Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 43

QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 24, 20:22)
As taip pat tik pradedu, kassuosi prie 14 temos g.gif Informacijos tikrai daug ir labai vertingos - kopijuoju viska, kas manu, kad pravers... Bet cia viskas tokiais tempais  blush2.gif

ir kasmet tais pačiais tempais viskas kartojasi biggrin.gif
kaip kažkokiam a'la rimtam analitiniam verslo straipsnyje buvo maždaug tokia mintis apie SM forumą "tik moterys gali apie kugelio kepimą prikalbėti nežinia kiek puslapių ir vis dar randa ką pasakyti" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 04 24, 20:59)
Sunku pradėti, o dar kai vaizduotės ne marios g.gif
O dar žiopla doh.gif  doh.gif , sakiau pasiimsiu fotiką į sodą važiuodama, bet tik pabgau iš darbo ir iš karto į gamtą, net apie fotiką pamiršau. Ir vėl nieko patarti negalsite, kol mano dirvonų nepamatysite unsure.gif
Mano bakopa ant palangs stovėdama apmirė, gal per karštą jai buvo?
Ir dar. Nusipirkau šiandien dolomitmilčių, atrodo toks pavadinimas, sakykit ar daug jo barstyti reikia ir kam jis vertingiausias? Žemė pas mane  - molis.

Dolomitmilciai zeme nurugstina. Pvz jais reikia barstyti jeigu nori atsikratyt samanu. Daugiau nieko apie juos nezinau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 04 24, 20:59)
<...>
Mano bakopa ant palangs stovėdama apmirė, gal per karštą jai buvo?

Ir dar. Nusipirkau šiandien dolomitmilčių, atrodo toks pavadinimas, sakykit ar daug jo barstyti reikia ir kam jis vertingiausias? Žemė pas mane  - molis.

arba per mažai laistai wink.gif

dirvos nurūgštinimui šiaip naudoja arba pila po slyvom, vyšniom rudens pabaigoj ( vienas iš straipsnių )- daugiau dera wink.gif
Samanas naikina geležies sulfatas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 24, 22:47)
arba per mažai laistai wink.gif

dirvos nurūgštinimui šiaip naudoja arba pila po slyvom, vyšniom rudens pabaigoj ( vienas iš straipsnių )- daugiau dera wink.gif
Samanas naikina geležies sulfatas  4u.gif

Bet jeigu nurugstina dirva, tai gal ir samanos nustoja augt, nes jos lyg rugstele megsta. Ar ne?
Pas mane baisus samanynas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 24, 22:59)
Bet jeigu nurugstina dirva, tai gal ir samanos nustoja augt, nes jos lyg rugstele megsta. Ar ne?

samanos rodo, kad perdaug užmirkus veja būna, nėra drenažo ar net kai mažai gaunantys plotai saulės, t.y. pjaunant, mažai paliekama žaliosios masės. Žodžiu, samanos rodo užmirkimą, bet ne dirvos pH wink.gif
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 04 24, 11:52)
Labutis visoms gėlynų mylėtojoms.
Tikiuosi labai nesutrukdysiu ir įsiterpsiu tarp jūsų.
Esu pradedančioji. Perskaičiau visą temą nuo 1 iki 43, užtrūkau daugiau nei dvi savaites bigsmile.gif .

Cia tai pagarbos vertas dalyvis bigsmile.gif !
tai zinok, tu dabar is musu visu - protingiausia biggrin.gif . Mes pasnekam, uzmirstam, klausiam, vel snekam...vel uzmirstam... O tu vienu ypu visa informacija isisavinai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 balandžio 2009 - 22:52
QUOTE(Wolke @ 2009 04 24, 15:44)
margalapis rododendras claydian variegata  4u.gif
user posted image

Mačiau tokį rododendrą Tracze (netoli Lodzes) Lenkijoje. Kainavo 55 zlotai (44 lt). Gražuolis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taina: 25 balandžio 2009 - 08:32
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 24, 22:59)

Tu teisi. Samanas ir gelezies sulfatas naikina. Bet dolomitmilciai- nurugstina, samanoms pasidaro nebepalanki terpe, tai jo sunyksta.
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 24, 23:13)
samanos rodo, kad perdaug užmirkus veja būna, nėra drenažo ar net kai mažai gaunantys plotai saulės, t.y. pjaunant, mažai paliekama žaliosios masės. Žodžiu, samanos rodo užmirkimą, bet ne dirvos pH wink.gif

