QUOTE(HappyAngel @ 2013 08 19, 10:37)
Nuotaiką pakėlėt
Kai man ypatingai kilo rūgštys, gelbėdavo tik ginekologės rekomenduotas Borjomi vanduo, kuris, kaip žinia, yra gazuotas. Na ir nieko, ir pati gyva, ir dukrelė sveikutė gimė, ir vyras nuo burbuliukų irgi nemiršta (beje, įdomu būtų sužinoti, kaip Jūsų gydytoja sieja vyro geriamą gazuotą vandenį ir moters nėštumą.
Nėštumo metu negalima termiškai neapdorotos mėsos, žuvies, daug pašteto (dėl vitamino A), bet šitai Jūsų gydytoja turbūt pamiršo pasakyti, nes užsiciklino ant burbulų
Grybus taip pat galima, nes juose gausu naudingos ląstelienos, tik reikia rinktis, kur ir kaip apdorotus juos valgyti. Kavinėse ar nepatikrintose vietose net ir ne nėštumo metu nerekomenduojama jų valgyti dėl galimybės apsinuodyti, jei bus blogai paruošti.
Taip pat neleido riešutų dėl kg priaugimo, bet leido gerti sultis, kuriose pilna nereikalingo cukraus?
Beje, o kaip Jūsų gydytoja pagal padarytus tyrimus spręs, ką Jums galima valgyti ir ko ne? Iš kraujo/šlapimo tyrimų matysis, kad Jums, pavyzdžiui, pirmą trimestrą silkę buvo galima valgyti, o va jau antrą nebe?
Atleiskite už ironiją, bet arba Jūs kažką ne taip supratote, arba lankotės pas tikrai keistą gydytoją
Buvom paskaitėlėj nėščiosioms praėjusioje savatėje, tai lektorė taip pat paminėjo, kad burbuliukų negalima. Man ne viena gydytoja yra tai sakiusi, bet gine labiausiai užakcentavo. Kas per gine, jei siūlo kenksmingą dalyką?
O vyrui sakė neduoti ne dėl mano nėštumo, o dėl bendro suvokimo, kad to negalima naudoti nei vienam žmogui, nesvarbu kas jis bebūtų (galvojate, mineralinis gazuotas vanduo natūraliai gazuotas būna..?
)
Kas liečia termiškai neapdorotų produktų, vėl gi, jų ir "paprastam" negalima, tik nėščiosioms yra padidinta rizika. O šiaip, nepažįstų žmogaus, kuris valgo žalia mėsą, žuvį ar kiaušinį, prieš valgant juk visada produktai apdorojami termiškai...
Na, jei man sakė keli gydytojai vartoti tik pievagrybius, nerizikuosiu kitais grybais nė už ką tik tam, kad kažkas kažkam kitaip pasakė
Atsiprašau už savo nenuovokumą
Nemaniau, kad pasakymas
"gerti sultis" kai kuriems asocijuojasi su tais brudais iš parduotuvinių pakelių. Šiais laikais yra tokie aparatai, pavadinimu sulčiaspaudė, kurios dėka, galima bet kada namuose išgerti šviežių sulčių
Net minties neturėjau, kad pagalvosite apie "tas sultis"... Beje, tokias sultis būtina skiesti vandeniu
Na, pagal kraują matosi, jei trūksta kokių mikroelementų. Tačiau dabar suprantu, kad kažko tikrai nedaklausiau iki galo dėl tų galima - negalima ištyrimo
Norit - gerkit tuos burbuliukus, valgykit ką norit, tiesiog susakiau (+ - su nuklydimais
) tai, ko pati atsisakau, nes savo vaikui linkiu visko tik geriausio, o visų brudų chemikalų jis ir taip dar spės iš gyvenimo "prisirinkti"...