Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 06 01, 13:21)
Jei telpa 2 siauros, tai 2 placios netilps.

taip ir rašiau - dvi siauros, arba viena plati smile.gif
Papildyta:
jei nežinotum konteksto, tai šis pokalbis būtų labai juokingas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 birželio 2009 - 13:28
nu va atėjo andriuška ir tuoj viską papasakos apie plačios juostos ryškinimą transformuojant spiralę smile.gif
Atsakyti
man bakelis aktualu, bet jau kaip ir užsisakiau unsure.gif O šiaip tai kažkaip fototechnika šeštadienį nusivyliau, nes nuvažiavau, galvojau pirksiu daug , ale pasirodo jie šeštadieniais nebedirba doh.gif tai ir išvažiavau šnipštą pešus unsure.gif Žodž ne vilniečiams ir kas neturi galimybės darbo dienomis į Vilnių atvažiuot nėra ko į juostą fotografuot biggrin.gif
Atsakyti
aš paėmiau. nors su tuo pardavėju taip ir neradom, kaip išplėsti spiralę. ant dėžutės parašyta, instrukcijoje juodu ant balto, kad išsiplėčia ir telpa 120 juosta. bandysiu daugiau jėgos, jei sulaužysiu, tai sulaužysiu. užsimaniau konforto. kai ryškinadavau kartą du į mėnesį, tai nieko buo ir su rusiškais. bet kai apimtys didėja, ypač vasara, norisi biški šviesos matyti, o ne tik tamsoje lindėti.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 01, 13:55)
aš paėmiau. nors su tuo pardavėju taip ir neradom, kaip išplėsti spiralę. ant dėžutės parašyta, instrukcijoje juodu ant balto, kad išsiplėčia ir telpa 120 juosta. bandysiu daugiau jėgos, jei sulaužysiu, tai sulaužysiu. užsimaniau konforto. kai ryškinadavau kartą du į mėnesį, tai nieko buo ir su rusiškais. bet kai apimtys didėja, ypač vasara, norisi biški šviesos matyti, o ne tik tamsoje lindėti.

šiaip tikiu, kad rasi būdą. o bakelis man pasirodė fainas, geras, patogus, labai fainai sukinėjasi (pas mane aname striginėjo biškį). lauksim rezultatų..smile.gif 4u.gif

Puriena, gi man dabar tik dašilo, gal Tu mano senojo bakelio nori? Dovanoju. Viena spiralė biškį stringanti, bet kita puikiai veikia. Apsiuostysi ir, jei pritrūks ko nors, nusipirksi naują. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 01 birželio 2009 - 13:59
nu vat. su rusų forumo ir kelių motinų pagalba, gailiai braškėdama spiralė pasidavė ir išsiplėtė taip kaip reikia cool.gif

jei kam reikia rusiškų bakelių siaurai arba plačiai juostai ir nenori mokėti 70 lt - kreipkitės. vakare skelbimus duosiu į viešuosius forumus. pirkėjui garantuojamas spec. aprūpinimas "know how" ryškinimo klausimais biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 06 01, 14:57)
Dovanoju.

Puriena, košernas pasiūlymas. griebk nesvarstydama.
Atsakyti
vienas kadras iš savaitgalio. džiaugiuosi, kai durnelis geležėlę radęs.... vis tik siaura juosta irgi gali nemažai, jei su ja teisingai elgtis.

user posted image

kodak t-max 400, x-tol 1:1, planšetinis skaneris. nežiūrėkit meno, nežiūrėkit į gražų vaikutį. žiūrėkit į baltus lininius marškinėlius, i šviesią ir tamsią jų pusę ir įvertinkite, kad tai šeštadienio 12 val ir už lango šviečia saulė.....ir kaip supratote - jokio blico.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 01 birželio 2009 - 15:34
QUOTE(andriuska @ 2009 06 01, 16:33)
vienas kadras iš savaitgalio.  džiaugiuosi, kai durnelis geležėlę radęs.... vis tik siaura juosta irgi gali nemažai, jei su ja teisingai elgtis.

thumbup.gif
O kokie nustatymai buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 01, 13:27)
taip ir rašiau - dvi siauros, arba viena plati smile.gif
Papildyta:
jei nežinotum konteksto, tai šis pokalbis būtų labai juokingas  biggrin.gif

Cituoju "Tai gal ten dar spiralė plačiai papildoma yra g.gif" smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 06 01, 13:55)

Berods reikia pasukti diskus i priesingas puses. Pas juost tokia sistema.

QUOTE(andriuska @ 2009 06 01, 15:33)
kodak t-max 400, x-tol 1:1, planšetinis skaneris. nežiūrėkit meno, nežiūrėkit į gražų vaikutį. žiūrėkit į baltus lininius marškinėlius, i šviesią ir tamsią jų pusę ir įvertinkite, kad tai šeštadienio 12 val ir už lango šviečia saulė.....ir kaip supratote - jokio blico.

Expose for the shadows, develop for the highlights?

