Įkraunama...
Įkraunama...

Ko vengti pirmosiomis nėštumo 12 sav.?

QUOTE(Luna__ @ 2013 08 14, 17:23)
Laba diena,

netiketai patekau i sia skilti. Domiuosi viskuo, nes pirmiejie potyriai smile.gif

Labai domejausi ar galima gerti gaza.. na mineralini, gydytoja kaip ir neuzdraude, bet esu girdejus, kad nlb. tai kaip istikruju yra?smile.gif

iš tikrųjų burbuliukai negerai, bet ne dėl, kad laukiatės, bet burbuliukai celiulitą skatiną bigsmile.gif
Atsakyti
Labas būsimos nestuke.gif
Plaukų dažyti negalima, kadangi kenkia ne tik garai, o ir per odą patenkančios cheminės medžiagos. Lakuotis nagų taip pat negalima, tai galioja visą nėštumą. Tušas nekenkia, bet makiažo pagrindą ir kitas priemones reikėtų naudoti saikingai.
Valgykit viską, ko norit, tik ribokit riešutus, jie greitai nusėda kūne biggrin.gif Po 12 savaičių jau gydytojai pasakys, ko geriau atsisakyti 4u.gif
Kas liečia burbuliukus - jų nerekomenduojama nei vienam žmogui, o nėščiosioms griežtai draudžiama. Ir ne dėl to, kad gali kelti celiulitą, bet dėl angliarūgštės keliamo poveikio smile.gif Kavos puodelį per dieną galit išgerti tikrai, ypač jei balinta, mane asmeniškai jos kvapas erzina , nors nė dienos be jos negalėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2013 08 17, 19:12)

Plaukų dažyti negalima, kadangi kenkia ne tik garai, o ir per odą patenkančios cheminės medžiagos. Lakuotis nagų taip pat negalima, tai galioja visą nėštumą. Tušas nekenkia, bet makiažo pagrindą ir kitas priemones reikėtų naudoti saikingai.

aš tikiuos čia rašyta su ironija ax.gif
Atsakyti
Tikiuosi ir aš biggrin.gif Ir ne vien dėl plaukų ir nagų, bet apskritai biggrin.gif
Atsakyti
Deja be jos. Nagus lakuotis dar dar galima, jei jis neacetoninis. O dažai plaukams visi kenkia, kaip ir kremai nuo saulės, nes kremų cheminės dalys praeina lengvai pro placenta ir kenkia tiesiogiai vaisiui...
Atsakyti
O dėl valgymo tikrai viską galima, tik ne riešutus? Ir dėl burbuliukų griežto draudimo?
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2013 08 19, 08:57)
O dėl valgymo tikrai viską galima, tik ne riešutus? Ir dėl burbuliukų griežto draudimo?

Pirmą trimestrą taip, galima ir silkę marinuotą, ypatingai reikia žuvies, pieno produktų, mėsos, tai kas turi baltymų. Riešutus galima, bet ne daugiau saujos per dieną, nes nuo jų priaugami nereikalingi kg. Jau antrame trimestre reikia kiekius riboti, visiškai negalima grybų, jie kenkia! Pievagrybiai su saiku nesiskaito smile.gif Toliau jau dėl galimų/negalimų produktų kreipiatės į jus prižiūrinčią gydytoją ir ji pagal tyrimus turi pasakyti, ko riboti ar atsisakyti. Man buvo 6 savaitės, kai ginės išsiklausinėjau smile.gif Kas liečia burbuliukus pasakė taip: valgai ką nori, po to žiūrėsim pagal tyrimus, gerk vandens, bet jokių burbuliukų! Nei vyrui leisk vartoti, nei pati, ypatingai juos draudžiu! Jie kenkia, geriau gerk sultis ar vandenį. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varona Ivanovna: 19 rugpjūčio 2013 - 09:25
QUOTE(Vitulka @ 2013 08 19, 05:29)
aš tikiuos čia rašyta su ironija  ax.gif

