Permečiau akimis ebay, yra keletas tokių eksponometrų, kainos įvairios ir brangiau. Šiaip patiko jis man. Tai tą varžtelį pareguliavus, tikslumas susitvarko - ar taip supratau?
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 23, 20:38)
Tai tą varžtelį pareguliavus, tikslumas susitvarko - ar taip supratau?
Taip. Dauguma mano juostinių kadrų matuoti juo.
Bet į Lietuvą švedai ko gero nesiunčia
Pažiūrėjau ebay kainas 60 svarų už tą ikophot'ą. Jėzau marija.
Papildyta:
Švedai dažniausiai ne, bet aš galiu išsiųst. Brangiai neturėtų kainuos, nes eitų kaip laiškas.
Papildyta:
Pavydas bambą graužia
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 23, 20:42)
Švedai dažniausiai ne, bet aš galiu išsiųst. Brangiai neturėtų kainuos, nes eitų kaip laiškas.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 04 23, 19:46)
aikit į meet'ų skladuką pažiet, sudėjau kelias savo juostines iš sekmadienio meet'o
Pavydas bambą graužia
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 23, 14:49)
Nesu kruopščiai išsianalizavusi visos MF rinkos, bet apie yashica sakė, kad minkštas fokusas gaunasi,
nu nežinau, kas taip galėjo pasakyti. ten objektyvas tessar tipo. jis kaip tik pasižymi aštrumu ir sausumu (kiti sako, jog tai "neįdomus" objektyvas piešinio prasme). jau ko ko, bet yashica mat apkaltinti objektyvo minkštumu tikrai negalima.
o dėl formato - tai anos temos pabaigoje buvo gvildentas klausimas ir prieita išvados, kad formatas reikšmės neturi, bo galima kropinti po to. žodžiu, tau reiktų pradžioje apsispręsti su formatu ir kiek pinigų tam skirti gali. o po to bendrom pastangom padėsim apsispręsti. o tai dabar nori kvadrato ir mamiyos AF, kuri yra tik 645 formate. rolejus per brangus, o mamiya už min. 2500 lt - kaip ir ne. man prieš pirmą perkant irgi galvoje maišalynė buvo. žinok pasiūlymas visai rimtas - paimk pradžiai tolimatį (kokį ikon netarą ar agfą). jis kvadratas, regėjimas jam nesvarbus (ir aklas gali fotografuoti ) ir kaina juokinga. o kokybė nuotraukų rimta. o po to pažiūrėsi ir nuspręsi, ko labiau nori - estetikos, funkcionalumo, moduliškumo, paprastumo ir t.t.
QUOTE(sillwio @ 2009 04 23, 15:08)
O as oponuosiu adriuskai.
tsi kad viską tą patį parašiau: ir kad sunkus, ir kad didelis, ir kad objektyvai keičiami. tik vat dėl TLR koncepcijos iškraipymo tai gerai pastebėta. pritariu. tikras TLR turi būti su nekeičiamais objektyvais. tai stiliaus klasika.
QUOTE(sillwio @ 2009 04 23, 20:17)
pirmoje gražus "zaicas". yashica kažkaip negražiai juos gaudo. fain, kad veikia. man antroje patiko erdvė, kaip tie kanatai eina aukštyn ir gilyn. tik kažkokios keistos nuvarvėjimo dėmės kadruose (1 ir 3)
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 23, 20:37)
sayonara, tikrai jopšikmat:(
Turiu rusišką bakelį plačiai juostai - nesuprantu kaip juostą įdėti. Principas kažkoks kitoks nei siaurai juostai.
Turiu rusišką bakelį plačiai juostai - nesuprantu kaip juostą įdėti. Principas kažkoks kitoks nei siaurai juostai.
Sayonara, turiu keistą versiją - pelėsis. nu nieks kits tokių nedidelių taškų po visą kadrą nepaliks. gerai apžiūrėk juostą su padidinimo stiklu. iš kurios pusės dėmės. jei ant pagrindo - kažkokie lašai, jei emulsijos nėra - nu pelėsis nebuvo kokio kondensato ar drėgmės juostelė pagavusi?
o su bakeliu - tai ten nieko sudėtingo. siaurą juostą suki ant spiralės, o plačią reikia kišti. turi pažiūrėti, ar teisingai spiralės uždėtos (gali būti kaip nors supainiotos). jos turi būti taip, kad viršutinė ir apatinė sunertos tokiu būdu, kad juostelė tarp jų apvijų normaliai stumtusi link centro. kai apvijos sausos - eina lengvai. taip pat kiek įstūmus juostelę, sukant apvijas (vieną laikai vina ranka, kitą - kita) ir tokiais sukamaisiais judesiais iš riešo suki (vieną ranką į save, kitą - nuo savęs....nu kaip kokį kubiką-rubiką). *****, tu gi vokišką bakelį pirkai - tai ten turi būti viskas taip pat, tik apvijos pradžioje tų guoliukų nėr.
