Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

na ka, galima drąsiai sakyti, kad senukas dar gyvas smile.gif bent jau tas išlaikymas, kuriuom nufotografuotas gosseno dėkliukas - korektiškas. fokusas - geras. dėl stiklų pabraižymo kiek mažokas mikrokontrastas, bet čia dar ir juostos amžius duoda, skaneris ir šiaip - portretams bus geras, pašvelninantis.

pro kur kas apsišviečia - nematau. dėl to skaitliuko irgi nesupratau, kam nuo 7 iki 1 numesti reikia? o tame aparate yra toks skaitliukas? kam tada langelis? aš tau siųlau tikrai rakorde pažymėti kairiame šone, tarp kokių skaičių ir kur maždaug tenka 6x6 kadro numeriai. pagal tai maždaug galėsi orientuotis. realia į tą juostą gali ir 13 kadrų tilpti (kieve taip ir buvo), tik tarpkadriniai mažučiai, sunku po to kirpti.

sillwio - gražios nuotraukos (ekspozicija neprašauta smile.gif ) ten kur vyras nišoje sėdi gal prisimeni "šakutę" tarp zonų?

Bitė Maja tų juostų liko vos kelios. galėsim artimiausio myto metu iškeisti į drinks_cheers.gif santykiu dvi prie vieno mirksiukas.gif

vakar mano sekonicas rado naują šeimininką, gerą žmogų, juostininką, kurio darbai man patinka. tai vietoj dažnai mane apimančio liūdesio atsisveikinus su geru daiktu, šį kartą nuoširdžiai džiaugiuosi.

galvoju apgreidinti trikojį, tai kad pardavimo eilės laukia dabartinis. Benro (modelio tiksliai nepamenu), kojos 4 sekcijų, aliuminis, laiko pagal aprašymą 8 kg. (na bronicą ir graflexą tikrai laiko). be galvos. jei ką sudomins - až.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 27, 09:52)
na ka, galima drąsiai sakyti, kad senukas dar gyvas smile.gif

-----------
vakar mano sekonicas rado naują šeimininką, gerą žmogų, juostininką, kurio darbai man patinka. tai vietoj dažnai mane apimančio liūdesio atsisveikinus su geru daiktu, šį kartą nuoširdžiai džiaugiuosi.

thumbup.gif thumbup.gif ačiū Andriau tau labai 4u.gif Ir Gaziulkinui aišku, kad aplamai ryžosi bandyt smile.gif Tai tu dabar fotografuok, jei tik dar yra noro, kaip tarėmės atneši man į peržiūrą mirksiukas.gif
--------------
aš jau vakar vakare sugalvojau kad rašysiu, jog imsiu, ir užmačiau kūdroj kad pardavei bigsmile.gif Nu kaip sako, nelemta musiau buvo unsure.gif
Atsakyti
Aciu visiems. Smagu, kad patinka.
Eksponometras, aisku, smarkiai palengvino gyvenima. Ypac spotmetro funkcija, nors ir be jos galima issiversti.

Patarimas: sugalvojau, kaip pasilengvint sau gyvenima, kad nedaryt kiekvienam kadrui keleto matavimu spotmetru. Fotografuojant pvz. gatvelese - apsvietima pagal zonu sistema pasimatavau vienam kadrui . "Nukisau" seselius i III zona. Pasimatavau dangu ir pasitikrinau ar jis ne auksciau, negu VIII zona. Tarp seseliu ir dangaus 5 stopai. Eksponometras pasiule eksopora, kuria ir naudojau pirmam kadrui. Dabar svarbiausia dalis - pries pirma kadra pasimatavau dar ir bendra apsvietima padal krentancia sviesa ir ja isiminiau (paprasta atsimint 2 skaicius). Veliau kitiems kadrams nematavau pagal zonas, o matavau tik pagal krentancia sviesa (tai reiskia tik viena matavima vietoj keleto) ir jeigu apsvietimas nesiskyre nuo isiminto, ekspozicijai naudojau pirma ekspopora. Tokiu budu seseliai ir dangus gula i savo zonas be matavimu spotmetru.

Andriuska, nepamenu, tik zinau, kad stebejau, jog dangus nebutu auksciau, negu VIII zonoje. Gilus seseliai gali buti zonoje II, nors nesu isitikines.
Atsakyti
oho, sillwio.. nuoširdžiai žaviuosi, puikūs darbai..

p.s. aš sergu, tikiuosi, išgyvensiu biggrin.gif
einu žiūrėt britain's got talent pusfinalius, bo antraip tektų miegot eit..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 27, 10:32)
oho, sillwio.. nuoširdžiai žaviuosi, puikūs darbai..

p.s. aš sergu, tikiuosi, išgyvensiu biggrin.gif
einu žiūrėt britain's got talent pusfinalius, bo antraip tektų miegot eit..

