QUOTE((Lelija) @ 2009 12 03, 09:02)
Sveikos, mamytės,
Noriu pasidalinti savo rūpestėliais ir pasiguosti. Mažylę vedėm pas okulistą nepilnai 1 mėn amžiaus. Išsitirti akių dugną, dėl hidrocefalijos. Viskas tada buvo gerai. Po to šešių mėn, (nes akių kontakto nebuvo, žvairuodavo) gyd. Kairienė paskyrė akimukus + 4 ir
+5 ir dengti kairę 1val/d. Kol padarė akinukus, kol priprato, atėjo ir septyni mėn. Nešiojom ištisai, mergina greit priprato, tik su akių dengimu buvo prastai...Žvairumas nemažėjo, tai nutariau nebelaukti ir 10 mėn apsilankėm pas Gelžinį. Labai kantrus ir malonus gyd, bet nuosprendis - operacija
Stiprus žvairumas. Buvom ir pas Žukauską kartu nuėję pasikonsultuot. Malonus, bet matyt, kaip kažkuri mamaytė sakė, dėl to, kad mokinė šalia buvo...Tai iš jo pasakymo ničnieko nesupratau, savo paukščių kalba varo...Neberašė nei kitų akinių, nei dengti, nes vistiek operuos...
Nežinau, kaip mažylei dar padėti, ji viskuom domisi, bet vargsta, kai reikia įsižiūrėti, akis suvarto kraupiai
. Prognozės nelinksmos, gali tekt visą gyvenimą akinius nešiot, ir gali nebūti giluminio matymo, t.y. neskirs ar daiktas toli ar arti...Niekaip negaliu su tuo susitaikyt, nes nei mano, nei vyro giminėj niekas su akimis bėdų neturi, tik vyras teliką su akiniais žiūri...Nes jam mažam meningitas buvo ir komplikavosi...
Gaila, kad laukiau tų šešių mėn, kad klausiau aplinkinių, kurie sakė, palaukt...tipo, iki pusmečio visi vaikai pažvairuoja...Su tokiu delsimu, ir susilaukėm bėdų...Reikėjo man jau vest trijų, keturių mėn. pas okulistą, gal būtume ištaisę vien akinių pagalba.
labas,o jums dar tebera hidrocefalija?zinok,po operacijos gali nebezvairuoti.man irgi sake,kad iki 6men gali zvairuoti,bet pas mus buvo ir kita liga akyciu liga.
akinius nesiojam,dengiam aki,bet po dvieju zvairumo operaciju vistiek tebezvairuoja.mums iskart pasake,kad gero regejimo nebus.na ir nukencia labai,griuva,nuo kedes nukrenta nes nemato kur baigias krastas,i spinta ipuola.
bet jei buciau neleidus operuot,velnias zino kaip butu buve,nes zvairumas buvo vidinis,akyte i vidu sulysdavo beveik iki puses.po antros gavosi isorinis zvairavimas,na o dabar tai ivirsu siek tiek pabega akyte,tai truputi i isore.
o del akinuku nesibaimink,kol maza gali su akinukais,o paaugus,gal ir nebereikes.