nekoks reikalas.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 06 08, 18:56)
Penktadienį.  smile.gif   Ketvirtadienis su Fortransu ir plačiom akim.  blink.gif  Ne pirmą kartą, bet kuo toliau, tuo skaudžiau per sąaugas. Visą laiką darydavo be nuskausminamų, bet paskutinį kartą ir pats (gydytojas) nusivarė nuo kojų. Šį kartą jau žadėjo nuskausminti. Bijom mes žmogeliai to skausmo - kartais labiau, negu ligos.  ax.gif 
Ačiū.  4u.gif Ir laikykitės, ir būkit sveiki.
Tiesą sakant, ir dėl mūsų Shaibos kažko darosi neramu.  unsure.gif  Kaip į vandenį. Meldžiuosi už ją, kad viskas būtų gerai.

Man kai darė loroskopiją liepė bezdėti biggrin.gif ..., esmė tame , kad einant per žarnyną pučiamas oras ir tempiamos žarnos, kuo toliau tuo oro daugiau įpučia ir jis jau iki skausmo plėšia žarną.Taigi nesikuklink. lotuliukas.gif Be to nuėjau išgėrusi tik vieną pokelį Fortrans ir per mažai vandens, tai pravarė dėl nešvaraus žarnyno.Antrą kartą kiek gėriau deja nepamenu.

ADIS mes tik žmonės, o turim tiek iškęsti .Paverki , apraudi savo dalią, pailsi , o po to pagalvoji, kodėl po to kai jau tiek išvargta ir iškęsta turi pasiduoti ? Kad pavargai , tai natūralu.Bet tu esi mūsų forumo stipruolė ir tikiu , kad ši būsena laikina.
Dabar ligoniukų nervų sistemai sunkus metas-pilnatis.Aš tai tikrai jaučiu.
Kai būnu mieste nueinu į bažnyčią ne pamaldų metu , kai tylu ir galiu viena pasišnekėti su Dievu ir savimi.Man padeda.O gal kitoms kaip tik geriau per mišias.

Vakar onkologė liepė naudoti B6 vitaminą.

Klinikose padarė "gerą darbą" dėl kraujo tyrimo, iki šiol po vizito pas onkologą gaudavai lapuką kraujo tyrimui , nueini pas seselę ir viskas.
Dabar eisi pas šeimos gydytoją, sėdėsi milžinišką eilę, po to eisi atsakymo ir vėl sėdėsi eilę.Ir taip du kartus.Na pirmą kartą gal telefonu pasiklausi ar geri tyrimai , o antro tyrimo rezultatą reiks nunešti onkologei prieš chemo leidimą, taigi teks eilę atsėdėti pagal pilną programą .Neturiu jėgų net pykti.

Geros dienos
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 09 birželio 2009 - 11:12
QUOTE(ragnez @ 2009 06 09, 11:42)
o kiek kartu esi dariusi kolonoskopija? ... truputi bijau, kaip ten pro randuotas zarnas "praeis". o apskritai, tas rausimasis sikna labai nekoks reikalas.

Apturėjus tiesiosios žarnos kolonoskopiją, pagalvojau, kad šį tyrimą reikėtų įdiegti tardymo izoliatoriuje - prasikaltėliai viską išsipasakotų dar nepasiekus storosios žarnos...

Laikykitės mergaitės.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2009 06 09, 12:09)
Apturėjus tiesiosios žarnos kolonoskopiją, pagalvojau, kad šį tyrimą reikėtų įdiegti tardymo izoliatoriuje - prasikaltėliai viską išsipasakotų dar nepasiekus storosios žarnos...

Laikykitės mergaitės.

Na nereikia visų gąsdinti, čia priklauso nuo žarnyno būklės. o ji kiekvieno skirtinga.Man buvo nemalonu, bet ne taip jau ir baisu.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 06 09, 12:09)
Klinikose padarė "gerą darbą" dėl kraujo tyrimo, iki šiol po vizito pas onkologą gaudavai lapuką kraujo tyrimui , nueini pas seselę ir viskas.
Dabar eisi pas šeimos gydytoją, sėdėsi milžinišką eilę, po to eisi atsakymo ir vėl sėdėsi eilę.Ir taip du kartus.Na pirmą kartą gal telefonu pasiklausi ar geri tyrimai , o antro tyrimo rezultatą  reiks nunešti onkologei prieš chemo leidimą, taigi teks eilę atsėdėti pagal pilną programą .Neturiu jėgų net pykti.

