Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 15

QUOTE(Liutukeee @ 2009 05 04, 22:51)
Labutis!Vis paskaitineju,tik neparasau nieko.Mamai nuo rytojaus jau antras XELODA kursas prasides.Piermas praejo gerai,jokiu pasaliniu reiskiniu nesukele,net keista.Kai gere kartu su Taxoteru(leidziamu)-tai negalejo istvert.O siaip tai koseja smarkiai kaip ir anksciau,markeris padidejo nuo 90 iki 130,bet gal dar anksti galvoti,kad XELODA nepadeda?Ka manot? g.gif

Markeris gydymo metu gali didėti, nes gal atvirkščiai: vyksta aktyvus vėžinių ląstelių griuvimas? Žymuo nėra tas rodiklis pagal kurį sprendžiama apie gydymo efektyvumą. Jis svarbus ne tiek gydymo metu, o po gydymo laikotarpiu, kaip vienas iš galimų ligos atsinaujinimo rodiklių. O kaip jūs pati manot? Ar neanksti galvoti???ir kam išvis galvoti???kas pasikeis nuo to galvojimo??? Galva yra - tai galvojasi tongue.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 05 05, 09:59)
Markeris gydymo metu gali didėti, nes gal atvirkščiai: vyksta aktyvus vėžinių ląstelių griuvimas? Žymuo nėra tas rodiklis pagal kurį sprendžiama apie gydymo efektyvumą. Jis svarbus ne tiek gydymo metu, o po gydymo laikotarpiu, kaip vienas iš galimų ligos atsinaujinimo rodiklių. O kaip jūs pati manot? Ar neanksti galvoti???ir kam išvis galvoti???kas pasikeis nuo to galvojimo??? Galva yra - tai galvojasi tongue.gif  smile.gif

Nezinau,mama labai pergyvena del to markerio.Jai pablogejo po praeitu sesiu chemijos kursu-padidejo zidinukai plauciuose ,o ir markeris pakilo.Tai bijo,kad ir dabar pabloges.O man paciai tai visai nesinori galvot,norisi,kad visi butu sveiki ir laimingi,o jei pradedu galvot-tai ir miegot nebegaliu. blush2.gif
Tai as mamai ir sakau,kad nereikia kreipt demesio i dabartinius markerio parodymus.Bet pati nezinau ka galvot blush2.gif .Bandysiu paklausyt jusu ir negalvot smile.gif

Tiesa,mama nusipirko Kates nagu,sake gers po chemijos.

Geros dieneles visoms! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 05 gegužės 2009 - 09:26
QUOTE(Liutukeee @ 2009 05 05, 10:26)
Nezinau,mama labai pergyvena del to markerio.Jai pablogejo po praeitu sesiu chemijos kursu-padidejo zidinukai plauciuose ,o ir markeris pakilo.

Įdomu kur gydotės, man prie plaučių skyrė taksolį (paklitakselį) ir gemzarą (gemcitabiną). Xeloda, kiek suprantu, labiau turi poveikį kepenims ir virškinimo traktui, t. y. metastazėms šituose organuose. Ar Jus gydė gemzara? Jei ne, yra dar rezervas. smile.gif Gydant chemoterapija, atsiranda vėžinių ląstelių atsparumas vaistui, taikytas vaistas gali nepadėti, nors anksčiau buvo veiksmingas. Egzistuoja net medicininis išsireiškimas : ląstelių rezidentiškumas medikamentui.

Būtent - miegot negali. Kam dar įsivaryti depresiją su tuo galvojimu, kuris nieko nekeičia: yra taip kaip yra: kartais tenka susitaikyti su tuo kas vyksta. Galvojimo turi būti neperdaug ir ne negatyvaus. Su pozityviu požiūriu kasdienybė yra lengvesnė ir gražesnė. Aišku, nuo pozityvaus galvojimo kažin ar vaistas pradės stipriai geriau veikti, bet kažkiek geriau -kodėl gi ne? Pastovioje įtampoje-strese- kūnas yra suspazmuotas, įsitempę raumenys, blogesnė kraujotaka, raumenų ir organų maitinimas-apykaita: blogesnis ir vaisto įsisavinimas... (čia mano tokia pozicija smile.gif ).

Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 05 05, 10:26)
Nezinau,mama labai pergyvena del to markerio.Jai pablogejo po praeitu sesiu chemijos kursu-padidejo zidinukai plauciuose ,o ir markeris pakilo.Tai bijo,kad ir dabar pabloges.O man paciai tai visai nesinori galvot,norisi,kad visi butu sveiki ir laimingi,o jei pradedu galvot-tai ir miegot nebegaliu. blush2.gif
Tai as mamai ir sakau,kad nereikia kreipt demesio i dabartinius markerio parodymus.Bet pati nezinau ka galvot  blush2.gif .Bandysiu paklausyt jusu ir negalvot  smile.gif

Tiesa,mama nusipirko Kates nagu,sake gers po chemijos.

Geros dieneles visoms! 4u.gif

Priklauso nuo to ar informatyvus markeris.Mano taip.O rodos 30 proc ne,gali iššaukti ir uždegimai.
Kaip tik todėl darausi privačiai tarpinius markerius kas 1,5 mėn.Ir jau kai kyla tai dienomis.Taip buvo prieš Kalėdas , kai pakilo iki 94/norma/ 32 , tai pakilus markeriui lekiu tirtis.Taigi gruodžio 3 buvo trečia operacija, o vasario 10 -ketvirta.
Psichologiškai reikia save raminti, kad tai nieko blogo, bet reikia imtis ir realių veiksmų.Jei planiniai nepriklauso echoskopas ar kompiuterinė ir užtenka pinigėlių darau už savus šiuos tyrimus.Aš dariausi kompiuterinę neplaninę už savus, nes būt padarę po 2 mėn ir išlošiau šį laiką, nes augo auglys -5 cm., o per du mėnesius gal būt įsikabinęs giliau.Kas žino.Kiekvienas plaukia savo stiliumi.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 05 05, 11:49)
Įdomu kur gydotės, man prie plaučių skyrė taksolį (paklitakselį) ir gemzarą (gemcitabiną). Xeloda, kiek suprantu, labiau turi poveikį kepenims ir virškinimo traktui, t. y. metastazėms šituose organuose. Ar Jus gydė gemzara? Jei ne, yra dar rezervas.  smile.gif Gydant chemoterapija, atsiranda vėžinių ląstelių atsparumas vaistui, taikytas vaistas gali nepadėti, nors anksčiau buvo veiksmingas. Egzistuoja net medicininis išsireiškimas : ląstelių rezidentiškumas medikamentui.

Būtent - miegot negali. Kam dar įsivaryti depresiją su tuo galvojimu, kuris nieko nekeičia: yra taip kaip yra: kartais tenka susitaikyti su tuo kas vyksta. Galvojimo turi būti neperdaug ir ne negatyvaus. Su pozityviu požiūriu kasdienybė yra lengvesnė ir gražesnė. Aišku, nuo pozityvaus galvojimo kažin ar vaistas pradės stipriai geriau veikti, bet kažkiek geriau -kodėl gi ne? Pastovioje įtampoje-strese- kūnas yra suspazmuotas, įsitempę raumenys, blogesnė kraujotaka, raumenų ir organų maitinimas-apykaita: blogesnis ir vaisto įsisavinimas... (čia mano tokia pozicija smile.gif ).

Gydosi Vilniuje.Tai turbut prasovem pasirinkdamos Xeloda blush2.gif .Chemoterapeute dave rinktis is 2variantu,tik nepamenu koks buvo antras,bet jis-leidziama chemoterapija,reik paieskot,man regis rasiau forume.
Bet tai kaip sunku pacientui kai pats turi rinktis gydyma doh.gif ,is kur zinot,kad Xeloda nelabai tinka prie kruties metastaziu plauciuose,instrukcijoj raso,kad tinka,o realybeje nezinia.

O gemzara dar negyde.O gal gyde po kruties operacijos pries 2m. g.gif ,reiks ma mos paklaust.Einu paskaitinet apie gemzara.
Tai cia as naktim miegot negaliu blush2.gif ,nerimauju del mamos

QUOTE(.GABIJA. @ 2009 05 05, 12:00)
Priklauso nuo to ar informatyvus markeris.Mano taip.O  rodos 30 proc ne,gali iššaukti ir uždegimai.
Kaip tik todėl darausi privačiai tarpinius markerius kas 1,5 mėn.Ir jau kai kyla tai dienomis.Taip buvo prieš Kalėdas , kai pakilo iki 94/norma/ 32 , tai pakilus markeriui lekiu tirtis.Taigi gruodžio 3 buvo trečia operacija, o vasario 10 -ketvirta.
Psichologiškai reikia save raminti, kad tai nieko blogo, bet reikia imtis ir realių veiksmų.Jei planiniai nepriklauso echoskopas ar kompiuterinė ir užtenka pinigėlių darau už savus šiuos tyrimus.Aš dariausi kompiuterinę neplaninę už savus, nes būt padarę po 2 mėn ir išlošiau šį laiką, nes augo auglys -5 cm., o per du mėnesius gal būt įsikabinęs giliau.Kas žino.Kiekvienas plaukia savo stiliumi.

