Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 05 27, 19:39)
na vat pvz iš susitikimo:

tai kad visai nieko tas spotmetras ir zonų parodymas. rezultatą gali kontroliuoti ir prognozuoti.

Labai tvarkingai. Kad procesas kontroliuojamas gerai matosi trečioj. Įmontuoti eksponometrai, matuojantys atspindėtą šviesą tokiais atvejais grybauja. Jei skaitmenoj gali pataisyt, tai juostoj nelabai.
Pirmoj šviesa įdomi.
andriuska, gal pasidalintum skanerio nustatymais? Būtų įdomu. Aš vuescan dar nepasileidau, bet anksčiau ar vėliau paleisiu.
Atsakyti
trecios pilkumas ir man kzk net neitiketinas, nerealumo ispudi siek tiek duoda.

pirma karta Portra 160 isbandziau. Skaneris aisku, grybas, bet ir siaip tikejausi daugiau is spalvu. Saltoka tokia pasirode g.gif priesingai negu tikejausi.

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 27, 16:36)
mane kankina abejonės.... supranti, kai tik pradėjau fotkint, man tiek kartų kas nors vis kvadratuoti siūlydavo.. o aš vis kažkaip priešinausi.. net nesuvokiu, kodėl.. turėjau rankose vidutinio formato fotiką mėnesį - net nepabandžiau.. gal jis tiesiog ne man? nežinau. noriu ir kol kas stabdau..

o nėra Jums tokio pojūčio, kad vidutinis formatas yra aukštesnis laiptelis juostinėje foto?

tai nepergyvenk smile.gif nemanau, kad vid formatas yra aukstesnis laiptelis.. be to, nelabai zinau kokie tie laipteliai isvis yra smile.gif Mna tai dalampocki koks formatas - ar siauras, ar ilgas, ar kvadratas. koki duotu, tokiu fotkinciau smile.gif Tik va 4:3 nelabai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 27, 21:45)
andriuska, gal pasidalintum skanerio nustatymais? Būtų įdomu.

skanuoju silverfaste. nustatau, kad skanuotų kaip pozityvą. 300 dpi. dydis nuo nuotaikos, ir įvertinus preskaną. jei nieko gero - tai mažų išmatavimų skanuoju, kad vietos neužimtų. jei kažkas geresnio - didesnių matavimų. bet maždaug 60 mm negatyvą į 20 cm, 5colių - į 30 cm. darau preskaną, paspaudžiu auto nustatymus, pažiūriu histogramą. patampau įvwertines tai, kad joje viskas rodoma atvirkščiai. nuskanuoju. verčiu šope. jei rezultatas netenkina šviesomis, grįžtų į skanavimo langą ir pertampau histogramą. ir vsio.

QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 27, 23:13)
pirma karta Portra 160 isbandziau. Skaneris aisku, grybas, bet ir siaip tikejausi daugiau is spalvu. Saltoka tokia pasirode g.gif priesingai negu tikejausi.

tai portrų visokių yra: NC ir VC. kur bandei - NC berods. be to nepamirštam, kad ją 2002 metais išmest reikėjo. ir skaneris. sakyčiau, visai nieko. eksperimentui atkirpk juostelę siauros pločio ir duok prie progos Sayonarai, kad su dedikuotu pabandytų.
Atsakyti
sveiki. pratęsiant vakar dienos temą apie kvadratą.
kadangi esu mėgėja kraipyti fotiką, su siaura juosta tai visiškai normaliai atrodo. o kaip su kvadratu?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 28, 07:11)
tai portrų visokių yra: NC ir VC. kur bandei - NC berods. be to nepamirštam, kad ją 2002 metais išmest reikėjo. ir skaneris. sakyčiau, visai nieko. eksperimentui atkirpk juostelę siauros pločio ir duok prie progos Sayonarai, kad su dedikuotu pabandytų.

as ne apie sita. siaura bandziau NC mirksiukas.gif
Atsakyti
taigi NC ir turi būti tokia. pirk VC. o be to skanuot reiktų ne planšetiniu. žinai, kas dabar lasvo laiko turi mirksiukas.gif

o kam kraipyti kvadratą? čia "što vlob, što polbu". be to, jei šachta - archenepatogu... oi, čia turbūt ne apie 90 laipsnių, o apie 45? nu tai galima, bet vėl gi, šachtoje viskas atbulai matosi, tai žinok gan sudėtinga, manau būtų. su prizme - no problem.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 28, 09:36)
kadangi esu mėgėja kraipyti fotiką, su siaura juosta tai visiškai normaliai atrodo. o kaip su kvadratu?

pradzioje jei tu dar kvadrata komponuojant kraipyt pradetum, garantuoju, kad rimtai supykintu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 28, 07:11)
skanuoju silverfaste. nustatau, kad skanuotų kaip pozityvą. 300 dpi. dydis nuo nuotaikos, ir įvertinus preskaną. jei nieko gero - tai mažų išmatavimų skanuoju, kad vietos neužimtų. jei kažkas geresnio - didesnių matavimų. bet maždaug 60 mm negatyvą į 20 cm,  5colių - į 30 cm. darau preskaną, paspaudžiu auto nustatymus, pažiūriu histogramą.  patampau įvwertines tai, kad joje viskas rodoma atvirkščiai. nuskanuoju. verčiu šope. jei rezultatas netenkina šviesomis, grįžtų į skanavimo langą ir pertampau histogramą. ir vsio.

Aciu. Bandysiu.

QUOTE(sayonara @ 2009 05 28, 07:36)

Kraipyk i sveikata smile.gif Fotikas nuo to nesuges, o kitu apribojimu nera.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 28, 09:01)
Kraipyk i sveikata smile.gif Fotikas nuo to nesuges, o kitu apribojimu nera.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Gaziulka, su planšetiniu niekaip negausi teisingų spalvų. Duok Sayon, kad praskenuotų, arba nešk spausdint į Procentrą. Ir NC tikrai vos blankesnės spalvos, VC man mielesnė, nors šiaip mėgstu abi.

Andriau, kada mainus vykdom? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 28 gegužės 2009 - 22:23
aš prisimenu blush2.gif , bet negalėjau važiuoti dviračiu (dažasvydį žaisdamas kelio sąnarį susimušiau). šį savaitgalį važiuoju į krikštynas. tai matyt kitą savaitę tikrai atminsiu. klausimas vis dar aktualus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 29 gegužės 2009 - 07:22