Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 43

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 23, 15:25)
Geltonlapė lanksva nelabai tiks pavėsiui. Aš asmeniškai nematau reikalo maumedį perkelt. Bėda ne maumedis, o gėlynėlio po juo mažumas ir forma.

Dabar jau bet kokiu atveju per vėlu persodinti maumedį, tai liks ten bent iki rudens blush2.gif O gal pataisytų vaizdą, jeigu šalia maumedžio pasodinčiau kokį mažą krūmuką? Kaip sidabrakrūmis kažin jaustųsi pavėsingoje pusėje, o gal ir rododendras tiktų g.gif tik kažin, būna miniatiūrinių rododendrų blush2.gif Nes su laiku jie dideli krūmai užauga.
Oi, prisiminiau dar vieną niuansą doh.gif kaip tik į tą vietą sniegas nučiuožia nuo stogo, tai išlaužys man visus krūmus, nebent MB prašyti, kad gaudyklę ten dėtų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(alvijaxx @ 2009 04 23, 16:23)
Sveikos, mergaitės.
Žagrenis tikrai labai vėlai sprogsta. Pernai aš jau galvojau, kad nušalo, bet pasirodo miegojo  biggrin.gif
Noriu jūsų paklausti. Skaičiau, kad kažkuri sėjate medelius iš sėklų. Noriu pasiteirauti ar gerai sudygsta, ir sėjat į vazonėlius ar lauke???? smile.gif
Akis vis užkliūva už migdolų sėklų, bet nesirįžtu pirkt. Labai būna liūdna kai kas nors neišdygsta.
Gal pasidalinsite patirtimi  bigsmile.gif

Mano patirtis menka - kavamedį bandžiau daiginti. Niekas neišdygo ir daugiau nebesiterliosiu schmoll.gif Gal paprasčiau iš pasidauginti iš auginių blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke_: 23 balandžio 2009 - 15:57
o kada jau bus galima be baies viska sodint lauke? nu balkone danbar pas mane visi augalai, bet jau norisi nest i kiema, ale vis prisibijau, kada jau bus galima sodint viska be baimes g.gif (melsves, brunera, heuchera, vaistutis, uolaskele) ir dar ka suga;lvociau tam savo kampe. kada jau galiu pradet tuos sodinimo-persodinimo darbus g.gif
nes kai paklausiu- ar jau galima, vis sakot, dar ne, dar ne., tai tada paklausiu-KADA galima bus? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 23, 17:11)
o kada jau bus galima be baies viska sodint lauke? nu balkone danbar pas mane visi augalai, bet jau norisi nest i kiema, ale vis prisibijau, kada jau bus galima sodint viska be baimes g.gif  (melsves, brunera, heuchera, vaistutis, uolaskele) ir dar ka suga;lvociau tam savo kampe. kada jau galiu pradet tuos sodinimo-persodinimo darbus g.gif
nes kai paklausiu- ar jau galima, vis sakot, dar ne, dar ne., tai tada paklausiu-KADA galima bus? tongue.gif

kaip liaudis sako nuo jurginiu gali zeme krutint 4u.gif Siandien berods Jurgines mirksiukas.gif
Knifofija pasufleruok preliminaru augalu tresimo grafika ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 23 balandžio 2009 - 16:28
QUOTE(vida777 @ 2009 04 23, 15:52)
labai velai, pas mus dar tik vos pradeda sprogti.

Nuraminot, o tai einu einu as ratais apie ji ir pumpuru ieskau blush2.gif doh.gif

Beje sia savaite, po salnu, mano margute grazioj formoj prigulus buvo. Maniau jau kapiec, Bet vakare griztu ir ziuriu - vel stacia, kaip niekur nieko. Nieko sau gimnaste lotuliukas.gif Ta pati ir eleboras su narcizais daro. Pirma karta tokius ciudus matau.

O siaip tai buriam visos, kad lietus palytu, bo pas mane baisi padetis unsure.gif viskas tik dulka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 23 balandžio 2009 - 17:17
QUOTE(Tina* @ 2009 04 23, 18:16)
Nuraminot, o tai einu einu as ratais apie ji ir pumpuru ieskau  blush2.gif  doh.gif

Beje sia savaite, po salnu, mano margute grazioj formoj prigulus buvo. Maniau jau kapiec, Bet vakare griztu ir ziuriu - vel stacia, kaip niekur nieko. Nieko sau gimnaste  lotuliukas.gif Ta pati ir eleboras su narcizais daro. Pirma karta tokius ciudus matau.

O siaip tai buriam visos, kad lietus palytu, bo pas mane baisi padetis  unsure.gif viskas tik dulka.

puk puk puk puk-rodos lietus kaupiasi-puk puk puk puk( Nu buriam kaip knysliukas bigsmile.gif
Mano zagreniai abu sprogsta,jau lapukai lenda.Mazuliukai tokie,bet lapai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 23, 15:52)
labai velai, pas mus dar tik vos pradeda sprogti.

nu ejau googlint- kas cia pas tave taip velai sprogsta lotuliukas.gif zagrenis doh.gif pirma kart girdziu tokiu pavadinimu augala,bet kai pamaciau paveiksliuka bigsmile.gif pazystu is matymo ax.gif kazkaip nemaciau kaimynystej,kad kas toki turetu....nors pas mane jau alyvos,obelys ir vysnios zydi,tai tikiu ir toks zagrenis senai zaliuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamulka123 @ 2009 04 23, 14:53)
Magnolija pradejo ziedus sprogdinti. Ir pastebejau, kad vidus kaip papuves. Kas tai galetu buti: kenkejai ar ligos? Visi ziedai dar neprasiskleide, tai gal eitu dar tuos kur skleisis kaip nors apsaugoti, kad taip neatsitiktu (jei jie viduje jau nera irgi parude). Dregmes juk siuo metu visai nebuvo. O gal salnu irgi bijo?

