Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės,akinukai.3dalis

QUOTE(Lioka @ 2009 09 28, 16:27)
1.Labas, dabar su akinukais vyresnioji nežvairuoja, be akinukų dar kartais,kaip gydytoja sako, "smegenyse dar turi pokyčiai įvykti". Matyt teks ir mažylę į KMUK vežti, nepasitikiu aš vietine gydytoja, mes vaikų oftolmologo neturime  g.gif

2.Minusiniai stiklai nebūtinai su laiku stiprėja, bent ne kasmet. Gali tavo dukrytei ir neblogėti regėjimas, arba ne taip greitai, kaip galvoji  4u.gif

1.dvi ar kelios gyd nuomones geriau nei viena.
o musiskis tai per virsu ziuri doh.gif ,net ir darzelio aukletojos sako,kad tai negerai.
2.na ir man taip sake,todel ir neskubu pirkti akiniu.juolab,kad dioptrijos tikrai mazos.na zinoma,butu geriau kad ir sustotu ties OD- 0.5ir -0.25
Atsakyti
Gal zinote, iki kokio amziaus turetu isnykti zvairumas po gimimo?
Atsakyti
QUOTE(Intimacy @ 2009 09 29, 15:32)
Gal zinote, iki kokio amziaus turetu isnykti zvairumas po gimimo?

zvairuoti gali iki 6men,jei zvairuoja toliau butina okulisto konsultacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo plazma: 29 rugsėjo 2009 - 16:06
Labukas, mamytės,

kreipiuosi į jus patarimo. Mano dukrytei 1 m. ir 4 mėn. ir kairė akytė truputį žvairuoja verysad.gif Buvom pas gydytoją V. Petkienė (klaipėda), tai ji akinukų neskyrė, bet liepė daryti pratimukus, kad smakriukas nejudėtų, o akytės eitų į vieną šoną, į kitą, i apačią ir į viršų. Mums tai neį veikiam kliūtis, kokių tik mandrybių nesiėmiau, nepavyksta tokia mankštelė verysad.gif Nesukoncentruoja dėmesio ir viskas. Kaip jūs, mamytės, su tokiais mažiukais mankštinotės???
Atsakyti
QUOTE(Dianulis @ 2009 09 29, 20:34)
Labukas, mamytės,

kreipiuosi į jus patarimo. Mano dukrytei 1 m. ir 4 mėn. ir kairė akytė truputį žvairuoja  verysad.gif  Buvom pas gydytoją V. Petkienė (klaipėda), tai ji akinukų neskyrė, bet liepė daryti pratimukus, kad smakriukas nejudėtų, o akytės eitų į vieną šoną, į kitą, i apačią ir į viršų. Mums tai neį veikiam kliūtis, kokių tik mandrybių nesiėmiau, nepavyksta tokia mankštelė  verysad.gif  Nesukoncentruoja dėmesio ir viskas. Kaip jūs, mamytės, su tokiais mažiukais mankštinotės???

labas,butent taip kaip jums ir nurode gydytoja.bet musu berniukas nors ir judrus,bet pavykdavo padaryt nors keleta kartu.as jam pries akis mojuodavau rysku daikta,o galva laikydavau viena ranka.taciau mums tokie pratimai nepadejo,turejom 2 zvairumo operacijas kauno klinikose,bet ir tas nepadejo.
idomu,kodel jums akinuku neskyre,bandyk uzklijuot desine (sveika)akyte,kad galetu ziureti su kaire.tas irgi geras budas gydyti zvairumui.sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal kas galit man patarti del akiniu remeliu vaikui metinukui? Aplekem didziasias Klaipedos optikas. Vaizdas klaikus - su akiniais mano mazasis kaip koks "sūrskis' is dviracio zyniu.. smile.gif O tie remai, kurie turetu tikti pagal amziu jau kaip ir mazoki... pasirinkimas is triju variantu deja. g.gif Bet turiu vilties, kad yra kur nors tu plastikiniu-guminiu. Gydytoja rekomendavo mini baby. As tokiu niekur nerandu. Sako metaliniu remeliu metinukui negalima?
Nors mano vyras pries trisdesimt tris metus nesiojo tuos "kaulinius" bigsmile.gif (tada jam buvo vieneri)
O ar tas Zukauskas konsultuoja suaugusius del zvairumo? Nes as pati budama trisdesimt dvieju pradejau zvairuoti biggrin.gif Matyt nuo vyro uzsikreciau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2009 10 01, 22:17)
Sveikos. Gal kas galit man patarti del akiniu remeliu vaikui metinukui? Aplekem didziasias Klaipedos optikas. Vaizdas klaikus - su akiniais mano mazasis kaip koks "sūrskis' is dviracio zyniu.. smile.gif O tie remai,  kurie turetu tikti pagal amziu jau kaip ir mazoki... pasirinkimas is triju variantu deja.  g.gif Bet turiu vilties, kad yra kur nors tu plastikiniu-guminiu. Gydytoja rekomendavo mini baby. As tokiu niekur nerandu. Sako metaliniu remeliu metinukui negalima?
Nors mano vyras pries trisdesimt tris metus nesiojo tuos "kaulinius"  bigsmile.gif (tada jam buvo vieneri)
O ar tas Zukauskas konsultuoja suaugusius del zvairumo? Nes as pati budama trisdesimt dvieju pradejau zvairuoti  biggrin.gif Matyt nuo vyro uzsikreciau blink.gif

