Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 43

PAVASARINIS KAMPELIS (3x4m, šiemet bus pakeistas parenkant augalus derinčius prie lazdyno):
hutčinzija, bitkrėslė, aubretė, uolinis laibenis, kaukazinis vaistutis...
user posted image user posted image user posted image
SUMEDEJUSIU "PIRMAS BLYNAS" (5x3m):
3 tujos 'Globosa', 1 balsvauogis sausmedis, 2 eglutės 'Daisy White', 1 eglutė 'Conica', 2 kadagiai 'Blue Star', 2 eglutės 'Nidiformis', 1 lanksva 'Golden Princess', 1 lanksva 'Magic Carpet', šliaužti paleistas damerio kaulenis...
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 02 gegužės 2009 - 18:34
QUOTE(Wolke @ 2009 05 02, 12:39)
ax.gif na akmenys rozyne lyg ir nelabai tinka,taviskiai nedideli issiples rozes -nebesimatys ju...o vietoj tu gelyciu labiau tiktu levandos,sitos gelytes prapuls po roziu krumais...kiek suprantu cia uolaskeles-tai alpinariumo augaliukas  mirksiukas.gif cia tik mano nuomone,gali ir nesutikt  mirksiukas.gif  4u.gif

Kai pirkau , žinojau , kad alpiunariumo gėlės blush2.gif Pernai labai gražiai atrodė rožės ir vienos , kiek skaičiau tai prie rožių nelabai ką ir priderinsi , teks palikti jas karaliauti vienas biggrin.gif ačiū tau labai mirksiukas.gif 4u.gif
QUOTE(smth1 @ 2009 05 02, 19:04)
Pritariu. Be to, rozes tresiamos ir gan intensyviai, o kiliminukams gimta vieta yra skurdi dirva. Kaip tai suderinsi?

unsure.gif nežinau , susodinau ir viskas ax.gif teks raut lauk rolleyes.gif dėkui 4u.gif
Papildyta:
Štai kaip atrodė pernai mano rožytės biggrin.gif user posted image
O kažin kas čia per augaliukai prie rožių , taip gražiai atrodo bigsmile.gif biggrin.gif user posted image
Atsakyti
Rukutuk, Tavo rožių kampelis mano akiai gražus be jokių "papildų" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 05 02, 17:04)
Pritariu. Be to, rozes tresiamos ir gan intensyviai, o kiliminukams gimta vieta yra skurdi dirva. Kaip tai suderinsi?

o kaip suderinti rozes ir levandas g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 02, 20:35)
Rukutuk, Tavo rožių kampelis mano akiai gražus be jokių "papildų"  thumbup.gif

Ot ačiūū laabai 4u.gif nors kažkas be liapsusų gavos biggrin.gif man irgi džiugino jos labai akis , tikiuosi ir šiemet bus tokios thumbup.gif Tik jos man tiek žydėjo , kažin ar aš jų nepertręšiau per daug , kad jos taip bujojo g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 02, 22:33)
o kaip suderinti rozes ir levandas  g.gif ?

Klausimas geras. Reiketu eksperimenta padaryt. Kas ten augina rozes su levandom?
Papildyta:
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 02, 19:35)
Rukutuk, Tavo rožių kampelis mano akiai gražus be jokių "papildų"  thumbup.gif

Prisidedu thumbup.gif
Atsakyti
labas merginos 4u.gif

ieskau patarimo del krumo ale gyvatvores, reikia apsodinti tinklini patvori, prie kurio apsigyveno kaimyno suo, anksciau ten augo serbentai, agrastai, pukines vysnios, ir dabar del 'svaros" ir kvapo, kas imanoma, teko pernesti . bet vis tik tai ta dalis liko "negyvenama" per 2 metrus nuo tvoros.
Noretusi,kad jis butu tankus ( ir kad kvapo nepraleistu biggrin.gif ), atliktu ir apsaugine funkcija ir puosybine, nes pagrindinis vaizdas is kiemo, pakestu sausa zeme ir pietine puse, butu laisvai auganti gyvatvore, bet neplaciai kerojanti i ploti.
pati apsistojau ties pilkaja lanksva, bet kai pasiziuriu kokio dydzio jos isbujojusios, labai abejoju ar ir pakarpydama, privesiu ja iki norimo rezultato. o norisi lengvo, laisvos formos vaizdo ... doh.gif
busiu dekinga uz idejas biggrin.gif
Atsakyti
Yra paprastesnis variantas.. akmenine aklina tvora apie 1,20 m.. Nei kvapo nei vaizdo nepraleis..
Atsakyti
QUOTE(DRUGELIS DRAUGELIS @ 2009 05 02, 08:55)
Norėčiau paklausti jūsų patarimo blush2.gif Ar galima kolektyviniuose soduose patvorį apsisodinti vakarinėmis tujomis (norėtūsi šiek tiek pasislėpti nuo kaimynų akių ir tuo pačių užmaskuoti "tupyklą",kuri pastatyta šalia vaikų aikštelės vos 1,5 metro nuo tvoros),bet tuomet palei patvoty auginami jų gėlynai pusdienį lindėtų pavėsyje  doh.gif  Dabartinis tujų aukštis būtų apie 40cm,sodintume tarpais 40cm,tik va nežinau kokiu atstumu reikėtų sodinti nuo tvoros.Padėkit,labai lauksiu jūsų patarimo

