Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

O aš savaitgalį fotkinau su skaitmenuku Nikonu su zoominiu objektyvu 18-70mm. Buvau pamiršusi, kaip man patinka zūminis. Gaila, ant juostos jis duoda grubią vinjetę. Jau kažkaip vėl grįžtu prie minties, kad ieškosiu gero zūmo ant juostos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 birželio 2009 - 19:49
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 01, 17:48)
Sillwio, nu ką tu ten cituoji doh.gif Ne taip mane supratai.

Dabar supratau, kad ne taip supratau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 01, 17:27)
ne-a. čia - džiaaaazzzzzzas cool.gif 

dėl ryškinimo temperatūros. jei ryškinu apie 10 min. - nelabai parinuos.

o sakykyte, kas prieš ryškinimą juosteles pamerkia? t.y. į paprastą vandenį, kad emulsija sudrėktų? vat šitas tmaxines tai mirkiau.

Dziazas kartais yra gerai, ale dziazuot graziai pavyksta, kai grot jau moki smile.gif

As irgi nesiparinau iki siol, o vat viena juosta visa perryskinta aiskiai, nors ir kompensavau. Ryskalai buvo sviezi, tai pirmai juostai labiausiai pasijaute.

As nemerkiu. Kam to reikia?
Atsakyti
adamso knygoje parašyta (bet ir kitur buvau skaitęs). esmė - jau drėgna emulsija tolygiau priima ryškalą (skysčių difuzija joje vyksta tolygiai ir neagresyviai, ryškalas po truputį išstumia vandenį).
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 02, 08:35)
adamso knygoje parašyta (bet ir kitur buvau skaitęs). esmė - jau drėgna emulsija tolygiau priima ryškalą (skysčių difuzija joje vyksta tolygiai ir neagresyviai, ryškalas po truputį išstumia vandenį).

Ka tas duoda? Kompensuoti nereikia?
Atsakyti
A.A. rašo, kad + 25 s. kiek tas reikalinga negaliu pasakyti. reiks su plokštelėmis pasibandyti. tam, kad palyginti, reiks padubliuoti kadrus ir išryškinti su užmirkymu ir be.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 02, 09:16)
A.A. rašo, kad + 25 s. kiek tas reikalinga negaliu pasakyti. reiks su plokštelėmis pasibandyti. tam, kad palyginti, reiks padubliuoti kadrus ir išryškinti su užmirkymu ir be.

Su plokstelemis tai patogiau. Lauksiu rezultatu smile.gif

Klausyk, o tu ploksteles vis ryskini voniose? Neziurejai specialaus bakelio?
Atsakyti
Tai va, fototechnikoje buvo tik vienas bakelis dviems juostoms, tai paėmiau jį ir Smilčiai chemijos. Tai dabar kaip dalinam? Aš galiu kuriai nors padovanoti savo senąjį bakelį, o paskui kai užveš naujai šitų dvigubų, nupirkti. Jie sakė, kad kažkada vėl užsakinės.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 02, 11:52)
Tai va, fototechnikoje buvo tik vienas bakelis dviems juostoms, tai paėmiau jį ir Smilčiai chemijos. Tai dabar kaip dalinam? Aš galiu kuriai nors padovanoti savo senąjį bakelį, o paskui kai užveš naujai šitų dvigubų, nupirkti. Jie sakė, kad kažkada vėl užsakinės.

Oi ačiū tau labai thumbup.gif Rašyk sąsk Nr., pervesiu pinigėlius mirksiukas.gif
O bakelį tegu ima Puriena, aš vis tiek be šio mėn pabaigos nieko dar nedarysiu unsure.gif O plačiai juostai gal ir dar vėliau tik prireiks. Siaurai tai turiu rusišką, pradžiai užteks ir to smile.gif O vėliau arba čia vietoj greičiau bus, arba gal iš fotoimpex greičiau atsisiūsim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 02 birželio 2009 - 11:09
QUOTE(Smiltis @ 2009 06 02, 11:08)
Oi ačiū tau labai  thumbup.gif Rašyk sąsk Nr., pervesiu pinigėlius  mirksiukas.gif
O bakelį tegu ima Puriena, aš vis tiek be šio mėn pabaigos nieko dar nedarysiu  unsure.gif O plačiai juostai gal ir dar vėliau tik prireiks. Siaurai tai turiu rusišką, pradžiai užteks ir to  smile.gif O vėliau arba čia vietoj greičiau bus, arba gal iš fotoimpex greičiau atsisiūsim  smile.gif

ok smile.gif
Papildyta:
tai bakelis iškeliaus pas Purieną, o chemija pas Smiltį smile.gif
Smilčiai jau parašiau AŽ.
Atsakyti
blyn, susivėlinau sad.gif reikia ir man dvigubo bakelio, ta prasme ne kiek dvigubo, kiek plačiai juostai. Sayon, rašyk sms man dėl tokių dalykų cool.gif ne visad spėju užfiksuot jūsų informaciją.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 02, 11:54)
blyn, susivėlinau sad.gif reikia ir man dvigubo bakelio, ta prasme ne kiek dvigubo, kiek plačiai juostai. Sayon, rašyk sms man dėl tokių dalykų cool.gif ne visad spėju užfiksuot jūsų informaciją.

ok, jei tik spėsiu, pranešiu. nes va per dieną ar dvi nebeliko.
Atsakyti