Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 06 09, 08:13)
jei ryškini nuoga - tai gali pasielgti kaip WWII dydvyris Matrosovas ir dengti ambrazūrą savo kūno mase. jei apsirengusi - kokį akscesuarą gali nusiimti ir pridengti. jei pas jumi nestovi bide ir vis dar naudojatės tualetiniu popieriumi - iš jo gali pasigaminti neblogą durų plyšio kaištuką. ir galiausiai, galima panaudoti tą stebulkingą priemonę, kurios kraštai pukiai prilimpa (lipinti vieną sparną prie grindų, kitą - prie durų, o sugeriamoji medžiaga puikiai sugers iš kambario sklindančią šviesą....

aš dar turiu daug idėjų, bet manau, kad ir šių pakaks problemai spręsti cool.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif akivaizdu, kad ryškinimas nuogai ir Matrosovo "role game" būtų bene kukliausias variantas biggrin.gif
Atsakyti
šiandien man nuo ryto kažkaip linksma...jaučiu, kad tuoj kažkas sugadins nuotaiką g.gif

p.s. Matrosovo "role game" biggrin.gif pagal analogija su pašnekesiu iš tos temos, kur citavau - visos nuotraukos juostelėje būtų nude kategorijos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 09, 08:37)
šiandien man nuo ryto kažkaip linksma...jaučiu, kad tuoj kažkas sugadins nuotaiką g.gif

p.s. Matrosovo "role game" biggrin.gif  pagal analogija su pašnekesiu iš tos temos, kur citavau - visos nuotraukos juostelėje būtų nude kategorijos cool.gif

lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Na, žinokit, man tos vid formato juostos kažkokios mystique g.gif Nebus nei bitės, nei andriuskos foto iš myto, nebus. Labai jau įdomiai juostoje kadrai atrodo. Pirmas pagal numeraciją yra su andriuska ir bite, bet jo tik pusė. Nors pagal mane šis kadras turėjo būti trečias ar ketvirtas g.gif O paskutiniai trys kadrai juostoje tušti - neksponuoti, arba apšviesti, nžn g.gif Juostą įdėjau tikrai gerai. Vakar ją pabaigiau ir pagal mano klausą, paskutinis kadras, kur spaudžiau mygtuką, ir buvo paskutinis ir būtent 12 , nes toliau besukant rankenėlę, girdėjau, kad juosta baigėsi. Tas paskutinis išryškintoje juostoje visai ne paskutinis ir po jo eina, kaip minėjau, keletas tuščių kadrų. Kame reikalas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 09 birželio 2009 - 16:14
QUOTE(andriuska @ 2009 06 09, 07:47)
Dienos anekdotai (nesakysiu, iš kur cool.gif  bet nuotaiką žiauriai pakėlė...merginom po to biški paaiškino kas ir kaip...tikiuosi suprato):

Skaiciau ir as. Nebuvo jegu pradeti aiskinti smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 06 09, 08:13)
jei ryškini nuoga - tai gali pasielgti kaip WWII dydvyris Matrosovas ir dengti ambrazūrą savo kūno mase. jei apsirengusi - kokį akscesuarą gali nusiimti ir pridengti. jei pas jumi nestovi bide ir vis dar naudojatės tualetiniu popieriumi - iš jo gali pasigaminti neblogą durų plyšio kaištuką. ir galiausiai, galima panaudoti tą stebulkingą priemonę, kurios kraštai pukiai prilimpa (lipinti vieną sparną prie grindų, kitą - prie durų, o sugeriamoji medžiaga puikiai sugers iš kambario sklindančią šviesą....

aš dar turiu daug idėjų, bet manau, kad ir šių pakaks problemai spręsti cool.gif

andriuska, zaviuosi tavo idejom lotuliukas.gif niekada negalvojau, kad yra tiek budu sviesai uzdengti biggrin.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 09, 16:14)
Na, žinokit, man tos vid formato juostos kažkokios mystique  g.gif Nebus nei bitės, nei andriuskos foto iš myto, nebus. Labai jau įdomiai juostoje kadrai atrodo. Pirmas pagal numeraciją yra su andriuska ir bite, bet jo tik pusė. Nors pagal mane  šis kadras turėjo būti trečias ar ketvirtas g.gif  O paskutiniai trys kadrai juostoje tušti - neksponuoti, arba apšviesti, nžn g.gif  Juostą įdėjau tikrai gerai. Vakar ją pabaigiau ir pagal mano klausą, paskutinis kadras, kur spaudžiau mygtuką, ir buvo paskutinis ir būtent 12 , nes toliau besukant rankenėlę, girdėjau, kad juosta baigėsi. Tas paskutinis išryškintoje juostoje visai ne paskutinis ir po jo eina, kaip minėjau, keletas tuščių kadrų. Kame reikalas?

