QUOTE(nuosirdi @ 2009 04 26, 10:31)
pradėjom tik dėl vaizdo dėlioti akmenis...ir kazkaip man visai nepatiko...
pati priekinė linija padarius ją tolydesnę ir pratęsus ligi pat pušelės mano akimis gana neblogai žiūrėtųsi. Ir gale kontūras nereikalingas - alpinariumas gali būti ligi pat tvoros. Tik jokiais būdais nedėliočiau akmenų vorelės, bet apie tai kątik pasisakė jau ne viena forumietė. Žemė, kur ne kur didesnis akmuo - vat ir visa priekinė linija.
QUOTE(smth1 @ 2009 04 26, 12:59)
Ir tik paciam gale, kai susistatysit nusipirktus ar uzsidaigintus augalus, pernesiosit is vienos i kita vieta po 15 kartu:) , tada jau galvoti kur koki akmenuka ikasti, kad jis organiskai isispaisytu:)
o aš šitoj vietoj kitos nuomonės - pirma akmenys, tada augalai. Stambiausi akmenys dėliojami kalniuko apačioje, paskui kylama aukštyn. Dėčiau tik stambius akmenis, ne mažesnius kaip krepšinio kamuolys ir keliskart stambesnius. O paskui jau stambūs augalai ir t.t. kaip kad rašyta. O čia schematiški paveiksliukai akmenų grupavimui. Dar esu mačiusi kažkur paveiksliuką, kaip turi atrodyti 2-3 akmenys grupelėje (toks kaip trikampis gaunas jungiant jų viršūnes, gaila, kad nuorodos jokios neturiu tam...).
QUOTE(dista @ 2009 04 26, 22:08)
Aš šį savaitgalį padirbėjau su alpinariumu - gal turėsite kokių komentarų, pastabų, kaip būtų galima patobulinti šį mano meno kūrinį
jolaxus jau labai gerai viską susakė, realiai ne taip turi atrodyti alpinariumas. Dabar tas kalniukas kaip spuogas... Ir dar toks mažuliukas - pasimes aplinkoj.
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 26, 23:02)
nu su maze kazka nuveikt sudetinga
iskeliau tuja ir kadagi, nelabai radau jiems vietos
iskeliau tuja ir kadagi, nelabai radau jiems vietos
Aš įsivaizdavau, kad iškapstysi visą tą aprėmintą borteliais plotą ir tas šliaužiantis kadagys bus priekyje ir šiek tiek į vieną kurį šoną nuo didžiojo kadagio. O su vaiku galima nuveikti daug daugiau, nei dirbant ir prieinant tik savaitgaliais - dirbasi lėčiau, bet užtat kiek laiko... Juk visvien lauke kasdien su vaiku kokias 4-6 val. prabūni (ne žiemos metu).