Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 15

QUOTE(mou @ 2009 05 18, 23:30)
Siandien vedejas sake,kad jau pas mane kazkas krebzdet ten pradejo ax.gif

Sveikatėlės, sveikatėlės ir dar kartą sveikatėlės, Optimiste - Drąsute, Jūs mūsų... wub.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2009 05 18, 23:56)
Labukas  4u.gif Smagu girdėt tave atsigaunančią  wub.gif Rugutės forume paskaičiau tokį eilėraštuką, kuris tiks ir tau:
Kraujo lašeli, leiskis į kelią
Į bet kurį mano kūno kampelį
Tave aš branginsiu, saugosiu, glausiu
Žinau svarbiausia - aš atsigausiu  4u.gif  TU ATSIGAUSI  bigsmile.gif
Papildyta:
Ach... kaip liūdna, kad ši liga ir nerimas dėl jos lydės ilgai.... Atrodo susitaikai ir gyveni, bet ima kas nors ir sukirba...

O mano vyras laikosi puikiai. Visai kaip sveikas. Kraujo rodikliai po truputį kyla  thumbup.gif . Praeitą savaitę strioko buvo įvaręs, nes įsegė kakton bitė, tai užtino akys. Tačiau po paros vėl kaip niekur nieko. Sukasi namuose, vežioja vaikus ir šiaip rūpinasi kuo begali....Taip gal ir geriau, mažiau kitokios mintys lenda. Nors jau liūdnesnis darosi, nes kitą savaitę ir vėl į ligoninę, o "atostogauja" jau nuo Velykų. Svorio priaugo - dar niekad tiek nesvėrė. Bet manau, kad čia didelę prednizolono įtaka - apetitas didžiulis. O prednizolono ligoninėje gaudavo saujom - ir po 80, ir po 40 tablečių per dieną  doh.gif

Koks taiklus ir gražus eilėraštukas. thumbup.gif
Džiaugiuosi, kad puikiai laikotės. Taip viskas vyks ir toliau - bus geriau ir geriau, stipriau ir stipriau. O tie neramumai širdelėse visada būna ir bus. Tokie jau mes žmogeliai.
Aš irgi rūpindavausi dėl mamytės, kelelius ėjau, gydytojų duris varsčiau. O dabar praėjo keli mėnesiai, reikėjo skambintis gydytojai, ir kažkoks jaudulys kvailas užpuolė, nors reikėjo tik dėl tyrimų susitarti. (fui...) blush2.gif Rodės kažkokį dumblą viduj sudrumsčiau ir pakėliau į viršų...
Svorį prednizolonas koreguoja . Baigsis jis - visas svoris ir grožis sugrįš. cool.gif

QUOTE(arune @ 2009 05 19, 11:09)
Sveikutės,

laikausi, Rasų lanka,... smile.gif . Tik šis mėnuo sirgimo pas mus-dukra/ aš/ vėl dukra... Kaskart po savaitę abi. Temperatūros, gerklės... O sirgti negalima  schmoll.gif . Turim malonių rūpestėlių-mano mažė darželį baigia, išleistuvėm ruošiasi, repetuoja. Šiandien šokių būrelio pasirodymas, penktadienį-išleistuvės  smile.gif

O aš birželio gale vėl važiuosiu kapitalinei apžiūrai.

----------
Duos Dievas, Rasų lanka, judviem su mamyte bus gerai  heart.gif

Sveikute , Arūne, 4u.gif .Ačiū už mielus žodelius. Kitokie šiais metais tie gripai ir peršalimai buvo. Kiek sirgo mano pažįstamų, o ir man pačiai, viskas vyko labai ištęstai, su keliais atsinaujinimais. Tikriausiai naujoviškas virusas. smile.gif O dabar jau tikriausiai pasveikot?
Sveikinu Jus su dukrytės darželio baigimu. Tai jau rudenį - o čia čia, o pa pa - į mokyklėlę. Įpusėja vaikystė. Auga vaikučiai. O čia Jūsų mažylei. user posted image Ir smagių išleistuvių... wub.gif
Atsakyti
mou,tu sаunolе thumbup.gif sаulеlydis,smаgu kаd tаvo vyrui gеrаi sеkаsi 4u.gif аrunе,nеsirkit dаugiаu! linksmu islеistuviu wub.gif
Atsakyti
pеrskаiciаu krаujаr.lt kаzkаs pаrаsе,toliаu nuo vаiku lаikytis svytinimo mеtu...mаn tаi nеsаmonе аtrodo,bеt...kаi griztu,nuo mаzosios nеsitrаukiu
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 05 19, 23:13)
pеrskаiciаu krаujаr.lt kаzkаs pаrаsе,toliаu nuo vаiku lаikytis svytinimo mеtu...mаn tаi nеsаmonе аtrodo,bеt...kаi griztu,nuo mаzosios nеsitrаukiu