O tai nuo ko priklauso ar informatyvus markeris ar ne?Tik del uzdegimu gali buti neinformatyvus?Na,mamai lyg ir nera jokiu uzdegimu.Ji markerius irgi darosi mokamai tose paciose Santariskese,nei sykio neskyre nemokamu.Nors manau,kad turetu skirti,juk turi sekti ligos eiga g.gif .Echoskopijas irgi darosi privaciai,tik kompiuterine tomografija(plauciu)yra pora sykiu skyre nemokamai.

O jus tarpinius markerius darotes chemoterapiju metu ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 05 05, 13:18)
Tai cia as naktim miegot negaliu  blush2.gif ,nerimauju del mamos

žinau, todėl ir rašau. Be mamos yra JŪSŲ GYVENIMAS. Tas nerimas nieko neduos, tik depresiją. Todėl padėkit kuo galit, PROTO RIBOSE, ir nepamirškit SAVĘS.
Atsakyti

O tai nuo ko priklauso ar informatyvus markeris ar ne?

tikriausiai nuo konkretaus organizmo savybiu.
man, pvz., markerio pries operacija nedare, o po operacijos praejus menesiui markeris buvo lygiai nulis - nors net teoriskai, po tokios dideles operacijos dar galejo buti padidejes del uzdegimo. per chemija man daugiau markerio nedare (o jei dare - nesake). geguzes vidury eisiu planiniam patikrinimui - zadejo ir markeri daryti. bus matyt, ar kas nors keitesi.
beje, kiek suprantu, ir tu markeriu gali buti kelios rusys. nelabai i tai gilinaus.

man dare CEA, kuris, kiek zinau, parodo, kad organizme yra greitai besidauginanciu lasteliu zidiniu. o tokiu lasteliu gali buti, pvz., kai gyja zaizdos po operacijos arba yra nestumas, ne tik del vezio.
Atsakyti
Paziurejau.Mamai dave rinktis:
CMF** Metotrexati 40 mg/m2 1d. + 8d.
Cyclophosphamidi 600 mg/m2 1+8d.
Fluorouracili 600 mg/m2 1+8d.
kas 4 sav.

Arba:Capecitabini** ar *** 950-1250 mg/m2 po 1-14 d, kas 3 sav.

Adis,jus labai daug zinot(aciu,kad pasidalinat informacija su visomis 4u.gif ),gal galit placiau apiee Gemzara papasakot.Paskaiciau instrukcijoj,bet prie visu chemoterapiniu vaistu dugmaz ta pati raso,jus gal zinot kuo tas gemzaras ypatingas?
QUOTE(adis @ 2009 05 05, 13:24)
žinau, todėl ir rašau. Be mamos yra JŪSŲ GYVENIMAS. Tas nerimas nieko neduos, tik depresiją. Todėl padėkit kuo galit, PROTO RIBOSE, ir nepamirškit SAVĘS.

Stengiuosi nesinervuoti,aciu jums uz tai,kad esat,uztai,kad rasot 4u.gif
QUOTE(ragnez @ 2009 05 05, 13:28)
tikriausiai nuo konkretaus organizmo savybiu.
man, pvz., markerio pries operacija nedare, o po operacijos praejus menesiui markeris buvo lygiai nulis - nors net teoriskai, po tokios dideles operacijos dar galejo buti padidejes del uzdegimo. per chemija man daugiau markerio nedare (o jei dare - nesake). geguzes vidury eisiu planiniam patikrinimui - zadejo ir markeri daryti. bus matyt, ar kas nors keitesi.
beje, kiek suprantu, ir tu markeriu gali buti kelios rusys. nelabai i tai gilinaus.

