Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 15

QUOTE(adis @ 2009 05 07, 09:17)
įprastai augliai: >2,5-3 Suv

sunerimau truputį - mums nurodyti du židiniai limfmazgiuose (operacijos vietoje, nuo 2007 rudens stebimi), vienas 4,7 kitas 8,2 SUV. židinys kauluose, kurį kaip įtartiną ir galimą pradinę metastazę rodė ir kaulų scintigrama, PET atsakyme yra apibūdintas kaip nevienareikšmiškas / galimas "meta" , SUV 3,6. tai jei šiuos skaičius lygint su norma... blink.gif
o šiandien apžiūrėjusi atsakymus gydytoja juos įvertino teigiamai, židiniai kaklo limfmazgiuose išnykę, esami židiniai neprogresuoja, pasiūlė pasidaryti po poros mėnesių scintigramą smile.gif
Atsakyti
Aš kiekvieną dieną Jūsų pasisakymus paskaitinėju.Kokios jūs visos vieningos ir ištvermingos.Jums visoms daug daug sveikatos ir pasiekti savo užsibrėžtų tikslų ,ilgai ilgai gyventi ir nepasiduoti.Čia pas jus randu daug informacijos ,kurios negali gauti pas gydytojus.Šią liga serga man labai artimas žmogutis,ir gydytoja pusę lūpų užsiminė apie naujus brangius vaistus ,tai yra AVASTINĄ.Gal Jūs žinote kiek jis kainuoja?,nes kainos nesako,ar jis yra kompensuojamas?
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 05 06, 09:49)
Sveikutės,
Siracusa - kur dingote? Kažin kaip su ta seminaro medžiaga ?  g.gif  blush2.gif

užsikasus veiklom, neprieinu iki SM biggrin.gif
Visiems, kam reikia paskaitos slaidų apie chemo šalutinius reiškinius rašykite man į AŽ savo emailus, permesiu wink.gif

Sveikinimai Ugninei su gimtadieniu ir Mou su nauju gimimu. Labai už Jus džiaugiuosi smile.gif Gyvenimas dar tik prasideda wink.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Kanarėllė @ 2009 05 08, 07:50)
Aš kiekvieną dieną Jūsų pasisakymus paskaitinėju.Kokios jūs visos vieningos ir ištvermingos.Jums visoms daug daug sveikatos ir pasiekti savo užsibrėžtų tikslų ,ilgai ilgai gyventi ir nepasiduoti.

o kas mums belieka......mes turim but tokios 4u.gif bent jau bandom....
Atsakyti
QUOTE(Kanarėllė @ 2009 05 08, 07:50)
Aš kiekvieną dieną Jūsų pasisakymus paskaitinėju.Kokios jūs visos vieningos ir ištvermingos.Jums visoms daug daug sveikatos ir pasiekti savo užsibrėžtų tikslų ,ilgai ilgai gyventi ir nepasiduoti.Čia pas jus randu daug informacijos ,kurios negali gauti pas gydytojus.Šią liga serga man labai artimas žmogutis,ir gydytoja pusę lūpų užsiminė apie naujus brangius vaistus ,tai yra AVASTINĄ.Gal Jūs žinote kiek jis kainuoja?,nes kainos nesako,ar jis yra kompensuojamas?

Kompensuojamas tik kai kuriais atvejais. O kaina - nežinau, esu girdėjusi, kad mėnesio kursas maždaug 9000 lt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2009 05 07, 23:50)
sunerimau truputį - mums nurodyti du židiniai limfmazgiuose (operacijos vietoje, nuo 2007 rudens stebimi), vienas 4,7 kitas 8,2 SUV. židinys kauluose, kurį kaip įtartiną ir galimą pradinę metastazę rodė ir kaulų scintigrama, PET atsakyme yra apibūdintas kaip nevienareikšmiškas / galimas "meta"  , SUV 3,6. tai jei šiuos skaičius lygint su norma...  blink.gif
o šiandien apžiūrėjusi atsakymus gydytoja juos įvertino teigiamai, židiniai kaklo limfmazgiuose išnykę, esami židiniai neprogresuoja, pasiūlė pasidaryti po poros mėnesių scintigramą smile.gif

