Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 43

QUOTE(smth1 @ 2009 04 26, 12:59)
Aciu 4u.gif
Papildyta:
As nesakau nieko apie apvada:) Tik, kad sunku pasakyt ar tiks sitie akmenys ar ne:)

Patarimas visoms alpinariumu darytojoms ir ne tik:
Nuvaziuokit i Kauno zoologijos soda. Tikrai yra puikiu ideju ne tik alpinariumui (demesio vertas, esantis salia bezdzioneliu aptvaro), bet ir pavesingoms vietoms, ir kaip kokie augalai atrodo suauge paziuret. Daug zydinciu pavasariniu geliu..grazu:)
Antras patarimas:
Jei formuosit 'kalneli', tai pradeti nuo reljefo formavimo, ne nuo akmeninio aptvarelio. Supilti ji nestatu, kad jis atrodytu naturaliai susiformaves, o ne isauges kaip spuogas biggrin.gif
Tada issirinkti pagrindinius augalus- pvz zemaugius lapuocius ir spygliuocius krumus. Jie bus akcentai- taigi pakankamai dekoratyvus turi buti. Galvoti kaip jie keisis skirtingu metu laiku- jei lapuociai, tai galvoti apie tai, kad arba rudeni arba pavasari butu itin patrauklus- zydetu ar subrandintu grazius vaisius, ar lapai rudeni butu l. puosnus.
Toliau pereiti prie zoliniu augalu- irgi tik kelis aukstesnius rinkciausi, galvodama kaip keisis metu eigoje.
Visa likusi plota paskirti sliauziantiems, kiliminiams augalams. Nors jie daugiausia zydes pavasari, bet likusia metu dali puos alpinariuam savo grazia lapija.
Ir tik paciam gale, kai susistatysit nusipirktus ar uzsidaigintus augalus, pernesiosit is vienos i kita vieta po 15 kartu:) , tada jau galvoti kur koki akmenuka ikasti, kad jis organiskai isispaisytu:)
Yra knygeliu 'alpinariumo augalai', apie zemaugius spygliuocius irgi informacijos yra nemazai ir internete ir knygynuose.

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif labai už išsamu paaiškinima labai pagelbejot 4u.gif o aš nuo antro galo pradejau doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 26, 13:20)
Auginama pusiau pavėsingoje ar atviroje vietoje, derlingoje, sausoje priesmėlio dirvoje. Ruošiama žemė tręšiama perpuvusiu mėšlu (10 - 15 kg/m2), kurį galima sumaišyti lygiomis dalimis su durpėmis ar lapine žeme. Dirva įdirbama iki 20 cm gylio. Priklausomai nuo rūšies sodinama 10 - 25 cm atstumais. Žiemoja nedengta.

Aciu smth1 uz issamu atsakyma, taciau ar butina mesla naudoti ax.gif GAl pasodinus galima kokias kitas trasas panaudoti ?
Ir dar klausimukas, kada jos pavasari prazysta ir kiek laiko jos zydi ?
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2009 04 26, 14:21)
Aciu smth1 uz issamu atsakyma, taciau ar butina mesla naudoti  ax.gif GAl pasodinus galima kokias kitas trasas panaudoti ?
Ir dar klausimukas, kada jos pavasari prazysta ir kiek laiko jos zydi ?

Pulsetilla vulgaris. Uzvedziau ant kelio, dabar truputi pagal lotyniska pavadinima pasiguglink. Nebutina aisku meslo naudoti. Cia tik rekomendacijos idealiam variantui.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 26, 15:29)
Pulsetilla vulgaris. Uzvedziau ant kelio, dabar truputi pagal lotyniska pavadinima pasiguglink. Nebutina aisku meslo naudoti. Cia tik rekomendacijos idealiam variantui.

