Oi koks žiedelių grožis pas visas
O aš turiu tokią problemėlę: iškasė prūdą (didžiulįįįįįįįįį), norisi po truputį jį greičiau apželdinti. Tačiau su vandens augaliukais problema: vandens lelijų nebepardavinėja internetu pavėlavau, kitur nerandu.....maximoj Klaipėdoj mačiau kelis vandesn augalėlius, nu bet kaina didžiulė, o mano prūde jų net nesimatys.... Tai va pasiguodžiau
Gal kas žino (niekaip neprisikambinu) ar Šilutės raj. Inkakliuose R.Tamošauskienės gėlyne neprekiauja vandens augalais?
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 05 04, 10:26)
perdžiuvus dirva, sulaisyt reiktų - tuomet tikrai lengviau dirbt
QUOTE(paukstele @ 2009 05 04, 10:32)
<...>
O aš turiu tokią problemėlę: iškasė prūdą (didžiulįįįįįįįįį), norisi po truputį jį greičiau apželdinti. Tačiau su vandens augaliukais problema: vandens lelijų nebepardavinėja internetu pavėlavau, kitur nerandu.....maximoj Klaipėdoj mačiau kelis vandesn augalėlius, nu bet kaina didžiulė, o mano prūde jų net nesimatys.... Tai va pasiguodžiau
bet gi galima dabar apželdinti pačią pakrantę
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 05 04, 10:26)
kaip gražu žiūrėti į tokią išpurentą žemę aš vieną dieną daviaus prie savo lopinėlio kur planuoju gėlyną tai maniau,kad numirsiu žemė kaip akmuo,kol nugramdžiau viršutinę velėną jau sakiau eisiu per kaimą ieškodama traktoriaus,kad man ten viską suartų
pasiguodžiau
pasiguodžiau
Patikėk, ir pas mane kaip akmuo, vyras viršutinį sluoksnį sijojo per sietą ir vežė į gėlyną, nes irgi vien grumstai Dar turiu nupirkusi kelis maišus juodos žemės, kai ta truputį sukris, tai ant viršaus užpilsiu
Sveikos, SuperMamos.
Noriu prisijungti prie jusu kompanijos. Sumasciau pasidaryti alpinariuma-gelyna, na nezinau dar tiksliai kaip ivardinti, proceso metu isaiskes. Sioje srityje esu beveik naujoke, todel noreciau su jumis pasikonsultuoti, igyti praktikos.
Tikiuosi, geranoriskai mane priimsite i savo buri.
Noriu prisijungti prie jusu kompanijos. Sumasciau pasidaryti alpinariuma-gelyna, na nezinau dar tiksliai kaip ivardinti, proceso metu isaiskes. Sioje srityje esu beveik naujoke, todel noreciau su jumis pasikonsultuoti, igyti praktikos.
Tikiuosi, geranoriskai mane priimsite i savo buri.
Sveikutes, atejau isklausyti kritikos
nes jau fantazija man atsoko ir nebezinau nei kur ka kisti
gelynas
o cia ant tos "meskos"- kalno issibujojusios perkunropes
gelynas
prašau, priminkite, kas žinote - rodžersijos lapai rudi būna kai ji pavėsyje auga ar atvirkščiai? Pagal mane kuo daugiau saulės ji gauna, tuo lapai žalesni, bet jau susipainiojau
QUOTE(vida777 @ 2009 05 04, 09:40)
labai grazus augaliukai ir beje labai graziai susodinti . Kas tie zydintys krumeliai gelyno galuose ir tas kamieninis medelis (ne azalija) ?
Kad gelyna iskelet gal ir grazu, is foto sunku pasakyti, bet del akmenu, tai pasakyciau taip - akmenis reikia guldyti, o ne statyti . Paprastas pavyzdys - mesk akmeni ir paziurek, kaip jis naturaliai "guls" (niekada nestoves ant virsunes arba kampu). Taip pat maciau pas tave iremintas ir gelynas prie namo . Mano nuomone (kuri nebutinai turi sutapti su tavaja), ta akmenine vorele reiketu kuo greiciau apzeldinti, kad paslepti akmenu astrumus. Bet ne margai, kad ne isryskinti ja, o sujungti su gyvatvores zaluma (ziedu margumo uzteks priekyje). Kol kas i galva ateina tik ivairiu auksciu ir atspalviu ciobreliai, kaip paprastas, nereiklus kiliminis augalas .
Kad gelyna iskelet gal ir grazu, is foto sunku pasakyti, bet del akmenu, tai pasakyciau taip - akmenis reikia guldyti, o ne statyti . Paprastas pavyzdys - mesk akmeni ir paziurek, kaip jis naturaliai "guls" (niekada nestoves ant virsunes arba kampu). Taip pat maciau pas tave iremintas ir gelynas prie namo . Mano nuomone (kuri nebutinai turi sutapti su tavaja), ta akmenine vorele reiketu kuo greiciau apzeldinti, kad paslepti akmenu astrumus. Bet ne margai, kad ne isryskinti ja, o sujungti su gyvatvores zaluma (ziedu margumo uzteks priekyje). Kol kas i galva ateina tik ivairiu auksciu ir atspalviu ciobreliai, kaip paprastas, nereiklus kiliminis augalas .