Mano magnolija irgi pradejo skleistis, bet pas mus aukstaitijoje dazniausia salciausia buna, tai kai pumpurai pradejo sprogti visada naktimis agro pelevele apdengdavau. Gal tavoji kiek apsalo ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri29: 23 balandžio 2009 - 19:52
Skaičiau, kad kažkuri sėjate medelius iš sėklų. Noriu pasiteirauti ar gerai sudygsta, ir sėjat į vazonėlius ar lauke???? smile.gif

Šiemet bandau keletą skirtingų pušų, tad patirtim galėsiu pasidalint gerokai vėliau.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 04 23, 13:43)
smile.gif
Papildyta:
Kalbat apie zagrenius, tai atsiminiau ko paklaust norejau. Ar jis velai sprogsta? Pas mane kolkas lyg negyvas  unsure.gif

Tina*, tai kaip ten su tuo platanu? ax.gif

Aš rudenį žagrenius du išsikasiau nuo lopšelio-darželio tvoros (ta prasme jau už darželio teritorijos.. blush2.gif )... Ėjom sutemus vakare su vyru kasti doh.gif Labai jau jų užsimaniau, kai pamačiau kokie gražūs būna rudenį wub.gif Praeitą savaitgalį apžiūrėjau - tai vienas pačiam viršuj lygtais jau kažką ir leido, o kitas tai dar jokių gyvybės ženklų nerodė. O dėl genėjimo - tai klausiau tokios moteriškės, kuri juo rudenį nukarpė ir paliko tik stiebą. Tai ji man atsakė, kad pavasarį jis atžels. Na, reiks stebėti tą atžėlimą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 23 balandžio 2009 - 20:26
QUOTE(dista @ 2009 04 23, 21:25)
Tina*, tai kaip ten su tuo platanu?  ax.gif

Aš rudenį žagrenius du išsikasiau nuo lopšelio-darželio tvoros (ta prasme jau už darželio teritorijos..  blush2.gif )... Ėjom sutemus vakare su vyru kasti  doh.gif Labai jau jų užsimaniau, kai pamačiau kokie gražūs būna rudenį  wub.gif  Praeitą savaitgalį apžiūrėjau - tai vienas pačiam viršuj lygtais jau kažką ir leido, o kitas tai dar jokių gyvybės ženklų nerodė. O dėl genėjimo - tai klausiau tokios moteriškės, kuri juo rudenį nukarpė ir paliko tik stiebą. Tai ji man atsakė, kad pavasarį jis atžels. Na, reiks stebėti tą atžėlimą...

As tai maciau zagrenius patrumpintus nuo virsaus. Taip lygiai vienam auksty visos sakos nureztos. Rudeni kai maciau dar galvojau, nu kaip jie ten taip graziai lygiai auga. Dabar aisku biggrin.gif . Matyt kiekviena pavasari nurezia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 23 balandžio 2009 - 21:00
QUOTE(kerdara @ 2009 04 23, 10:14)
Labutis, neradau kur paklausti, tai nepykit jei ne i tema. Padovanojo vazonelyje is maxsimos bijuna Paeonia lactiflora ,,Sarah Bernhard''. Tai nezinau kada dabar ji nesti sodinti i lauka. Paguglinau, ale taip ir neradau info.
Sakau cia daug zinoviu, gal kas auginate.

tik įrašiau į google ir radau info. Prašom pasiskaityt wink.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 04 23, 13:30)
Kodel zagrenis siukslina?

šiukšlina lygai tiek pat, kiek ir visi lapus metantys medžiai ar krūmai. Nepatinka, belieka plastmasėm kiemą apsikaišyt bigsmile.gif

QUOTE(Mamulka123 @ 2009 04 23, 13:53)
O gal salnu irgi bijo?

taip smile.gif

Akis vis užkliūva už migdolų sėklų, bet nesirįžtu pirkt. Labai būna liūdna kai kas nors neišdygsta.

gal tik žinių trūkumas, šiaip turėtų dygti wink.gif

P.S. nurėžiu kaimynų žagrenius iš savo kiemo pusės - ant pačios ribos auga. Nekrutinčiau jų, jei būtų šakos kiek aukščiau, vis įsiveliu, o bet tačiau tik dėl tokių mažų smulkmenų vertės nepraranda bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 23 balandžio 2009 - 21:04
QUOTE(dista @ 2009 04 23, 21:25)
Tina*, tai kaip ten su tuo platanu?  ax.gif

Aš rudenį žagrenius du išsikasiau nuo lopšelio-darželio tvoros (ta prasme jau už darželio teritorijos..  blush2.gif )... Ėjom sutemus vakare su vyru kasti  doh.gif Labai jau jų užsimaniau, kai pamačiau kokie gražūs būna rudenį  wub.gif  Praeitą savaitgalį apžiūrėjau - tai vienas pačiam viršuj lygtais jau kažką ir leido, o kitas tai dar jokių gyvybės ženklų nerodė. O dėl genėjimo - tai klausiau tokios moteriškės, kuri juo rudenį nukarpė ir paliko tik stiebą. Tai ji man atsakė, kad pavasarį jis atžels. Na, reiks stebėti tą atžėlimą...

Issikasei MEDZIUS? blink.gif blink.gif Ne moralizavimui sita tema, bet tai elemenatari vagyste. Ir tebunie as vienintele pasakysiu, kad karalius nuogas, bet nutylet negaliu.
Atsakyti