Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

nea.. sita geriau http://www.youtube.c...h?v=fUYaosyR4bE
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 27, 13:13)

nina simone man irgi tinka. man net robbie williams su šia daina tinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 27, 11:10)
aš ne prie stiklo klijuoju, o prie to rėmelio, kuris skirtas 120 juostai. bet jei juosta išsigaubia - tai gaunasi gaidys (centras nefokuse, kadras išsikraipęs ir pan.). tai kad to nebūtų, aš juosta įtempiu. paprastai užtenka įtempti išilgai (t.y. klijuoju atkarpos pradžią, po to prie priešingo galo lipnę juostą, tada įtempi ir įtemptą priklijuoju prie rėmelio). ypatingais atbejais, kai "kupra" neišsitiesina, tempiu išilgai. bet procesas rizikingas, kadangi galima priklijuoti juostą ir prie pačio kadro (tarpkadriniai tai dideli ir nebaisu ten klijuoti, o iš kadro šonų juk vos vos lieka, perforacijos tai nėr). tai vat.

Blin. Nera gero sprendimo. Ka randu nete, tai pasiulymus kist tarp knygu ale fortepan gali kist kur nori, jinai vistiek raitojasi smile.gif Ieskosiu sprendimu. Aciu uz pagalba.

QUOTE(sayonara @ 2009 05 27, 12:28)
sillwio, aš drįstu teigti, kad nors praeityje turėjom ne vieną drakę apie juostinykus ir skaitmeninykus, juosta TAU tinka prie veido. man asmeniškai Tavo juostiniai kadrai yra nesulyginami su skaitmeniniais, nors ir pastarieji spindi švara, tvarka ir kokybe. nagi, pripažink.. bigsmile.gif  4u.gif papasakok, kaip Tu pats jauties su juosta? smile.gif nes sprendžiant iš rezultatų - nuostabiai smile.gif

Ai, diskusija amzina. As vis dar manau, kad nera skirtumo, kuo fotografuoti. Ir skaitmena, ir juosta turi savo privalumu ir savo trukumu. Yra labai daug niuansu, kurie yra grynai subjektyvus. Pvz. fotografuoti automatiniu juostiniu nikonu man nepatiko. Tai niekuo nesiskiria nuo fotkinimo i skaitmena. Netgi objektyvai tie patys. Nedave juosta kazkokiu apciuopiamu privalumu. Tuo tarpu vidutinis formatas mane suzavejo. As nezinau kame reikalas. Gal objektyvo piesinys, gal perspektyvos perteikimas. Kazkas kabina ir labai smarkiai. Tu pastebejai teisingai - jauciuosi as su juosta siuo metu puikiai. Fotografavimas i skaitmena neteikia visiskai jokio malonumo, nors i svetimas skaitmenines nuotraukas man patinka ziuret. Gal visa tai vel viena diena pasikeis. Gal ismesiu viska ir nusipirksiu viena skaitmenine leica smile.gif Negaliu atsakyt vienareiksmiai. Galiu tik atsakyt, kad siuo metu sergu vidutinio formato manija.

_ms_ - dekoju. relaxed man paciam irgi labai patinka.
Atsakyti
kaži, kada aš iki vidutinio pribręsiu.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 27, 14:24)
kaži, kada aš iki vidutinio pribręsiu.... doh.gif

O tu be jo jautiesi nelaiminga? Geriausias variantas - pradzioj pabandyt nebrangiai, o tada jau nusprest.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 27 gegužės 2009 - 14:31
QUOTE(sillwio @ 2009 05 27, 14:31)
O tu be jo jautiesi nelaiminga? Geriausias variantas - pradzioj pabandyt nebrangiai, o tada jau nusprest.

mane kankina abejonės.... supranti, kai tik pradėjau fotkint, man tiek kartų kas nors vis kvadratuoti siūlydavo.. o aš vis kažkaip priešinausi.. net nesuvokiu, kodėl.. turėjau rankose vidutinio formato fotiką mėnesį - net nepabandžiau.. gal jis tiesiog ne man? nežinau. noriu ir kol kas stabdau..

