Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 43

kasiopeja visa tai yra skonio reikalas... jeigu lyginti su maisu - vieni žmonės koldūnus valgo su grietine, o kiti su kečupu...

Jei tai būtų virtiniai, tai tikrai skonio reikalas.
Bet čia žmogus turi konkrečią problemą, kampelį prie voljero. Ir reikia, kad jam tas kampelis susilietų suvisu bendru vaizdu, per daug nelįstų į akis , nes šuns voljero jokiais dideliais krūmais neužmaskuosi ir galiausiai atitiktų žmogaus skonį. Jei man nepatinka uoliniai kadagiai , tai visai nebūtinai jie turi nepatikti Smith arba Linukei. O be to tinkamai parinkus jiems kaimynus jie tikrai gerai atrodo. Stengiuosi argumentuoti kodėl tinka ar netinka tas ar kitas augaliukas. Svarbiausia, kad tas augalėlis dirbtų savo darbą išryškintų privalumus ir užmaskuotų trūkumus. Ir jei tas augaliukas taip ir padaro, tai kokį Linukas pasirinks tai jau tik JOS skonis.
Man rašai tam ir galva ant pečių, kad atsirinktum , o pati patarinėji žmogui tokiam lygy , kad žinau tokį augaliuką. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 22, 15:22)
Kazi ar ne per anksti iskasiau krokus g.gif .Lapai jau isgule buvo.

pas tave truputį kitaip sezonai juda, sunku pasakyti ar per anksti ar ne...
tačiau kita vertus, ar turi tikslą vietoj krokų kažką kitką sodinti, kad iškasinėjai? juk krokai ilgiau vienoj vietoj augdami dauginasi, žiedų tankėja ir tik gražėja tas plotelis su metais. Paprastai juos rekomenduoja sodinti tarp kažkokių daugiamečių, kurie krokų žydėjimo metu dar tik budinasi, o paskui paslepia nunykusių krokų tuštumas.
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 22, 16:14)
Kaip gražu, ypač su eukaliptu  thumbup.gif

Planuojame sodinti plataną namie (man jis kažkaip panašus pasirodė šitoje foto į eukaliptą? g.gif ). Jis kaip ir didelis, bet genimas. O kokie augalai derintųsi prie jo pagal stilistiką?

Merginos, labai prasau, patarkite del stilistikos ax.gif

As vis taip bandau uzklausti per aplinkui...

Stai namo foto:

user posted image

Man labai istrigo zodziai, kad iejimas - tai vizitine. Tikrai, sventa teisybe. Nu ir visai pasimeciau. Priekis pas mus visai "betoninis" - daug daug pilku trinkeliu, ten link desines per 2 tvoros segmentus bus akmenukai (kad masinai butu kur apsisukti, nes kiemas labai labai mazas). Taip dareme, kad nebutu jau visai trinkelemis uzvarytas. nuo vartu kampo desinio nueina puslankiu iki namo sienos. Akmenukai bus ir prie pamato aplink visa nama, atitverti nuo vejos granitinemis pilksvomis trinkelemis.

O kaireje puseje jau klausiau jusu patarimo - ten kadagys uolinis, rododendras, pieris, pusis Mops ir dar prisodinau eriku dabar... Dabar klausimas - ar tinka??? blush2.gif

Tai pirmiausiai gal duokit patarima del stiliaus, nes nelabai juose gaudausi. Suprantu, kas yra "japoniskas" ar "akmenu" sodas, o kaip su kitais? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 22, 13:26)
kasiopeja      visa tai yra skonio reikalas... jeigu lyginti su maisu - vieni žmonės koldūnus valgo su grietine, o kiti su kečupu... 

Jei tai būtų virtiniai, tai tikrai skonio reikalas.
Bet čia žmogus turi konkrečią problemą, kampelį prie voljero. Ir reikia, kad jam tas kampelis susilietų suvisu bendru vaizdu, per daug nelįstų į akis , nes šuns voljero jokiais dideliais krūmais neužmaskuosi ir galiausiai atitiktų žmogaus skonį. Jei man nepatinka uoliniai kadagiai , tai visai nebūtinai jie turi nepatikti Smith arba Linukei. O be to tinkamai parinkus jiems kaimynus jie tikrai gerai atrodo. Stengiuosi argumentuoti kodėl tinka ar netinka tas ar kitas augaliukas. Svarbiausia, kad tas augalėlis dirbtų savo darbą išryškintų privalumus ir užmaskuotų trūkumus. Ir jei tas augaliukas taip ir padaro, tai kokį Linukas pasirinks tai jau tik JOS skonis.
Man rašai tam ir galva ant pečių, kad atsirinktum , o pati patarinėji žmogui tokiam lygy , kad žinau tokį augaliuką.  rolleyes.gif

Savo vietą supratau... išeinu knygų skaityti... hi.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 22, 17:27)
Merginos, labai prasau, patarkite del stilistikos  ax.gif

As vis taip bandau uzklausti per aplinkui...