nzn, kaip laikosi istatymu kiti, mes tai nelabai blush2.gif
tujas sodinti viena nuo kitos 80cm i eile, o nuo tvoros maziausiai pusmetri, geriau irgi 80cm.

QUOTE(rukutukas @ 2009 05 02, 09:13)
O su tuo įrankiu galėčiau net samanas iškrapštyt iš trinkelių tarpų  thumbup.gif net nežinojau , kad toks yra , aš su peiliu vargau kiek  , dėl samanų

mano trinkeles tokios pat, ir samanos tarpuose man visai grazu blush2.gif nebent jau visai islipa - bet tada per sausra sudziuva, ir siurksciu dideliu sepeciu ant koto nuosluoju kazkiek..
va, kaip mes paprastai ax.gif

tuos zemus augaliukus is rozyno ir pakaisiok prie spygliuociu 4u.gif

rozes jusu labai grazios wub.gif
ir labai solidziai atrodo be nieko -- tiktu tas pats kapu substratas 4u.gif
akmenys schmoll.gif

jei nufotkinsiu vakare - parodysiu, kas tarp manuju roziui auga [ziognage, velyviai, kvapiojio naslaite alba, keratavio cesnakas] - nors ir nesu patenkinta iki galo,bet vis nenuobodus vaizdas, kol sulauksiu tu roziu ziedu rolleyes.gif
o kai jos zydes, kiti augaliukai bus zema kukli zaluma.

QUOTE(vida777 @ 2009 05 02, 09:15)
rokoko, ar tavo gencijonas dar gyvas ? As savaji galutinai identifikavau - Gentiana acaulis! Jam reikia rugscios dirvos...

nieko nera is gencijono [ai, kazkaip jo negaila blush2.gif ], ir is to grazaus katilelio sliauziancio irgi nieko nera verysad.gif
ir is angelina siloko verysad.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 05 02, 18:07)
PAVASARINIS KAMPELIS (3x4m, šiemet bus pakeistas parenkant augalus derinčius prie lazdyno):
hutčinzija, bitkrėslė, aubretė, uolinis laibenis, kaukazinis vaistutis...
user posted image  user posted image  user posted image
SUMEDEJUSIU "PIRMAS BLYNAS" (5x3m):
3 tujos 'Globosa', 1 balsvauogis sausmedis, 2 eglutės 'Daisy White', 1 eglutė 'Conica', 2 kadagiai 'Blue Star', 2 eglutės 'Nidiformis', 1 lanksva 'Golden Princess', 1 lanksva 'Magic Carpet', šliaužti paleistas damerio kaulenis...
user posted image  user posted image

sumedejes kampas - geras, mano nuomone tik zeme negrazi - vel brukciau kapu substrata blush2.gif
o gelynelyje po aubreciu ir laibenio zydejimo bus menuo sieno.
Atsakyti
Su tuo "sieno" periodu vienas vargas. Reiktu turbut sudaryti sarasiuka ventinu augalu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rukutukas @ 2009 05 02, 16:17)
O kažin kas čia per augaliukai prie rožių , taip gražiai atrodo  bigsmile.gif  biggrin.gif user posted image

gelsvais lapukais- lanksva. melynai zydincio neiziuriu ax.gif
Atsakyti
O pas mane sode jau susiruošė žydėt triskiautis migdolas rolleyes.gif
Atsakyti
Pas draugus zydi Magnolija thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti