Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Ačiū labai. ; )
vat žadu su juosta tik kartais fotografuot, dėl įvairovės. Todėl manau, kad pirkt tuos visus ryškalus ir fiksažus man neapsimoka. O gal ir klystu. smile.gif
Tai ten muilinė tikriausiai... Nes ekspozicijos ten nenusistato... unsure.gif
Yra tik režimai, makro, peizažas, laikmatis ir dar keli. : )
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 04 24, 09:16)
juostų ryškinimas vilniuje klainuoja 7 lt. jei turi bakelį (jo kaina 10 lt) tai išryškinusi kokias 10 juostų visų chemikalų kainą "atkalsi" ir kitas keliasdešimt ryškinsi nemokamai.

čia j/b kaina... o spalvotas ryškina po 3 lt Europoj.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 04 23, 21:15)
o su bakeliu -  tai ten nieko sudėtingo. siaurą juostą suki ant spiralės, o plačią reikia kišti. turi pažiūrėti, ar teisingai spiralės uždėtos (gali būti kaip nors supainiotos). jos turi būti taip, kad viršutinė ir apatinė sunertos tokiu būdu, kad juostelė tarp jų apvijų normaliai stumtusi link centro. kai apvijos sausos - eina lengvai. taip pat kiek įstūmus juostelę, sukant apvijas (vieną laikai vina ranka, kitą - kita) ir tokiais sukamaisiais judesiais iš riešo suki (vieną ranką į save, kitą - nuo savęs....nu kaip kokį kubiką-rubiką). *****, tu gi vokišką bakelį pirkai - tai ten turi būti viskas taip pat, tik apvijos pradžioje tų guoliukų nėr.

Papildyta:
Puriena, aš tau rimtai siūlau pabandyti vieną juostelę išfotografuoti su leningradu (nu bent dalį kadrų). tik BW juostelę ir išsiryškink. tarp kitko, pas jį gale irgi varžtelis yra mirksiukas.gif

Neturiu net su kuo pasitreniruoti, nes "fotopro" skenuodami sukarpė spalvotą juostelę. Bet pagal tavo paaiškinimą daugmaž supratau.

Matyt nebandysiu, nes juo matavau ekspoziciją ir lyginau su Nikono parodymais. Labai skiriasi. Aš galvojau, kad parodymai skirsis proporcingai ir tada aš jau reikšmes pasiderinsiu, bet reikšmės skiriasi įvairiai - tai vienu, tai dviem stopais.. Nea, nebandysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 24 balandžio 2009 - 13:48
nu ir nebandyk smile.gif mano "garantija" vis dar galioja.
Atsakyti
Tai tu tik nesupyk, gerai?, kad aš tokia užsispyrusi. mirksiukas.gif Man reikia tikslaus eksponometro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 24 balandžio 2009 - 14:38
a ko čia pykti? aš juk pats pasakiau, kad jei nepatiks - atsikeisim. bet tik nesuprantu užsispyrimo. mano sekonicas irgi kitaip rodo, nei skaitmena. tai visai normalu. fotikas skaičiuoja pagal savo algoritmą, jo matymo kampas sąlygotas objektyvo, bent kiek kitoks pagal šviesumą objektas pakliuvo - ir kitoks parodymas. aš netgi laukiu, kada atgausiu. nusprendžiau darbe laikyti zeissą (na, kaip sakoma, na vsiakij slučiaj). bus prie jo eksponometras. o sekonicą jaučiu artimiausiu metu pardavinėsiu, nes jau kaip ir radau gossen starlite pardavime, noriu tokio agregato.
Atsakyti
nedidelė patirtis - 120 juosta, jei atidarai aparatą per vidurį fotografavimo, TIKRAI apsišviečia. vienas rakordo sluoksnis jos neapsaugo verysad.gif . kadrai, buvę po 2 sluoksniais - lieka sveiki.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 04 26, 12:55)
nedidelė patirtis - 120 juosta, jei atidarai aparatą per vidurį fotografavimo, TIKRAI apsišviečia. vienas rakordo sluoksnis jos neapsaugo verysad.gif . kadrai, buvę po 2 sluoksniais - lieka sveiki.

Taip, susiduriau su tuo. Isidejau juosta, padariau gal 2 kadrus ir per savaite pamirsau, kokia isidejau doh.gif Kadangi susikti juostos atgal i kasete neiseina, nes kasetes nera, teko atidaryti aparata. Beda dar tame, kad iso parasytas tik juostos pradzioje, taigi teko sukti juosta atgal sviesoje. Tuos 2 padarytus kadrus palaidojau, kaip ir palaidojau trecia. Toliau viskas buvo normaliai. Klaidos daugiau nekartoju biggrin.gif Atsiplesiu nuo ipakavimo skiaute su iso ir laikau aparato dekle.
Atsakyti
Visgi mirė mano juostinis nepaisant naujų elementų verysad.gif dabar jau tikrai reiks nešt taisyt..

Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 27, 09:30)
Visgi mirė mano juostinis nepaisant naujų elementų verysad.gif dabar jau tikrai reiks nešt taisyt..

Gaila labai. Uzuojauta. Reik tiket, kad nieko baisaus.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 04 27, 10:06)
Atsiplesiu nuo ipakavimo skiaute su iso ir laikau aparato dekle.

vat kuom man japonai patinka, tai detalių apgalvojimu. tiek bronicoje, tiek yaschicoje yra spec laikyklis, į kurį dedasi šoninė juostos pakelio dalis (ta, kuri kvadratinė, iš krašto) su iso ir juostos pavadinimu. jei pastebėjote, ten net specialiai iš vieno krašto kaip ir pasiaurinta, kad lengviau kištusi. lapai patogu. ypač, kai kelis backus turi su skirtingom juostom.

p.s. žvalgyba sako sakuros pražydo.... nieks neplanuoja "reiškinio" fotografuot?
Atsakyti
as sakuras fotografuosiu smile.gif

p.s. keistuolis andriuska tu. Ant vid formato kasetes parasyta juk, kad saugoti nuo tiesiogines sviesos. ar tu neskaitai? ar vel isbandyt norejai? lotuliukas.gif
Atsakyti