Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 43

QUOTE(kasiopeja @ 2009 05 03, 21:32)
ačiū, pradžiuginai  bigsmile.gif
o taviškis nebūna pavasarį bordinis? Iš mamos dar parsigabenau panašų baltais pakraštėliais, bet ne karpytais. Ir gerokai smulkesnį. Jis pavasarį buvo bordinis... bet gal todėl, kad auga pavėsį  g.gif

Dabar prisiminiau šliaužiantį nešieninį augalą, kurio nematau tavo sąraše ir kuris man patinka - vaisgina  4u.gif

Čia nuo šalčio jie įgauna bordo atspalvį. Ko gero pas tave Arabis ferdinandi couburgi variegata.

Čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 03 gegužės 2009 - 21:42
QUOTE(Knifofija @ 2009 05 03, 19:41)
Čia nuo šalčio jie įgauna bordo atspalvį. Ko gero pas tave Arabis ferdinandi couburgi variegata.

Čia

gali būti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2009 05 02, 09:29)
Rasa32, turiu klausimuka blush2.gif Gerai neiziurejau, kokie ten pas Jus akmenukai? ir gal pasakytumete kur juos isigijote? Aciu 4u.gif

Tu akmenuku mazmeninej prekyboj kaip ir ner,jei neklystu g.gif MB dirba statybinej firmoj, jie perka tuos akmenukus dideliais kiekiais,mala juos ir daro betona.Siaip tikrai labai tinka aplinkai papuosti.
Atsakyti
QUOTE(rukutukas @ 2009 05 03, 16:39)
bigsmile.gif lauksiu foto  4u.gif tai ir aš norėjau  kažką pakaišiot prie rožyčių, kol jos dar nesuvešėjo , bet nelabai kas gavosi

tikrai nebusiu pavyzdziu schmoll.gif
nes visai kitoks pas mane gelynas, ''kaimas''..
pas jus ta roziu juosta reprezentacine-puosni, o pas mane tiesiog triju roziu kompanija gelyno sone palei akmenini taka i darza.

rozes nugenetos smarkiai, bet gal iziuresit tris krumelius nelygioj eilej : kairej bordo lapukais [jie tokie islieka per sezona], centre trumpi stagariukai hibridines, desinej ilgesni stagarai krumines rozes.
user posted image
tarp roziu - velyviu kupstai, trys keratavio cesnakai, kvapioji naslaite alba baltai zydi, kelia pumpurus ziognages kupsteliai - po savaites zydes ugnine sp. kartu su balta naslaite.
prieky palei akmenu taka ''isklota'' vandens nutekejimo [is lauko ciaupo] linija sliauzianciu ciobreliu [zalia] ir sl.silinge [geltona]
kai rozes zydes, velyviu visai nebebus, isliks zemas lapuku kilimas [naslaites ir viszales ziognages] su keliais 25cm [planuoju] puosniais keratavio lapu violet apacia kupstais.
rudeniui: kai roziu praktiskai katino asaros ziedeliu - foto virs centrines rozes matyti sluotelinio fliokso kupstas - jo zydejimas genejimu nekeliamas rudeniop, ir nebus cia nuobodu.

o dabar kontekstas - siek tiek uzgriebiu daugiau gelyno: http://i262.photobuc...eofDSCF1543.jpg
aprasytas auksciau ''rozynelis'' remiasi i bijunu siena [dabar tik zelia ivairiaspalve lapija], tarp kuriu pavasari [dabar zydi] didz. margutes, vasara davido lelijos, fone sumedeje vijokline hortenzija ir vijokl. roze keliu metru aukscio ir tt.

dar vyksta eksperimentai salia lotuliukas.gif :
matyti desinej mano katalogines pradejusios jau vysti purienos http://i262.photobuc...eofDSCF1544.jpg , uz ju ikasta pertvara [sulaikyti dregme] ir pasodinta levanda [dabar zelia drastiskai nugenetas kupstelis] ir ciobrelis - abu pilkalapiai, ir jei man patiks, tik pastarieji augaliukai bus prikaisioti tarp roziu ateity.