man dare CEA, kuris, kiek zinau, parodo, kad organizme yra greitai besidauginanciu lasteliu zidiniu. o tokiu lasteliu gali buti, pvz., kai gyja zaizdos po operacijos arba yra nestumas, ne tik del vezio.
Aciu!
Mama darosivisalaik ta pati markeri(nepamenu jo pavadinimo blush2.gif ),jai lyg ir informatyviai rodo -kai liga traukesi-tai ir markerio rezultatai buvo geri,kai liga grizo-markeris didesnius skaicius rodo.Labai tikiuosi,kad tuoj ims rodyt mazesnius.Ir visooms to linkiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 05 05, 14:18)
O tai nuo ko priklauso ar informatyvus markeris ar ne?Tik del uzdegimu gali buti neinformatyvus?Na,mamai lyg ir nera jokiu uzdegimu.Ji markerius irgi darosi mokamai tose paciose Santariskese,nei sykio neskyre nemokamu.Nors manau,kad turetu skirti,juk turi sekti ligos eiga  g.gif .Echoskopijas irgi darosi privaciai,tik kompiuterine tomografija(plauciu)yra pora sykiu skyre nemokamai.

Sveikute, 4u.gif Mano mamytei prieš chemijas niekas taip pat nedarė markerio. Taip , kad nebuvo su kuo palyginti. Pradėjome darytis vidury pirmų chemijų, tarp jų ir po jų... (visą laiką už savo pinigėlius) Kaip rodė doh.gif - taip ir rodo doh.gif . Nors keitė chemijų schemas 3 kartus. Vienos netoleravo visai, vieną baigėme kaip priklauso, o su Gemzaru be antros Gemzaro dalies, nes niekaip nespėdavo kraujukas atsistatyti. Šio mėnesio vidury vėl darysim. Echoskopas nieko nerodė, plaučių rentgeną darėme beveik prieš metus (prašysim vėl) - tada nieko nerodė, nors markeris buvo doh.gif . Ginekologinė pusė irgi nieko nerodo... Bet turime kauliukus su mts. Nors dabar lyg ir neskauda (tfu,tfu,tfu...), ko nepasakysi apie laiką prieš visą gydymą ir ligos atradimą, kada nepasijudindavo mamytė iš lovos, o jei pasijudindavo , tai su tik su ašarom ir šauksmais... verysad.gif
Šiaip ir mūsų gydytoja sakė, kad gydymo eigoj tie markeriai netikslingi. Bet mes kantrybės neturime... Kaip Adis sako - yra kaip yra...

Ugn*Ine - kaip laikaisi? Pasiilgom. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 05 gegužės 2009 - 13:00
O tai nuo ko priklauso ar informatyvus markeris ar ne?Tik del uzdegimu gali buti neinformatyvus?Na,mamai lyg ir nera jokiu uzdegimu.Ji markerius irgi darosi mokamai tose paciose Santariskese,nei sykio neskyre nemokamu.Nors manau,kad turetu skirti,juk turi sekti ligos eiga  g.gif .Echoskopijas irgi darosi privaciai,tik kompiuterine tomografija(plauciu)yra pora sykiu skyre nemokamai.

Žinau tik vieną faktorių, kuo didesnė vėžio stadija tuo informatyvesnis, kita gal nuo vėžio formos, organizmo , nežinau. Klinikose tyrimus daro kas 3 mėnesius nemokamai.Kompiuterinę esant reikalui, o tą reikalą aš ir gaudau su markerio tyrimais.Šeip juos darausi po chemijos, per remisiją.Tik paskutiniu metu jau ir remisijos nebuvo, antra vos 5 mėnesiai, o pernai vienus pjovė , kiti augo.
Atsakyti
Xeloda nelabai tinka prie  kruties metastaziu plauciuose,instrukcijoj raso,kad tinka,o realybeje nezinia.

O gemzara dar negyde.O gal gyde po kruties operacijos pries 2m. g.gif ,reiks ma mos paklaust.Einu paskaitinet apie gemzara.

xeloda
terapinės indikacijos: gaubtinė žarna, tiesioji žarna, skrandžio vėžys, krūties vėžys.

gemzara
terapinės indikacijos: šlapimo pūslė, kasos, nesmulkialąstis plaučių, , krūties, kiaušidžių. Logiška, kad gemzara geriau veikia į plaučius, nei Xeloda.

Krūties vėžio metastazavimas: prognostiniai veiksniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 05 gegužės 2009 - 16:28
Atsipalaiduokim

http://passionup.com...tml/spring2.htm
Atsakyti