tikiuosi ir as, visa nestuma lakavau nagus, ir mano dukryte gime sveika ir stipri:)
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2013 08 19, 10:23)
Pirmą trimestrą taip, galima ir silkę marinuotą, ypatingai reikia žuvies, pieno produktų, mėsos, tai kas turi baltymų. Riešutus galima, bet ne daugiau saujos per dieną, nes nuo jų priaugami nereikalingi kg. Jau antrame trimestre reikia kiekius riboti, visiškai negalima grybų, jie kenkia! Pievagrybiai su saiku nesiskaito smile.gif Toliau jau dėl galimų/negalimų produktų kreipiatės į jus prižiūrinčią gydytoją ir ji pagal tyrimus turi pasakyti, ko riboti ar atsisakyti. Man buvo 6 savaitės, kai ginės išsiklausinėjau smile.gif Kas liečia burbuliukus pasakė taip: valgai ką nori, po to žiūrėsim pagal tyrimus, gerk vandens, bet jokių burbuliukų! Nei vyrui leisk vartoti, nei pati, ypatingai juos draudžiu! Jie kenkia, geriau gerk sultis ar vandenį. smile.gif

Nuotaiką pakėlėt biggrin.gif

Kai man ypatingai kilo rūgštys, gelbėdavo tik ginekologės rekomenduotas Borjomi vanduo, kuris, kaip žinia, yra gazuotas. Na ir nieko, ir pati gyva, ir dukrelė sveikutė gimė, ir vyras nuo burbuliukų irgi nemiršta (beje, įdomu būtų sužinoti, kaip Jūsų gydytoja sieja vyro geriamą gazuotą vandenį ir moters nėštumą.
Nėštumo metu negalima termiškai neapdorotos mėsos, žuvies, daug pašteto (dėl vitamino A), bet šitai Jūsų gydytoja turbūt pamiršo pasakyti, nes užsiciklino ant burbulų biggrin.gif Grybus taip pat galima, nes juose gausu naudingos ląstelienos, tik reikia rinktis, kur ir kaip apdorotus juos valgyti. Kavinėse ar nepatikrintose vietose net ir ne nėštumo metu nerekomenduojama jų valgyti dėl galimybės apsinuodyti, jei bus blogai paruošti.
Taip pat neleido riešutų dėl kg priaugimo, bet leido gerti sultis, kuriose pilna nereikalingo cukraus?
Beje, o kaip Jūsų gydytoja pagal padarytus tyrimus spręs, ką Jums galima valgyti ir ko ne? Iš kraujo/šlapimo tyrimų matysis, kad Jums, pavyzdžiui, pirmą trimestrą silkę buvo galima valgyti, o va jau antrą nebe? mastau.gif

Atleiskite už ironiją, bet arba Jūs kažką ne taip supratote, arba lankotės pas tikrai keistą gydytoją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2013 08 19, 10:37)
Nuotaiką pakėlėt biggrin.gif

Kai man ypatingai kilo rūgštys, gelbėdavo tik ginekologės rekomenduotas Borjomi vanduo, kuris, kaip žinia, yra gazuotas. Na ir nieko, ir pati gyva, ir dukrelė sveikutė gimė, ir vyras nuo burbuliukų irgi nemiršta (beje, įdomu būtų sužinoti, kaip Jūsų gydytoja sieja vyro geriamą gazuotą vandenį ir moters nėštumą.
Nėštumo metu negalima termiškai neapdorotos mėsos, žuvies, daug pašteto (dėl vitamino A), bet šitai Jūsų gydytoja turbūt pamiršo pasakyti, nes užsiciklino ant burbulų biggrin.gif Grybus taip pat galima, nes juose gausu naudingos ląstelienos, tik reikia rinktis, kur ir kaip apdorotus juos valgyti. Kavinėse ar nepatikrintose vietose net ir ne nėštumo metu nerekomenduojama jų valgyti dėl galimybės apsinuodyti, jei bus blogai paruošti.
Taip pat neleido riešutų dėl kg priaugimo, bet leido gerti sultis, kuriose pilna nereikalingo cukraus?
Beje, o kaip Jūsų gydytoja pagal padarytus tyrimus spręs, ką Jums galima valgyti ir ko ne? Iš kraujo/šlapimo tyrimų matysis, kad Jums, pavyzdžiui, pirmą trimestrą silkę buvo galima valgyti, o va jau antrą nebe? mastau.gif

Atleiskite už ironiją, bet arba Jūs kažką ne taip supratote, arba lankotės pas tikrai keistą gydytoją biggrin.gif

