Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 43

QUOTE(jolaxus @ 2009 04 22, 17:10)
pas tave truputį kitaip sezonai juda, sunku pasakyti ar per anksti ar ne...
tačiau kita vertus, ar turi tikslą vietoj krokų kažką kitką sodinti, kad iškasinėjai? juk krokai ilgiau vienoj vietoj augdami dauginasi, žiedų tankėja ir tik gražėja tas plotelis su metais. Paprastai juos rekomenduoja sodinti tarp kažkokių daugiamečių, kurie krokų žydėjimo metu dar tik budinasi, o paskui paslepia nunykusių krokų tuštumas.

As taip supratau, kad jeigu neiskasiu dings margumas. Tokie violetiniai baltais dryzeliais buvo. O pasidaugino tikrai galingai, vietoj vieno po penkis kruvoj suaugusius radau. Motininis svogunas, tai jau sunykes. Vietoje ju lavanda mazyte pasodinau. Kitamet vistik noreciau juos matyt vejoj. Dabar stebiu kur labiausiai zole ismindoma, kad zinociau kur nesodint.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 22, 17:24)
jeigu nori ir gali laukti, kol issikels viszaliai is to plotelio (beje geltonspygle tuja jau savaime reikalauja saules), tai bandyk dabar eksperimentuoti viename lopinelyje, o veliau jau su kitu bus aiskiau ir paprasciau  4u.gif .

tai va as kaip tik noreciau laboiau eksperimentuot butent tam plotely kur spygliuociau, ten daugiauy tikimybes, kad augalai nenumirs, labiau matomas plotelis, o tada jau bandyziau kur hortenzioja doh.gif

tai anoj temoj rasiau, nesupykit, bet dar pasikartosiu, gal kam reiktu mano tujos ir kadagio, parduociau aisku pigiau nei koks medelynas, nes siuo metu neturiu kur perkelt, o labai noreciau (jau niezti nagai) sodint ir bandyt eksperimentuot su tuo ploteliu tongue.gif
va cia mano tuja ir tas kadagys matyt (tuja, maza, geltona, 'little boy", kadagys letai augantis, melyno atspalvio)
user posted image

o ka butu galima pasodint tokio sliauziancio gal po sita eglute
user posted image

ir va po situo kadagiu
user posted image
kairej pusej yra melsve, o va desinej ka...problema tame, kad ten darinejasi vartai ir auksto nieko negalima sodint, nes vartai nulauzys (matyti foto, iki kokio aukscio tie vartai, jie atsidaro iki pat kadagio), bet ten amzinai pribyra spygliu, kadagio apacia toki nuolikus norisi kazkaip kiek imanoma paslept, ka ten galeciau pasodint , ir priekyje jo nieko nera, yra tik kairej pusej prie tos betoniones sieneles melsve g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 22, 18:42)
tai anoj temoj rasiau, nesupykit, bet dar pasikartosiu, gal kam reiktu mano tujos ir kadagio, parduociau aisku pigiau nei koks medelynas, nes siuo metu neturiu kur perkelt

Minėjai, kad kiemas dar nesutvavkytas/neapsodintas iki galo, tad vietos kaip ir sočiai... Neskubėk atsikratyti tais augaliukais. Jei jau niekur kitur vietos nerandi gal pabandyk sudaryt kadagiui prie vartų draugiją (sunkiai iš foto įsivaizduoju augalų aukščius, lopinėlio dydį, tad sunku pasakyt, ar tiktų). Be to, jei jau ten perkelt tują su šliaužiančiu kadagiu, reiktų nupirkt dar vieną-dvi tokias tujas į tą plotelį prie vartelių, kad vienas "burbuliukas" nepasimestų. Plius keletas žiedų (vienos rūšies).

Ten kur buvo eglutė 'Conica', tiktų margalapio vaistučio kilimas.

Be to, visuose ploteliuose man atrodo, kad per mažai žemės, reiktų papildyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 22 balandžio 2009 - 18:26
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 22, 15:33)
a jau knygelas pavartei,kad parejai?

Ne, tuo tarpu prie rožės, tujos ir astrų miskantą pasodinau tongue.gif Einu dabar kitam gėlyno gale tą patį derinį atkartosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Perkeliu klausimus iš praėjusios temos, kad nepasimestų:
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 22, 12:40)
O dažnoj (ypač močiučių) sodyboj sutinkama hortenzija yra tiesiog šviesioji hortenzija ar jos veislė 'Annabelle'?

Vakar "Vilniaus žalumos" prekyvietėje mačiau šluotelinių hortenzijų 'Phantom' (40Lt), 'Vanille Fraise' (85Lt) - varvinau seilę, bet taip ir išėjau tuščiomis... O dabar jos man ramybės neduoda, nors tu ką. Gal matėt šitų veislių kur nors pigiau?

Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 22, 17:42)
o ka butu galima pasodint tokio sliauziancio gal po sita eglute
user posted image

ir va po situo kadagiu
user posted image
kairej pusej yra melsve, o va desinej ka...problema tame, kad ten darinejasi vartai ir auksto nieko negalima sodint, nes vartai nulauzys (matyti foto, iki kokio aukscio tie  vartai, jie atsidaro iki pat kadagio), bet ten amzinai pribyra spygliu, kadagio apacia toki nuolikus norisi kazkaip kiek imanoma paslept, ka ten galeciau pasodint , ir priekyje jo nieko nera, yra tik kairej pusej prie tos betoniones sieneles melsve g.gif

cia tokios pradines mintys butu _
prie conicos nesodinciau nieko, gal geriau ta ploteli uzpilti tokiais pat akmeneliais, kaip ir namo kampe, nes man asmeniskai graziau, kai conica auga kaip pavienis augalas.
kadagio nuplikusia apacia gal protingiau butu atidengti - visai nuskabyti sakeles nuo apacios ir palikti plika kamiena.
O gal ta melsvaspygli kadagi prie tujeles galetum perkelti priesais sita kadagi? Ar per mazai jam vietos?

Pamaciau dar smelio smilteles posta - koks grazuolis tas vaistutis wub.gif , tada po conica pilciau akmenelius, o i kairi kampa priekyje ikisciau maza vaistuti biggrin.gif (kad is akmeneliu beveik nesiskitu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 22 balandžio 2009 - 18:41
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 22, 18:19)
Minėjai, kad kiemas dar nesutvavkytas/neapsodintas iki galo, tad vietos kaip ir sočiai... Neskubėk atsikratyti tais augaliukais. Jei jau niekur kitur vietos nerandi gal pabandyk sudaryt kadagiui prie vartų draugiją (sunkiai iš foto įsivaizduoju augalų aukščius, lopinėlio dydį, tad sunku pasakyt, ar  tiktų). Be to, jei jau ten perkelt tują su šliaužiančiu kadagiu, reiktų nupirkt dar vieną-dvi tokias tujas į tą plotelį prie vartelių, kad vienas "burbuliukas" nepasimestų. Plius keletas žiedų (vienos rūšies).

Ten kur buvo eglutė 'Conica', tiktų margalapio vaistučio kilimas.

Be to, visuose ploteliuose man atrodo, kad per mažai žemės, reiktų papildyti.

nu bet dar greitai nesiruosiam susitvarkyt, nes ner uz ka, o biski ememes namo vidaus, o gi krize, tai ten kiti plotai matyt dar nelabai greit bus g.gif o tiek spygliuociu prisodiont tam kampe savo as nenoriu, nelabai vietos butu ir norisi man ne vien spygliuociu, bet ir kokiu spaltotu geliu g.gif
margalapi vaistuti turiu, bu galima pasodint ir matysim ar grazu thumbup.gif
o zemiu gal irt per mazai, bet ten sklypas zemyn eina, tai visad voiena sone maziau gaunas doh.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 04 22, 18:32)
cia tokios pradines mintys butu _
prie conicos nesodinciau nieko, gal geriau ta ploteli uzpilti tokiais pat akmeneliais, kaip ir namo kampe, nes man asmeniskai graziau, kai conica auga kaip pavienis augalas.
kadagio nuplikusia apacia gal protingiau butu atidengti - visai nuskabyti sakeles nuo apacios ir palikti plika kamiena.
O gal ta melsvaspygli kadagi prie tujeles galetum perkelti priesais sita kadagi? Ar per mazai jam vietos?

Pamaciau dar smelio smilteles posta - koks grazuolis tas vaistutis  wub.gif , tada po conica pilciau akmenelis, o i kairi kampa ikisciau maza vaistuti  biggrin.gif (kad is akmeneliu beveik nesiskitu).

nu kad negrazuy tas kadagys ir labai byra spygliai tai norisi,kad ne ant pievos kristiu, o i geles koias, nes badosi labai, vaikai kojas susibadyt. o del kadagio, tai cia mano mitis buvo jau praeitais metais g.gif vietos jam ten butu tikrai thumbup.gif gal taip ir padaryt reiks, ir kadagi panaudosiu, tik as galvijau gal kazkaip kadagiai taip negraziai ziuresis. nu kai iskasiu reiks pridet ir paziuret.

dekui labai, as viska zymiuosiu jau kartais ir pasimetu savo uzrasuose doh.gif
Atsakyti
Oi kaip aciu uz patarimus smile.gif kaip jus cia greitai viska "surikiavote" wub.gif

Rododendras jau patrestas, kitas tresimas numatytas po 2 sav. (kaip instrukcijoje trasu parasyta).