Aciu, sayonara.

Sveikatos tau. Laikykis.

andriuska, kazkada minejai, kad vidutinio formato negatyva klijuoji ant skanerio stiklo. Kuo tu ji klijuoji ir kaip zinai kur klijuot? Gal tai nera labai svarbu? Svarbiausia, kad butu po virsutine lempa. Atvyko mano 8800f. Negatyvai suzibejo naujai smile.gif Ale va beda, fortepan juosta gana smarkiai rieciasi, taigi krastai, bijau, nera tokie ryskus, kokie galetu buti.
Atsakyti
Sveiki,
Sillwio, puikiai padirbėjai. KOKYBĖ. Kažkaip prisiminiau tavo peizažus, bežiūrėdama. Tvarkingas kadras, klasikinė kompozicija - tavo braižas smile.gif Ir, aišku, kvadratas labai šauniai čia žiūrisi.

Sayonara, virusas koks tai paguldė? Sveik - arbatos imbierinės su citrina ir medum, fotografijos albumų vartymas ir visi kiti geri dalykai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 27, 11:48)

andriuska, kazkada minejai, kad vidutinio formato negatyva klijuoji ant skanerio stiklo.

aš ne prie stiklo klijuoju, o prie to rėmelio, kuris skirtas 120 juostai. bet jei juosta išsigaubia - tai gaunasi gaidys (centras nefokuse, kadras išsikraipęs ir pan.). tai kad to nebūtų, aš juosta įtempiu. paprastai užtenka įtempti išilgai (t.y. klijuoju atkarpos pradžią, po to prie priešingo galo lipnę juostą, tada įtempi ir įtemptą priklijuoju prie rėmelio). ypatingais atbejais, kai "kupra" neišsitiesina, tempiu išilgai. bet procesas rizikingas, kadangi galima priklijuoti juostą ir prie pačio kadro (tarpkadriniai tai dideli ir nebaisu ten klijuoti, o iš kadro šonų juk vos vos lieka, perforacijos tai nėr). tai vat.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 27, 09:52)
Bitė Maja tų juostų liko vos kelios. galėsim artimiausio myto metu iškeisti į  drinks_cheers.gif  santykiu dvi prie vieno mirksiukas.gif

ok. susitarėm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 27, 10:48)
Sveikatos tau. Laikykis.

QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 27, 11:00)
Sayonara, virusas koks tai paguldė? Sveik - arbatos imbierinės su citrina ir medum, fotografijos albumų vartymas ir visi kiti geri dalykai  4u.gif

ačiū, žmogai.
netikėtai čia mane išvertė, galuojuosi antrą dieną su 39 temperatūra.. doh.gif

sillwio, aš drįstu teigti, kad nors praeityje turėjom ne vieną drakę apie juostinykus ir skaitmeninykus, juosta TAU tinka prie veido. man asmeniškai Tavo juostiniai kadrai yra nesulyginami su skaitmeniniais, nors ir pastarieji spindi švara, tvarka ir kokybe. nagi, pripažink.. bigsmile.gif 4u.gif papasakok, kaip Tu pats jauties su juosta? smile.gif nes sprendžiant iš rezultatų - nuostabiai smile.gif
Atsakyti
silwio paziurejau ir as. Man labiausiai patiko ta, kur be pavadinimo su baidarem ir "relaxed" wink.gif

say - sveik verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 05 27, 12:45)
silwio paziurejau ir as. Man labiausiai patiko ta, kur be pavadinimo su baidarem ir "relaxed" wink.gif

say - sveik verysad.gif

pasveiksiu. o jei ne, užsisakau per savo laidotuves šią dainą: http://www.youtube.c...h?v=2AaElp-mimg ir daug pakalnučių smile.gif 4u.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 27, 13:09)
pasveiksiu. o jei ne, užsisakau per savo laidotuves šią dainą: http://www.youtube.c...h?v=2AaElp-mimg ir daug pakalnučių smile.gif 4u.gif  rolleyes.gif

Siūlyčiau geriau šitą smile.gif
http://www.youtube.c...h?v=OzQkX-IZDbQ
Atsakyti