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 23, 21:42)
Puriena, aš tau rimtai siūlau pabandyti vieną juostelę išfotografuoti su leningradu (nu bent dalį kadrų). tik BW juostelę ir išsiryškink. tarp kitko, pas jį gale irgi varžtelis yra
o dėl tų Yaschicų - man kažkaip širdis labiau prie pirmo varianto (nors jis ir brangesnis). ale pas tą antrą kažkoks objektyvas neskaidrus, ant fokusavimo rankenėlės trankymo žymės. o apie pirmą fotiką daug ką dėkliukas pasako
QUOTE(andriuska @ 2009 04 23, 21:15)
tikras TLR turi būti su nekeičiamais objektyvais. tai stiliaus klasika.
pirmoje gražus "zaicas". yashica kažkaip negražiai juos gaudo. fain, kad veikia. man antroje patiko erdvė, kaip tie kanatai eina aukštyn ir gilyn. tik kažkokios keistos nuvarvėjimo dėmės kadruose (1 ir 3)
Sayonara, turiu keistą versiją - pelėsis. nu nieks kits tokių nedidelių taškų po visą kadrą nepaliks. gerai apžiūrėk juostą su padidinimo stiklu. iš kurios pusės dėmės. jei ant pagrindo - kažkokie lašai, jei emulsijos nėra - nu pelėsis nebuvo kokio kondensato ar drėgmės juostelė pagavusi?
o dėl tų Yaschicų - man kažkaip širdis labiau prie pirmo varianto (nors jis ir brangesnis). ale pas tą antrą kažkoks objektyvas neskaidrus, ant fokusavimo rankenėlės trankymo žymės. o apie pirmą fotiką daug ką dėkliukas pasako
Ir tai irgi, bet mažiau. Aš dabar turiu 2 ir galiu palyginti, tai kad ir kaip džiaugiuosi zeissu ir jį myliu, nublanksta jis prieš rollėjų. Gabaritai tie patys, svoris panašus, bet rollėjaus ergonomika nepralenkiama. Zeissas (kaip ir kai kurie rollėjai, beja) fokusavimo ir juostos prasukimo ratukus turi iš abiejų pusių. Tenka krapštytis abiem rankom. Plius užraktas paleidžiamas viršuj, o ne apačioj, taigi tenka kitaip perimt aparatą. Pas Rollėjų (cord'ą IV) viskas gudriau. Vakar fotografavau taip, kad niekas to nė neįtarė (fokusas ant hiperfokalo).
Dėkuj. Keistos dėmės, tai naktinio plovimo skubant pasekmės. Reiks merkt vandenukan.
O gal čia rentgenas? Nusišneku?
Sutinku. Juolab, kad antro kaina irgi pakils.
Sveiki.
Jau senokai fotografuoju. Su skaitmena.
Ir paskutiniu metu labai norisi išbandyti fotografuoti juostiniu fotoaparatu.
tai vat, turiu fotoaparatą. Jis nėra iš tų zenitų ar smenų (turiu 8m, bet neveikia).
Atrodo vadinasi Praktica 35mm - 70mm.
Ir noriu paklausti, ar su juo gausis kažkas panašaus kaip su zenitu?
Ta prasme, ar norint fotografuoti su juosta, būtinas senas fotoaparatas.
Žinau, kad klausimas juokingas, bet tuo pačiu man labai svarbus.
Dar noriu paklaust.
Žinau, kad jūs nuotraukas ryškinatės patys.
O kokios kainos foto studijose?
Tiesiog, esu jaunutė, gyvenu iš tėvų kišenės ir pirkt visus chemikalus man tikriausiai neleis mano kišenpiningiai.
tai vat, turiu fotoaparatą. Jis nėra iš tų zenitų ar smenų (turiu 8m, bet neveikia).
Dar noriu paklaust.
Tiesiog, esu jaunutė, gyvenu iš tėvų kišenės ir pirkt visus chemikalus man tikriausiai neleis mano kišenpiningiai.
Vėl aš su ryškinimo bėdom ką tik išryškinau dvi juostas.