Stai namo foto:

user posted image

Man labai istrigo zodziai, kad iejimas - tai vizitine. Tikrai, sventa teisybe. Nu ir visai pasimeciau. Priekis pas mus visai "betoninis" - daug daug pilku trinkeliu, ten link desines per 2 tvoros segmentus bus akmenukai (kad masinai butu kur apsisukti, nes kiemas labai labai mazas). Taip dareme, kad nebutu jau visai trinkelemis uzvarytas. nuo vartu kampo desinio nueina puslankiu iki namo sienos. Akmenukai bus ir prie pamato aplink visa nama, atitverti nuo vejos granitinemis pilksvomis trinkelemis.

O kaireje puseje jau klausiau jusu patarimo - ten kadagys uolinis, rododendras, pieris, pusis Mops ir dar prisodinau eriku dabar... Dabar klausimas - ar tinka??? blush2.gif

Tai pirmiausiai gal duokit patarima del stiliaus, nes nelabai juose gaudausi. Suprantu, kas yra "japoniskas" ar "akmenu" sodas, o kaip su kitais? 4u.gif

tavo stiliu pavadinsim spurginiu 4u.gif
o jei rimtai-tai pagal sarasiuka augalai tarpusavyje tinka.Svarbiausia ju grupeje issirinkti pagrindini ir pagal ji viska formuoti.Tik gal pieriu ar rododendru pasodink daugiau,kad nebutu daug ivairiu ir po viena,kazkuriu padaryk grupele-neskaitant eriku.Dar gal ivesk kazka su bordo ar geltonais,margais lapais,kad nebutu nuobodi zalia mase,kai rododendrai nuzydes.Is japonisko sodo pasiskolink detales,kad ir akmenu pakomponavima,o siaip tai tavo jaukus namukas man labiau paneseja i vidurzemio juros pakranciu wub.gif
terakotiniai vazonai,kuriu grupe su augaliukais gali statyti prie iejimo ant trinkeliu.
prasosi roziu pulko,kokio vijoklio vardu camsis ,pasiskaityk cia http://www.bhg.com/b...89707784144.xml

Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 22, 17:44)
Savo vietą supratau... išeinu knygų skaityti...  hi.gif

ir as kartu
angel_sadangel.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 22 balandžio 2009 - 16:59
Aciu Rozamunda uz pasiulymus smile.gif

Cia tas priekis:

user posted image

Tai va, kad mums tas pietietiskas prie sirdies... Kaip jau kazkus esu uzklaususi, vyras labai nori platano ir kiparisu...

Nu zodziu. Bet esme ta, kad juk priekis visada labiausiai matomas, ir jis visus metus t.b. grazus, reprezentatyvus. Todel ir sodinau viszalius, bet gal pjaunasi su namo stiliumi? Gal reikia ka tasiyti (iskelti/ ikelti)??? ax.gif Vietos kaip ir mazai, labai visko neprisigalvosi... g.gif
Papildyta:
Cia is kitos puses:

user posted image

g.gif

Ka manot?
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 22, 18:00)
Aciu Rozamunda uz pasiulymus smile.gif

Cia tas priekis:

user posted image

Tai va, kad mums tas pietietiskas prie sirdies... Kaip jau kazkus esu uzklaususi, vyras labai nori platano ir kiparisu...

Nu zodziu. Bet esme ta, kad juk priekis visada labiausiai matomas, ir jis visus metus t.b. grazus, reprezentatyvus. Todel ir sodinau viszalius, bet gal pjaunasi su namo stiliumi? Gal reikia ka tasiyti (iskelti/ ikelti)??? ax.gif Vietos kaip ir mazai, labai visko neprisigalvosi... g.gif
Papildyta:
Cia is kitos puses:

user posted image

g.gif

Ka manot?

viskas cia gerai,tik

as erikas patraukciau i prieki,prie trinkeliu,arba visas pulku susodinciau palei kadagi.,salia pieriu,kaip debeseli. O tada Mopsa siek tiek perkelciau toliau nuo kadagio ir tvoros,nes jis pasiples,mazdaug per vidury ,ties tuo susiaurejimu,uz jo,ties stulpu raugerskis bordo( turi nusipirkti mirksiukas.gif ).Pieriai turi buti 3 toj vietoj,susodinti netvarkingai kadagio prieky.
dar sioj draugijoj gerai ziuretusi dar 1-2raugerskiai bordo ,va juos gali labiau prie tvoros priplot vienas ju gali but salia pieriiu,prie tvoros.,kitas visai gale ,kampe prie rododendro-butu labai grazu,kai jis( raugerskis) pauges nulenks savo sakeles ant trinkeliu krasto.

prie rododendro tikrai sodinciau jam broliu ir draugu- ar azaliju ( gali sodinti mazutes MARUSHKA,zydi ryskiai raudonai,kokias 3-5, pati rododendra irgi atitraukciau nuo tvoros (ten kur dabar vidurine ruzava erika bigsmile.gif )
ir gerai patresciau,nes matos,kad jam vitaminu trukumas rolleyes.gif ,
azalijos mazutes 3 prie rododendro ir kampinio raugerskio,kitos 2 kito rododendro pusej,beveik mopso prieky.