Ištraukė kažkas kažką (arba sugalvojo) - nėra tokios informacijos. Kai tave švitina, tai švitina tik į tam tikras vietas ir tu radiaciją jei ir kaupi, tai neskleidi į aplinką, nes šitas švitinimas vyksta kitokiu principu. Kai pavojinga tai ir įspėja, pvz. tyrimuose, kur naudoja radioaktyvią medžiagą: scintigrafijose arba Pet-e. Jei labai neramu arba tiesiog labai smalsu – pasiklausk savo daktaro radiologo arba operatorių, kurios švitina. smile.gif

p.s. man vėl sustabdė gydyma, nepadėjo nei neupogen 2 ampulės. Krauja s pirmadienį – 0,2 granuliocitų. Šįkart bandau tvarkytis namie, gal apsiesiu be klinikų. Iškart krentant kraujui - burna duoda žinią, reaguoja labai audringai - prasideda burnos gleivinės, dantenų, ryklės uždegimas.
ačiū saulėlydi, aš turiu tos pačios firmos ttk kitokį gelį, jis skirtas dantų kaklelių nuskausminimui, nes prasidėjus uždegimui labai jau protiniai dantys tampa skausmingi. Vėlai man dygo (30-35 m.) – tai išdygo kažkokie išskirtiniai.

PASTABA: kadangi pradėjau kalbėti apie dantis. Ar žinot, kad onkologinimas ligoniams galima be eilės ir nemokamai protezuoti dantis, jei reikia? Ligonių kasose aiškinausi, nes mano keraminis protezas (turiu tokį - netekau po dantį nėštumo metu) dabar nelabai gerai laikosi - reikia keisti. Čia dėl burnos uždegimų ir gydymų taip atsitiko. verysad.gif
Procedūra paprasta – kreipiatės į odontologijos įstaigą, kuri sudariusi sutartis su ligonių kasomis:
1) gaunate gyvenamos vietos pažymą savivaldybėje (gyvenamos vietos deklaracija),
2) žygiuojate į pasirinktą įstaigą su invalid. pažymėjimu ir išrašu, kad sergate onk. liga,
3)rašote prašymą smile.gif
4) tvarkote dantukus.
Man privačiojeį staigoje kainuotų ~ 1800 Lt, o poliklinkoje tektų primokėti kažkur 550 Lt, nes kompensuoja bazinę kainą kitokių protezų, ne keramikinių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 20 gegužės 2009 - 08:49
4u.gif Ajajai, Adis, kaip negerai, kad ir vėl nemalonumai... Man tik vieną kartą teko sustabdyt... Labai apgaulingai pasireiškia-gerklės skausmas,temperatūra, atsimenu, aš galvojau, kad čia peršalimo požymiai. O kai gydytojai paskambinau, sako, bėk kraujo tyrimą pasidaryt. Gal susidorosi greit, atsistatys kraujas? Labai linkiu 4u.gif

----------
Ačiū už info apie dantis. Aš irgi turiu keramikinį protezą, po kuriuo maudžia dantį kažkurį. Kol kas neskauda tiek, kad bėgčiau tvarkyt, žiūrėsiu, kas toliau bus. Nes pagalvojau apie pinigus, kiek tai kainuotų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 20 gegužės 2009 - 09:51
Аdis,аciu uz аtsаkymа,pаklаusiu dаr gyd. o dеl dаntu tаi supеr,mаn rеikеs irgi. ciа tаu,kаd grеiciаu аtsistаtytu krаujаs 4u.gif o mаn dаbаr sunku ryti mаistа pаsidаre
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 05 20, 11:44)
Аdis,аciu uz аtsаkymа,pаklаusiu dаr gyd. o dеl dаntu tаi supеr,mаn rеikеs irgi. ciа tаu,kаd grеiciаu аtsistаtytu krаujаs 4u.gif            o mаn dаbаr sunku ryti mаistа pаsidаre

Veikia švitinmas, jei tenka stemplei ir kaklui, pasakyk gydytojai, gal patars kuo skalauti.
Skyriuje duodavo tokį chorheksidino 0,2 % tirpalą burnai skalauti, jis priešbakterinis, bet ir uždegimą slopindavo.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 05 19, 22:13)

schmoll.gif Niekas man nesake to, kai svitinimas vyko. O vaikelis buvo toks pat mazas kaip ir tavo.

