Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 43

QUOTE(rena @ 2009 05 04, 09:59)
Sveikutes, atejau isklausyti kritikos blush2.gif
user posted image

rena brangiausioji su savo groziais sugryzo oro_buckis.gif .
Ta akmeni , pati virsutini dolomita prie perkunropiu (kur smailia virsune i virsu) arba paguldyk, arba pabandyk i apacia nuleisti po didziuoju dolomitu siek tiek link puseles. Apacioje tarp perkunropiu gali smulku sliauziaka ikisti (siandien nei apie ka daugiau nesigalvoja, tik apie ciobreli - pvz. kilimini). Link didziojo dolomito gali kisti uolaskeliu, siloku.
http://botu07.bio.uu.....333 FRB37.jpg
http://www.foerderve...anbluemchen.jpg
paprastas aitrusis silokas tuscioms vietoms uzpildyti (kol ka norima isigysi). Jo manau gali pasirauti bet kur (tik zeme jam turi buti labai labai prasta) :
http://www.uniqplant.../Sedum_acre.jpg

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 04, 10:13)
prašau, priminkite, kas žinote - rodžersijos lapai rudi būna kai ji pavėsyje auga ar atvirkščiai? Pagal mane kuo daugiau saulės ji gauna, tuo lapai žalesni, bet jau susipainiojau  ax.gif

buna net laaabai zalios.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2009 05 04, 10:59)
Sveikutes, atejau isklausyti kritikos blush2.gif
nes jau fantazija man atsoko ir nebezinau nei kur ka kisti tongue.gif

gelynas
user posted image

o cia ant tos "meskos"- kalno issibujojusios perkunropes ax.gif
user posted image

Nepatinka man skalda ir kruvos akmenu, bet antra foto labai labai grazi wub.gif. Taip naturaliai atrodo thumbup.gif , o dar jeigu ciobreliai ten kvepetu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 05 04, 10:44)
perdžiuvus dirva, sulaisyt reiktų - tuomet tikrai lengviau dirbt wink.gif
bet gi galima dabar apželdinti pačią pakrantę  4u.gif

drinks_cheers.gif aš taip ir sugalvojau,tai reiks kurią dieną pasidarbuot vėl biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(nuosirdi @ 2009 05 04, 10:47)
Patikėk, ir pas mane kaip akmuo,

tikiu,biški kažkaip susivėlinom mes šiemet su tais kasimais doh.gif
Papildyta:
4u.gif merginos gal galit pasakyti,kas čia ax.gif
gal kenis ax.gif čia iš maximos kur spygliuočių mixas buvo ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 04, 08:40)
kokios grazios tos purienos... kaip noreciau pas rokoko i svecius  . Ir dar noreciau del bordines pinavijos, ir del tradeskantes, ir del pentiniu i svecius ...

nu tai prasom 4u.gif 4u.gif
pentiniai siemet jau isdalinti, o tie, kurie persodinti - gerai pasale, ypac balti verysad.gif [visa savaite buvo minus 5 po persodinimo] - tai kitamet zinosiu, kiek to gerio bus.
tradeskantes labai jau maziuka galeciau, nes irgi - ir rudeni, ir dar dabar isdalineta..
ir del pinavijos neturiu pazadu, nes rudeni pernai Jolaxus normaliai nepavyko atskelt - nedidelis dar prie pagrindo keras...
purienu tai prasom! biggrin.gif
ar neatbaidziau, vis dar nori i svecius? mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(paukstele @ 2009 05 04, 09:32)
O aš turiu tokią problemėlę: iškasė prūdą (didžiulįįįįįįįįį), norisi po truputį jį greičiau apželdinti. \

pakrantems: gaures [wilsono ir dantytoji], geltonasis vilkdalgis, andersono tradeskantes, taskuotosios silinges..

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 04, 10:13)
prašau, priminkite, kas žinote - rodžersijos lapai rudi būna kai ji pavėsyje auga ar atvirkščiai? Pagal mane kuo daugiau saulės ji gauna, tuo lapai žalesni, bet jau susipainiojau 

mano rudi kai zelia [dabar]. paskui zali.
siaip ju visokiu buna-ir bordiniu.

