andriuska, mano pirma mintis irgi buvo - parazitai kaip mikrobiologijos laboratorijoj..
reikės negatyvą apžiūrėt iš labai arti..
o va kuo noriu pasigirti, o ne pasiskųsti - rollei retro 400 juosta. likau sužavėta, noriu dar tik brangoka, bjaurybė. bet toks minkštumas, aksomiškumas. ne veltui vadinama retro
QUOTE(sayonara @ 2009 04 24, 08:43)
andriuska, mano pirma mintis irgi buvo - parazitai kaip mikrobiologijos laboratorijoj..
o va kuo noriu pasigirti, o ne pasiskųsti - rollei retro 400 juosta. likau sužavėta, noriu dar tik brangoka, bjaurybė. bet toks minkštumas, aksomiškumas. ne veltui vadinama retro
Kur tokią radai? Pasidalink
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 24, 07:51)
Kur tokią radai? Pasidalink
fotoimpekse yra ir visur kitur gal.. vokiška juosta..
QUOTE(sayonara @ 2009 04 24, 08:58)
fotoimpekse yra ir visur kitur gal.. vokiška juosta..
matai kaip.. reiks kai juostos baigsis paimt pabandymui. Dabar dar l.daug visko turiu.
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 24, 08:01)
matai kaip.. reiks kai juostos baigsis paimt pabandymui. Dabar dar l.daug visko turiu.
kai kitą kartą ką nors užsakinėsiu, aš tikrai šitos juostos imsiu, tai galėsiu pasidalint.
QUOTE(Duoma @ 2009 04 23, 23:06)
a čia tas aparatas ne "muilinė" jei muilinė, tai bus problemos su juodai baltom juostom, nes ne visos turi DX koduotę (aparatas nepažins iso reikšnės). o jei ne muilinė, tai viskas normaliai, ekspoziciją pagal skaitmeninį nustatysi ir pirmyn.
juostų ryškinimas vilniuje klainuoja 7 lt. jei turi bakelį (jo kaina 10 lt) tai išryškinusi kokias 10 juostų visų chemikalų kainą "atkalsi" ir kitas keliasdešimt ryškinsi nemokamai.
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 23, 23:30)
akivaizdu, kad tie dryžiai sutampa su perforacija. taip būna, kad tose vietose kitokio tankio negatyvas, kai mažiau maišai ryškaluose. bet vat ruda spalva ar ji ruda, ar vis tik išdžiuvusi patamsėjo? koks buvo fiksažas (šviežias?) kiek laiko fiksavai? pabandyk gabaliuką su tokiu efektu dar kartą fiksažan įdėti. jei nenusiplaus, reiškia greičiausiai ne fiksavime problema. būtų lengviau, jei aprašytum viską nuo pradžios iki galo: koks ryškalas, koks fiksažas, kiek laiko ryškinai, kaip sukai, kaip praplovei, kaip fiksavai, kaip plovei po fiksažo.
p.s. Mečkauskas tikrai neturi (užvakar ten buvau ir žiūrėjau tolimatį). kažkas prieš kurį laiką tokį pardavinėjo ir kudroj, ir efoto. bet kas nupirko - nepamenu.
QUOTE(Sansara @ 2009 04 24, 08:14)
andriuska, gal tu gali pasakyt kuo yashikos skrisiasi tarpusavyje. ir ka reiskia MAT prie pavadinio as is pradziu maniau, kad tu keikiesi Yashika Mat' (kaip j... tvoju...mat')
a niekuom beveik. 124 modelis turi eksponometrą, LM irgi turi, bet ji labai sena, Mat neturi eksponometro, bet ji faina tuom, kad kadrų persukimo rankenėlė kartu užveda ir užraktą, ir pas ją nuleidimo mygtukas yra apačioje dešinėje (apie ką taip džiaugėsi sillwio savo naujajam aparate). iš esmės naujausia yra 124, bet ju man nėra tokia graži (mažiau chromo, ji kažkokia visa pajuodusi). Mat yra senesnė per pakopą, bet technine prasme skiriasi tik eksponometro nebuvimo.