Aš su savuoju židiniu (po 2 pet-o) buvau palikta stebėjimui. (Gydymas buvo įvertintas kaip sėkmingas, nes dėl to vieno židinio nei aš, nei gydytoja nenorėjom chemijos. Tiesiog norėjosi poilsio). Man limfazgiuose judėjimą pradėjo fiksuoti lapkritį, /t. y. po 3 mėn nuo Pet/Kt arba 7 mėn. po gydymo (gydymas chemija baigtas balandį), o š. m. kovą, t. y. po 10 mėn. sekė 3 gydymas. Todėl siūlyčiau Jums tą patį: darytis kaulų scintigramą ir jei gydymo dabar netaiko, stebėti savo židinukus ir kitus limfazgius echoskopija kas 2-3 mėn. Beje, mano G, diferencijos laipsnis 3, kas rodo didelį vėžinių ląstelių agresyvumą. Čia Jums orientacijai, jei mamos G 1-2, tada viskas gali vykti lėčiau arba net nykti galutinai. smile.gif

dėl avastino. www. vaistai.lt nurodyta, kad Avastin vienos ampulės kaina 100 mg/4ml kaina 1720,21 Lt. Emea duotame apraše sakoma, kad gydymo kiekis priklauso nuo sergančiojo ligos pobūdžio ir kūno masės. t. y. 5-15 mg kūno masei. Aš paskaičiavau kainą: 70 kg sergančiam žmogui, t. y būtų 6.021,01-25.804, 35 Lt, kas 3 savaites...priklausomai nuo ligos. Detaliai kiekiai gydant įv. vėžio formas nurodyti čia:
avastinas , skaityti nuo 3 psl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 08 gegužės 2009 - 08:21
Ačių.
Atsakyti
QUOTE(Kanarėllė @ 2009 05 08, 08:57)

Mano tetis dalyvauja studijoje, todej jam avastinas kompensuojamas ir leidziamas jau antri metai kas dvi savaites, deja liudna, kad tik po metu gavome reikalinga doze pagal jo svori, metus laiko pasirodo gaudavo maziau nei priklausydavo.
Atsakyti
user posted image
Mou - kaip ir žadėjau - torčiukas Jums - stiprėkit ir sveikit . mirksiukas.gif Ir visoms Mergaitėms... wub.gif

Labutis, 4u.gif
Mamytei kelinta naktis pradėjo koją traukti mėšlungis. Nežinau, ar tai chemijų pasekmė, ar pradėjo trūkti organizme kalcio , nes vartojame Letrozolį (Femarą), o jis į kauliukus "kimba"... g.gif Nors kalcio irgi papildomai vartojame. Būdavo, kad paskausta kairė ranka, tai pagerdavo Non Salto, ir praeidavo... Gal reiks vėl pabandyti išgerti, bet kaži, ar mėšlungiui jis tiks?
Ar Jūs mergaitės nesat su tuo susidūrusios? Ir kaip vaduojatės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 gegužės 2009 - 09:15
QUOTE(rasų lanka @ 2009 05 08, 10:14)
[img]***
Mamytei kelinta naktis pradėjo koją traukti mėšlungis. Nežinau, ar tai chemijų pasekmė, ar pradėjo trūkti organizme kalcio , nes vartojame Letrozolį (Femarą), o jis į kauliukus "kimba"... g.gif  Nors kalcio irgi papildomai vartojame. Būdavo, kad paskausta kairė ranka, tai pagerdavo Non Salto, ir praeidavo...

Non salt, kalis ir magnis. Magnis tinka prie mėšulngio, bet gal geriau magnio citrato, gerai įsisavinamas: MAGNESIUM DIASPORAL.
o čia apie magnį:
Magnis - gyvybiškai svarbus žmogaus organizmo mikroelementas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 08 gegužės 2009 - 09:42
QUOTE(adis @ 2009 05 08, 11:41)
Non salt, kalis ir magnis. Magnis tinka prie mėšulngio, bet gal geriau magnio citrato, gerai įsisavinamas: MAGNESIUM DIASPORAL.
o čia apie magnį:
Magnis - gyvybiškai svarbus žmogaus organizmo mikroelementas smile.gif

Ačiū, Adis 4u.gif , Paskaičiau. Kaip suprantu, Magnesium dasporal, "nepiktas vaistukas" . Man tik užsifiksavo iš seniau skaityto straipsnio, kad esant mėšlungiui gali trūkti ne tik kalio, magnio , bet ir kalcio... g.gif Ačiū. Reiks pabandyti . Tikiuosi, kad praeis. Nebegalim sulaukti jau vizito pas savo gydytoją. Laikas prailgo. Bet koks negalavimas jautriau priimamas (čia aš apie save blush2.gif ) Ir mamytė aktyvi darosi. Vis užsimena, kada čia važiuos, kad to ir to reiktų paklausti. Klausimų sąrašas ilgėja...
Atsakyti
Mou, laikau kumštukus už tave
Atsakyti