Kai kaulus tikrino (scintigrama dare), tai perspejo, kad kokias 48 val nebuciau prie vaiko iki 10 metu.

Merginos, retai rasau. Bet skaitau kasdien...

Laikykites, saunuoles JUS... wub.gif Mintimis visada su Jumis visomis...

4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif
Adis wub.gif - laikykitės ir ačiū už iformaciją apie dantų taisymą. O kokiom priemonėm dabar pati vaduojatės? Ką gydytoja sako - gal nieko tokio, kad nebaigiami kursai? Gal gali tik ilgiau viską užtęsti, t.y. pridėti kas nesuvartota?

Pridavėm kraujuką. Tuo pačiu dūriu padarys ir biocheminius. Gera gydytoja. thumbup.gif Taigi birželio 2 dieną žinosime laaabai daug. smile.gif

Trumpas straipsnelis. Trečias puslapis. g.gif
onkologija Lietuvoje - kur nuėjome ar einame?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 20 gegužės 2009 - 13:37
del burnos opu neblogai padeda Heel'io preparatas Traumel 1x3d., tabletemis.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 05 20, 14:33)
Sveikutės, Mergaitės4u.gif
Adis  wub.gif - laikykitės ir ačiū už iformaciją apie dantų taisymą. O kokiom priemonėm dabar pati vaduojatės? Ką gydytoja sako - gal nieko tokio, kad nebaigiami kursai? Gal gali tik ilgiau viską užtęsti, t.y. pridėti kas nesuvartota?

Na štai: suleidome dar porą neupogen: išties daro stebukus -pirmadienį granuliocitų buvo – 0,2, leukocitų – 0,6, tai šiandien granluliocitų –9,1, leukocitų –12,8.
Nuo šiandien vėl tęsiu gydymą xeloda. pauzė nedidelė tik 3 d.
Buvau labai susierzinus...dėl savo ištežimo. Laimei, turiu labai išmintingą draugę: paskė nepyk ant savo kūno - jis labai stengiasi, nebe pirmas gydymas, didelį krūvį pakelia ir ligą, ir gydymą.

Su gydytoja kalbėjau dėl papildomų chemijų - planuose nėra. Nes gydymas miksas - docetakselį gaunu visą, tik antrosios dalies nebaigiu. Tikuosi dabar pabaigsiu. tongue.gif Kol kas pokyčių jokių, kaip čiuopės limfazgiai taip pat čiuopiasi.

Didžiausias džiaugsmas galėsiu į lauką išeiti, šitoks oras nuostabus. smile.gif
Atsakyti

Labas
lauke saulė ir alyvų kvapas , kurio aš nekenčiu ir visko kas kvepia.Vakar vakare nebuvo vėjo, tai kieme kaip parfumerijos parduotuvėje.Turėjau slėptis kambaryje.

Šiandien sužinojau kraujo vėžinį tyrimą, 10,7, norma 35 , prieš chemo -26 .Norėjau geriau,bet dar liko 1-a , arba 3-ys chemo, kaip nuspręs gydytoja.Gal dar sumažės.

Prieš trečią chemo 3 dienas ir po to 2 dienas gyvenau su kruopų dieta, nevisai griežtai nes valgiau salotas su pienėmis ir obuolius.Čia įdėja iš straipsnio , kad prieš chemo efektinga badauti.Na tikro badavimo neištverčiau.Ir dabar bijojau kraujo kritimo, bet nieko blogo nenutiko.Tai 4-ai galėsiu pasiryžti drąsiau.

Kam per mažas kraujospūdis , reiškia mažai skysčių geriam.Ir kai man buvo nukritęs iki 55/68 , valgiau kruopas ir turbūt nepakankamai gėriau vandens, nes prie kruopų dietos labai troškina.

Štai kokie mano eksperimentai.Kaip sako nebandykite to daryti patys namuose.

Kadangi dabar vos ne visos pradedam gydymą, tai linkiu geros sveikatos, ištvermės.Mums turi pasisekti.
Atsakyti