Eriku man irgi mazoka, tiesiog negavau daugiau nusipirkti... Kazkaip dar planavau virziu pritalpinti ir dar roziniu eriku prie rodedendro...

O del barbarisu, tai taip, as irgi kazka miglotai apie tai galvojau, bet niekaip negalejau minties isgryniniti

Viska nusikopijavau, bandysiu iki savaitgalio sudelioti, nusimato didysis augalu "perkraustymas".

Del roziu - mielu noru, man labai grazu, bet ten trinkeles... Tarp garazo ir duru pastatytas suoliukas (labai patogu ko nors laukti ar rankite pasideti kol duris rakinu). Teks pasitenkinti kiemu

O visuose balkoneliuose siemet auginsiu svyrancias paprastas raudonas pelargonijas. Pernai taip augo, buvo thumbup.gif ir dar ant laiptu buvau paistacius du didelius vazonus su levandomis... Isivaizduokit: sedi ant suoliuko, svajoji, kaip viska tvarkysi, o salia taip kvepia wub.gif

Gal dar patartumet: del rododendro ir pierio persodinimo tai kazkaip nepergyvenu (ju lyg ir mazos saknus?), o kaip su Mopsu? ji sodinau pernai... nepakenks?

ir dar: ar tiktu, jei prismaigstyciau kur ne kur smulkiu svoguniniu? As jas labai labai myliu

p.s. o astilbes tiktu i sita kompanija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurga577: 22 balandžio 2009 - 19:36
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 22, 17:33)
a jau knygelas pavartei,kad parejai?

Kadangi aš prapuolus darže, knygų neturiu kada skaityti, tai geriau net neišsižiosiu.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 04 22, 20:41)
Kadangi aš prapuolus darže, knygų neturiu kada skaityti, tai geriau net neišsižiosiu.

Knifofija,nabage,bitela tu musu darbcioji,taigi ne tave as sitaip erzinau...pasisnekam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 22, 20:33)
Oi kaip aciu uz patarimus smile.gif  kaip jus cia greitai viska "surikiavote"  wub.gif

Rododendras jau patrestas, kitas tresimas numatytas po 2 sav. (kaip instrukcijoje trasu parasyta).

Eriku man irgi mazoka, tiesiog negavau daugiau nusipirkti... Kazkaip dar planavau virziu pritalpinti ir dar roziniu eriku prie rodedendro...

O del barbarisu, tai taip, as irgi kazka miglotai apie tai galvojau, bet niekaip negalejau minties isgryniniti

Viska nusikopijavau, bandysiu iki savaitgalio sudelioti, nusimato didysis augalu "perkraustymas".

Del roziu - mielu noru, man labai grazu, bet ten trinkeles... Tarp garazo ir duru pastatytas suoliukas (labai patogu ko nors laukti ar rankite pasideti kol duris rakinu). Teks pasitenkinti kiemu

O visuose balkoneliuose siemet auginsiu svyrancias paprastas raudonas pelargonijas. Pernai taip augo, buvo  thumbup.gif ir dar ant laiptu buvau paistacius du didelius vazonus su levandomis... Isivaizduokit: sedi ant suoliuko, svajoji, kaip viska tvarkysi, o salia taip kvepia  wub.gif

Gal dar patartumet: del rododendro ir pierio persodinimo tai kazkaip nepergyvenu (ju lyg ir mazos saknus?), o kaip su Mopsu? ji sodinau pernai... nepakenks?

ir dar: ar tiktu, jei prismaigstyciau kur ne kur smulkiu svoguniniu? As jas labai labai myliu

p.s. o astilbes tiktu i sita kompanija?

astilbiu gal geriau cia nekisk,jos geriau biciuliaujas kompozicijoj su lapuociais ,o pusele manau gali persodint,tik gerai pries tai paliek ir su kuo didesniu zemes gabalu paimk-nu kad praktiskai nepajustu,dar gali duobej zeme su smulkiu mulcium pamaisyt ar su kokiu durpiu substratu-tikrai napabrokins spygliuotoji 4u.gif as kai augalus kilnoju,tai arba taip kaip aprasiau darau arba jei nubyra zemes,ilgasias kabancias saknis apkarpau,kad neuzlinktu naujoj duobej,

o kas daros uz namo-argi ten nera vietos rozem kiparisui ir platanui? Kiek pamenu,lyg Tina cia neseniai platanus dalino g.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 22, 09:46)
<...> o ne kazkoks augaliukas prie vartu...

a man ten išvis mažai vietos: arba medis - pavėsiui ir tuomet įtraukti pastarąjį, voljerą ir užbaigti "artimoj pievoj", arba mažytis gėlynėlis ( širdį labiau dėl šuns skauda cool.gif )
Atsakyti