Oi, siaubiakas, o jei kraujai nuritę kaip tik tada, kai eini pas šeimos gydytoją. Tai esi atviras visoms infekcijoms. Mūsų šeimos centre šalia šeimos gydytojos – vaikučių kabinetas. O jie tai sloga, tai kosulys. Dar ir kraujo tyrimų tą pačią dieną nebūna, nes kažkur veža į laboratoriją visai kitoje miesto vietoje. Ir dar, jei ryte pridavei kraują (gydytoja dirba grafiku vieną dieną iš ryto, kitą po pietų) gausi kitos dienos antroje pusėje. Taupo pinigus, kai pradės ligoniai sukarščiavę važiuoti, tai atsirugs jiems. Antibiotikai ir filgrastimas kainuos trigubai nei kraujo tyrimai.

Man gydymas stringa - vėl kraujas blogas, vėl stabdo tolimesnį gydymą xeloda. Nepadeda net filgrastimas, susileidau 3 ampules, pagal gydytojos siūlytą grafiką. Užtikrino, kad pakaks: penktadienį neutrofilų buvo 7, šiandien 0,2. Gerai, kad nedurna esu, pamačiusi, jog kyla temperatūra šiandien pasidariau kraujo tyrimus ir vėl siurprizas. Neišmanyčiau tiek, toliau vartočiau xelodą pagal grafiką, o gydymas stabdomas jau tuomet kai neutrofilai 1. Tai va: tokioje būsenoje gali tekti tabaluotis po šeimos gydytojų centrus. unsure.gif
Turiu sėdėti namie, (vėl areštas, kol kraujai atsistatys - šį sykį savaime, be vaistų), o į lauką taip noris, plius nėra remisijos požymių, todėl ir parašiau, kad pavargau. Gali pakentėti, kai matosis teigiami postūmiai arba bent nėra blogėjimo. Man 5-6 chemijos būna labai sunkios, būnu pavargusi ir kūnu, ir dūšia. Atsiranda tas beryšio verksmingumas ir savęs gailestis.
Man liko tik viena chemija, gydytoja sakė mažins dozes. Praktiškai normalus kursas buvo tik pats 1. ir filgrastimo nedaug rašo tik po 2 ampules. Praeitą kartą Šiauliuos teko ieškoti, jau buvau pasiryžusi pirkti už savo pinigus. Limitai, limitai. Taupymas. Šiaulių ligoninė prakalbo apie brangių tyrimų taupymą ir dalinį jų apmokėjimą. Brangūs tyrimai: tai KT ir magnetinis rezonansas. Rašo spauda ir už maistą teks prisimokėti. Klinikos meta ligonius šeimos centram, kad ir taupytų. Šeimos centrai vėlgi taupo. Grįžtam į balanos gadynę, visas ligas tuoj pradės gydyti – kraujo nuleidimu.
ačiū . GABIJA. už padrąsinimus (labai teisingi jie smile.gif ) ir arunei, mano palaikytojai, dėkui. Kaip, arune, sugebėjai viena tvarkytis ir dukryte pasirūpinti, protu nesuvokiu. Be galo stipri moteris esi. Aš tai dar pazyst turiu kam, o tu dukrytei nezysi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 09 birželio 2009 - 12:02
Labutis, Mergaitės, 4u.gif

QUOTE(ragnez @ 2009 06 09, 12:42)
o kiek kartu esi dariusi kolonoskopija?
as vieninteli karta - pernai rugseji pries visas operacijas ir chemijas. tada irgi dare su narkoze, seimos gydytoja patare nesikankint. o dabar paskirta data birzelio paskutinem dienom. truputi bijau, kaip ten pro randuotas zarnas "praeis". o apskritai, tas rausimasis sikna labai nekoks reikalas.

Per 3,5 metų dabar bus 6 kartas. Po operacijos išvis pora kartų kai darė vienodai švietė, nes skaudėjo visur , tai jau nebebuvo jokios reikšmės ar čia , ar čia skauda... smile.gif Paskui, kai buvau jau atsigavusi lyg ir nieko. Tikrai manydavau, kaip gali kiti neiškęsti. Bet paskutinį - doh.gif . Bet atrodo, kad viską iškęstum, kad tik geri rezultatai būtų. Na, o jei su narkoze, tai tikrai nereikia bijoti, kaip ten praeis pro tas sąaugas... Bus gerai... Per tyrimą visada galvoju, už pusvalandžio būsiu laisva ir sveika - eisiu švęsti, už pusvalandžio būsiu laisva ir sveika - eisiu švęsti...ir t.t.