o dėkliukas ne šiaip sau bonusas iš jo daug ką galima pasakyti, kaip buvo naudojamas aparatas ir kaip jis buvo laikomas. šio dėkliukas man atrodo neblogai. o nulankstytas priekinis elementas rodo, kad aparatas buvo laikomas dėkliuke. reiškias žmogus, nepaisydamas nepatogumų (dėkliuke nėra labai patogu fotografuoti) vis tik juom naudojosi rūpindamasis aparatu. tai geras ženklas. na r visi kiti pribambasai rodo, kad žmogus buvo pedantas. ir parduoda viską komplekte, nors atskirai greičiausiai gautų daugiau. tai irgi +
QUOTE(andriuska @ 2009 04 24, 09:16)
o dėkliukas ne šiaip sau bonusas iš jo daug ką galima pasakyti, kaip buvo naudojamas aparatas ir kaip jis buvo laikomas. šio dėkliukas man atrodo neblogai. o nulankstytas priekinis elementas rodo, kad aparatas buvo laikomas dėkliuke. reiškias žmogus, nepaisydamas nepatogumų (dėkliuke nėra labai patogu fotografuoti) vis tik juom naudojosi rūpindamasis aparatu. tai geras ženklas. na r visi kiti pribambasai rodo, kad žmogus buvo pedantas. ir parduoda viską komplekte, nors atskirai greičiausiai gautų daugiau. tai irgi +
sledstvije vedut znataki
Andriau nieko kitaip nedariau. ta ruda spalva jau ir ant šlapios buvo. Ryškalai, fiksažas tie patys ilford, suku kas minutę, ryškinu tiek kiek reikia, fiksaže 5 min laikau, chemija šviežiai sumaišyta, žodžiu nieko kitaip nedariau, dabar jau tvarkingai viską žiūriu po tos kapitalinės nesėkmės. Šiaip šitos nuostolis nedidelis, nes ant jos buvo fotikas sugedęs, tai pusė beveik apšviesta juosta, kadrai didele dalim bandomieji, tai dzin, bet šiaip įdomu ateičiai.
Sayonara informuok, kai užsakinėsi, paimsiu ir aš pabandymui
Sayonara informuok, kai užsakinėsi, paimsiu ir aš pabandymui
dar vienas klausimas - prisimink, ką darei su bakelio dangteliu. ar po ryškinimo plaudama juostą bakelis buvo uždengtas ar prieš plaudama atidengei ir praplovusi ir fiksuodama jį vėl uždengei? suku tą linkme, kad gal ryškalas pakliuvo ant jau pasifiksavusios juostos. na lašai ryškalo buvo ant bakelio dangtelio ir po to pateko ant fiksažo paviršiaus ir nusėdo per perforacinius tarpus.
QUOTE(andriuska @ 2009 04 24, 10:02)
dar vienas klausimas - prisimink, ką darei su bakelio dangteliu. ar po ryškinimo plaudama juostą bakelis buvo uždengtas ar prieš plaudama atidengei ir praplovusi ir fiksuodama jį vėl uždengei? suku tą linkme, kad gal ryškalas pakliuvo ant jau pasifiksavusios juostos. na lašai ryškalo buvo ant bakelio dangtelio ir po to pateko ant fiksažo paviršiaus ir nusėdo per perforacinius tarpus.
VA. matyt tas ir buvo. kažką aš ten dėliojau su dangteliu. Kitaip nei visad. Nes visad ir fiksuoju dangtelio neatidarius, tiesiog po ryškinimo praplaunu neatidarius, per skylę vandenį gausiai pildama ir per skylę fiksažą supilu, o šį kartą kažką kitaip dariau, atidengiau po ryškinimo po to vėl uždengiau, nebepamenu kokia seka viskas buvo bet panašu į tai. Nu va, vadinasi niekad nereikia keisti nusistovėjusios sekos, jei viskas gerai gaunasi
Ačiū Andriau! nu nžn ką daryčiau, jei nebūtų su kuo pasitart. seniai būčiau metus tą užsiėmimą, o gal ir nepradėjus.
na čia ne 100 proc. bet labai tikėtina. jei ant fiksažo ragavusio paviršiaus patenka bilekiek ryškaliuko - amba, gadina tiek nuotrauką, tiek negatyvą. kitą kartą daryk kaip visą laiką. o fiksaže reikia pamaišyti. nes ten laminarinis sluoksnis lygiai taip pat susidaro. sukimas palengvins naujo fiksažo patekimą prie emulsijos ir atidirbusio išsiplovimą iš jos. be to reikia ir burbuliukus išnaikinti. iš viso įmerkus į fiksažą galima šviesą ramiai degti aš fiksuoju vizualiai stebėdamas ir vadovaujuosi laiku + 2 kartai tiek, kiek praėjo laiko nuo visiško emulsijos praskaidrėjimo.