Aciu, smth1 4u.gif
Atsakyti
[quote=sidabrinekuoja,2009 04 22, 16:22] va je trupuciuka nusigribavau su zinutem 4u.gif norejau tik atsakyti vienai geliu numyletojai kad;
mano krokai dar zidi o ypac tie geltoni smile.gif na iskasei tai iskasei gal trupuciuka ir per anksti, cia kaip as pernai su kardeliais paskubejau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danielitaa: 26 balandžio 2009 - 14:39
[quote=Danielitaa,2009 04 26, 15:36]
[quote=sidabrinekuoja,2009 04 22, 16:22] va je trupuciuka nusigribavau su zinutem 4u.gif norejau tik atsakyti vienai geliu numyletojai kad;
mano krokai dar zidi o ypac tie geltoni smile.gif na iskasei tai iskasei gal trupuciuka ir per anksti, cia kaip as pernai su kardeliais paskubejau doh.gif
[/quote]
Tai, kad maniskiai jau pries pusantro menesio perzydejo ax.gif, bet priauginti svoguniukai daug mazesni uz pirktinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 26 balandžio 2009 - 14:44
Labukas ,kaip buvau zadejusi imetu forzitiju gyvatvore

user posted image
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 04 26, 16:09)
Labukas ,kaip buvau zadejusi imetu forzitiju gyvatvore

user posted image

Niu labai graziai atrodo thumbup.gif isivaizduoju kad gyvai dar ispudingiau wub.gif
Matau jo karpytos ir zydi bigsmile.gif nes man sake kad jeigu karpysi tai nezydes g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliux @ 2009 04 26, 16:22)
Niu labai graziai atrodo  thumbup.gif isivaizduoju kad gyvai dar ispudingiau  wub.gif
Matau jo karpytos ir zydi  bigsmile.gif nes man sake kad jeigu karpysi tai nezydes  g.gif

As karpau kiekvienais metais, bet po zydejimo. Nezydi jeigu pries zydejima karpomos.
Atsakyti
QUOTE(nataliux @ 2009 04 26, 16:22)
Niu labai graziai atrodo  thumbup.gif isivaizduoju kad gyvai dar ispudingiau  wub.gif
Matau jo karpytos ir zydi  bigsmile.gif nes man sake kad jeigu karpysi tai nezydes  g.gif

Taip karpome ,tik gaila kad nelabai gerai vaizdas isejo ,nes saule spigino,
Atsakyti
QUOTE(nuosirdi @ 2009 04 26, 10:31)
Sveikos, merginos, radau šią temą, ateinu paklaust, gal turit kokių alpinariumų foto gražių išsisaugojusios ar šiaip kokių gražių šiuolaikinių gėlynų...
Pas mane liko vienas didžiulis plotas, dabar noriu jį papuoštti, galvojau daryti didelį alpinariumą, kuris palaipsniui augtų...pradėjom tik dėl vaizdo dėlioti akmenis...ir kazkaip man visai nepatiko...
Mąstau, gal papraščiausiai atitverti ir išlankstyti su plasmasine atitvara, pažaisti su spygliuočiais ir gėlynais, galbūt mažais akmenukais, bei spalvotomis drožlėmis...
Gal patarsit man ir padėsit apsispręsti 4u.gif
user posted image
[/img]

Na mano nuomone, pažiūrėjau, netinka ten tie akmenys.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 26, 16:28)
As karpau kiekvienais metais, bet po zydejimo. Nezydi jeigu pries zydejima karpomos.

Aaa,viskas aisku.Geras sprendimas po zydejimo.Manau teks isigyti rolleyes.gif Nes man labai grazu,bet vis galvodavau jei neformuotos tai nenoriu to bele kokio krumo...

QUOTE(satanele @ 2009 04 26, 16:29)
Taip karpome ,tik gaila kad  nelabai gerai vaizdas isejo ,nes saule  spigino,

Jo saulute truputi nublankino ryskuma zieduku,bet nieko vaizdas vis tiek aiskus - GRAZU thumbup.gif
Atsakyti