Ar aisku? lotuliukas.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 03, 18:26)
ar dar kas nors iš šių yra "šieniniai" ar kitaip prasilenkiantys su dekoratyvumu:
šilagėlės, liūtpėdės, vaistučiai, vilnotosios notros, gludai, misūrinės nakvišos, geltoni linai 'Compactum', garganiniai katilėliai, karpatiniai katilėliai, uolaskėlės, gvaizdės, šiliniai gvazdikai, žydrieji gvazdikai, sauleniai, lelijos, viendienės, sibiriniai vilkdalgiai, vingiorykštinės kraujažolės, narcizai, liatriai, rūdgrūdėlės, laumenės, žydrės, katpėdėlės.

gvaizdes pavasari klaikiai nuruduoja pries leisdamos naujus lapus -- bet tada daug kas ruda,ir netragiska kazkaip.
leliju nuzydeje stagarai siaubingi, bet pakenti, ir viskas...
Atsakyti
kažkada kažkam buvo įdomu gebenėm apaugintas stulpas.
mano anytos gebene užaugęs nukirsto vaismedžio kamienas
user posted image
čia iš toliau
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 05 04, 08:05)
kažkada kažkam buvo įdomu gebenėm apaugintas stulpas.
mano anytos gebene užaugęs nukirsto vaismedžio kamienas

Labai riebi gebene, sakyc.Grazu
Mano Mahonija visame grozyje

user posted image
Papildyta:
Ir tulpes "naujokes" biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
na štai ir aš savo tulpiukus mažylius parodysiu smile.gif

user posted image
Atsakyti
gražūs žiedeliai thumbup.gif
o mane šiandien jau amaras pasveikino. Pirmoji rožė žiedukus krauna, tai ir šitie bjaurybės tuoj prisistatė dry.gif
Atsakyti
QUOTE(nuosirdi @ 2009 05 03, 20:55)

labai grazus augaliukai ir beje labai graziai susodinti wub.gif . Kas tie zydintys krumeliai gelyno galuose ir tas kamieninis medelis (ne azalija) ?
Kad gelyna iskelet gal ir grazu, is foto sunku pasakyti, bet del akmenu, tai pasakyciau taip - akmenis reikia guldyti, o ne statyti schmoll.gif . Paprastas pavyzdys - mesk akmeni ir paziurek, kaip jis naturaliai "guls" (niekada nestoves ant virsunes arba kampu). Taip pat maciau pas tave iremintas ir gelynas prie namo ax.gif . Mano nuomone (kuri nebutinai turi sutapti su tavaja), ta akmenine vorele reiketu kuo greiciau apzeldinti, kad paslepti akmenu astrumus. Bet ne margai, kad ne isryskinti ja, o sujungti su gyvatvores zaluma (ziedu margumo uzteks priekyje). Kol kas i galva ateina tik ivairiu auksciu ir atspalviu ciobreliai, kaip paprastas, nereiklus kiliminis augalas g.gif .

QUOTE(sobieska @ 2009 05 04, 07:15)
Mano Mahonija visame grozyje

noreciau ir as tokio dydelio grozio... maniske stipriai apsalo verysad.gif . Myliu mahonijas wub.gif .

QUOTE(jolaxus @ 2009 05 04, 07:31)

pas jolaxus kaip visada wub.gif ...
Kas cia per puodas, gal spyzinis g.gif ?
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 05 04, 00:12)
matyti desinej mano katalogines pradejusios jau vysti purienos http://i262.photobuc...eofDSCF1544.jpg

kokios grazios tos purienos... kaip noreciau pas rokoko i svecius blush2.gif biggrin.gif . Ir dar noreciau del bordines pinavijos, ir del tradeskantes, ir del pentiniu i svecius ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 04 gegužės 2009 - 08:42
[quote=Spyglė,2009 05 03, 18:29]
wub.gif koks grožis wub.gif
[/quote]
Kokia graži magnolija, wub.gif labai norėčiau,bet vietos schmoll.gif nelabai yra g.gif
[/quote]

Sveikos, darbštuolės.
Norėjau paklausti tų, kas augina magnolijas. Pernai padovanojau draugei magnoliją, žaliavo ir viskas atrodė gerai.
Bet dabar, matau, kad pas kitas žydi, opas ją jokių gyvybės ženklų. Gal nušalo?? ar lapai vėlaiu pasirodo???
Ir norėjau paklasti, apie migdolą. Labai jau gražus medis, bet ar labai įnoringas ir atlaiko Lietuviškas žiemas.. g.gif
Dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alvijaxx @ 2009 05 04, 10:16)
Norėjau paklausti tų, kas augina magnolijas.

Mano magnolija Suzan, tik dabar pradejo mazycius lapelius skleist, tai manau gal dar ne viskas prarasta, paprasciausiai ji gali buti is velyvesniu veisles, kai tuo tarpu jau matet pas kitus kokie ziedai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nuosirdi @ 2009 05 03, 21:55)

4u.gif kaip gražu žiūrėti į tokią išpurentą žemę wub.gif aš vieną dieną daviaus prie savo lopinėlio kur planuoju gėlyną tai maniau,kad numirsiu doh.gif žemė kaip akmuo,kol nugramdžiau viršutinę velėną doh.gif jau sakiau eisiu per kaimą ieškodama traktoriaus,kad man ten viską suartų doh.gif
pasiguodžiau blush2.gif
Atsakyti