Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 09, 17:14)
Na, žinokit, man tos vid formato juostos kažkokios mystique  g.gif Nebus nei bitės, nei andriuskos foto iš myto, nebus.

o tai manęs nė pusės nėr? biggrin.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 10, 07:53)
Taigi Andrius jau matė, o Sayon žino, kad turiu Mamiya c220 cool.gif Andrius matė, kokiam ji stovy blink.gif  vargu ar iš viso yra mačiusi bent vieną juostą. Visiškai naujas aparatas. Labai patiko su juo fotografuoti, aišku visai kitas greitis ir jausmas, nes kiekvienam kadrui reikia apgalvoti n dalykų prieš jį padarant. Na žodžiu kaip mano vyras sako - you're people sick nail.gif

na gi sveikinu su tokiu pirkiniu 4u.gif . plem, mamiya.... aš ir noriu tokio smile.gif
Atsakyti
aha, mačiau. patvirtinu, kad kamera - ledinė, kaip iš vitrinos. geras aparatas, turbūt funkcionaliausias iš visų TLR. ir minimalus fokusavimo atstumas, tai blink.gif 15 cm kokių.

aš šiandien gavau savo Agfa 6x9 Billy compur. įdomią tuom, kad diafragma nuo 4,5 prasideda, o ne nuo 6,3 kaip įprasta. aparatas ne jaunesnis, kaip 1966 m. irgi nieko atrodo. rytoj testuosiu, pristatysiu su nuotraukom (aparato ir juom darytų, jei pavyks kas).
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 06 10, 08:43)
na gi sveikinu su tokiu pirkiniu  4u.gif . plem, mamiya.... aš ir noriu tokio  smile.gif

Žinai kas man su juo fainiausia, kad galėsiu fotografuoti gėles nail.gif labai iš arti fokusuoja, praktiškai makro. Na kosmosas aišku su ta paralakso korekcija gaunasi, nes fotografuodma tada pusės kadro nematau, tik spėju koks jis ten, na bet žiūrėsiu kaip ten gausis, padariau keletą skirtingo siužeto nuotraukų, įdomu koks bokeh piešinys, kokia ryškumo zona (yra lentelė su DOF atstumais, bet aš gi blondė, neva imsiu ir matuosiu, ir skaičiuosiu, pasibandysiu kelis kartus ir žinosiu, vis vien praktiškai ant 2,8 tik fotografuoju išskyrus landscape, sergu mažo DOF liga cool.gif )

Šiaip gal būtų neblogai koks easy eksponometras, bet bais pinigus taupom iki atostogų unsure.gif
Atsakyti
pupeliuk, sveikinu. Daiktas geras, ypac, kai jis beveik naujas.

QUOTE(andriuska @ 2009 06 10, 07:49)
aha, mačiau. patvirtinu, kad kamera - ledinė, kaip iš vitrinos. geras aparatas, turbūt funkcionaliausias iš visų TLR. ir minimalus fokusavimo atstumas, tai  blink.gif 15 cm kokių.

aš šiandien gavau savo Agfa 6x9 Billy compur. įdomią tuom, kad diafragma nuo 4,5 prasideda, o ne nuo 6,3 kaip įprasta. aparatas ne jaunesnis, kaip 1966 m. irgi nieko atrodo. rytoj testuosiu, pristatysiu su nuotraukom (aparato ir juom darytų, jei pavyks kas).

Su fokusavimais tokiais atstumais atsargiai reikia, nes del paralakso gali gautis juostos gadinimas.

Bandyk, andriuska. Labai maga pamatyt rezultatus is kisesnines 6x9 formato "muilines" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 06 10, 08:54)
pupeliuk, sveikinu. Daiktas geras,  ypac, kai jis beveik naujas.
Su fokusavimais tokiais atstumais atsargiai reikia, nes del paralakso gali gautis juostos gadinimas.

Be abejo, kad fokusavimas iš taip arti dar nėra savaime gėris, tikrai daugiau nei pusės kadro nematyti, na aišku nuspėti galima, bet pastebėjau, kad to artimiausio fokusavimo kaip ir nelabai reikia, nebent norisi vien akį nufotografuot biggrin.gif bet nžn ar čia labai jau to reikia.

Išfotografavau tik vieną juostą ir kol kas laukiu rezultatų, noriu žinoti galimas klaidas. Su MF SLR tuo klausimu paprasčiau. Bet šiaip žiauriai gražus ir malonus aparatas, ir nėr jau toks gremėzdiškas kaip bandėt mane gąsdint cool.gif
Atsakyti
jau išsiaiškinau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 birželio 2009 - 08:35
Pupeliuk, sveikinu, nezinau kas ten ir su kuo valgoma, bet manau geras daiktas gerose rankose biggrin.gif
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 10, 07:53)
Na žodžiu kaip mano vyras sako - you're people sick nail.gif
Tai va, vakar isgirdau ta pati doh.gif nu gi nupirkau Canon eos5 blush2.gif jau radau instrukcija, studijuosiu, nu ir kartu skaitysiu jusu tema jau kriptingai. Nezinau kuo baigsis, tikiuosi kad negules ant lentynos ir nerinks dulkes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(O @ 2009 06 10, 09:11)
Tai va, vakar isgirdau ta pati  doh.gif nu gi nupirkau Canon eos5 blush2.gif jau radau instrukcija, studijuosiu, nu ir kartu skaitysiu jusu tema jau kriptingai. Nezinau kuo baigsis, tikiuosi kad negules ant lentynos ir nerinks dulkes smile.gif

Sveikinu, Oksana, lauksim rezultatų wink.gif 4u.gif

atidariau jau naują temą, bet ten eikim tik po to, kai pilnai prirašysim šią ir SuperMama parašys, kad nešdintumėmės biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 birželio 2009 - 09:26
Vargu ar rinks dulkes mirksiukas.gif duokdie neįklimptum į juostinę fotografiją iki kaklo biggrin.gif Sveikinu su prikiniu thumbup.gif
Atsakyti
sveikinu smile.gif iš karto siūlau nepirkti spalvotų ir kitokių c-41 proceso juostų, o imti tikras BW, chemijos, bakelį ir viską daryti taip, kaip priklauso cool.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti