QUOTE(adis @ 2009 05 05, 11:49)
Įdomu kur gydotės, man prie plaučių skyrė taksolį (paklitakselį) ir gemzarą (gemcitabiną). Xeloda, kiek suprantu, labiau turi poveikį kepenims ir virškinimo traktui, t. y. metastazėms šituose organuose. Ar Jus gydė gemzara? Jei ne, yra dar rezervas.
Gydant chemoterapija, atsiranda vėžinių ląstelių atsparumas vaistui, taikytas vaistas gali nepadėti, nors anksčiau buvo veiksmingas. Egzistuoja net medicininis išsireiškimas : ląstelių rezidentiškumas medikamentui.
Būtent - miegot negali. Kam dar įsivaryti depresiją su tuo galvojimu, kuris nieko nekeičia: yra taip kaip yra: kartais tenka susitaikyti su tuo kas vyksta. Galvojimo turi būti neperdaug ir ne negatyvaus. Su pozityviu požiūriu kasdienybė yra lengvesnė ir gražesnė. Aišku, nuo pozityvaus galvojimo kažin ar vaistas pradės stipriai geriau veikti, bet kažkiek geriau -kodėl gi ne? Pastovioje įtampoje-strese- kūnas yra suspazmuotas, įsitempę raumenys, blogesnė kraujotaka, raumenų ir organų maitinimas-apykaita: blogesnis ir vaisto įsisavinimas... (čia mano tokia pozicija
).
Gydosi Vilniuje.Tai turbut prasovem pasirinkdamos Xeloda
.Chemoterapeute dave rinktis is 2variantu,tik nepamenu koks buvo antras,bet jis-leidziama chemoterapija,reik paieskot,man regis rasiau forume.
Bet tai kaip sunku pacientui kai pats turi rinktis gydyma
,is kur zinot,kad Xeloda nelabai tinka prie kruties metastaziu plauciuose,instrukcijoj raso,kad tinka,o realybeje nezinia.
O gemzara dar negyde.O gal gyde po kruties operacijos pries 2m.
,reiks ma mos paklaust.Einu paskaitinet apie gemzara.
Tai cia as naktim miegot negaliu
,nerimauju del mamos
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 05 05, 12:00)
Priklauso nuo to ar informatyvus markeris.Mano taip.O rodos 30 proc ne,gali iššaukti ir uždegimai.
Kaip tik todėl darausi privačiai tarpinius markerius kas 1,5 mėn.Ir jau kai kyla tai dienomis.Taip buvo prieš Kalėdas , kai pakilo iki 94/norma/ 32 , tai pakilus markeriui lekiu tirtis.Taigi gruodžio 3 buvo trečia operacija, o vasario 10 -ketvirta.
Psichologiškai reikia save raminti, kad tai nieko blogo, bet reikia imtis ir realių veiksmų.Jei planiniai nepriklauso echoskopas ar kompiuterinė ir užtenka pinigėlių darau už savus šiuos tyrimus.Aš dariausi kompiuterinę neplaninę už savus, nes būt padarę po 2 mėn ir išlošiau šį laiką, nes augo auglys -5 cm., o per du mėnesius gal būt įsikabinęs giliau.Kas žino.Kiekvienas plaukia savo stiliumi.
O tai nuo ko priklauso ar informatyvus markeris ar ne?Tik del uzdegimu gali buti neinformatyvus?Na,mamai lyg ir nera jokiu uzdegimu.Ji markerius irgi darosi mokamai tose paciose Santariskese,nei sykio neskyre nemokamu.Nors manau,kad turetu skirti,juk turi sekti ligos eiga
.Echoskopijas irgi darosi privaciai,tik kompiuterine tomografija(plauciu)yra pora sykiu skyre nemokamai.
O jus tarpinius markerius darotes chemoterapiju metu ar kaip?