Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 06 02, 10:43)
Klausyk, o tu ploksteles vis ryskini voniose? Neziurejai specialaus bakelio?

aha, vonelėse, po vieną verysad.gif bakeliai ebejui retenybė, o ir kaina. tai kol yra alternatyvys vonelių būdas, pasiėmiau patogesnį bakelį juostoms. jų vonelėse neparyškinsi. kažką galvosiu matyt. mačiau tokį įdomų daiktą patersono, kaip orbita. ryškina iš karto 4 plokšteles ir įdomiai reaktyvus maišo.

QUOTE(sayonara @ 2009 06 02, 12:58)
nes va per dieną ar dvi nebeliko.

reklama - prekybos variklis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 02, 15:46)
aha, vonelėse, po vieną verysad.gif  bakeliai ebejui retenybė, o ir kaina. tai kol yra alternatyvys vonelių būdas, pasiėmiau patogesnį bakelį juostoms. jų vonelėse neparyškinsi. kažką galvosiu matyt. mačiau tokį įdomų daiktą patersono, kaip orbita. ryškina iš karto 4 plokšteles ir įdomiai reaktyvus maišo.

Pas mus yra naujų CombiPlan, bet pasižiūrėjau kainą, tai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 02 birželio 2009 - 22:44
vienas iš išankstinio pamerkimo efektų - vandenyje lieka antiaureolinis dažiklis. bent jau ERA plokštelių. jų dažiklio spalva ne raudona, kaip kodako ar ilfordo, o žaliai mėlyna. tai palaikius vandenyje 10-20 s. jis nusidažydavo gerokai. dabar prisimenu, kad ir siauros juostelės lygtais visiškai švarios gavosi. reiks dar su siaurom pabandyti ir neišpilti to vandens, šviesoje apžiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 03, 07:02)
vienas iš išankstinio pamerkimo efektų - vandenyje lieka antiaureolinis dažiklis. bent jau ERA plokštelių. jų dažiklio spalva ne raudona, kaip kodako ar ilfordo, o žaliai mėlyna. tai palaikius vandenyje 10-20 s. jis nusidažydavo gerokai. dabar prisimenu, kad ir siauros juostelės lygtais visiškai švarios gavosi. reiks dar su siaurom pabandyti ir neišpilti to vandens, šviesoje apžiūrėti.

Vandens temperatura kazkokia specifine ar tiesiog varyt su 20°C, kaip ir visa procesa? Butinai pameginsiu. Mano fortepan'ai zali.
Atsakyti
apie 20 laipsnių. vakar ryškindamas pabandžiau tokį dalyką: paėmiau didžiausią vonelę, pripyliau vandens per tris pirštus, sudėjau iš kraštų po kelioninio šaldytuvo šaldymo elementą ir tada jau pastačiau vidun į vandenį mažesnę vonelę, kurioje ryškinau. ryškinimas truko apie pusantros valandos (5 plokšteles), tai matavau temperatūrą keturis kartus - 22 laipsniai visą laiką.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 03, 13:20)
apie 20 laipsnių. vakar ryškindamas pabandžiau tokį dalyką: paėmiau didžiausią vonelę, pripyliau vandens per tris pirštus, sudėjau iš kraštų po kelioninio šaldytuvo šaldymo elementą ir tada jau pastačiau vidun į vandenį mažesnę vonelę, kurioje ryškinau. ryškinimas truko apie pusantros valandos (5 plokšteles), tai matavau temperatūrą keturis kartus - 22 laipsniai visą laiką.

Jo, radau ir as. Temperatura turi buti kuo artimesne chemikalu temperaturai. Tai liecia ir praplovima po fiksavimo. Jei vanduo per siltas, kenkia juostos pavirsiui, kuris siek tiek kieteja nuo fiksazo. Jei per saltas, prasciau issiplauna chamikalu likuciai.
Atsakyti
nu vat, pora pvz su zonine teorija praktikoje.

arimas. šešėliai į III zoną. šviesiausia zona VII. šešėliuose akivaizdžiai matosi grumsteliai. šviesiausia žemė - V zona.

user posted image

medis - V zona. kadangi pasiskirstė nuo III,05 iki VI,05, tai ryškinau N+1

user posted image

pasidariau kažką panašaus į protokolą....nesišaipykite iš rašto. jis baisus, o dar reikėjo ant delno pasidėjus paišyti blush2.gif edukaciniais tikslais labai neblogas dalykas. rekomenduoju.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 03 birželio 2009 - 21:18
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 03 birželio 2009 - 21:17
QUOTE(andriuska @ 2009 06 03, 22:06)
nu vat, pora pvz su zonine teorija praktikoje.

arimas. šešėliai į III zoną. švisiausia zona VII. šešėliuose akivaizd-iai matosi grumsteliai.

medis - V zona. kadangi pasiskirstė nuo III,05 iki VI,05, tai ryškinau N+1

Čia buvau aš smile.gif

Drįstu teigti, kad netaikant zonų sistemos tai būtų neįmanoma su juosta ir darant tik 1 kadrą. Puikūs pavyzdžiai. Nuotraukoje su medžiu man patinka šviesa.
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 06 03, 21:06)

Už šitą spaudžiu dešinę. Bent pradžioje tai daryti reikia.
Atsakyti
ačiū. tokia špargalkė gerai ir vėliau. labai gerai po to pagalvoti prieš ryškinant.

o čia iliustracija prie keverzonės paskutinės lentelės (plokštelė Nr.14)

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 03 birželio 2009 - 21:26
wacko.gif eikit sau bernai mega_shok.gif aš palygint su jumis tai tik kapstausi smėlio dėžėje su kibiriukais ir kastuvukais.

Andriau, žiauriai patiko ta su medžiu. Šviesa labai graži.
Atsakyti
ačiū smile.gif
o dėl kapstymosi - tai juk realytivu ir nuo požiūrio priklauso. man atrodo, kad tai aš kapstausi niekam nereikalingo smėlio dėžėje. kiti nesuka sau galvos, fotografuoja viską, kas jiems patinka, po to atsirenka ir ištrina. o aš vaikštau vaikštau, žiūriu žiūriu... pagaliau apsisprendžiu, nufotografuoju - š.das (mianininko kurbinės kančios tipo biggrin.gif ). džiaugiuosi tuom, kad bent jau su technine puse kiek stumiuosi priekin ir puoselėju viltį, kad kada nors ateityje, kai pamatysiu patį gražiausią dalyką iš visko, kas kada nors yra matęs, aš būsiu pasiruošęs tai nufotografuoti 100 proc taip, kaip reikia....(džedaiškai pavariau, kavos dar negėriau cool.gif

savaitgalį ruošiuos tave aplankyti ir pagaliau įvykdyti mainus. kuria dieną geriau?
Atsakyti