Auksciausi augalai turi buti prie tvoros,ir zemet priekinio plano link.

Vietos cia uztektinai,nebijok padaugint,kazkaip mes megstam :pirst viena pirst kita ir raudam-oi nesiziuri...O kai pasidairai po pasauly,tai sezono metu tarp augalu neturi but tuscios vietos-ten kur palikta plestis daugiameciam,reik sodint grupes dvimeciu ar vienmeciu. zodziu turi but veslu ir bagota wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 22 balandžio 2009 - 17:32
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 22, 07:54)
aga, as jau supratau, kad reikia kazkaip kad tuos plotelius kazkas jungtu g.gif  ...

jeigu nori ir gali laukti, kol issikels viszaliai is to plotelio (beje geltonspygle tuja jau savaime reikalauja saules), tai bandyk dabar eksperimentuoti viename lopinelyje, o veliau jau su kitu bus aiskiau ir paprasciau 4u.gif .

QUOTE(Neri29 @ 2009 04 22, 08:08)
Yra toks kampas tvoros (Kaireje puseje dar bus varteliai); ir niekaip nesumastau ka ten pasodinus.
user posted image

mano manymu prie tokios aukstos tvoros tavo isvardinti augaleliai prapuls... Jeigu nori gelynelio tame kampe, tada prie ju reiketu kazkokio aukstesnio ir masyvesnio medelio/krumelio. Gluosniui reikia saules, o be to, jie dazniausiai buna neauksti, ir gluosnio vainikas gelsvame tvoros fone nelabai isrysketu. Jei negaila butu tvoros, pasiulyciau laipiojancia hortenzija kampui uzpildyti - graziai zydi ir kvepia (pas mane jau ziedai sukrauti ax.gif ). Auginti galima tiek vertikaliai, tiek horizontaliai (be atramu). Galima geneti, nes ziedus krauna ant pirmameciu ugliu.
http://www.fassadeng...erhortensie.htm

Papildyta:
QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 22, 17:00)

bent jau man, tai kadagys prie namo stiliaus labai tinka... bordo virziai tamsiame mulciuje neisryskeja, juos gal geriau i pirma puslanki prie kadagio, prie pat pilku trinkeliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 22 balandžio 2009 - 17:29
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 22, 09:43)
Tik negaliu susilaikyti nepakomentavusi - kadangi pas kaimyna balta vijokline, tavo vietoj as sodinciau jai kontrastines spalvas - raudona, violetine  ax.gif  nes dabar balta su balta susilieja ir taviskiu nebesimato  unsure.gif

gali buti tongue.gif kai sodinau, tai nezinojau kokia spalva zydes ta roze ir aplamai ja kaimynas vis zada isnaikint. siaip grazu, bet ji zydi trumpai ir baisiai gausiai ziedlapius barsto mano pusen.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 04 22, 15:25)
gali buti  tongue.gif kai sodinau, tai nezinojau kokia spalva zydes ta roze ir aplamai ja kaimynas vis zada isnaikint. siaip grazu, bet ji zydi trumpai ir baisiai gausiai ziedlapius barsto mano pusen.

Tada viskas aišku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 22, 18:28)
Tada viskas aišku  4u.gif

a jau knygelas pavartei,kad parejai?
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 22, 18:00)

Mano akiai pernelyg tvarkingai lanku išrikiuotos erikos. Gal bandyti daryt atsikartojimus išdėstant grupeles (po kelis augalus jei smulkūs ir po vieną jei stambesni) smailaus trikampio principu: grupelės išdėstomos įsivaizduojamo smailaus trikampio viršūnėse.

Ir kaip minėjo Rozamunda, galima būtų pasodint daugiau rododendrų, pjerių. Kol kas tuštoka. Maža atsikartojančių elementų.

O Tavo namukas dėl savo žemo ūgio ir kaltinių lovelių ant langų man dvelkia romantika. Kažkaip įsivaizduoju tarp poros matomų langų ir tarp garažo bei įėjimo durų bekopiančias raudonas vijoklines rožes... Ir kiemą paskendusį žieduose...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 22 balandžio 2009 - 17:40