Nezinau kaip yra tavajame, bet pvz. kai kuriuose rolleiflex'uose yra mechanizmas, kuris "pajauciau" juostos pradzia ir ijungia kadru skaitikli. Jei jis neveikia, problema buna lygiai, tokia, kaip tu rasai. Kituose gi, uzrasa start ant juostos reikia sutapatinti su zymemis ant fotoaparato. Tada problemu nebuna. Manau, kad pas tave pirmas variantas = reikia taisyt/reguliuot skaitiklio mechanizma (nes buna, kad su storesnem juostom jis veikia, o su plonom ne).
Ka raso instrukcija?
Atsakyti
Aha, aš sutapatinu užrašą "start" su žymekliu ant fotoaparato. Ir uždarau. Tada prasuku iki tol kol skaitiklis parodo vienetuką. Dvi juostelės buvo be problemų ir jos abi buvo skirtingos, abi spalvotos. Kodak ir Fuji. Dabar gi, ir vėl Fuji, bet atsitiko taip, kaip rašau verysad.gif Na, bandysiu vėl ir jei ką, tai reiks taisyti verysad.gif
Atsakyti
pas Renatą seagulas. abejoju, ar ten koks mechaninis jutiklis yra... ar sugretinai ant rakordo esančias strėles (ne START), o būtent po kokių 5 cm einančias strėles <--->? jei sugretinai ir gavai tokią nesamonę, tai tikiuosi, kad neišmetei rakordo? suvyniok ant ritės ir bandyk prasukinėti atidariusi aparatą (tik jei skaitiklis yra, ten tokį pimpcika ant koruso reikia prispausti, tipo dangtis uždarytas. ir žiųrėk, kaip suka. ar tolygiai, ar kadrai vienodai skaičiuojasi.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 09, 19:14)
pas Renatą seagulas. abejoju, ar ten koks mechaninis jutiklis yra... ar sugretinai ant rakordo esančias strėles (ne START), o būtent po kokių 5 cm einančias strėles <--->? jei sugretinai ir gavai tokią nesamonę, tai tikiuosi, kad neišmetei rakordo? suvyniok ant ritės ir bandyk prasukinėti atidariusi aparatą (tik jei skaitiklis yra, ten tokį pimpcika ant koruso reikia prispausti, tipo dangtis uždarytas. ir žiųrėk, kaip suka. ar tolygiai, ar kadrai vienodai skaičiuojasi.

Rakordas tai ta popierėlio pradžia, kuri prasukama? Popierėlio tikrai neturiu, nes ryškino labe (c-41). Dabar galvoju, ar šįkart tas reikiamas strėles sugretinau g.gif Sumutinai mane.
Papildyta:
Tik dabar dar patikslinkit, kurias strėles reikia sutapatinti. Berods tas , kurios raudonos ?
Atsakyti
rakordas - tai visas popierius, kuris iš vidaus juodas, o iš išorės su markiruote. reikia gretinti ne užrašą START, o toliau po jo einančias riebes juodas strėles, kurios atrodo maždaug taip <------->. strėles reikia gretinti su žymėmis (paprastai raudoni taškai) ant aparato kreipiančiųjų, tarp kurių ir eina juosta. jei sugretinai užrašą, tai viskas taip ir gavosi, kaip gavai. nes aparatas pradėjo skaičiuoti gerokai prieš prasidedant juostai.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 09, 20:00)
rakordas - tai visas popierius, kuris iš vidaus juodas, o iš išorės su markiruote. reikia gretinti ne užrašą START, o toliau po jo einančias riebes juodas strėles, kurios atrodo maždaug taip <------->. strėles reikia gretinti su žymėmis (paprastai raudoni taškai) ant aparato kreipiančiųjų, tarp kurių ir eina juosta. jei sugretinai užrašą, tai viskas taip ir gavosi, kaip gavai. nes aparatas pradėjo skaičiuoti gerokai prieš prasidedant juostai.

Na ka gi, paskubėjau uždaryti dangtelį šį kartą, manau... "Riebios juodos strėlės" - zarubi sebe na nasu, Puriena biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 09 birželio 2009 - 20:50
Jo, andriuska teisus. Nera ten jokio mechaninio skaitiklio. Bent jau seagule 4A tikrai nera pagal instrukcija. Tereikia sutapatinti <---> su raudonais taskais ant kameros.
Atsakyti
Šiandien parneš man pirmuosius mano MF kameros kadrus cool.gif pačiai labai nekantru. Užsakiau indeksus, tikiuosi matysis iš jų kas nors ir galėsiu juos skenuoti, nes skenerio tokiai juostai neturiu, kol kas taikysiu tokią praktiką, kol atsiras papildomų pinigų skeneriui.

Taigi Andrius jau matė, o Sayon žino, kad turiu Mamiya c220 cool.gif Andrius matė, kokiam ji stovy blink.gif vargu ar iš viso yra mačiusi bent vieną juostą. Visiškai naujas aparatas. Labai patiko su juo fotografuoti, aišku visai kitas greitis ir jausmas, nes kiekvienam kadrui reikia apgalvoti n dalykų prieš jį padarant. Na žodžiu kaip mano vyras sako - you're people sick nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 10 birželio 2009 - 06:54