Prie progos pasidalinsiu savo patirtim su bakeliais. Turiu dabar 4 (kai pirkau didintuva, senis uzfundijo antikvariatiniais). Visi priima ir siaura ir placia juosta. Apie du net ner ko kalbet, nes jiems metu daugiau negu cia mums visiems kartu sudejus, nors jie dar veikia. Kiti du, tai kaiser ir paterson. Kaiser geras, bet dedant juosta reikia prispausti pirstu. Paterson turi mechanizma, sustabdanti juosta, taigi teplioti jos nereikia. Taip pat paterson zymiai patogesnis ir greitesnis nupylimas/uzpylimas, bet kaiser nereikia tamsoje ieskoti dangtelio tarpines. Zodziu, paterson butu lyg ir nugaletojas. Jeigu ne vienas "jeigu". Per visa ryskinimo "karjera" pastebejau, kad sukimas placiai juostai, suvyniotai i siauros juostos spirale (siauri tarpai tarp viju) yra blogis. Ryskalai prastai maisosi ir kadras gali netolygiai issiryskinti. Sita beda pataiso vartymas, bet yra problema, su kuria nei vienas mano bakelis nesusitvarko - skyscio temperatura vasara kontroliuoti labai sunku. Pasiruosi ryskalus 20°C temperaturos, baigus ryskinti jie jau 22°C. Saldyti ryskalus iki 18 irgi ne iseitis. Bandziau kisti visa bakeli i vonia su saltu vandeniu, bet plastikas prastai laidus temperaturai. Viena is juostu pavariau su per auksta temperatura. Nors laika ir trumpinau, nepataikiau visvien. Taigi nutariau isbandyti metalini bakeli su metaline spirale, skirta tik 120 juostai. Paziuresim ar tai isspres esamas problemas ir nesukels nauju.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 06 01, 16:46)
thumbup.gif
O kokie nustatymai buvo  g.gif

nepamenu. tiesa pasakius fotografavau diafragmos prioriteto režimu, gal kiek ekspokorekcijos pridėjau (bet negarantuotas, o jei ir buvo - tai pusė stopo).

QUOTE(sillwio @ 2009 06 01, 17:08)
Expose for the shadows, develop for the highlights?

ne-a. čia - džiaaaazzzzzzas cool.gif turėjau lentelę tmax 100. išryškinau pirma ją, po to pamatavau temperatūrą ryškalo, nepavyko numušti žemiau 23, pagalvojau, kad paprastai reikia pridėti apie 3 min. (skirtumas nuo 100 iki 400), tirpale ryškinau vieną juostą - minus 10 proc. bet temperatūra kiek aukštesnė... ai, tai paėmiau 11 min. ir štai smile.gif kartais būna dienos, kai tiesiog jauti, kad pasiseks.

dėl ryškinimo temperatūros. jei ryškinu apie 10 min. - nelabai parinuos. vat problema - kai 45 min. tada tai jo... arba vonelėje, kai tirpalo mažai, o sąlyčio paviršius - didelis. plius rankas įmerkus reikia pradžioje laikyti, kad neišplauktų.

o sakykyte, kas prieš ryškinimą juosteles pamerkia? t.y. į paprastą vandenį, kad emulsija sudrėktų? vat šitas tmaxines tai mirkiau.

Atsakyti
Sayonara, ačiū 4u.gif Bet aš turiu bakelį, tą spiralinį. Tik dabar galvoju apie didesnį, nes juostų prifotkinu daugiau ir ryškinti po vieną nesąmonė. Tai jei rytoj dar būtų tų dvigubų bakelių - paimk ir man vistik, gerai? Reikia man jo, niekur nedingsiu. Ačiū 4u.gif

Sillwio, nu ką tu ten cituoji doh.gif Ne taip mane supratai. Taigi aš suvokiu, kad nesukiščiau dviejų siaurų ir dar plačią. Tiesiog pamaniau, jei rašo, kad bakelis tinka arba dviem siauriom, arba vienai plačiai juostai, tai spiralės logiškai komplekte turėtų būti trys smile.gif O kad ten jos transformuojasi tai ką aš žinau..
Papildyta:
Andriuska, gerai ekspoza nuotraukoje parinkta. Na bet gi tam ir spotmetrą turi, nebent ne juo matavai.

Aš irgi šnd patenkinta. Pasiėmiau savo vienos jb juostelės indeksus. Lyg ir gerai g.gif Rytoj turėsiu skanus. Ką nors parodysiu. Dar trys juostelės laukia ryškinimo, o laiko kaip nėr..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 01 birželio 2009 - 17:48
matavo canon 50e (tokį patį nusipirko Inc, kuri, matyt, patiliukais (arba ne) įstos į mūsų neformalų klubelį 4u.gif )

labai patenkintas likau jo darbu. reportažas su MF kamera ir spotmetru būtų žiauru, net aš tai suvokiu cool.gif . o vat su siaura automatizuota kamera - malonumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 01 birželio 2009 - 19:38