Pirma išsiryškino puikiai, bet per visą juostą eina toki dryžiai kitokios spalvos nei pati juosta. Ta prasme juosta su vos violetiniu atspalviu (na kaip visad), o tie dryžai rusvi Kai kur jie labai aiškūs, kai kur nelabai, priklausomai nuo kadro, bet yra per visą juostą jie eina. Kas buvo blogai? Nieko kitaip nedariau nei visad, tik mažiau sukau fiksuojant (vis man kirbėjo klausimas galvoj, ar fiksuojant iš viso reik sukti). Išdžius, nuskenuosiu kaip atrodo.
Kita juosta viskas gerai.
Nu jofana kada aš išmoksiu
Dėl MF. Aš apie tą Mamiya AF 645 kalbėjau vien dėl to, kad turi autofokusą. Šiaip aišku norėčiau Hasselio bet gi jo kaina.. bent penkiskart didesnė už tą Mamiya c330. Rollei irgi ebayjuose kainos kandžiojasi. Dvigubai brangiau nei c330. Pasisekė Sillwio dar googlinsiu šiaip norėčiau rankose palaikyti c330, įdomu kur tą galima būtų gauti, gal procentras turi? jis ten mačiau senienų visokių prisistatęs. Dar pas meistrą Mečkauską visko buvo lentynose, reiks patikrint ką jis ten turi, pačiupinėsiu iš arti jei bus ir nuspręsiu ar jis labai jau ten griozdas žodžiu niekur neskubu, ramiai žiūrinėju ir ką nors kada nors įsigysiu (ar gausiu dovanų )
Pirma išsiryškino puikiai, bet per visą juostą eina toki dryžiai kitokios spalvos nei pati juosta. Ta prasme juosta su vos violetiniu atspalviu (na kaip visad), o tie dryžai rusvi Kai kur jie labai aiškūs, kai kur nelabai, priklausomai nuo kadro, bet yra per visą juostą jie eina. Kas buvo blogai? Nieko kitaip nedariau nei visad, tik mažiau sukau fiksuojant (vis man kirbėjo klausimas galvoj, ar fiksuojant iš viso reik sukti). Išdžius, nuskenuosiu kaip atrodo.
Kita juosta viskas gerai.
Nu jofana kada aš išmoksiu
Dėl MF. Aš apie tą Mamiya AF 645 kalbėjau vien dėl to, kad turi autofokusą. Šiaip aišku norėčiau Hasselio bet gi jo kaina.. bent penkiskart didesnė už tą Mamiya c330. Rollei irgi ebayjuose kainos kandžiojasi. Dvigubai brangiau nei c330. Pasisekė Sillwio dar googlinsiu šiaip norėčiau rankose palaikyti c330, įdomu kur tą galima būtų gauti, gal procentras turi? jis ten mačiau senienų visokių prisistatęs. Dar pas meistrą Mečkauską visko buvo lentynose, reiks patikrint ką jis ten turi, pačiupinėsiu iš arti jei bus ir nuspręsiu ar jis labai jau ten griozdas žodžiu niekur neskubu, ramiai žiūrinėju ir ką nors kada nors įsigysiu (ar gausiu dovanų )
QUOTE(Duoma @ 2009 04 23, 22:06)
Sveiki.
Dar noriu paklaust.
Dar noriu paklaust.
Labas
Na, fotografuoti į juostą senas aparatas nebūtinas. Praktica puikiai tiks pradžiai, o gal ir daugiau. Ar gausis panašaus kaip su zenitu labiau sprendžia objektyvas, negu aparatas. Manau verta pabandyt.
Dėl kainų studijose kas nors tikriausiai apšvies, bet aš manau, kad jei svarbu kaina, tai pačiai ryškint juostas išeis pigiau (kalbu apie nespalvotas).
Va taip va atrodo tie dryžiai
aciu sillwio maciau viena is tu yashiku (ta su neskaidriu objektyvu, pati pastebejau kazkoki purvinuma jame, todel atmeciau), kita kazkaip praziopsojau, nors saziningai atrodo ziurinejau vakar vakare
del dezutes ziuriu i tai kaip i diiiideli bonusa, kuris vertas tikrai kokio trecdalio fotiko kainos ir zadu ieskot tik su ja.
andriuska, gal tu gali pasakyt kuo yashikos skrisiasi tarpusavyje. ir ka reiskia MAT prie pavadinio as is pradziu maniau, kad tu keikiesi Yashika Mat' (kaip j... tvoju...mat')
del dezutes ziuriu i tai kaip i diiiideli bonusa, kuris vertas tikrai kokio trecdalio fotiko kainos ir zadu ieskot tik su ja.
andriuska, gal tu gali pasakyt kuo yashikos skrisiasi tarpusavyje. ir ka reiskia MAT prie pavadinio as is pradziu maniau, kad tu keikiesi Yashika Mat' (kaip j... tvoju...mat')