As tai nelabai noreciau sutikt. O buna, kad dirva nerugsti, bet vistiek samanos dygsta? O kaip tada su spygliuociu miskais? Smely (t.y. neuzmirkstancioj dirvoj) auga puseles, ir visa zeme padengta samanom? Ne del dirvos rugstumo? Ir kodel tada samanos isnyksta, pabarscius dolomitmilciu?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 25, 11:19)
As tai nelabai noreciau sutikt. O buna, kad dirva nerugsti, bet vistiek samanos dygsta? O kaip tada su spygliuociu miskais? Smely (t.y. neuzmirkstancioj dirvoj) auga puseles, ir visa zeme padengta samanom? Ne del dirvos rugstumo? Ir kodel tada samanos isnyksta, pabarscius dolomitmilciu?

kelis sezonus bandžiau ant samanų pilti dolomitmilčius - neišnyko jos. Išdraskiau su spec. grėbliu, pritaikytu draskyti samanas, priberdavau dolomitmilčių - visa tai dariau periodiškai. Na ir ką, auga jos kaip augusios, tiesiog toji vieta blogai drenuota, pasėta vejos sėkla, nepritaikyta šešėlingoms vietoms ir tikrai žinau, kad MB per žemai pjauna žolę wink.gif ( toji vieta yra palikimas, tvarkysim kardinaliai - kita šešėlinga vieta buvo jau mūsų pačių paruošta, lygiai tiek pat mažai gauna saulės ir lygiai tiek pat kritulių - neauga ten samanos).
Tokios užmirkstančios vejos geresniam drenavimui galima naudoti juos, tik čia ne momentinis efektas kaip kad pabėrus geležies druską.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 25 balandžio 2009 - 10:46
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 24, 23:13)

Nu ten tai tikrai uzmirke, nes nuolydis ir vanduo visas i ta puse subega ir laikosi. O kaip suprast pjaunant paliekama mazai zalios mases? Reikia labai trumpai nepjaut zoles toj vietoj?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 25, 11:59)
Nu ten tai tikrai uzmirke, nes nuolydis ir vanduo visas i ta puse subega ir laikosi. O kaip suprast pjaunant paliekama mazai zalios mases? Reikia labai trumpai nepjaut zoles toj vietoj?

įdedu citatą: "Samanų naikinimas
Gerai prižiūrimoje vejoje samanos paprastai neauga. Jos atsiranda senesnėse ir prastai ar visiškai neprižiūrimose vejose. Kartais praėjus vos keleriems metams vietoje buvusios gražios pievelės atsiranda ištisinė samanų danga. Su jomis paprastai sunkiau susidoroti nei su piktžolėmis. Samanų atsiradimą skatina azoto trąšų stoka dirvoje, drėgmės perteklius, pavėsis, ilgai išsilaikanti žolynė rasa, dažnas pjovimas mažesniu kaip 2 cm aukščiu ir labai rūgšti dirvos reakcija.
Pirmiausia reikėtų pašalinti samanų susidarymą skatinančius veiksnius. Be to, svarbu pagerinti bendrą vejos priežiūrą, vėdinti dirvos paviršių, smėliuoti ir pan. Mažuose vejų ploteliuose samanų židinius patartina iššukuoti geležiniu grėbliu." - Piktžolių ir samanų naikinimas

Papildyta:
tiesa, pati pradžia buvo rododendrai ir jų auginimo sąlygų tyrinėjimai. Apsivaikščiojau sklype, pamačiau samanas ir apsidžiaugiau, kad turiu idealią vietą jiems. Tik štai, pH matuoklis toje vietoje paprastai rodo ~7 smile.gif
Atsakyti
zadu siandien ta savo maza lopineli pradet apsodint. kiek mano vaizduote leidzia, tai per mazai augalu (as noriu apsodint ji visas tankiai), tai galviju truksta kokiom ausktesnio nu min 50 cm augalo prie pat sienos. ten tas lopinelis kur ne hortenzija galima sakyti pusiau pavesis, nes saule per kampa biski pasviecia. tai ka galeciau sodint salia melsves, bruneros, heucheros, gal ir elebopr atn ipaisysiu g.gif ir priekyje reikia kazko zemo ant bordiuriuko, tai ir neapsisptendziau ka g.gif

ir del spalvu, kaip suprantu spalvu makalynes nedaryt, kol kas tam potelu balotos arba melynaiu zydincios, tai tiurbut prie tu spalvu ir likti, ar ne? g.gif
Atsakyti