o nėra Jums tokio pojūčio, kad vidutinis formatas yra aukštesnis laiptelis juostinėje foto?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 27, 14:36)
mane kankina abejonės.... supranti, kai tik pradėjau fotkint, man tiek kartų kas nors vis kvadratuoti siūlydavo.. o aš vis kažkaip priešinausi.. net nesuvokiu, kodėl.. turėjau rankose vidutinio formato fotiką mėnesį - net nepabandžiau.. gal jis tiesiog ne man? nežinau. noriu ir kol kas stabdau..

o nėra Jums tokio pojūčio, kad vidutinis formatas yra aukštesnis laiptelis juostinėje foto?

"Kvadratavimas" ir fotografavimas kvadratu skirtingi dalykai. Kai fotografuoji kvadratu, mastai apie kompozicija is karto. Tai truputi skiriasi nuo karpymo kompe. Jei pariniesi, kad nepabandei, tai imk ir pabandyk. Tau patinka ir gaunasi tavo uzmanymai siauroj juostoj, tai kam save prievartaut. Bandziau anksciau save privartaut ir daryt tai, ka daro kiti. Dabar darau kas man patinka ir tai teikia dziaugsma.

Tokio pojucio nera. Yra grynai techninis dalykas - negatyvo detaliskumas. Tai viskas. Visa kita -fotografo nuopelnas. Jei kazkuris kadras neidomus, tai formatas del to tikrai nekaltas. Ir atvirksciai. Kazkokia itaka technika zinoma turi (piesinys, valdymo patogumas), bet ne tai svarbiausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 27 gegužės 2009 - 15:02
QUOTE(sayonara @ 2009 05 27, 15:36)

nea, man tik pojūtis, kad jis brangesnis, o ne kad aukštesnis biggrin.gif
Atsakyti
pritariu sillwio. dirbti su vidutiniu formatu patogiau: spausti nuotraukas - geriau, kadrų juostoje - mažiau. ir kažkiek stilingiau gal (nes fotografuojant siaura automatiniu fotiku kaifo daug neatsiranda. savaime dėl formato šedevrai nepasidaro. bet formatas geras nuotraukas veikia kaip daugiklis. "aukštesniu lygiu" atrodo gal tik todėl, kad rankinio/smegeninio darbo daugiau yra, bo mažai kas perkasi automatinas MF kameras, todėl ir prasideda eksponavimo bei kiti reikaliukai...
Atsakyti
sakydama, kad gal tai aukštesnis laiptelis, turėjau omenyje, kad tai sąmoningas tokio formato pasirinkimas, mano galva, sudėtingesnis komponavimas.. ta prasme, fotografo sąmoningumas didesnis, negu fotkinant siaura juosta, ar ne?
nu dzin, man patinka, kaip Jums čia visiems sekasi, ale rodos gana greitai liksiu vienintelė siauroji biggrin.gif
Atsakyti
komponavimas man kaip tik paprastesnis g.gif tik ilgiau užtrunka gal. bent jau man. nors puriena ir mačiau ilgai komponuoja ir galiausiai nusprendžia nenuspaust mygtukėlio hihihi.gif
Atsakyti
na vat pvz iš susitikimo:

user posted image

user posted image

buvo saulė su debesim. meno čia nėr, tikslas buvo sutalpinti dangų, debesis, šešėlius (po tiltais ir nuo medžių).

o čia iš rankų (labai pilka patinka languose):

user posted image

tai kad visai nieko tas spotmetras ir zonų parodymas. rezultatą gali kontroliuoti ir prognozuoti.

oi, pirmą kažkaip nutamsinau, realiai ji šviesesnė nusiskanavo ir ne tokia kontrastinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 27 gegužės 2009 - 19:41