QUOTE(rukutukas @ 2009 05 04, 10:34)
O jei čiobrelį įsodinčiau į veją , palei šiltnamį , kažin , kaip žolė toj vietoj negalėtum pjaut , ar jį irgi galima pravaiuot su žoliapjove  bigsmile.gif , na mindžiot tai galima kiek žinau

mindziot ciobrelius galima sliauzianti ar ''mindoma'' [yra toks labai smulkus sliauziantis]
kitu gal nereikia mindziot 4u.gif
pravaziuosit zu zoliapjove,ir ciobrelio neturesit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 05 04, 11:51)
nu tai prasom 4u.gif  4u.gif
ar neatbaidziau,  vis dar nori i svecius? mirksiukas.gif  4u.gif

super taktika !
as tik po kokiu 3 metu... ne taip greitai, nebijok irnesakyk.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 04, 09:40)
pas jolaxus kaip visada  wub.gif ...
Kas cia per puodas, gal spyzinis  g.gif ?
Papildyta:

kokios grazios tos purienos... kaip noreciau pas rokoko i svecius  blush2.gif  biggrin.gif . Ir dar noreciau del bordines pinavijos, ir del tradeskantes, ir del pentiniu i svecius ...

o į svečius pas jolaxus irgi galima užsukti mirksiukas.gif maža kas kokioj pakampėj atsirastų ne vietoj padėta biggrin.gif
beje, tie puodai tikrai autentiški, progrobiau kokius 3 vnt. Labanoro girios vienkiemio pakrūmėse, nes vargšeliai jau iš pareigų buvo atleisti. Anyta buvo didžiai nustebusi, kai tokius rakandus, metų metais slapstytus pakrūmėse pradėjau namo tempti ir pareiškiau, kad į Vilnių vešiu thumbup.gif

QUOTE(inrinke @ 2009 05 04, 10:49)
Sveikos, SuperMamos. smile.gif
Noriu prisijungti prie jusu kompanijos. ax.gif Sumasciau pasidaryti alpinariuma-gelyna, na nezinau dar tiksliai kaip ivardinti, proceso metu isaiskes. mastau.gif Sioje srityje esu beveik naujoke, todel noreciau su jumis pasikonsultuoti, igyti praktikos. bigsmile.gif
Tikiuosi, geranoriskai mane priimsite i savo buri. flirt.gif

priimsim, tik nesistebėk, kad ko nieko konkretaus neparašai (neįdėjai fot, nepaklausei ką kaip pasodinti, kaip kažkurį kampą apželdinti ir pan.) čia visos taip įsibėgėję, kad lėkė ir pralėkė pro šalį su savo kalbom kalbelėm smile.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 05 04, 12:51)
ir del pinavijos neturiu pazadu,  nes rudeni pernai Jolaxus normaliai nepavyko atskelt - nedidelis dar prie pagrindo keras...

rokoko, tavo bijūnas įsikabino ir panašu gyvens - bent du kupsteliai želia thumbup.gif
tiesa, šiandien tavo pardėj prasisukau greituoju būdu, nes reikėjo substrato, tai kurgi daugiau važiuot biggrin.gif tik tavęs neieškojau, sakau kur čia trukdyt nuo darbų ax.gif Saulių tuo metu besisukinėjantį sutikau, pakalbinau ir apsisukus ant kulno išlėkiau su pora maišų žemių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 04, 12:31)
*o į svečius pas jolaxus irgi galima užsukti mirksiukas.gif maža kas kokioj pakampėj atsirastų ne vietoj padėta biggrin.gif
**beje, tie puodai tikrai autentiški, progrobiau kokius 3 vnt. Labanoro girios vienkiemio pakrūmėse, nes vargšeliai jau iš pareigų buvo atleisti. Anyta buvo didžiai nustebusi, kai tokius rakandus, metų metais slapstytus pakrūmėse pradėjau namo tempti ir pareiškiau, kad į Vilnių vešiu thumbup.gif

*nugi labai malonu aciuks.gif ...
krizes metu butu visai naudinga pasisveciuoti, bet va kad vis marsrutai ne tie biggrin.gif .

**I Vilniu tai dar nieko... as visus is mociutes susirinkus i Vokietija atsiveziau lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 05 04, 14:31)
priimsim, tik nesistebėk, kad ko nieko konkretaus neparašai (neįdėjai fot, nepaklausei ką kaip pasodinti, kaip kažkurį kampą apželdinti ir pan.) čia visos taip įsibėgėję, kad lėkė ir pralėkė pro šalį su savo kalbom kalbelėm smile.gif