Ačiū už visus patarimus, pasirodo nemažai vargo, kol padarai naują gėlyną...Akmenis dėliojo MB, bet manau dar augalų užsisodins ir jie taip tikrai nekris į akis, žiūrėsiu, kai jau augalai daug maž bus apsodinti...
Tos mėlynosios gėlytės tai paprastos neužmirštuolės, o tos ružavos irgi daugiametės, kaip varpeliai, pavadinimo neatsimenu
QUOTE(nuosirdi @ 2009 05 03, 20:02)
Gal jau atsibodau su savo gėlynu, vakar pabaigėm juodą darbą ir jau padarėm kontūrus, dabar dar augalų didesnių planuoju sodint kur palikta vietos
kai baigsit jaučiu bus labai gražuuu nes man jau ir dabar
QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 03, 23:40)
prikaišiok "kiauravazoniuose" pasodintų pavasarinių svogūninių. Nužydėjusias jas galėsi su visais vazoniukais iškelti kur į patvorį Svogūninės kaip tik baigs žydėti iki rožių žydėjimo
Ačiukas didelis dėl vazonų idėjos
QUOTE(rokoko @ 2009 05 04, 02:12)
nes visai kitoks pas mane gelynas, ''kaimas''..
dar vyksta eksperimentai salia :
matyti desinej mano katalogines pradejusios jau vysti purienos http://i262.photobuc...eofDSCF1544.jpg , uz ju ikasta pertvara [sulaikyti dregme] ir pasodinta levanda [dabar zelia drastiskai nugenetas kupstelis] ir ciobrelis - abu pilkalapiai, ir jei man patiks, tik pastarieji augaliukai bus prikaisioti tarp roziu ateity.
Ar aisku?
Na pas jus čia visas gėlynėlis , kuriame žydi ir nužydi kėkvienas augalėlis paeiliui , pagal sezoną
Na , man gražu akmuo ir dar tos ryškios geltonos gėlės
na nesakysiu , kad viskas aišku , nesu tokia jau žinovė , nelabai įsivaizduoju kaip kiti augaliukai žydi , bet tikiu , kad gražiai
O jei čiobrelį įsodinčiau į veją , palei šiltnamį , kažin , kaip žolė toj vietoj negalėtum pjaut , ar jį irgi galima pravaiuot su žoliapjove , na mindžiot tai galima kiek žinau
QUOTE(rukutukas @ 2009 05 04, 11:34)
O jei čiobrelį įsodinčiau į veją , palei šiltnamį , kažin , kaip žolė toj vietoj negalėtum pjaut , ar jį irgi galima pravaiuot su žoliapjove , na mindžiot tai galima kiek žinau
O kam i veja ta ciobreli sodint? Tai juk dekoratyvinis augalas..
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2009 05 04, 10:59)
Sveikutes, atejau isklausyti kritikos
gelynas
gelynas
Man pas tave gelyne truksta grupavimo. Visi augaleliai pavieniu ismetyti. Suprantu, kad palikai tarpus ju pletimuisi, bet na vien augalu pletimuisi tie tarpai per dideli.
QUOTE(fazanas @ 2009 05 01, 11:13)
http://s565.photobuc...s/ss98/fazanas/
Bandžiau, bandžiau žaisti su nuotraukomis ir kažkas gavosi, tik nežinau ar jūs matysite.
Kaip jums atrodo mano vėja ne per reta, ji pernai sėta. Maniškis ramina, kad pradėjus pjauti viskas susitvarkys. Ar jis teisus?
Bandžiau, bandžiau žaisti su nuotraukomis ir kažkas gavosi, tik nežinau ar jūs matysite.
Kaip jums atrodo mano vėja ne per reta, ji pernai sėta. Maniškis ramina, kad pradėjus pjauti viskas susitvarkys. Ar jis teisus?
retoka, jei pabandykit po gero lietaus supurenti pavirsiu ir atseti papildomai
QUOTE(sobieska @ 2009 05 04, 10:23)
Mano magnolija Suzan, tik dabar pradejo mazycius lapelius skleist, tai manau gal dar ne viskas prarasta, paprasciausiai ji gali buti is velyvesniu veisles, kai tuo tarpu jau matet pas kitus kokie ziedai
O zydi ji pas tave? Pas mane tai pats zydejimo pikas. Nufotkinsiu
Knifofija, neatstoju su klausimais per visas temas Ko tas mano pirktinis eremuras "pastrigo" Va kaip atrodo:
[attachmentid=176311]
QUOTE(Vyckaju @ 2009 05 04, 12:49)
retoka, jei pabandykit po gero lietaus supurenti pavirsiu ir atseti papildomai
Ačiū už patarimą. Aš irgi taip manau, kad reta, tik vyras mane ramina. Dabar ten taip sausa, nes vieta visada saulėje būna, kad net žemė suskeldėjusi