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 06 09, 13:09)
Man kai darė loroskopiją liepė bezdėti  biggrin.gif ..., esmė tame , kad einant per žarnyną pučiamas oras ir tempiamos žarnos, kuo toliau tuo oro daugiau įpučia ir jis jau iki skausmo plėšia žarną.Taigi nesikuklink. lotuliukas.gif Be to nuėjau išgėrusi tik vieną pokelį Fortrans ir per mažai vandens, tai pravarė dėl nešvaraus žarnyno.Antrą kartą  kiek gėriau deja nepamenu.

Vakar onkologė liepė naudoti B6 vitaminą.

Dabar eisi pas šeimos gydytoją, sėdėsi milžinišką eilę, po to eisi atsakymo ir vėl sėdėsi eilę.Ir taip du kartus.Na pirmą kartą gal telefonu pasiklausi ar geri tyrimai , o antro tyrimo rezultatą  reiks nunešti onkologei prieš chemo leidimą, taigi teks eilę atsėdėti pagal pilną programą .Neturiu jėgų net pykti.

Tai tas oras iš žarnyno tyrimo metu eina kai jam reikia, gali laikyti nelaikęs ... smile.gif Man chirurgas aiškino, kad skauda kai oras eina būtent per sąaugas . Fortranso geriu tris miltukus. 20-čiai kg. kūno masės vienas miltukas. Įsivaizduoju,Gabija, Jūsų būseną kai pravarė be tyrimo.
Tai ar gersite vitaminą B ? Ar didelių dozių reikia ar tik profilaktiškai? Ir dar - ar ta nauja tvarka tik klinikose, ar čia visos Lietuvos mastu? g.gif Tikrai ne kas... unsure.gif

Adis - console.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 birželio 2009 - 13:59
nu tas tyrimas turi ir juokingu pusiu. as prisimenu, kad buvau tiek sukudus, kad po apziuros per oda kelias dienas galejau apendiksa apziuret - nes buvo oro pripustas ir labai aiskiai matesi su visom ataugelem lotuliukas.gif

o mano seimos gydytoja sako, kad tokiem liekniem zmonem per apziura endoskopo lempute per pilva prasisviecia doh.gif

nu cia juokas pro asaras, bet vis tiek smagu lotuliukas.gif doh.gif

beje, santariskese onkologes sesute registruodama tyrimui parode labai dideli supratinguma. uzrase 25 dienai, pradejo aiskint, kad 24 valytis reikes, paskui tik "oi, juk jonines, jei kur i gamta su seima busit isvaziave, ar ka". fainulka tokia, man paciai kabinete sedint ne iki jokiu joniniu... tai perskambino ir pakeite data. ir buna gi mielu zmoniu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 06 09, 16:17)

o mano seimos gydytoja sako, kad tokiem liekniem zmonem per apziura endoskopo lempute per pilva prasisviecia  doh.gif

tongue.gif Matosi. Graži, ryški , raudona... Vienąkart stebėjau visą jos kelionę po mano pilvelį... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 06 09, 15:17)
nu tas tyrimas turi ir juokingu pusiu. ...

Turi... Kažkur skaičiau proktologo linksmesnius prisiminimus, tai jis prisiminė, kaip moteriškė prieš pat procedūros pradžią paklausė - Sūnelį, o tavo mama žino, kuom tu užsiimi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 06 09, 14:56)
Labutis, Mergaitės4u.gif

Tai ar gersite vitaminą B ?  Ar didelių dozių reikia ar tik  profilaktiškai? Ir dar - ar ta nauja tvarka tik klinikose, ar čia visos Lietuvos mastu?  g.gif 
Adisconsole.gif  wub.gif

Apie dozes nepaklausiau , ai dažnai mano protas būna kitame išmatavime.

Radau internete.
Vitaminas B6 reguliuoja ląstelių dauginimąsi bei diferenciaciją, ypač
reikšmingas baltymų apykaitai. Jis reikalingas baltymų ir aminorūgščių apykaitai, hormonų, raudonųjų kraujo kūnelių gamybai.

Rekomenduojama vitamino B6 paros norma vaikams yra 0,5-1,4 mg, suaugusiems – 1,3 mg.
Vitaminas B6 svarbus nervų sistemos veiklai, organizmo atsparumui infekcijoms. Šis vitaminas reikalingas vitamino B12 įsisavinimui. Piridoksinas reikalingas hormonų balansui moters organizme palaikyti, premenstruaciniam sindromui palengvinti.
Esant vitamino B6 trūkumui pasireiškia odos niežėjimas, uždegimas, įtrūkę lūpų kampučiai, liežuvio ar burnos gleivinės uždegimas, nemiga, nerviniai sutrikimai
dar rašoma apie B6 vėžio rizikos mažinimui šiame straipsnyje
http://gyvenimas.del...php?id=21997541
Atsakyti