Buvom paskaitėlėj nėščiosioms praėjusioje savatėje, tai lektorė taip pat paminėjo, kad burbuliukų negalima. Man ne viena gydytoja yra tai sakiusi, bet gine labiausiai užakcentavo. Kas per gine, jei siūlo kenksmingą dalyką? blink.gif O vyrui sakė neduoti ne dėl mano nėštumo, o dėl bendro suvokimo, kad to negalima naudoti nei vienam žmogui, nesvarbu kas jis bebūtų (galvojate, mineralinis gazuotas vanduo natūraliai gazuotas būna..? biggrin.gif )
Kas liečia termiškai neapdorotų produktų, vėl gi, jų ir "paprastam" negalima, tik nėščiosioms yra padidinta rizika. O šiaip, nepažįstų žmogaus, kuris valgo žalia mėsą, žuvį ar kiaušinį, prieš valgant juk visada produktai apdorojami termiškai...
Na, jei man sakė keli gydytojai vartoti tik pievagrybius, nerizikuosiu kitais grybais nė už ką tik tam, kad kažkas kažkam kitaip pasakė schmoll.gif
Atsiprašau už savo nenuovokumą doh.gif Nemaniau, kad pasakymas
"gerti sultis" kai kuriems asocijuojasi su tais brudais iš parduotuvinių pakelių. Šiais laikais yra tokie aparatai, pavadinimu sulčiaspaudė, kurios dėka, galima bet kada namuose išgerti šviežių sulčių biggrin.gif Net minties neturėjau, kad pagalvosite apie "tas sultis"... Beje, tokias sultis būtina skiesti vandeniu cool.gif
Na, pagal kraują matosi, jei trūksta kokių mikroelementų. Tačiau dabar suprantu, kad kažko tikrai nedaklausiau iki galo dėl tų galima - negalima ištyrimo lotuliukas.gif
Norit - gerkit tuos burbuliukus, valgykit ką norit, tiesiog susakiau (+ - su nuklydimais biggrin.gif ) tai, ko pati atsisakau, nes savo vaikui linkiu visko tik geriausio, o visų brudų chemikalų jis ir taip dar spės iš gyvenimo "prisirinkti"...
Atsakyti
Surašiau vėl visą paklodę, bet ai, tiek to biggrin.gif
Atsakyti
Negerti alkoholio, nerūkyti ( galima mesti laisvai, kalbu iš patirties), nevartoti narkotinių ar psichotropinių medžiagų, vaistų, nepaskirtų gydytojo, nevalgyti neaiškaus maisto. Nors nėštumo metu nevartoti dėl vaiko.
Man gydytoja patarė nesidažyti plaukų ( nors aš jų nesidažau gal kokį 5 metai, nes ir taip gražūs), nesilankyti soliariumuose, nesimaudyti karštoje vonioje, nenešti sunkių daiktų, nesinervinti, nelaikyti ilgai pakeltas rankas, intensyviai nesportuoti. Išskyrus nesinervinimą, laikausi tų patarimų. Nesunku visai jų laikytis.
O dėl gazuotų gėrimų, tai jie man pagelbėjo pirmo nėštumo metu. Buvo toks dalykas, kad prisiskaičiau, jog reikia gerti daug vandens, tai ir gėriau gėriau. Tiek prisigėriau, kad nuo 7 mėnesio išbrinko pečių kremzlės taip, jog nutirpo rankos, buvo beprotiškas skausmas, nei dieną, nei naktį negalėjau nei atsigulti, nei sėdėti. Kad taip nebūtų skauda, vis vaikščiodavau. Žodžiu, gydytojai tapo bejėgiais, nežinojo kuo padėti. Sugalvojo išeitį- tai leisti skatinamuosius ir skubiai gimdyti, nes tokius skausmus rankų ilgai nebeištemsiu, o ir vaikeliui blogai mano savijauta. O tuomet jau ieškoti mano ligos. Tik viena gydytoja Santariškėse man padėjo. Paklausė kiek skysčių geriu. Kai pasakiau, kad laabai daug vandens, liepė pamiršti iki gimdymo vandenį, o gerti tik mineralinį vandenį " Vytautas". Ir iš tikro, palengvėjo, nors ne visiškai padėjo, bet aš ištempiau iki gimdymo, nereikėjo anksčiau laiko gimdyti.
P.s. Žinoma, " Vytauto" iki šiandien dar negeriu, purto vien parduotuvės lentynose jį pamačius.
Atsakyti