Dekui, dekui. aciuks.gif As jau pamaniau, kad visos taip susibendrave, tai naujokei vietos nera. blush2.gif
Nieko nerasiau, nes pasikuklinau, nenoriu is karto patarimais ir klausimais uzversti. blush2.gif
Mano gelynelio sklypelis bus sode, jis ne pire tvoros, o koks metras nuo jos. Noriu vidury pastatyti pagrindini akcenta, o apie ji formuoti gelyneli. Nesumastau kokios formos jis graziausiai deretu: ar kaip "debeselis", ar kaip saule, ar ovalas, ar kazkokiu ornamentu pavidalu. mastau.gif Zodziu rimtai suku galva, neapsisprendziu, todel vis atidedu darbus. doh.gif Noriu patarimo, paskatinimo. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 05 04, 07:15)
Labai riebi gebene, sakyc.Grazu
Mano Mahonija visame grozyje

user posted image
[

va kaip tik zadejau klausti kas cia per gele, o pasiurodo visas krumas doh.gif savaitgali vaiksciojau su maze su vezimu tai apziurinejau kaimynu kiemus ir va man labaoi grazi pasirode, bet dar ten panasiau i gele, o ne i kruma, neuksta, tai net nufotkinau, sakiau paklausiu blush2.gif ale va dabar tai aisku pasidare, kad ten visas krumas, tai man netinka smile.gif

vida vca prakalbo apie aitruji siloka, nu as ji galvojau po heuchera sodint, sakau gal grazu butu violetine heuchera ir geltonas silokas g.gif kazi kaip toks derinys. O jis greurtai plinta? g.gif

nu ir dar gavau rododendra dovanu doh.gif apie ji nieko nezinau, asiku internete rasiu info daug, pasiskaitysiu, bet va idomu, jei as ji auginciau vazone-nu kur nori,m ten nunesi, nes sodint man nelabai yra kur g.gif turbut nieko but, juk dabar kai paziuri isvis viskas vazonuose auginama g.gif
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2009 05 04, 13:56)
Mano gelynelio sklypelis bus sode, jis ne pire tvoros, o koks metras nuo jos. Noriu vidury pastatyti pagrindini akcenta, o apie ji formuoti gelyneli. Nesumastau kokios formos jis graziausiai deretu: ar kaip "debeselis", ar kaip saule, ar ovalas, ar kazkokiu ornamentu pavidalu. mastau.gif Zodziu rimtai suku galva, neapsisprendziu, todel vis atidedu darbus. doh.gif Noriu patarimo, paskatinimo. blush2.gif

Formą sunku padiktuoti. Kad derėtų, reikia galvoti prie ko derini - prie jau esančių želdinių, kažką nori paryškinti, kažką užmaskuoti ir pan. Taip pat pagalvok, kaip tas gėlynėlis matysis iš kurios vietos. Pagrindinį reginį kurk į tą pusę, kur praleisi daugiausiai laiko, kad galėtum nuolat grožėtis savo kūriniu mirksiukas.gif Aišku nepamiršk, kaip tas gėlynas atrodys iš kitų pusių, kur irgi kažkieno žvilgsni gali užkliūti, tarkim gėlynas netoli įėjima, vadinasi gali jį matyti kiekvienas įžengianti pro vartelius arba pro šalį einantis žmogus. O augalai - dar viena tema, norint į ją gilintis, reikia žinoti koks dirvožemis, kiek ta vieta apšviesta, ar yra ten didelių medžių, šešėlių ir pan.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 05 04, 12:45)
O kam i veja ta ciobreli sodint? Tai juk dekoratyvinis augalas..

Na nelabai aiškiai parašiau , atsiprašau, veją išpjaučiau ax.gif 4u.gif tik kažin ar tiktų palei vieną šiltnamio kraštą ( šiltnamis stiklinis) gal labai jau įžeiščiau tą augaliuką , kad į tokią vietą pasodinau biggrin.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 05 04, 13:51)
mindziot ciobrelius galima sliauzianti ar ''mindoma'' [yra toks labai smulkus sliauziantis]
kitu gal nereikia mindziot 4u.gif
pravaziuosit zu zoliapjove,ir ciobrelio neturesit mirksiukas.gif

čia aš šliaužiantį , mindomą turėjau omeny ax.gif
unsure.gif greit mb su žoliapjove važiuos vingiais , kaip gramiuką padaręs , per mano augaliukus ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paukstele @ 2009 05 04, 10:32)

Gal kas žino (niekaip neprisikambinu) ar Šilutės raj. Inkakliuose R.Tamošauskienės gėlyne neprekiauja vandens augalais?

pernai maciau buvo vandens leliju,siemet nebuvau schmoll.gif
Atsakyti