labas,mes ir klaipedoj ir kretingoj niekur neradom palstikiniu remeliu,bet puikiai nesiojam metalinius.nors mes jau esam 3metu.juos gali nesioti ir mazesni,svarbu kad vaikui butu patogu ausytems.
manau ,kad Lornoj jis konsultuoja netik vaikus bet ir suaugusius.tiesiog pasiskambinkit i Lorna.
Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2009 10 01, 23:17)
Sveikos. Gal kas galit man patarti del akiniu remeliu vaikui metinukui?

nors mes ne metinukės, bet rėmelių irgi ieškojau visur ir visokius matavomės doh.gif tikrai sunku , bent jau Klaipėdoje su rėmeliais unsure.gif kažkokių labai vaikiškų plastikinių buvom užtikusios H.Manto gatvėj, prieš buvusį Žemaitijos k.t., rodos optikos pasaulis ar kažkaip panašiai g.gif va tokius

o maniškė tai nešioja Fielman akinukus metalinais rėmeliais, turim net dvejus . Labai patenkinta " servisu". Be to, iš visų optikų kiek išvaikščiojom, ten vaikiški rėmeliai su normaliom kojelėm ( ilgis geras) . Visur kitur pačios optikų darbuotjos traukliojo pečiais kai vaikui uždedi rėmelį vaikišką, o kojelės toookios ilgos, kad jas ir parietus palei ausis, tadu remtųsi į kaklą doh.gif žodžiu, labai neproporcinga viskas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 02 spalio 2009 - 09:17
Sveiki,tai jei gydytojas tiksliai nusako akinuku modeli kaip mini baby tai Kaune ju yra ,mes tokius nesiojam ( dabar 2,2 metuku),jei turite pazystamu Kaune tai paprasykit nupirks ,nes tai tikrai vienintelis modeliukas (tik spalvytes skiriasi)lialiukams mes nesiojam nuo 9men..
jei labai reikia ir kitur niekur nerandate rasykite man az pabandysiu padet
Atsakyti
Aciu labai visoms mamytem, kurios suteiket informacijos. As islaksciau siandien jau ko gero visas optikas klaipedoj. Liko tik Naikupes gatvej nepatikrinta tokia optikyte. Bet ten ko gero stebuklu nerasim irgi.
Situacija tokia.
As nezinau ar butent akinukai mini baby kuom nors skiriasi nuo akinuku komo baby. Susidariau ispudi kad tai tie patys tik mini yra pagal dydi mazelesni negu komo. Gal but klystu??
Mano surastieji plastikiniai komo baby yra supakuoti i tokia skaidria plastikine dezute. Akinuku remelis visas plastmasinis. kojeles su skylute iverti elestingam sniuriukui. Bet situacija tokia, kad mazieji mums yra jau lyg ir per mazi, nes pats remelis (ne kojele, bet kur stiklas dedas) jau lyg ir siek tiek dengia akies krasteli (isorini), na o didesnis dydis tai aiskiai per didelis.
Fielman salone radom ganetinai grazius, plastikinius. Dydis irgi toks jau vos vos, po menesio bus per mazi ko gero. Siaip jie grazus ir vaikiuko nedarko veidelio, taciau kelia itarimu tos itin plonos akinuku kojeles. Ar jos atlaiko stipraus vyruko eksperimentus? Be to kazkaip sunkiai isivaizduoju kaip reiktu priristi tokias trapias kojeles.
Gal kas nesiojat?
Radau dar Zardes optikoj labai grazius ir pagal dydi kaip tik ir lankscios kojeles ir stikliukas tikrai pakankamai platus, bet jie metaliniai su plastikinem nosies kojelem. Bet as abejoju del saugumo. Del sulauzymo nesuku galvos, tegul sulauzo, nupirksim kitus, bet svarbu kad atrodo ne kaip babauzis. Taciau ar griunant nesusizalos vaikas?
Nors vidurinelis akinukus pradejo nesioti triju metuku. Nesiojo metalinius ir viskas buvo puiku.??
Ka manot?
Kaip dare mamytes kuriu vaikiukams metukai? Kokius akinukus nesiojat?
Atsakyti
QUOTE(Virvutė @ 2009 10 02, 14:54)

Kaip dare mamytes kuriu vaikiukams metukai? Kokius akinukus nesiojat?

Mes akinukus nešiojam nuo 8 mėn., tai tuos kūdikiškus sulaužė per 2 mėn. Man pačiai nešovė mintis, bet, Regos optikoj beieškant kitų, mums pasiūlė pasimatuoti akinukus nuo saulės. Tiko idealiai. Tai vietoj anų stikliukų įdėjo mūsiškius. Nešiojam juos jau virš metų. Jie plastmasiniai, lengvučiai. Kažkur temelėj buvau įdėjus saviškio nuotraukėlę. Jei įdomu, galėsiu įmesti...
Atsakyti